Työniloa ja hyvää oloa! AMK-kirjastopäivät 12.6.2014 Leena Markkanen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kaikki lapsen parhaaksi. Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti OIKEUS TURVALLISEEN PERHE-ELÄMÄÄN! •”Turvallinen.
Advertisements

Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
ELÄMÄN LÄHDE JA PARANEMISEN MAHDOLLISUUDET
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Yli 50-vuotiaiden työllistyminen Osatutkimus C THL - Riitta-Liisa Kokko.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
© John Pihlaja Associates Inc Työnilo ja tuottavuus vanhustyössä 1 Tuottavuus ja työnilo vanhustyössä • Helsinki • Tampere.
Liikunnan ja kulttuurin PARAS –seminaari Kokkolassa
Kasvun aika Jaana Kivimäki.
Ikääntyneiden asemaan liittyvät voimavarat (kollektiiviset voimavarat)
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
VAPAAEHTOISTEN VOIMAVARAPÄIVÄ
ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA.
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
YHTEISÖLLISYYDESTÄ TYÖHYVINVOINTIA
Terve mieli työssä Tuula Löf Työelämän teemapäivä
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Terveystieto 7.
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
Mielenterveys s. 110 –
Vammaisten ihmisoikeudet Kommenttipuheenvuoro Esa Kalela Kuuloliiitto.
Saku Ylä-Soininmäki Psykologi, Lahden ammattikorkeakoulu
MIELENTERVEYSTYÖ JA OMA JAKSAMINEN Copyright Tero Lappalainen 2011
Terapeuttinen hevostoiminta voimaantumisen mahdollistajana Tietoisku Mielenterveysmessuilla Ilo Elää Hyvinvointipalvelut
Polkuja filosofiaan PowerPoint-tiivistelmä ensimmäisestä kappaleesta
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Tietoisuus omasta kehosta.  antiikin Kreikassa ruumis oli hengen temppeli, josta oli pidettävä huolta – ”mens sana in corpore sano”  tavoitteena oli.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
Tulevaisuuspaja Tarja Haukkasalo. MATKAMYLLY STARTTAA Kaupungin matkailustrategian työnimeksi tuli Matkamylly Halutaan yhdistää kaikenlainen.
Voi hyvin Sosiaalisuus Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä Toteutettu yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Sisäinen voimantunne Päämäärä- uskomukset Kyky- uskomukset Emootiot Konteksti- uskomukset Sisäinen voimantunne Työtyytyväisyys Sitoutuminen työhön.
Perusopetus Osaamisen kehittäminen TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS - OPS 2016 Organisaation osaaminen – yhteisön osaaminen – yksilön osaaminen.
Terveyden määritelmät
Kuukauden Myllymäkeläinen
Kanuunan teemaseminaari SALO
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
Jyväskylä Arto Riihimäki SEL ry.
Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä
Työn imu ja työn kuormittavuus pienissä järjestöissä
”Onko tieto taitoa vai taito tietoa varhaiskasvatuksessa
Mielenterveys on psyykkisen, älyllisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila, jossa yksilö ymmärtää omat kykynsä, pystyy toimimaan elämän normaalistressissä,
Hyvinvointitiimit – I työpaja
Aikuisen Ajattelu.
Nojatuolipedagogiikkaa päiväkodissa
Tavoitteen asettamisesta tasavertaiseen kohtaamiseen
- TIETEELLISESTI!! Psyykkinen Biologinen Sosiaalinen ja
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Urheilun ja liikkumisen valmiudet ja ominaisuudet Psyykkinen valmennus Itsetunto ja itseluottamus Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
Voimasiskot Suomen NNKY-liitto.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Psykologi Vilhelmiina Välimäki
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
Liikunnan Perusopinnot
Tunnetaidot Valintojen stoori-tunnilla Tunnetaidot pops
MIELI pt (personal trainer)
TYÖHYVINVOINTI Työhyvinvointi  .
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Esityksen transkriptio:

Työniloa ja hyvää oloa! AMK-kirjastopäivät Leena Markkanen

Ilon Akatemia on valmennusareena työnilon ja henkisen hyvinvoinnin valmennuksille ja ohjaukselle. Valmennuksemme pohjautuvat merkitys- ja tarkoitus- keskeisyyteen, arvostavaan ja inhimilliseen kohtaamiseen sekä erilaisuuden kokemiseen voimavarana. Ilo palvella!® -henkilöstövalmennus on konsepti työhyvinvoinnin ja asiakaspalvelun kehittämiseen. Haluamme rakentaa Suomeen ihmisläheistä ja lämminhenkistä palvelu- ja kohtaamiskulttuuria. Ilon Akatemia

Työnilon aurinko arvostus välittäminen kannustaminen luottamus avoimuus kiittäminen hauskuus mahdollisuus vaikuttaa ylpeys omasta työstä kuunteleminen osaaminen reiluus me-henki onnistuminen mahdollisuus kehittyä työrauha innostus palkitseminen © Leena Markkanen

Arvostava kohtaaminen Tunne välittämisestä ja merkityksellisyydestä Kuulluksi tuleminen Osallistumisen mahdollisuus Innostuminen Motivoituminen Voimaantuminen Halu sitoutua © Leena Markkanen

Mielen muuttumisen psykologiaa Ongelmakeskeinen ajattelu Ongelmien kuvaaminen Kielteisen kehityksen huomioiminen Ongelmien syiden liiallinen miettiminen Taustatekijöiden pohtiminen Esteiden ja rajoitusten näkeminen Syyllisten etsiminen Ratkaisukeskeinen ajattelu Tavoitteiden kuvaaminen Myönteisen kehityksen huomioiminen Myönteisen kehityksen selittäminen Aiempien onnistumisten pohtiminen Ansion jakaminen edistyksestä Mahdollisuuksien ja voimavarojen tutkiminen Merkitys- ja tarkoituskeskeinen ajattelu

Älyllisyydestä viisauteen SQ = Henkinen / eettinen älykkyys EQ = TunneälyIQ = Loogis-rationaalinen älykkyys Emme voi ratkaista ongelmiamme samalla tasolla, millä ne ovat syntyneet. Albert Einstein

Älyllisyydestä viisauteen Rationaalinen äly tekee sen, mitä säännöissä sanotaan. Tunneäly tekee sen, mikä on sopivaa. Henkinen äly on muutosvoima. Sen avulla voi puntaroida merkityksiä, näkemyksiä, arvoja. Danah Zohar

Näkökulman vaihtaminen Henkinen älykkyys on muutosvoima – viisaus. Korkeammalta ymmärryksen tasolta näkee kokonaisuuksia ja ymmärtää paremmin oman osuutensa maailmankaikkeuden osana. Korkeammalla tietoisuuden tasolla ydinkysymys muuttuu. Siellä kysytään, mitä minä voin antaa maailmalle sen sijaan, että kysyttäisiin mitä maailma voi antaa minulle.

Muutos on mahdollisuus Muutos on ainoa vakio ihmiselämässä. Henkinen viisaus muutoksessa on sitä, että kysyy itseltään 1)Mitä viestittää – mitä minun kuuluu huomata? 2)Mihin muutos pakottaa? 3)Mitä se estää tekemästä? 4)Mihin muutos minua ohjaa?

Hyvänolon neliapila

1) Miten pidät huolta hyvinvoinnistasi? -fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen ja henkinen hyvinvointi 2) Mistä haluaisit vapautua? Mikä parantaisi elämänlaatuasi? -fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen ja henkinen hyvinvointi 3) Miten tuo vapautuminen / vapauttaminen vaikuttaa laajemmin elämääsi? 4) Mitä päätät tehdä ensimmäiseksi? Ilon Akatemia Leena Markkanen Neljä kysymystä Neliapilasta

- Henkinen hyvinvointi työssä tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että yhdessä on hyvä ja turvallista olla. Tähän jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa esimerkiksi siten, että näkee työkaverit tärkeinä kumppaneina ihmisenä kasvun tiellä. Kiitollisena tästä voi omalla olemuksellaan valaista yhteistä päivää ja kannustaa toista parhaimpaansa. Ja se mikä siinä on hauskaa on, että kun valaisee toisen päivän, valaisee samalla omansakin. Leena Markkanen Henkinen hyvinvointi työssä Kuva: Lissu Kaivolehto

Leena Markkanen ILON AKATEMIA henkisen hyvinvoinnin ja työnilon valmennusareena Liity mukaan tykkääjiin FACEBOOKISSA Ilmainen valmennuskirje Ilon postia Sinulle! -ilmestyy 1-2 kertaa kuukaudessa Kiitokset ja ihanaa kesää!