2013 - 2016.  Johdanto  Alue- ja kuntayhteistyö  Kaupungin tehtävät  Elinkeinotoimi  Peruspalvelut  Yhdyskuntarakenne  Talous  Henkilöstö/tavoitteet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 1 Kohti hyvinvoivaa Suomea Sosiaalialan Työnantajat ry:n linjauksia tulevalle hallituskaudelle
Advertisements

Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
PORIN KAUPUNGIN MAAPOLITIIKKA
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.
Työhyvinvointisuunnitelma työhyvinvointityön pohjana
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Asiakas- ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Siika- Pyhäjokilaakso
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
SH-V Työvoima- ja elinkeinokeskus 1 ESR-RAHOITUKSEN HAKU TE-KESKUKSESSA Tiedotustilaisuus , Kajanus ESR-koordinaattori Sanna Halttunen-Välimaa.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
NOKIAN kaupunki Vammaispalveluohjelma Nokialaiset asuvat viihtyisässä ja turvallisessa kaupungissa. Yhdenvertaisuus.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
Länsi-Suomen lääninhallitusLänsi-Suomen lääninhallitus Liikunnan ja kulttuurin PARAS Kokkola Liikunnan edellytysten kehittäminen.
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? Matinkylä
LOPPURAPORTIN ESITTELY- JA KESKUSTELUTILAISUUS Yhdyskuntarakenne ja palvelujen saavutettavuus MALY -ryhmän puheenjohtaja Erkki Kukkonen.
Kaupunginvaltuusto § xx 1. Kemijärvi 2020 ”Vedenvälkettä ja vihreää kultaa” Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu-
JUUAN KUNTA KUNTASTRATEGIA SISÄLTÖ Visio Päästrategia 3434 Painopistealueet Painopistealueiden kehityssuunnitelmat
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY Kohti kunnallisvaaleja 2012 Yksityisen sosiaalialan kunnallisvaaliteemat yhteiset pelisäännöt valvonnan toteuttamiselle tasaveroiset.
Sivistystoimen tuloskortti 2013
Sastamalan kaupunki SASTAMALAN TALOUS VUOTEEN 2012 Valtuustojen seminaari Elina Alajoki.
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen HEA -Hyvinvointia ja energiatehokkuutta asumiseen (Etelä-Suomen EAKR) Tuula Mikkola Metropolia ammattikorkeakoulu.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuivatko opit ? Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriö Onnistuvat opit –hankkeen valvoja.
Talousfoorumi Kuntalaiskyselyn vastaukset Kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaari
Pohjois- Suomen Kompassi Pohjois-Suomen strategia, s. 35: ”Lapin ja Oulun yliopistojen yhteistyöllä, verkottumalla myös Kainuuseen ja Keski-Pohjanmaalle,
Teija Felt, TM Ohjauspalvelut julkisten työvoimapalvelujen strategiassa Teija Felt, TM
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
Sastamalan toimintamalli
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.
Näkymiä kuntien toimintaympäristön muutoksista vuoteen 2025 Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitto
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Näkymiä kuntien toimintaympäristön muutoksista vuoteen 2025 Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitto
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Osaava-ohjelma: Pedagoginen uudistuminen muutosjohtamisen välineenä
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
TALOUSARVIO 2008 JA TALOUSSUUNNITELMA Esittely
Kokoomus Heinola Kuntavaaliohjelma
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Helsingin tila ja kehitys 2016 tilastokuviot
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
Viestit kansalaisille, ammattilaisille ja päättäjille
Suomen- ja ruotsinkieliset koulutuspalvelut
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
Tiedonkeräämisen ja talouden ja toiminnan kohtaamisn haasteet
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
Mitä kunta tekee tulevaisuudessa?
Sote sähköinen tiedonhallintastrategia ja muuttuva toimintaympäristö
Terve kunta -vERKOSTOPÄIVÄT
Sote-uudistuksen toimeenpano
Kaupunkistrategian laadinta
Esityksen transkriptio:

 Johdanto  Alue- ja kuntayhteistyö  Kaupungin tehtävät  Elinkeinotoimi  Peruspalvelut  Yhdyskuntarakenne  Talous  Henkilöstö/tavoitteet  Henkilöstömenojen sopeuttaminen

 Strategia valtuustokaudeksi 2013 – 2016  Sisältää yleiset tavoitteet ja linjat  Taloussuunnittelussa keinot ja toimenpiteet  Päätavoitteet  Kaupungin viihtyvyyden ja imagon parantaminen  Elinkeinoelämän edellytysten parantaminen  Peruspalveluiden turvaaminen  Henkilöstön työympäristön kehittäminen  Talouden heikkenemisen pysäyttäminen

 Tavoitteita Pyritään yli asukkaan kaupungin muodostamiseen yhdessä Kokemäen, Köyliön ja Säkylän kanssa. Punkalaitumella on mahdollisuus liittyä yhdistymisselvitysalueeseen.  Tavoitteena varmistaa sote –lähipalvelujen järjestämisoikeus  Yhdistymisselvitystyössä pyritään ulkopuolisen selvitysmiehen johdolla toimintoja tehostaviin ratkaisuihin, joihin on myös saatavissa yhdistymisavustusta Sote –aluesuuntana (erikoissairaanhoito) Porin sote-alue

 Ydintehtävä  Lakisääteiset peruspalvelut  Kehittämistehtävä  Elinkeinoelämän kehittäminen ja muut kehittämishankkeet  Tukitehtävät  Hallinto-, ruoka- ja tekniset palvelut

Strategiset tavoitteet  Huittisten kaupungin imagon ja elinvoiman kehittyminen  Kaupunki luo toimintaedellytyksiä menestyvälle yritystoiminnalle ja jättää yritysriskin yrittäjille  Tasapuolisuus yrittäjiä kohtaan  Aktiivisuus, joustavuus ja nopeus yrittäjien tarpeita kuunnellen  Elinkeinopoliittinen yhteistyö naapurikuntien kanssa  Yrittäjämyönteisyys koko kaupungin ajattelutavaksi  Teollisuuden uudistuminen ja kilpailukyky  Osaavan työvoiman saannin turvaaminen  Onnistuminen uusien EU-ohjelmien toteuttamisessa

Peruspalveluiden turvaaminen ▶ Asukkaiden terveyden, hyvinvoinnin ja viihtyvyyden edistäminen ▶ Kasvun, oppimisen ja koulutuksen edistäminen ▶ Lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen/ osallisuuden lisääminen ▶ Ikääntyvien toimintakyvyn ylläpitäminen ja parantaminen ▶ Toimintaympäristön laadun parantaminen (toimivuus, terveellisyys, turvallisuus ja esteettömyys) ▶ Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteen uudistaminen SOTE-uudistuksen mukaisesti

▶Huittisten keskustan kehittäminen  Uudet rakennukset parantavat kaupunkikuvaa, historia huomioidaan  Keskustan vetovoimaisuuden, viihtyvyyden ja turvallisuuden parantaminen ▶Laadukkaita tontteja on riittävästi asumiselle, kaupalle, palveluille ja teollisuudelle ▶Vesihuollon toiminta on varmaa ja täyttää terveellisyyden ja turvallisuuden vaatimukset ▶Yleisten alueiden ylläpito

 Taloutta tasapainotetaan pitkäjänteisellä otteella, pysäytetään talouden alamäki eikä hyväksytä syömävelkaa (käyttötalouden rahoittamista velalla)  Ollaan valmiita palvelurakennetta tehostaviin muutoksiin ja käyttötalousmenojen leikkauksiin  Velkaa voidaan lisätä hallitusti  Investointien aikajännettä pidennetään  erityisesti kiinteistöjen peruskorjauksiin panostetaan

 Työ- ja toimintakyvyn, osaamisen ja kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin lisääminen  työskentelyilmapiiri  henkilöjohtaminen  aikainen puuttuminen  koulutus  sairauspoissaolojen vähentyminen  Imago työnantajana => kilpailu työvoimasta!

 henkilöstömenoja vähennetään luonnollista poistumaa hyväksikäyttäen ja palvelurakennetta kehittäen  menoja pyritään vähentämään ensisijaisesti ostopalveluja vähentämällä