Joensuun yliopisto PL 111 80101 Joensuu puh. (013) 251 111 fax (013) 251 2050 Historian oppiaineryhmän w5w²-hanke: oppimisedellytysten,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kokemuksia ja kommentteja arvioinnista Rehtori Maija Vehviläinen Lahden Diakoniasäätiö Lahden diakonian instituutti.
Advertisements

Esityksen otsikko Arial 22pt Ala-otsikko Arial 14pt Sähkö- ja automaatiotekniikka-alan perustutkinto.
JOINT ENTRE - YRITT Ä JYYDEN EDIST Ä MISHANKE Suomalais-saksalainen Double Degree (BBA) FH Hannover - SEAMK Liiketoiminta, Yritt ä jyys M. Arola 10/2008.
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa Tervetulotilaisuus
Omnian oppisopimustoimisto. Oppisopimuskoulutus osana Suomen koulutusjärjestelmää Yliopisto Ammattikorkeakoulu Esi- ja perusopetus Lukio Erikoisammattitutkinnot.
Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys- hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus ja opetusklinikoiden vastuuhenkilöiden tapaaminen Helsingissä.
Opettaja oman työnsä arvioijana AMK:n yhteistyöpäivä Anja Tuovila laatukoordinaattori.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
Opintojen ohjaus –kehittämishanke Oulun yliopiston kirjastossa Jani Sassali, informaatikko Oulun yliopiston kirjasto
YOPALAn ja Jyväskylän yliopiston opiskelijakyselyn vertailua
Arviointi osana oppimisprosessia
Tutkinnonuudistus kemistin koulutusohjelmassa
LAPSEN ITSEARVIOINTI Alueelliset koulutukset Itäinen, Pohjoinen ja Eteläinen alue Syksy 2016.
Reformi haltuun OKM.
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Arviointi Arviointiasteikko ja -merkinnät Tutkinnon osan arviointi
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Työelämäosaajana OKM.
Erinomaisen laadun edellytysten rakentaminen
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
LARK 5 MERCURIAn osahanke
Taidesampo päivitys v taiteen tuntemus - kulttuurinen osaaminen.
6.2 SISÄILMARYHMÄTOIMINTA
Opiskelija Työelämä Henkilöstö Kansainvälinen toiminta
Inspa yrittäjyyden uusi oppimisympäristö sataedussa
Kasvatusalan tutkintorakenne-suositukset
Laadunhallintatyössä ajankohtaista
Etelä-Pohjanmaan peruskoulujen opetussuunnitelma 2016
Mitä VamO-hankkeessa on meneillään Rovaniemellä
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Pedagoginen oppimis- ja arviointityökalu
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
JATKO-OPINTOTAVOITTEINEN LINJAJAKO TULEVAISUUDEN LUKIOSSA
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Oppijalähtöiset verkko-oppimisympäristöt, 3 op
OPON TUNTI Seija Mäntynen
Datan avaamisen ohjeistus
Valtakunnallisen ELO-ryhmän puheenjohtajat ja sihteerit kokous Verkko-Ohjaus Marko Kilpeläinen.
Tutustumistreeni Nimi, ammatti, mistä tulee,
Viisi asiaa, mitä jokaisen opettajan tulisi tietää laadusta
Syventävien opintojen opinnäytetyö
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
Muutokset matematiikan opetuksessa
Tietotekniikan laitoksen suuntautumisvaihtoehdot
Haaga-Helia amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
Yrittäjyys ja yritystoiminta BUS1LH001-opintojakso, 6 op
Liiketalouden koulutusohjelma Helsinki Tarja Heikkilä & Tarja Jokinen
Liiketalouden koulutusohjelma Helsinki Tarja Jokinen
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
Asiointipalveluiden laatu - Asiakasarvioinnit
SePPO-osahanke Keudassa Lahti
Laadukas verkkototeutus -valmennus Syksy 2018
Koulutusiltapäivä lk. 7-9 opettajille
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Metallurgian seminaari
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
Mitä uutta töissä.fi-palveluun?
Opiskelun ja opetuksen tiedonhallintajärjestelmä
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
OPETUKSEN EHEYTTÄMINEN…
Esityksen transkriptio:

Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Historian oppiaineryhmän w5w²-hanke: oppimisedellytysten, työtapojen ja työskentelyn laadun kehittäminen Oulu Riikka Myllys Suunnittelija

Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Hankkeen tavoitteet Opintoryhmätoiminnan (study group) kehittäminen. Tavoitteena on pohtia, missä historian oppiaineryhmän opetussuunnitelman osiossa opintoryhmätoiminta voisi tuottaa selkeää lisäarvoa opiskelijan oppimistulosten kannalta. Innovatiivisten opetus- ja oppimisprosessien sekä opetuksen ja oppimisen arviointimenetelmien kehittäminen. Tavoitteena on kehittää oppiaineryhmässä omaksuttua opetuskulttuuria, jossa opetusmuodot ovat muuttuneet opiskelijakeskeisemmiksi, keskustelevimmiksi ja oppimiskäsityksiltään ongelmanratkaisua hyödyntäviksi.

Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Hankkeen tavoitteet Laatujärjestelmän kehittäminen ja vakiinnuttaminen. Historian oppiaineryhmän yhtenä keskeisenä laatutyön välineenä on laatukäsikirja, jonka sisältämiin käytänteihin ja tavoitteisiin koko oppiaineryhmä tulee sitoutumaan. Perusopetuksen kehittäminen täydentävien opintojen (ns. siltaopinnot) osalta maisteriopintoihin hakeutuville opiskelijoille. Taustalla on oppiaineryhmän ohjausjärjestelmän varautuminen opiskelijoiden yhä lisääntyvään liikkuvuuteen ja ulkomaalaisten opiskelijoiden kasvavaan määrään.

Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Miten on edetty Osallistuminen pilottihankkeen tapaamisiin. Osallistuminen JoY:n koulutukseen ”Yhteistyötä ja omaa ohjaajuutta kehittämässä”. Koulutuksen tavoitteena on tukea ohjaajia kunkin yksikön kulttuuriin soveltuvan ohjausnäkemyksen ja ohjauskäytänteiden kehittämisessä sekä yliopisto- opiskelijoiden kohtaamisessa. Koulutukseen sisältyy koulutuspäiviä, välitehtäviä ja verkkotyöskentelyä.

Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Miten on edetty Graduttajan kehittäminen Edellisen w5w-hankkeen aikana luodun graduntekoa helpottavan verkkotyökalun uudistaminen. Oodipohjaisen eHopsin käyttöönottaminen Historian perusopintoihin sisältyy pääaineopiskelijoilla 1 op:n HOPS-kurssi. Sähköisen työkalun käyttäminen toimii tutkintorakennepohjien avulla rajatun hopsin määrittelyn tukena. Hops-työskentelyyn sisältyy edelleen pienryhmäohjausta ja ohjauskeskusteluja.

Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Miten on edetty Aineenopettajan yhteiskuntatieteellinen –opintokokonaisuus (63 op) Tavoitteena on, että opettajaksi valmistuva saa hyvät valmiudet lakitiedon, taloustiedon ja yhteiskuntaopin opettamiseen sekä peruskoulussa että lukiossa. Vaihtoehtoisten gradumuotojen kehittäminen Opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus työstää gradu, jossa on vahva työelämäorientaatio. Esim. oman työn tutkimus tai työnäyte, kansiogradu

Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Miten on edetty Laatutyön kehittäminen Valmistautuminen sisäiseen auditointiin. Laatukäsikirjan uuden version tekeminen ja päivittäminen. Laaturaportin laatiminen oppiaineryhmän laatutyölle asetettujen tavoitteiden toteutumisen seuraamiseksi; laadunvarmistusta seurataan itsearvioinnin, opiskelijapalautteen ja erilaisten indikaattorien avulla.

Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Miten on edetty Arviointimenetelmien kehittäminen: Opiskelijoiden itsearviointi seminaaritöissä ja osassa kirjatenttejä Opiskelijat arvioivat seminaarityöskentelyn yhteydessä prosessia, omaa oppimista ja tuovat esiin mahdollisia ongelmia. Kirjallisuuskuulusteluissa opiskelijoita pyydetään antamaan itselleen arvosana. Jos esitetty arvosana eroaa tentaattorin antamasta arvosanasta selvästi, opiskelijaa kehotetaan keskustelemaan tenttivastauksista tentaattorin kanssa.

Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Miten on edetty Arviointimenetelmien kehittäminen: Pro gradu – tutkielmien arviointilomake sanallisen arvioinnin lisäksi Arviointilomake on tarkoitettu tarkastajan arviointityön ja oppiaineryhmän laatutyön tueksi. Lomakkeessa arvioidaan mm. tutkimusongelman määrittely ja rajaus, aineiston kattavuus, tutkimusmenetelmät ja aineiston analysointi sekä aiheen yleinen hallinta. Arvioinneista tehdään lukukausittain yhteenvedot, joiden tuloksia hyödynnetään mm. metodiopetuksessa.

Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Mitä seuraavaksi? Opetussuunnitelman päivittäminen aktivoivien opetusmenetelmien näkökulmasta Laatukäsikirjan sisäänajo yksittäisille kursseille Selvitetään, kuinka laatukäsikirjaan on sitouduttu. Samalla tarkastellaan, miten opiskelijat menestyvät perus-, aine- ja syventävissä opinnoissa sekä selvitetään kurssien sisällöissä mahdollisesti olevat ongelmat. Tuloksia hyödynnetään kurssisuunnittelussa.

Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Mitä seuraavaksi? Matkalla akateemiseksi osaajaksi –hanke 1) Rekrytointisivusto historianopiskelijoille aikoville Hakemusinfosivuston suunnitteleminen ja toteuttaminen 2) Uraohjaussivusto historianopiskelijoille Kootusti tietoa mm. suuntautumisvaihtoehdoista, pätevyysvaatimuksista, sivuaineista Tietoa työllistymisestä, neuvoja työnhakuun Verkostoituminen: mahdollisuus tarjota harjoittelupaikka tai graduaihe