Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat"— Esityksen transkriptio:

1 Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat

2 Yleistä Yellowstone on maailman ensimmäinen ja vanhin kansallispuisto.
Se sijaitsee Yhdysvaltojen luoteisosassa, suurimmaksi osaksi Wyomingin, mutta myös osittain Idahon ja Montanan osavaltioiden alueilla. Koordinaatit 44* N ja 110* W Se on suurikokoinen alue; lähes 9000 km². Vertaa Suomi 338 424 km² Yellowstonen kansallispuisto sijaitsee supertulivuoren; Yellowstonen kalderan päällä.

3 Ilmasto Yellowstonessa on Suomen tapaan 4 vuodenaikaa. Lämpötilan vaihtelu kesän ja talven välillä voi olla yli 50 celsiusastetta. Puistossa on ollut jopa -50 pakkasta. Myös vuorokauden aikana tapahtuu suuria lämpötilan vaihteluita Kalliovuoret estävät pitkälti sateiden pääsyn puistoon, mikä aiheuttaa sen kuivan ilmaston. Vuoden sademäärä on noin 450mm.

4 Kasvillisuus Kansallispuisto kuuluu tyypilliseen vuoristokasvillisuuteen, sekä alempana vuoristoissa kasvaa paljon havumetsää, joka peittää alueesta lähes 80%. Alempana tasaisilla alueilla on myös pensasaroa. Kasvukausi on vain alle 60 päivää, joka on lähes puolet lyhyempi kuin Suomessa.

5 Turistikohteena Yellowstone houkuttelee turisteja sen kauniin luonnon vuoksi. Puisto houkuttaa ihmisiä, sillä siellä on mahdollisuus nähdä samalla kertaa useita mielenkiintoisia näkyjä kuten geysireitä, vesiputouksia, kuumia lähteitä, kanjoneita, järviä ja villieläimiä Puistossa on myös mahdollista harrastaa muun muassa vaeltamista, kalastamista, pyöräilyä, melomista ja vuorikiipeilyä. Ennen turismi ja luonnonsuojelu vahingoitti luontoa, kun esimerkiksi petoeläimiä tapettiin, eläimiä sai ruokkia. Nykyään vaeltajille on tehty valmiit polut, joissa he voivat vaeltaa turvallisesti tarpeeksi kaukana villieläimistä.

6 Kestävä matkailu – ja sen edistäminen
Kohteeseen liittyen: Yellowstone kansallispuisto on villin luonnon kaltainen, eivätkä sen eläimet ole kesyjä, eikä niitä tulisi häiritä liian läheisellä läsnäololla. Yellowstone on hyvin altis tuhoisille metsäpaloille, jotka johtuvat usein turistien huolimattomuudesta. Yleisesti: Vähentää lentokoneella matkustamista. Suosia ympäristöystävällisiä matkanjärjestäjiä. Alkuperäisten kulttuurien suosiminen matkakohteissa.

7

8

9 Lähteet http://fi.wikipedia.org/wiki/Yellowstonen_kansallispuisto
Globus- yhteinen maailma


Lataa ppt "Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google