Alkoholi. Alkoholi Suomen yleisin päihde Etanoli on alkoholi juoman päihdyttävä aine Alkoholia pidetään keskivahvana päihteenä Alkoholi pitoisuus ilmaistaan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kannabis valistajan haasteena
Advertisements

Terveystieto Alkoholi Terveystieto
Mikä on suomalaisen alkoholin käytön kuva
Sama keho ja sama pää koko elämän
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Päihdetilastollinen vuosikirja 2012
Alkoholi ja huumeet.
Aleksi Ranki Krapula.
Liikunnan puute Runsas suolan käyttö Runsas alkoholin käyttö Stressi
Kansantaudit.
Onko pakkauskoolla, mainonnalla vaikutusta terveyteen?
Ympäristöterveys.
RIIPPUVUUS eli ADDIKTIO
YLIOPISTOJEN 26. TYÖSUOJELUPÄIVÄT Päihteet puheeksi ja
Tupakointi ja sen vaikutukset
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Alkoholi.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Alkoholijuomien kulutus 2011 Tuomo Varis Sirpa Virtanen
Alkoholin mainonta ravintolassa
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Severiina, Matilda, Antti ja Joona
Sydän- ja verisuonisairaudet
Sydän- ja verisuonitaudit
Pohjoismainen alkoholitilasto 2011 Tuomo Varis
Pohjoismainen alkoholitilasto 2009 Marke Jääskeläinen.
Sydän- ja verisuonitaudit
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
By: Jarno ja Arttu (On n00b)
Tupakka, alkoholi ja huumeet Kappaleet 10,11,12. Oikein vai väärin? Tupakka sisältää noin 4000 eri kemikaalia, joista noin 60 aiheuttaa syöpää. OIKEIN.
Väittämiä PÄIHDEHUOLTO/SANNA KUUSSAARI On jokaisen oma asia käyttääkö päihteitä vai ei  Perheen hyvinvointi  Alkoholin liikakäyttö on työikäisten.
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
Tupakointi BELIEVE ME, SMOKING MAY KILL YOU…. Mitä on tupakka? >Tupakkaa valmistetaan tupakkakasvin lehdistä >Tupakkaa käytetään polttamalla, nuuskaamalla,
9 Mielihyvä ja riippuvuudet
Sairaudet ja niiden ehkäisy Yleisesti kansanterveydestä.
Melu =ääni, joka koetaan epämiellyttäväksi tai häiritseväksi, tai joka on muulla tavalla terveydelle haitallista Sini, Aino, Andre, Henri.
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
Päihdetilastollinen vuosikirja 2015 Tuomo Varis Sirpa Virtanen Tuomo Varis ja Sirpa Virtanen.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Päihdeilmiö-rastirata Vastaukset. Rasti 1. Totta vai tarua päihteistä 1. Yli 90 % tupakoivista aikuisista on aloittanut tupakoinnin alaikäisenä. Totta.
Koealue: s  Mielihyvän tavoittelu on luontaista, sitä tavoitellaan monin eri keinoin esim. urheilemalla, ruoalla, internetillä, peleillä 
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Tupakkalaki, nuuskan maahantuonti ja sen valvonta
Terveyden määritelmät
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Alkoholista asiallisesti
KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI
Alkoholiriippuvuuden kehittyminen ja hoito
Uni, lepo ja rentoutuminen
Alkoholi Kpl 24.
Alkoholi.
Päihdyttäviä paineita
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
SECOND-HAND SMOKE THIRD-HAND SMOKE Tupakka tai tupakan vastike lämmitetään laitteen päällä olevan hiilen avulla. Palamisreaktiossa syntynyt.
Haihtuminen.
10 Stressi uhkaa psyykkistä hyvinvointia
ånni-projektin oppitunnit 5.-6.luokkalaisille syksy 2014/ pilotointi
Alkoholista asiallista kpl.24
8 Riippuvuus.
Alkoholi JUOMINEN Liiallisen juomisen jälkiseuraus on krapula, joka on psyykkisesti ja fyysisesti pahaa oloa. Pahimmissa tapauksessa juominen voi johtaa.
Lapsuus ja nuoruus.
Kivunhoito ja Kipulääkkeet
Tupakka, alkoholi ja huumeet
Opiskeluhuollon palvelut
Alkoholipolitiikkaa lapsinäkökulmasta
Esityksen transkriptio:

Alkoholi

Alkoholi Suomen yleisin päihde Etanoli on alkoholi juoman päihdyttävä aine Alkoholia pidetään keskivahvana päihteenä Alkoholi pitoisuus ilmaistaan tilavuus prosenttina Alkoholi prosentin perusteella alkoholit voidaan jakaa mietoihin (ikäraja 18v) ja väkeviin (ikäraja 20v) alkoholi juomiin Alkoholi on laillinen päihde, mutta joissain maissa se on kielletty esim. uskonnollisista syistä Alkoholia käytetään eri tavalla eri kulttuureissa Arkipäiväinen alkoholin käyttö voi vaarantaa terveyden Raittius tarkoittaa pidättäytymistä päihteiden, kuten alkoholin käytöstä

Alkoholin terveys haitat Alkoholipitoisuuden suureneminen veressä aiheuttaa aivotoiminnan häiriöitä Toiminnanohjausta säätelevä etuaivokuori on erityisen herkkä alkoholille Liiallisen alkoholin käytön terveysvaikutukset ilmenevät fyysisinä, psyykkisinä ja sosiaalisina haittoina Alkoholin aiheuttamat haitat voivat olla joko akuutteja eli lyhytkestoisia tai kroonisia eli pitkäkestoisia Akuuttisia haittoja: liikkeiden hallinnan heikkeneminen, reaktiokyvyn heikkeneminen ja pahoinvointi Kroonisia haittoja: syövät, maksasairaudet sekä sydän- ja verisuonielimistö sairaudet Krapula eli humalan jälkeinen myrkytystila: Päänsärky, väsymys ja ripuli Etanoli muuttuu elimistössä asetaldehydiksi, joka on voimakas karsinogeeni

Alkoholin kulutus Juhlapyhät lisäävät alkoholin kulutusta ja nuoret käyttävät myös vappuna ja koulun päättäjäisten aikaan Alkoholin kulutus on tilastoitua Suomessa Suurin osa jää tilastoimatta ulkomaan kaupan takia Alkoholipolitiikka pyrkii vähentämään alkoholin haittoja ja sen kulutusta Alkoholin käyttöä pyritään rajoittamaan myynnin ja anniskelun valvonnalla Alkoholin käyttöä pyritään myös rajoittaa antamalla ihmisille mahdollisimman paljon tietoa sen haitoista ja vaaroista Runsas alkoholin käyttö aiheuttaa valtavan taloudellisen taakan yhteiskunnalle Mainonnan rajoittamisella pyritään hillitsemään alkoholin käyttöä

Alkoholi kulttuuri Etelä- ja Keski-Eurooppa: Alkoholia käytetään ruokakulttuurin osana Suomi: Suomessa alkoholia käytetään humalahakuisuuteen. Humalahakuisuus siirtyy vanhemmilta heidän jälkeläisilleen malli oppimisen kautta

Alkoholin käyttö raskauden aikana Raskauden aikana alkoholin nauttiminen voi aiheuttaa keskenmenon, lapsen ennen aikaisen syntymän tai lapselle FASD-syndrooman (Fetal Alcohol Spectrum Syndrome), joka tarkoittaa sikiövauriota. FASD-syndrooman vaikutuksia: Kasvuhäiriöitä eli normaalia pienikokoisempia ja laihoja Luonteenomaiset kasvonpiirteet Aivojen toiminnan häiriöitä Keskushermoston toiminnan häiriöitä, jotka saattavat näkyä oppimisvaikeuksina Sikiön sydämen, munuaisten ja lisääntymiselinten epämuodostumia

Tekijät: Jere ja Miika