Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä 4.6.2013 Tampere.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työhönvalmennuksella työelämään
Advertisements

Jokilaaksojen Nuorten Tuki ry.
SEINÄTÖN PAJA- VERKOSTOTAPAAMINEN Työpaja-seinillä ja ilman
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
Suupohjan seutuportaali –hanke
Vapaaehtoisten ääni esiin Ray-rahoitteisessa toiminnassa
Nuorten ohjautuminen Starttivalmennusverkoston tapaaminen Joensuu.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Sosiaalinen kuntoutus
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Työpajojen tehtävä nuorten ohjaus- ja palveluverkoston kehittämisessä Lapin lääninhallitus
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
”Menestystarinoita” Urban II –ohjelmassa.
Asiakkaiden osallisuuden lisääminen sosiaalityössä SOS-hanke
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS - hanke
LÄHILIIKUNTA TUTUKSI – HANKE Kohderyhmä: Lapset ja nuoret, perheet Kohdealue: Kuopion kaupunki, lähiliikunta-alueet Taustakuvaus / Lähtökohdat Taustalla.
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
NUORTEN PAJA Anu Lounatvuori Johto Perhe- ja sosiaalipalvelut Perhepalvelut Aikuisten psykososiaaliset palvelut Mielenterveys- ja päihdepalvelujen.
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
NUORTEN STARTTI 2012−2014 NUORTEN STARTIN ESITTELY Matti Heinämäki Yksilövalmentaja.
AIKUISSOSIAALITYÖ OSALLISUUTTA TUKEMASSA Marja Paananen kehittäjäsosiaalityöntekijä.
Kuraattorin tuki nuorille taloudellisissa asioissa toisen asteen oppilaitoksissa ja nuorten työpajoilla Tiina Viskari, kuraattori + toisen asteen kuraattoritiimi.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
MIKSI TÄTÄ TEHDÄÄN? Vahvistetaan 16-29v työttömien ja vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien nuorten elämänhallinnan taitoja ja osallisuuden tunnetta.
Pidämme huolta työ- ja toimintakyvystämme sekä tulevaisuudestamme Kainuun tilasoinnin hyödyntäminen käytännössä Respekti väliseminaari.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Mikael Paahto, Jesaja Kärkkäinen, Miia Laine. - Suomen suurin nuorisojärjestö jäsentä - poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta toimintaa.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Sosiaalialan asiantuntijapäivät
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Nuorten osallisuus Ohjaamoissa
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Nuorisolain uudistaminen
TURUN LIIKKUVA KOULU -OHJELMA
Työpajakeskustelu nuorille
Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Potentiaalisten kumppaneiden kartoittaminen
OHJAAMO FORSSA
Nuoret aikuiset.
Hyvinvointikoulun toimintamalli
TOIKE-hankkeen toimintamalli ja nykytila Polut hoitoon ja kuntoutukseen -kokeilujen OTE7 vertaisoppimispäivät Tampere Kärkihanke: osatyökykyisille.
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
Uusi asukasvaikuttamisen toimintamalli Vantaalla
Uusi suunta työelämään -hanke
Nokian kaupungin liikuntapalvelut
Hanke-esittely
Seurakuntaharjoittelut, työelämäyhteistyö ja ops2015
HENKILÖSTÖJOHDON ILTAPÄIVÄ
Osallistava kerhotoiminta
Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemus- asiantuntijaksi!
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Walkabout vuotiaiden peliryhmä
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen
Rovaniemen omaisten työryhmä
PAKU –Palvelupolut kuntoon!
Osallisuutta monella tasolla: Kuvaukset
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Inspiraatioita ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere

Nuorten Kipinä -kehittämisryhmä Espoossa syksy 2012 ( )  Hankeyhteistyöllä toteutettu ryhmätoiminta ( mukana KOPPI –hanke, Ester nuoret pudokkaat –hanke ja kaupungin sähköisen asioinnin kehittämishanke)  Kuntouttavan työtoiminnan kaltaista ryhmätoimintaa  Nuorista koottu kehittäjäryhmä  Nuoret v  10 aktiivista osallistujaa  Aikuissosiaalityöstä, jälkihuollosta, tuetusta asumisesta ja etsivästä nuorisotyöstä  Ilman opiskelu- ja työpaikkaa jääneitä, jotka kaipasivat arkeensa tekemistä

Kehittämisryhmän taustaa ja tavoitteet  Taustalla hankkeiden yhteiset tavoitteet: Asiakasosallisuuden lisääminen ja syrjäytymisen ehkäisy  Kehittää entistä matalamman kynnyksen valmentavaa ryhmätoimintaa, joka mahdollistaa sellaisten nuorten osallistumisen, joilla ei ole edellytyksiä lain vaatiman kuntouttavaan työtoimintaan  Mahdollistaa nuorten mukanaolo suunnittelemassa, kehittämässä ja arvioimassa omia palvelujaan  Suunnitella yhdessä nuorten kanssa heidän omia jatkopolkujaan

Nuorten kehittämistyö  Etsivän nuorisotyön toimintakeskuksen suunnittelua yhdessä ammattilaisten kanssa (Espoon Vamos)  Verkkoneuvontapal- velun ja sähköisen asioinnin kehittämistä  E-Asiointikoulutuksen pilotointi  Matalankynnyksen ryhmätoiminnan kehittäminen

Toiminta  Retkeilyä ja ruoan laittoa  Vierailuja nuorten työpajoihin, johtoryhmiin sekä eduskuntaan  Seminaareissa esiintymistä  Työelämään tutustuminen  Nuorten Kipinä –elokuvan tekeminen

Toiminta  Espoon kaupungin liikunta ja vapaa-ajan vietto mahdollisuuksiin tutustuminen  Nuorten henkilökohtaisten elämäntilanteiden kartoitus  Jatkopolkujen suunnittelu, nuorten verkoston kokoaminen

Asiantuntijalta ammattilaiselle – Räpäten ryhmään Ryhmätoiminnan menetelmäopas

Oppaan taustaa ja tarve  Espoossa on ollut vaikeaa saada nuoret sitoutumaan erilaisiin ryhmätoimintoihin  Markkinointi ryhmätoiminnasta on ollut ”kankeaa” eikä toiminta ole ollut nuorten näköistä  Ryhmätoiminnan lähtökohtana palvelu, joka sitä järjestää – ei ole riittävästi otettu huomioon nuorten tarpeita  Nuori on enemmänkin kohde kuin toimija ryhmätoimintoja järjestettäessä

Oppaan tarkoitus  Opas on asiantuntijoilta ammattilaisille  Nuoret ovat halunneet tuoda esiin omia kokemuksiaan hyvästä ryhmätoiminnasta  Tarkoituksena tarjota konkreettinen apuväline nuorten kanssa toimiville  Opas sopii myös työpajoille käytettäväksi  s/hankkeet/koppi s/hankkeet/koppi

Matkan varrella esiin noussutta  Nuorille toimistokäyntien sijaan toimintaa, johon on helppo osallistua  osallistumisen kautta osallisuus lisääntyy  Palvelujen tulisi olla nopeasti nuorten saatavilla niin ettei ”palvelukatkoksia” tulisi esim. ettei tule pajoille odottelua  Matalan kynnyksen toiminnan kautta nuorelle voi löytyä mielekästä tekemistä päiviin esim. pajoilta  Asiakasohjauksen tulee olla sujuvaa ja joustaa nuoren tarpeen mukaan ( esim. aktivointisuunnitelmien tai kuntouttavan työtoiminnan sopimuksen teko)  Nuorten aito kuuleminen ja toimiminen sen mukaan tärkeää

Työpajoille nuorten näköistä toimintaa  Syksy 2013: Matalan kynnyksen ryhmätoiminta nuorille, jonka tarkoituksena mahdollistaa nuorten osallistuminen työtoiminnan suunnitteluun  Ryhmän järjestää aikuissosiaalityö yhdessä seurakunnan ja järjestöjen kanssa – osa Espoon Kipinä toimintaa, pajayhteistyö tiivistä  Tarkoituksena saada nuoret mukaan ja osalliseksi toiminnasta sekä yhdessä luoda jatkopolkuja nuorille kaupungin palveluihin

Työpajoille nuorten näköistä toimintaa  Nuoret käyvät osan ryhmäkerroista kaupungin (ostopalvelu) pajoilla ja yhdessä ideoivat siellä tapahtuvaa toimintaa nuorten näköiseksi  Ajatuksena luoda sujuva jatkopolku pajoille, joissa nuoret voivat jatkaa suunnittelemaansa toimintaa kuntouttavana työtoimintana  Tarkoituksena luoda joustava ja yhtenäinen palvelupolku sosiaalialueen matalan kynnyksen toiminnasta kuntouttavaan työtoimintaan ja työllisyyspalveluihin  Toteutetaan asiakasosallisuutta palvelujen kehittämisessä – pyritään juurruttamaan toimintatapa Espoon palveluihin