MIKSI KUNTASTRATEGIA? Joutsan kuntastrategia on vuodelta 2009 Aikaisempi vuodelta 2006 Useimmat kunnat eivät ole päivittäneet kuntastrategiaa tällä valtuustokaudella.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
. Rauman freinetkoulu.
Advertisements

PORKKANAPIRTTI PERHEKOTI
John Rawls REILUPELI.
Jäsentensä arjessa ja juhlassa
Puppuo.
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Selvittäjän ja kuntien välinen työnjako. Kuntarakennelain tavoite • Elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva kuntarakenne.
Kirkkovaltuusto § 29, liite nro 9 Strategia 2015
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Tavoitteet Aamu- ja iltapäivätoiminnalla on oma erityisluonteensa, jossa painottuu laadukas vapaa-ajan toiminta → olympiakasvatusmateriaalista poimittiin.
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
MRL:n tavoite …tavoitteena on järjestää alueiden käyttö ja rakentaminen niin, että siinä luodaan edellytykset hyvälle elinympäristölle sekä edistetään.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
”Takasuoralla mennään, viestinviejä vaihtuu” 1. Viestikapulan vastaanottajat.
Yritysvastuu sosiaalialalla Perustietoa yritysvastuusta | Aino Närkki 1.
Koonnut Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskus KESYTYS-hanke (korostukset kokoajan)
Äänekosken kaupungin ympäristöpolitiikka vuoteen 2016 luonnos Kaupunginhallitus liite nro 4 (1/10) Opetuslautakunta liite nro 1 (1/10)
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Kirkon hallintovirkamiesten päivät Ajankohtaista kirkon keskushallinnossa Pirjo Pihlaja.
LAPSEN OIKEUDET.
Minna-Marja Jokinen Lainsäädäntöneuvos Valtiovarainministeriö
1 Meidän kirkko Ykseyttä etsivä yhteisö. Suomen ev.-lut. kirkon ekumeeninen strategia vuoteen 2015 KIRKKOHALLITUS¤
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
Perusoikeudet ja kansalaisvelvollisuudet
7. osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen - Vapaus tuo vastuuta → sääntöjen, sopimusten ja luottamuksen merkitys kaikissa.
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
VISIO ARVOT KEHITTÄMIS- TOIMET MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Uusi kuntalaki (410/2015) Vaikutukset vammaisneuvostojen toimintaan ja kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksiin Kunta- ja aluehallinto-osasto.
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
Tulevaisuuden kuntaa tekemässä - Hallituksen Tulevaisuuden kunta-reformi Nuorten vaikuttajien huipputapaaminen De unga beslutsfattarnas toppmöte.
Uusi kuntalaki (410/2015) VVM. Uusi kuntalaki voimaan Uudistuksen taustalla yli kahden vuoden valmistelu: Valmistelutyöryhmät ja parlamentaarinen.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
KANSALAISTURVALLISUUDEN TILA SUOMESSA näkökulma kansalaisten varautumisen tilaan ja resursseihin eri alueilla Tuula Kekki & Teija Mankkinen
Millainen on ihanteellinen yhteiskunta? Kirjan sivut
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Katja Asikainen.  Hankkeen kesto: –  Hankkeen hallinnoija: Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys  tavoitteet: ◦ maakunnallinen järjestöstrategia,
Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia
Yhteiskuntafilosofia tutkii yksilön ja yhteisön suhdetta etsii oikeutusta yhteisölliselle elämälle pohtii millainen on hyvä yhteiskunta, esittää erilaisia.
Tulevaisuuden kunta – parlamentaarinen työryhmä
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
YH 1, OPS Aloitustunti.
Nokian seurakunnan strategia
EURAN KUNTASTRATEGIA 2020 voimaan
Yhteisöön kuulumisen etiikka
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Yksilö vai yhteisö Kirjan sivut
Yritykset ja yhteiskunta
Mitä väliä? Ketä kiinnostaa?
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Elämää yhteisöstä – kasvua yrityksistä Juupajoen kuntastrategia 2025
Matkalla Meijän maakuntaan
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Uusi maakunta vahvana ympäristötoimijana; yhteistyö Luova –viraston, maakunnan ja kunnan kesken Kansliapäällikkö Hannele Pokka
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Kuntarakenneselvityksen toimeksianto
RIIHIMÄEN OSALLISUUSOHJELMAN LUONNOS
Kehitysvammahuollon yhteistyöpäivä
Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys
Matti Rimpelä, Markku Rimpelä ja Juuso Heinisuo
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
PAIMION – SAUVON KANSANTERVEYSKUNTAYHTYMÄ STRATEGIA
Esityksen transkriptio:

MIKSI KUNTASTRATEGIA? Joutsan kuntastrategia on vuodelta 2009 Aikaisempi vuodelta 2006 Useimmat kunnat eivät ole päivittäneet kuntastrategiaa tällä valtuustokaudella Kuntarakenneuudistukset ja –selvitykset Sote -uudistus Uusi kuntalaki edellyttää kuntastrategiaa

MIKSI KUNTASTRATEGIA? Kuntien toimintaympäristö muuttuu ja siksi strategia muuttuu Uusi kuntalaki edellyttää kuntia tekemään ja päivittämään kuntastrategian Kunnan on huomioitava entistä enemmän koko kuntakonserni Kuntastrategiassa tehdään valintoja kunnan kehityksestä Joutsan kuntastrategian pääasiat on määriteltävä

KUNTALAKI 37 § Kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Kuntastrategian tulee perustua arvioon kunnan nykytilanteesta sekä tulevista toimintaympäristön muutoksista ja niiden vaikutuksista kunnan tehtävien toteuttamiseen. Kuntastrategiassa tulee määritellä myös sen toteutumisen arviointi ja seuranta. Kuntastrategian ottamisesta huomioon kunnan talousarvion ja -suunnitelman laatimisessa säädetään 110 §:ssä. Kuntastrategia tarkistetaan vähintään kerran valtuuston toimikaudessa.

KUNTALAKI 37 § Kuntastrategiassa tulee ottaa huomioon: 1.kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen; 2.palvelujen järjestäminen ja tuottaminen; 3.kunnan tehtäviä koskevissa laeissa säädetyt palvelutavoitteet; 4.omistajapolitiikka; 5.henkilöstöpolitiikka; 6.kunnan asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet; 7.elinympäristön ja alueen elinvoiman kehittäminen.

PUOLUEIDEN ARVOT Keskustan arvot -Vastuullisuus ja vapaus -Yhteisöllisyys ja välittäminen -Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus -Sivistys -Ylisukupolvisuus ja kohtuullisuus -Kestävä luontosuhde -Paikallisuus Sosiaalidemokraattien arvot -Sosialidemokratian perusarvoja ovat vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus. -Vapaus tarkoittaa jokaisen ihmisen oikeutta elää omaa elämäänsä ja tehdä omia valintojaan. Se tarkoittaa myös vapautta pelosta, turvattomuudesta ja puutteesta. Ilman tämänkaltaisia sosiaalisia oikeuksia vapaus jäisi kuolleeksi kirjaimeksi vailla merkitystä. -Sosialidemokraatit vaativat vapauden tosiasiallista toteutumista. Yksilönvapauden toteuttamiseen tarvitaan yhteiskuntaa, yhteisiä rakenteita.

PUOLUEIDEN ARVOT Kokoomuksen arvot ”Demokratia on yhteisen vapauden ja vastuun toteuttamiskeino.” VAPAUS, VASTUU JA DEMOKRATIA ”Tasa-arvoiset elämän edellytykset luovat yksilöille todellisen valinnan mahdollisuuden.” MAHDOLLISUUKSIEN TASA-ARVO ”Tarvitaan päätä, käsiä ja sydäntä.” SIVISTYS ”Omien vahvuuksien käyttäminen rakentaa ja uudistaa koko yhteiskuntaa.” KANNUSTAVUUS ”Suvaitsevaisuuden perusta on ihmisten välinen tasa-arvo.” SUVAITSEVAISUUS ”Hyvä yhteiskunta huolehtii heikoimmistaan.” VÄLITTÄMINEN Perussuomalaisten arvot -Perussuomalaisten toiminnan perustana ovat rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, tasa-arvo, työn ja yrittämisen kunnioittaminen sekä henkinen kasvu. Sukupolvet ylittävänä tavoitteenamme on kestävä kehitys kaikilla hyvinvoinnin mittareilla tarkasteltuna: Maamme tulee jättää uusille sukupolville sosiaalisesti, taloudellisesti, sivistyksellisesti ja ekologisesti sekä moraaliselta tasoltaan paremmassa kunnossa kuin se on tänä päivänä. -Ihmisen puolella -Kansan asialla -Kansanvallan puolesta -Suomalaisuus on voima -Arvopohjaista politiikkaa

KIRKON ARVOT Meidän kirkko - arvot Pyhän kunnioitus -kunnioitamme pyhää kolmiyhteistä Jumalaa -tunnustamme Jeesuksen Kristuksen ainoalaatuisuuden -näemme Jumalan kuvan ihmisessä ja ihmisen syntisyyden -tunnistamme pyhyyden kaipauksen muissa uskonnoissa Vastuullisuus -huolehdimme lähimmäisistämme -varjelemme luomakuntaa -käytämme kaikkia voimavaroja vastuullisesti -tavoittelemme kohtuullisuutta elämäntavoissa Oikeudenmukaisuus -taistelemme oikeudenmukaisuuden puolesta -puolustamme heikkojen ja syrjäytyneiden oikeuksia -ratkaisemme asiat tasapuolisesti ja kaiken tarkastelun kestävästi Totuudellisuus -puhumme rohkeasti Jumalasta -uskomme ja elämme niin kuin opetamme -pidämme kirkon toiminnan avoimena ja hallinnon läpinäkyvänä

MILLE ARVOILLE KUNTASTRATEGIAMME PERUSTUU?

MITEN TÄSTÄ ETEENPÄIN? -SUUNNITELMA ON TEHTY -ARVOT OHJAAVAT TYÖSKENTELYÄ -TIEDÄMME VAHVUUTEMME, HEIKKOUTEMME, UHKAMME JA MAHDOLLISUUTEMME -MILLÄ AIKATAULULLA ETENEMME? -MILLAISISSA RYHMISSÄ ASIAA VALMISTELLAAN?

TARINAT MILLAISIA TARINOITA JOUTSASTA SYNTYY? MITEN TARINOILLA KUVATAAN KUNNAN TOIMINTAA JA TAHTOTILAA? MITEN TARINOITA KOOTAAN?