Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

EURAN KUNTASTRATEGIA 2020 voimaan

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "EURAN KUNTASTRATEGIA 2020 voimaan"— Esityksen transkriptio:

1 EURAN KUNTASTRATEGIA 2020 voimaan 1.9.2016
Yhteistyötoimikunta Kunnanhallitus Valtuusto

2 Euran kuntastrategia, työsuunnitelma 2015–2016 Jalkauttaminen
Lähtökohdat ja Strategiaprosessin tavoitteet/arvot Strategiset tavoitteet Strategialuonnos Strategiaehdotus 2. valtuustoseminaari Pitkäjärvi Strategialuonnos Kunnanvaltuusto 1. valtuustoseminaari Lähtökohdat ja tavoitteet Hyväksyminen Pvm Kunnanhallitus Strategiaprosessin ohjaus Jämi Hyväksyminen Lautakunnat Lausuntopyyntö Yhteistyö- toimikunta Käsittely Jalkauttaminen Tiedottaminen Johtoryhmä Kokous 9.10 Kokous 16.11 Kokous Kokous Kokous Kokous Tulosalueet Lausuntopyyntö Tiedotuslehti Kuntalaiset Strategiakysely/ Tiedotuslehti Webropol loka-marraskuu joulu-tammikuu helmi-maaliskuu huhti-touko-kesäkuu 2015- 2016 Euran kuntastrategian laatimisprosessi ja suunnitellut toimenpiteet

3 Kuntastrategia Kuntalaki (410/2015) 37 §
Kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Kuntastrategiassa tulee ottaa huomioon: 1) kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen; 2) palvelujen järjestäminen ja tuottaminen; 3) kunnan tehtäviä koskevissa laeissa säädetyt palvelutavoitteet; 4) omistajapolitiikka; 5) henkilöstöpolitiikka; 6) kunnan asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet; 7) elinympäristön ja alueen elinvoiman kehittäminen. Kuntastrategian tulee perustua arvioon kunnan nykytilanteesta sekä tulevista toimintaympäristön muutoksista ja niiden vaikutuksista kunnan tehtävien toteuttamiseen. Kuntastrategiassa tulee määritellä myös sen toteutumisen arviointi ja seuranta. Kuntastrategian ottamisesta huomioon kunnan talousarvion ja -suunnitelman laatimisessa säädetään 110 §:ssä. Kuntastrategia tarkistetaan vähintään kerran valtuuston toimikaudessa.

4 Visio Eura on yhdessä ja yhteistyössä uudistuva kunta.

5 ARVOT Vastuullisuus Reiluus Rohkeus
Kannamme yhdessä vastuuta omasta ja läheistemme hyvinvoinnista. Huolehdimme kestävästä kehityksestä ja toimimme siten, että myös tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus tehdä valintoja. Reiluus Toimimme avoimesti ja otamme toiset huomioon. Arvostamme kohtuullisuutta ja inhimillisyyttä. Olemme tunnettuja reilusta toiminta-kulttuurista. Rohkeus Suhtaudumme rohkeasti ja luovasti tulevaisuuteen. Uskallamme muuttaa rakenteita.

6 MENESTYMISEN PÄÄMÄÄRÄT
Yrittäminen ja uudet elinkeinot Työ, asuminen, palvelut ja kylät Kasvuimago ja kuntakuva Ympäristö- ja historiavastuu Aktiiviset kuntalaiset Itsenäinen ja yhtenäinen Eura

7 Yrittäminen ja uudet elinkeinot
Meillä arvostetaan yrittämistä. Eura on elinvoimainen kasvualusta kaiken kokoisille yrityksille. Vahva teollinen osaaminen mahdollistaa myös uudentyyppisen yrittäjyyden. Yrityksemme ovat osaavia suunnannäyttäjiä, ja hyödyntävät mm. etä- ja tietotyön mahdollisuuksia ja verkostoitumista. Olemme osa elinkeinoelämän laajenevaa yritysverkostoa.

8 Työ, asuminen, palvelut ja kylät
Yhteistyössä on voimaa. Kattavasta osaajiemme joukosta löydät tarvitsemasi yhteistyökumppanit. Meillä on tilaa työlle ja asumiselle. Eurasta löytyy ratkaisu mieleiseesi asumiseen, sillä tontteja on tarjolla omakotiasumisesta kerrostaloasumiseen. Toimimme aktiivisesti palvelujen järjestämiseksi kunnan eri osissa. Asiantunteva ja sitoutunut henkilöstö on voimavaramme. Tuotamme laadukkaita palveluita ja panostamme lasten ja nuorten sivistykseen.

9 Kasvuimago ja kuntakuva
Olemme positiiviseen energiaan, tekemiseen ja eteenpäin menoon keskittyvä kunta. Kehitämme kuntaamme jatkuvasti, hyödynnämme hyviä yhteyksiämme ja yhteistyöhakuista toimintatapaamme. Kuntalainen on meillä keskiössä kaikissa elinkaaren vaiheissa.

10 Ympäristö- ja historiavastuu
Kunnioitamme luontoympäristöämme sekä luomme terveellistä ja turvallista elinympäristöä. Euran monipuoliset luontokohteet, poikkeuksellisen arvokas historia ja kulttuuriperintö luovat pohjan tämän päivän kuntalaisten viihtymiselle. Luonto, esihistoria ja teollinen menneisyys mahdollistavat yrittämiselle ja matkailulle ainutlaatuiset puitteet. Verkostoitumisella viemme eteenpäin valtakunnallisesti merkittävää tietoisuutta historiastamme.

11 Aktiiviset kuntalaiset
Nautimme yhdessä toimimisesta, ja olemmekin tunnettuja lukuisista yhdistyksistämme. Voit nauttia elämyksistä ja osallisuudesta yhteisössä. Liikuntapaikkamme ovat monipuoliset. Luomme yhdessä hyvinvointia ja kestävää elinympäristöä tuleville sukupolville. Pidämme tärkeänä osallistumista ja vuorovaikutusta.

12 Itsenäinen ja yhtenäinen Eura
Toimimme määrätietoisesti ja tavoitteellisesti taloudellisesta itsenäisyydestä huolehtien. Pystymme yhdessä uudistamaan taajamien palveluverkostoa ja elinkeinorakennetta muuttuvissa olosuhteissa.

13 KESKEISET KEINOT Palvelualueiden onnistunut toiminta
Kuntatason mittarit, palvelualuekohtaiset mittarit Talousarvio- ja taloussuunnitelma Hallintosääntö Uusitaan palveluorganisaation osalta , luottamushenkilöorganisaation osalta

14 Tehokas ja ennakoiva tiedottaminen
Kuntatason mittarit, palvelualuekohtaiset mittarit Kokonaisuuksien hahmottaminen päätöksenteossa Vuorovaikutus palvelu- ja luottamushenkilöorganisaation kesken


Lataa ppt "EURAN KUNTASTRATEGIA 2020 voimaan"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google