Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

Toimintaohjeet opelle
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
Toimintaohjeet opelle
Ops seminaari Askola.
Taitajat framilla Taru Toivonen & Teemu Vesalainen.
KOKEESEEN KERTAAMINEN. ENNEN LUKEMISTA  Herätä kiinnostuksesi:  Mieti, mikä sinua kiinnostaa luettavassa  Mihin tarvitset tietoa, jota olet ryhtymässä.
OLETKO KIINNOSTUNUT VAIKUTTAMISESTA? HALUATKO EDISTÄÄ OPPILAIDEN ASIOITA KOULUSSA? TAHDOTKO TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ ERI TAHOJEN KANSSA? NYT SIIHEN ON MAHDOLLISUUS:
Tiedonhaku Tiedonhaun käsite ja menetelmät 2. Ryhmätyö 2 ● Muodostetaan 4 henkilön ryhmät ● Keskustelkaa millä tavoilla käytätte internetiä ‒ selailua.
Kesätyöt Tehtäviä. Luokkagallup Kuinka moni on ollut kesätöissä? Kuinka moni on ollut useammassa kuin yhdessä kesätyössä? Kuinka moni on hakenut kesätöihin?
Puheviestintä 2 Palautetaidot ja opponointi Rinna Toikka.
Alakoulujen oppilaskuntien ja Turun Lasten Parlamentin yhteistyö.
© COACH 1.jakso: MINÄ JA JOHTAMISTYÖ Tampere Vuorovaikutus oppisopimustarkastajan työssä ”Millä työkaluilla?”
LAPSEN ITSEARVIOINTI Alueelliset koulutukset Itäinen, Pohjoinen ja Eteläinen alue Syksy 2016.
Opettaja opettaa persoonallisuudellaan- vai opettaako?
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Miten ryhmä toimii? Miten osallistun ryhmän toimintaan?
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Normaalikoulujen tuki perusopetuksen opetussuunnitelmatyölle
Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2013
Luokkatunnit Toimintakulttuuri 4.2..
Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?
Ryhdistä yhdistystä treffille: Miten jäsenistä huolehditaan?
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Hyvinvointiraportti-hanke
1. Monimuotoinen terveys
”OHJAAJANA KEHITTYMINEN”
UUSI OPETUSSUUNNITELMA MUUTTAA KOULUTYÖTÄ
”SIELLÄ SITTEN KÄYTTÄYDYTÄÄN”

Harjoituksia II.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 2: Hullunkuriset perheet Luovaa työskentelyä ihmissuhteiden vaikutuksesta.
Pasi Kurttila Markku Lang.
Vinkkivideo työnhausta
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Välitehtävät Kokeilut
Palautetaidot ja opponointi
OPPILASKUNTA, HALLITUS, LUOTTAMUSOPPILAS-VAALIT
TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys.
Kaksi erää Tässä ppt:ssä ohjeet pelin johtajalle Opus-työryhmä 2014
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Ohjeita posterin (seuraava slide) käyttöön Voit käyttää koko pohjaa tai valita soveltuvat osat Tulosta H3 lopetustilaisuuteen posterisi koossa A3 Tiedot.
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
PDPP-työpaja Mitä tehdään?.
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Terveiset Yö-ryhmästä
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Harjoituksen ohjaaminen
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
Innopaja
Kouluttajan rooli SPR:n valmiudessa
VERME - VERTAISMENTOROINTI
toim resu toim määr arvi kilp tavo Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX
” Tarinoita kaveruudesta TUNTI 1
Oma roolini osallistajana ja vuorovaikuttajana
Tervetuloa sosiaalisen kuntoutuksen kehittäjäverkoston ensimmäiseen tapaamiseen!
Harjoituksen ohjaaminen
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
” Tarinoita kaveruudesta TUNTI 1
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Innopaja
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Video.
RAI Espoossa
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
OPPILASKUNTA, HALLITUS, LUOTTAMUSOPPILAS-VAALIT
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Tässä vaiheessa kannattaa avata myös videot valmiiksi ja testata niiden toimivuus sekä äänenvoimakkuus. HUOM! Lihavoitu teksti on tarkoitettu tueksi osallistujille.
Esityksen transkriptio:

Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille

Tervetuloa! 2,5 tuntia Kaksi osiota Vaikuttavat oppilaat Kannustavat aikuiset Teemaan johdattavat videot sekä keskustelu- ja ryhmätehtävät Vähemmän informaatiota ja enemmän pohdintaa omasta työstä Hyödyllistä tietoa ja materiaalia:

Aikataulu Johdanto 1. osio: Vaikuttavat oppilaat (n. 1 h) Tauko 2. osio: Kannustavat aikuiset (n. 1 h) Yhteenveto

Tavoitteet Koulutuksen tavoitteena on antaa ohjaajalle välineitä: Kirkastaa rooliaan oppilaiden vaikuttamisen mahdollistajana kouluyhteisössä Reflektoida asemaansa ja toimintaansa oppilaskunta-aktiivien ohjaajana Tukea rehtoria, opettajakuntaa ja koulun muita aikuisia kannustavan ilmapiirin luomisessa oppilaskuntatoiminnalle

Alkulämmittely Tutustu kahteen uuteen ihmiseen lähelläsi : Mikä nimesi on? Missä koulussa työskentelet? Mitä söit aamupalaksi?

Alkulämmittely Mitä tavoitteita koulumme oppilaskunnalla on?

VAIKUTTAVAT OPPILAAT 1. osio

Alustusvideo Pohdi muutaman minuutin ajan ja kirjoita muistiin: Millaista valtaa oppilailla on kouluyhteisössänne? Millainen on hyvä oppilaskuntatoiminnan ohjaaja? Alustusvideo: Keskustele vieressä istuvan kanssa ajatuksistasi, joita nousi ennen videota ja sen jälkeen

Tehtävä 1: Oppilaan vallan rajat Paritehtävä (15 min.) Paperissa on neljä saraketta: Oppilas tekee - Oppilas osallistuu - Oppilasta kuullaan - Aikuinen tekee Asettakaa koulun toimintaa kuvaavia lappuja eri sarakkeisiin sen mukaan, miten asian mielestänne pitäisi olla. Miksi juuri tämä sarake? Mihin valinta perustuu? (käsitys oppilaiden kyvyistä, koulun opetussuunnitelma, säädökset…)

Tehtävä 1: Oppilaan vallan rajat Yhdistykää 4-6 hengen ryhmiksi (15 min.) Vertailkaa taulukoitanne ja pohtikaa: Mitkä ovat suurimmat erot taulukkojenne välillä? Mistä erot johtuvat?

Tehtävä 2: Oppilaskunta-aktiivien ohjaaminen Ryhmäkeskustelu (10-15 min.) ”Ohjaajan tehtävänä on ainoastaan luoda oppilaskunnalle olosuhteet, joissa sen on mahdollista toimia itsenäisesti - ei ideoida, päättää tai tehdä oppilaiden puolesta” Missä määrin väite kuvastaa omaa työtäsi? Jakakaa kokemuksia ja esimerkkejä

TAUKO

KANNUSTAVAT AIKUISET 2. osio

Alustusvideo Pohdi muutaman minuutin ajan ja kirjoita muistiin: Millainen rooli työyhteisönne jäsenillä on suhteessa oppilaskuntatoimintaan? Miten toimintakulttuurinne tukee oppilaskuntatoimintaa? Alustusvideo: Keskustele vieressä istuvan kanssa ajatuksistasi, joita nousi ennen videota ja sen jälkeen

Tehtävä 1: Hyvät kokemukset ohjaajana Paritehtävä (15 min.) Kuvaile yksi tapaus, jolloin onnistuit oppilaskuntatoiminnan ohjaajana. Millaista kiitosta, kannustusta tai tukea sait muilta aikuisilta koulussa? Keitä toimijoita tähän liittyi ja miten he toimivat? Miltä kollegoiden antama tuki tuntui? Käytyänne molempien tarinat läpi pohtikaa yhdessä: Millaisia eväitä jakamistanne tarinoista voisi poimia toimintakulttuurin kehittämiseen?

Tehtävä 2: Asenteet ja rakenteet 6 hengen ryhmätehtävä (10 min.) Täyttäkää yhdessä nelikenttä: Miten toimintaa mahdollistavia asenteita ja rakenteita voisi hyödyntää paremmin ja vaikeuttavia ratkaista? Toimintaa mahdollistavat Toimintaa vaikeuttavat Asenteet Rakenteet

Tehtävä 3: Ideoita toiminnan kehittämiseen Itsenäinen pohdinta (10 min.) Ideoi keskustelun pohjalta vähintään yksi konkreettinen asia, joka kouluissanne tulee tehdä oppilaskuntatoiminnan edistämiseksi. Kuka asiasta on vastuussa? Ohjaava opettaja? Rehtori? Kuka muu?

LOPUKSI

Yhteenveto Mieti hetkeä, jolloin koit jonkun tärkeän oivalluksen koulutuksen aikana tai joka muuten jäi erityisesti mieleesi.

Tavoitteet Koulutuksen tavoitteena on antaa ohjaajalle välineitä: Kirkastaa rooliaan oppilaiden vaikuttamisen mahdollistajana kouluyhteisössä Reflektoida asemaansa ja toimintaansa oppilaskunta-aktiivien ohjaajana Tukea rehtoria, opettajakuntaa ja koulun muita aikuisia kannustavanilmapiirin luomisessa oppilaskuntatoiminnalle

Lopuksi Anna palautetta Muista, että koulutuksen materiaaleja voi hyödyntää esim. opettajainkokouksessa! Konkreettista tukea oppilaskuntatyöhön:

OLETTE TÄRKEITÄ! Kiitos osallistumisesta!