Juhannuksen luontoreseptit Me kysyimme rentouttavia luontoreseptejä, te vastasitte! #luontoresepti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tervetuloa tutustumaan Vuoden Kylään
Advertisements

Selkä suoraksi Suomi TM
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen
Katson kauas pois, silmäni saavuttavat jotain, merellä, lintu, mistä lie tulee. Meri on suurenmoinen! Pieni tuulen henkäys huojuttaa kasveja, pilvetön.
Onko yhden ihmisen teoilla merkitystä?
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Toimintaohjeet opelle
Tervetuloa kanssani keväiseen metsään!
Mikään ei ole arvokkaampaa kuin tämä päivä
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Maapallo – ihmisen koti
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
METSÄNUUDISTAMINEN JUKKA-PEKKA VAPANIEMI
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Listening comprehension
14 websuunnitteluvinkkiä!
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Käyttöohje: Kuinka luoda ilmoittautumislomake. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka ilmoittautua tapahtumaan. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
Maaseutu.fi on uudistunut -
* ”Urheilija ei tervettä päivää näe” * ”Nuorille tehdään nykyisin paljon raskaudenkeskeytyksiä.” * ”Suklaa suojaa korkealta verenpaineelta.” * ”Kahvi.
Piirileiri Kosmos’15.
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
Ympäristövastuu: Havainnointitehtävän ohjeistus
Reittiohjeet Kuortaneenkadun ja Kumpulantien toimipisteisiin. Kuvalliset ohjeet Pasilan juna-asemalta.
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
Ohje, kuinka käyttää Lähete.dotx (EI MERKONOMEILLE)
Metsän puut ja kasvit-projektisuunnitelma päiväkotiin
Toimintaohjeet opelle
Olet ostamassa omaa asuntoa Pirkanmaalta. Bruttopalkkasi on 2971 €/kk, josta sinulle käteen jää verojen jälkeen 2018 €/kk. Omia säästöjä sinulla on 8000.
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Suunnistuksen kuivaharjoitus Aapo Leskinen/Sporzz.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Matematiikkaa 3a, Kertausjakso Lukuja © Varga–Neményi ry 2016
Kävelet kadulla ja kuulet ääntä kulman takaa
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
Turnauksien säännöt sekä valmistautuminen turnauspäivään
Suunnistuksen kuivaharjoitus
Ilmaston vaikutus maatalouteen
Periscopen pikaopas Jani Henriksson.
PDG Maija-Liisa Heikkilä
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Leijuva saari Saavut leijuvalle saarelle toisessa maailmassa.
Mikään ei ole arvokkaampaa kuin tämä päivä
Suomi 2B Maanantai
Kaamoksen luontoreseptit
My Home . By:Ines.N.
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
Lajintuntemus Kurssin sisältö ja tavoiteet
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Selkä suoraksi Suomi TM
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Lions Pass the Plate #lionspasstheplate
Taikapuhe Oy Riitta-Liisa Kanniainen
Karttamerkit 2
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
LIITE 11 Lakiasiat Vastuuvapauslauseke: Tässä esitetty informaatio on tarkoitettu ainoastaan perustiedon jakamiseen. Kirjoittaja ja Concordia-projekti.
Suomi.fi-viestit some-banneripohjat organisaatioille
Kehittäjätyöntekijä Ellinoora Mantere, Rovaniemen kaupunki
Esityksen transkriptio:

Juhannuksen luontoreseptit Me kysyimme rentouttavia luontoreseptejä, te vastasitte! #luontoresepti

Kampanjan mökkitohtorin luontoresepti Altistu luonnon kauneudelle, tuoksuille ja tuntemuksille sekä herkuille ja ulkoilumahdollisuuksille maaseudun mökillä. Vietä samalla aikaa rakkaimpiesi kanssa, luo muistoja ja koe paikkaan kiinnittymistä. Muun muassa näiden moninaisten hyvinvointivaikutusten vuoksi mökkeily tutkitusti lisää terveyttä ja pidentää elinikää. FT Kati Pitkänen on tutkinut suomalaisten mökkeilyä ja toimii Iloa luonnosta -kampanjan koordinaattorina.

Ota pieni havaintovihko mukaasi, mene metsään tai niitylle ja istu alas. Ala tarkkailla yksityiskohtia, katso lähelle. Mitä kaikkea näet? Ehkä erilaisia hyönteisiä, vesipisaroita, kasveja, värejä, luonnon arkkitehtuuria. Kirjaa havaintosi vihkoon, lisää siihen paikka ja päivämäärä. Käytä samaa reseptiä monta kertaa niin huomaat kuinka paljon upeita yksityiskohtia luonnosta löytyykään. Joni Sundström, Lohja

Mene avojaloin luontoon, kävele kuin intiaani; jalkapohjan ulkosyrjä ensin maata koskettaen, tuntien jokaisen askeleen. Löydä paikka johon laittaa makuulle, pehmeä, kova, tuoksuva, upottava, mikä kutsuu sua? Ja tunne se maa allasi, lepää... Ja käänny sitten mahallesi, ja katso, mit maassa näkyy? Minkälaisia pieniä maailmoja tapahtuu ihan silmiesi edessä? Ota mikä tahansa kutsuva luontokappale käteesi, kunhan se kiinnostaa... Ja jatka matkaasi, hitusen verran maadoittuneempana, haistaen, leväten ympäristössä. Kuten intiaani. Veda, Rovaniemi

Ehdottomasti paras luontohetki, kun pääsen kesällä omalle laiturille ottamaan aurinkoa ja pulahtamaan raikkaaseen järviveteen!

Luonto rauhoittaa ja metsässä vaeltelu vie kivut mennessään. Huolet ja murheet jäävät metsän menninkäisille. Liisa Rossi, Espoo Rauhallisella hiekkarannalla lämpimässä, kuunnellen aaltojen ”pauhua”, antaen ajatusten vaeltaa paikasta toiseen. Vastaniitetyn heinän tuoksu, tuomien kukinta ja varsinkin tuoksu. Kesän odotus. Mäntymetsässä kävely, suopursujen vieno tuoksu. Pilkettä silmäkulmaan, Riihimäki

Polkujuoksu on mahtava tapa purkaa päivän ilot ja surut: ylämäkiä hikoillessa ja teknisiin juurakkomaastoihin keskittyessä mieli tyhjentyy kaikesta turhasta ja toisaalta riemumielen voi hyödyllisesti kanavoida tiuhasti tikittäviin kinttuihin, kun alla on vaihteleva polkumaasto. Anna, Helsinki

Kävellään tai pyöräillään metsätietä, kunnes löytyy sopiva paikka: kanto, kivi tai kaatunut puunrunko. Kaivetaan repusta eväät ja termospullo. Kahvi maistuu luonnossa paljon paremmalle kuin sisällä. Syödessä ja juodessa katsellaan ja kuunnellaan luontoa.

Villiyrttien etsintä omasta puutarhasta tai lähiluonnosta, miksei kauempaakin. Palkkioksi saa hyvää hyötyliikuntaa ja terveellistä ja maittavaa mahantäytettä! Eri kasvien tunnistaminen auttaa aivotoiminnan vireyttämisessä. MoniMarjat, Oitti

Otan kameran kaulaan, laitan punaiset saappaat jalkaan. Lähden kipuamaan kotini lähellä olevan mäen päälle ja kulkemaan sen ympäri. Tänä keväänä siellä on tehty metsätöitä. Vastaani hyökyy havumetsän kaadetun puun tuoksu, jota vetäisen nenän kautta hengitykseeni. Eila L., Loppi

Kerro oma luontoreseptisi! Keräämme kansalaisten luontoreseptejä ja jaamme niitä osana kampanjaa. Reseptejä voit lähettää tai Twitterissä #luontoresepti Kuvamuotoiset reseptit voit lähettää Instagramissa tai Twitterissä tunnisteella #luontoresepti Lähettämällä reseptin tai kuvan lomakkeen, nettisivun tai sosiaalisen median kautta luovutat Iloa luonnosta -kampanjalle käyttöoikeuden, joten lähetäthän vain reseptejä tai kuvia, joihin sinulla on tarvittavat tekijänoikeudet ja muut oikeudet, kuten lupa kuvissa esiintyviltä henkilöiltä. Jaa parhaat vinkkisi maaseudun luonnon tuottamasta hyvinvoinnista nauttimiseen. Miten rentoudut luonnossa? Mistä saat energiaa ja iloa? Mikä on reseptisi luontolähtöiseen hyvinvointiin?