Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

LIITE 11 Lakiasiat Vastuuvapauslauseke: Tässä esitetty informaatio on tarkoitettu ainoastaan perustiedon jakamiseen. Kirjoittaja ja Concordia-projekti.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "LIITE 11 Lakiasiat Vastuuvapauslauseke: Tässä esitetty informaatio on tarkoitettu ainoastaan perustiedon jakamiseen. Kirjoittaja ja Concordia-projekti."— Esityksen transkriptio:

1 LIITE 11 Lakiasiat Vastuuvapauslauseke: Tässä esitetty informaatio on tarkoitettu ainoastaan perustiedon jakamiseen. Kirjoittaja ja Concordia-projekti liikekumppaineineen eivät ole lakitiedon ammattilaisia eivätkä täten voi ottaa vastuuta lakitiedon oikeellisuudesta.

2 Brändäys Tuotemerkit eivät saa olla esillä - varsinkin jos on pieninkin mahdollisuus, että kyseinen yritys voi suhtautua filmiisi negatiivisesti.

3 Esiintyjälupa Esimerkki esiintyjälupalomakkeesta
Esiintyjälupa on yksinkertainen lomake, jonka fillmissäsi esiintyvä henkilö (näyttelijä, haastateltava jne) täyttää ja allekirjoittaa, jotta heihin liittyvää kuva- ja äänimateriaalia voidaan käyttää ilman rajoituksia. Hoida tämä ensin alta pois, koska aina on mahdollisuus, että he kieltäytyvät myöhemmin. Ihmisjoukkoja voi kuvata julkisella paikalla jos et keskity yhteen ihmiseen. On hyvän käytännön mukaista, ettei lapsia kuvata ilman heidän vanhempiensa lupaa.

4 Musiikin, kuvien ja filmin käyttö
“Voi käyttää 30 sekuntia" = EI totta! Älä käytä ilman kirjallista lupaa Etsi nettisivuja, jotka antavat luvan ilmaiseksi Esimerkiksi valokuvat Unsplash.com -sivustolta = ilmainen käyttö kaikkiin tarkoituksiin

5 Kuvauspaikat Yksityisalueella kuvaamiseen täytyy olla lupa.
Jos pyydät paikallisilta viranomaisilta lupaa julkisella paikalla kuvaamiseen, he usein edellyttävät, että hankit vastuuvakuutuksen. Turistit kuvaavat usein älypuhelimilla ja pienillä kameroilla, joten paras tapa välttyä vaikeuksilta ja julkisen häiriön aiheuttamiselta on pitää oma toiminta ja varustus mahdollisimman yksinkertaisena. Hanki kaikki tarvittavat luvat ennen kuvaamista ja pyri aina varmistamaan “suunnitelma B” jos ensisijainen kuvauspaikka ei onnistukaan.

6 Terveys ja turvallisuus
Älä vaaranna kenenkään henkilön turvallisuutta tai omaisuutta omalla projektillasi. Jalustat ja johdot aiheuttavat kompastumisriskejä – käytä teippiä johtojen järjestämisessä ja varmista, että joku tiimin jäsenistä on vastuussa vaaroista varoittamisesta kuvauspaikalla.


Lataa ppt "LIITE 11 Lakiasiat Vastuuvapauslauseke: Tässä esitetty informaatio on tarkoitettu ainoastaan perustiedon jakamiseen. Kirjoittaja ja Concordia-projekti."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google