Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Liiketalouden koulutusohjelma Helsinki Tarja Jokinen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Liiketalouden koulutusohjelma Helsinki Tarja Jokinen"— Esityksen transkriptio:

1 Liiketalouden koulutusohjelma Helsinki Tarja Jokinen
Yrittäjyys ja yritystoiminta BUS1LH001-opintojakso, 6 op  OPPIMISTEHTÄVÄ: YRITYKSEN TOIMINTAYMPÄRISTÖ, STRATEGIAT JA TOIMINTA Liiketalouden koulutusohjelma Helsinki Tarja Jokinen

2 OPPIMISTEHTÄVÄN TAVOITTEET
Opiskelija muodostaa kokonaiskuvaa olemassa olevan yrityksen vaatimasta liiketoiminta-osaamisesta, yrityksen toimintaympäristöstä ja toiminnasta. Teoriaoppia peilataan esimerkkiyrityksen toimintaympäristöön, strategisiin valintoihin ja toimintaan. Samalla opitaan työskentelyä ryhmässä projektin omaisesti: työskentelyn suunnittelua ja tinkimätöntä toteuttamista sekä tietojen hakemista eri lähteistä ja lähdekritiikkiä. Opitaan laatimaan yhteistyössä HAAGA-HELIAn ohjeistuksen mukainen oppimistehtävä ja käyttämään verkko-oppimisympäristöä oppimisen apuna. Lisäksi opitaan arvioimaan oppimisen onnistumista sekä yksilö- että ryhmätasolla.

3 TYÖSKENTELYPROSESSI Ryhmä etsii itse sopivan ja yhteistyöhaluisen yrityksen. Tietoa haetaan eri lähteistä. Työskentelyssä hyödynnetään myös tietojenkäsittelyn, viestinnän ja ammatillisen kasvun (tiedonhaku) opintojaksojen tuottamaa oppimista. Opettaja ohjaa lähiopetustuntien yhteydessä ja erillisissä, ryhmäkohtaisissa ohjaus- ja arviointitapaamisissa sekä verkossa. Vertaisryhmä on työn tukena.

4 OHJEET Kirjallinen ohje, jossa liitteenä
1) yrityskuvauksen sisällön pääkohdat 2) työskentelyprosessin kuvaamisen ja oppimisen arvioinnin ohjeet Koulun raportointiohje (ekstranet) Katso ohjeista ensin, kysy sitten vasta!

5 TYÖSKENTELY työpaikkana verkko-oppimisympäristö (Moodle)
ryhmillä omat keskustelualueet raportin työstämiseksi ryhmän ensimmäinen tehtävä heti (pelisäännöt) yritysvalinta mahdollisimman pian/yhteys opettajaan työskentelysuunnitelma aikataulun mukaan väliraportti aikataulun mukaan ohjauskeskustelu väliraportin jälkeen (läsnäolo) muokkaus ja täydentäminen sen jälkeen; lisää ohjausta esityksen valmistelu ja esitystilaisuus (läsnäolo) arvioinnit (ryhmän oma arvio Moodleen) arviointikeskustelu (läsnäolo)

6 TUOTOKSET Kirjallinen 15 - 20 -sivuinen yrityskuvaus, johon sisältyy
johdanto ja perustiedot yrityksestä toimintaympäristön analyysi (perustiedot toimialasta, makro- ja mikroympäristö) yrityksen strategiset valinnat ja toiminta katsaus yrityksen taloudelliseen tilanteeseen yhteenveto ja omat johtopäätökset (työkaluna SWOT-analyysi) Esitys Valmistellaan ja pidetään noin 20 minuutin esitys, jossa otetaan esiin kiinnostavimpia seikkoja yrityksestä. Käytetään esitysgrafiikkaa (PP) ja muuta havainnollistamista.

7 YRITYSVALINTA ryhmien yritykset mieluiten eri toimialoilta
valinnasta sovittava opettajan kanssa valinnan ideoinnissa ryhmäläisten omat kiinnostuksen kohteet ja kontaktit, erilaiset yrityshakemistot (linkkejä Moodlessa olevassa linkkitaulukossa), luova pohdinta… ei liian pieni yritys ei liian iso yritys - konsernissa mahdollisesti rajaus yhteen tulosyksikköön mieluummin kuluttajatuotteita tai –palveluja tarjoava kuin b-to-b –yritys

8 YRITTÄJYYDEN NÄKÖKULMA
Jos yritys on yrittäjävetoinen tai perheyritys sisällytetään työhön myös seuraavat asiat sopivin kohtiin työtä perustiedot yrittäjästä (yrittäjäperheestä/-suvusta) yrittäjän taustatiedot (koulutus, työkokemus, perhe jne.) miksi yrittäjä on lähtenyt yrittäjäksi? miten yrittäjä kokee yrittäjyyden? miten yrittäjä näkee oman ja yrityksensä tulevaisuuden? (esimerkiksi tämä kysymys sijoittuu luontevasti työn yhteenvetokappaleeseen). Ellei yritys ei ole yrittäjävetoinen mikroyritys tai perheyritys, käsitellään sopivassa kohden työtä (esim. henkilöstöprosessien yhteydessä) sisäisen yrittäjyyden näkymistä yrityksen toiminnassa.

9 ARVIOINTI Oppimistehtävä muodostaa 50 % opintojakson arvosanasta.
Arvioinnissa kiinnitetään huomiota seuraaviin seikkoihin työn kattavuus (25 %) työn johdonmukaisuus ja selkeys (20 %) keskeisen käsitteistön ja teorian hyödyntäminen (25 %) lähdemateriaalin hyödyntäminen (haasteellisuus, ajankohtaisuus ja monipuolisuus sekä viittausten ja luettelon laatiminen) (10 %) esityksen sujuvuus, mielenkiintoisuus ja havainnollisuus (10 %) työskentelyn suunnitelmallisuus ja vertaisryhmätyö (10 %). Opintojakson lopussa ryhmät arvioivat ryhmätyöskentelyn onnistumista ja jokainen omaa oppimistaan. Lisäksi pidetään arviointikeskustelu, jossa ryhmä saa palautetta työskentelystään.


Lataa ppt "Liiketalouden koulutusohjelma Helsinki Tarja Jokinen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google