Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

MIKSI TÄTÄ TEHDÄÄN? Vahvistetaan 16-29v työttömien ja vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien nuorten elämänhallinnan taitoja ja osallisuuden tunnetta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "MIKSI TÄTÄ TEHDÄÄN? Vahvistetaan 16-29v työttömien ja vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien nuorten elämänhallinnan taitoja ja osallisuuden tunnetta."— Esityksen transkriptio:

1

2 MIKSI TÄTÄ TEHDÄÄN? Vahvistetaan 16-29v työttömien ja vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien nuorten elämänhallinnan taitoja ja osallisuuden tunnetta.

3 Toimintaraha on porkkana, sillä tullaan sisään. 3kk jaksoissa, jotta pystyy uskaltautumaan lähtemään. Jaksoja niin monta, kuin on tarpeen. Vertaistuki. En ole ainoa, jolla ei aina ole kaikki sujunut hyvin. Oikea-aikaisuus, uusi ryhmä käynnistyy riittävän usein Taiteen vapauttavassa ilmapiirissä uskaltaa heittäytyä hoitamaan arjen asioita Palveluohjaus, karsitaan ylimääräiset oksat Luottamus TaidePaja

4 Minä kuulun johonkin, olen itselleni tärkeä.

5 Taiteen tekemiselle ei ole taitovaatimusta. Pelkkä kiinnostus riittää.

6 Tärkeintä on se, että on itse motivoitunut lähtemään liikkeelle.

7 … KOKO MAAKUNNASSA Kaksivuotisen hankerahoituksen aikana Lappeenrannan pajan lisäksi järjestetään pajoja maahanmuuttajille ja perustetaan satelliittitoimipisteitä Etelä- Karjalan alueelle. Jo nyt pajalle voi tulla mistä tahansa Eksoten kunnasta.

8 MITÄ TÄÄLLÄ TAPAHTUU? NonStop – kerran viikossa kolme tuntia kerrallaan. Saa tulla kun voimat sallivat. Siellä tehdään erilaisia asioita – vaikka pelaillaan, retkeillään tai askarrellaan.

9 Ensimmäistä kertaa pajalle tulevat nuoret käyvät kahtena päivänä viikossa viisi tuntia kerrallaan. Pajalla jatkavat nuoret käyvät kolmena päivänä viikossa viisi tuntia kerrallaan. Tämä oli ajatus, mutta jos kaikki ”jatkavat” lähtevät kouluun, tehdään ryhmäjako hakijoitten voimavarojen mukaan.

10 TUKEA JA VOIMIA ARKEEN Pajan työntekijät toimivat tulkkina viranomaiskielestä nuorten kielelle.

11 JA MITÄ TÄÄLLÄ TEHDÄÄN? Kuvataidetta, teatteria, musiikkia, tarinoita. Mitä milloinkin mieleen juolahtaa.

12 Yksi jakso kestää n. 3kk ja jokaisesta jaksosta syntyy teos, jota esitetään jossain – vaikka autokaupassa.

13 Jokaisena päivänä valmistetaan lämmin ateria ja ruokaillaan yhdessä.

14 KETÄ TÄÄLLÄ ON TÖISSÄ? TaidePajan perusidea on työparityöskentely. Taiteen ohjaamisessa työskentelevät taiteen ammattilaiset. Sosiaalialan ammattilaiset ohjaavat ja neuvovat nuoria arjen asioissa.

15

16 Terveisiä päättäjille I Arjenhallinta ja talous kunnossaOma koti Sosiaaliset suhteetHyvä unirytmi Asioita, jotka mahdollistavat nuoren kiinnittymisen arkeen

17 Terveisiä päättäjille II RyhmätoimintaMielekäs tekeminen TyöKoulutus Selviytymiskeinoja = paikka minne mennä

18 Terveisiä päättäjille III …ohjausta ja neuvontaa jo koulussa 9.luokalla …palvelut yhdestä paikasta … mahdollisuus vaikuttaa itse siihen, kuka asioita hoitaa. …yksi ihminen, joka tietää nuoren asioista ja jonka kanssa yhteistyö ja -toiminta sujuvat. Työ-ja toimintatapoja voisi muuttaa Nuorelle..

19 Terveisiä päättäjille IV Tarjotaan ryhmätoimintaan tiloja ja välineitä ja huomioidaan esimerkiksi 3. sektorin yhteistyö. Lakisääteinen kuntouttava työtoiminta tarjoaisi nykyistä varmemmin polun eteenpäin esimerkiksi palkkatukityöhön. Ennaltaehkäisevää työtä kehitetään ja apua tarjotaan jo varhaisessa vaiheessa. Sosiaalipedagogisen työotteen vahvistaminen - Pois ongelmapuheesta -> Ollaan hyviä tyyppejä! Työ-ja toimintatapoja voisi muuttaa - järjestelmässä

20 Nuoriso- sosiaalityön vahvistaminen vrt. lastensuojelun sosiaalityö Sosiaalipedagogi- sen työotteen vahvistaminen sosiaalityössä – Mitä hyvää sulla on tänään? Toiminnallinen työpaja osaksi nuoriso- sosiaalityötä Taide on yksi hyvä, lisäksi romu-, mopo- ym. pajoja. Poikkihallinnol- lisuuden vahvistaminen Sosiaali- ja terveystoimi, kulttuuritoimi, seurakunta ja 3.sektori Kokemusasian- tuntijuus/kokemus kouluttajuus Menetelmänä forum-teatteri Tekemisen lomassa syntyy syvällisiä keskusteluja, luottamus rakentuu ihan itsestään. Ollaan samalla tasolla Miten toimintamallia juurrutetaan ja levitetään muualle? Terveisiä päättäjille V


Lataa ppt "MIKSI TÄTÄ TEHDÄÄN? Vahvistetaan 16-29v työttömien ja vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien nuorten elämänhallinnan taitoja ja osallisuuden tunnetta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google