TOISEN ASTEEN MONIMUOTOTARJOTIN Etä- ja verkkotyöryhmän esitys Anett Blom, Liisa Jukola, Markus Kalmari, Jarkko Lehmuskenttä, Erja Vihervaara.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
Advertisements

OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
Peda.net 1 Jarkko Lampinen 2008 Verkko-opetuksen mitoitus.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu.
Yksinäisestä propelipäästä yhteiseen tekijäporukkaan Joensuun seudun kansalaisopisto.
WoSCos Work, Skills and Costs Yhteistyökumppanit kotimaassa CIMO Raahen tulevat ulkomaiset opiskelijat Vaihtoon lähtevät opiskelijat Yhteistyökumppanit.
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
Kaustisen seutukunnassa on 29 erillistä perusopetuskoulua luokat perusopetuskoulua luokat 7-9 (yläasteet) 4 lukiota.
2. asteen tarjottimet lv Ajankohtaiskatsaus tarjottimilla oleviin opintoihin ja tietojärjestelmien haasteisiin rehtorikokousJohanna.
VINKKEJÄ JA IDEOITA LUKION KEMIAN 1. KURSSIN TOTEUTUKSEEN
Koulutuksen keskeyttämisen ehkäisy Pedagoginen kehittämistyö Toukokuu 2014 Sauli Korhonen, Mari Kukkola ja Marja Ruotsalainen.
KAARINAN LUKION HARPPAUS Turun seudun lukiorehtoreiden syyspäivä
OPISKELIJAKYSELY Tulokset Toisen asteen yhteys - hanke.
SARANA Oppimisen tukemisen keskus Koulutuskeskus Agricolassa 2012 Pirkko Naukkarinen Tehostetun ohjauksen Sarana- malli.
Kielten opiskelu multimediaohjelmiston avulla Kieli-pilotti Tutkija, KM Riikka Pajunen Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskus ETÄKAMUn loppuseminaari.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
Mitä opetan ammatillisessa oppilaitoksesta? Tuija Saarimaa
Sotungin etälukio Täydennä päivälukion opiskelujasi etäkursseilla.
Tampereen aikuislukion etälukio Jaana Leppä vt. rehtori Tampereen aikuislukio Tampereen aikuislukio.
” Ne, jotka haluavat mennä nopeasti, kulkevat yksin. Ne, jotka haluavat mennä pitkälle, kulkevat yhdessä ” (kenialainen sananlasku)
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 5 VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Annina Korpela, tiedottaja Kehittämisyksikkö.
KURSSIVALINNAT VUOSIKURSSI.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Verkko-oppimisympäristöt oppimisen tukena Tieto- ja viestintätekniikka pedagogisena työvälineenä Sallariina Haarala Pia Lipponen.
Kurssivalinnat ykkösille
Ops seminaari Askola.
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
1. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta Jani Syrjälä, rehtori.
Oulunsaloon lukioon Kevät Hakeminen lukioon keväällä 2015  Haku valtakunnallisessa yhteishaussa – osoitteessa
Vanhempainilta Harjun toimipiste: ke Viitaniemen toimipiste: to Jyväskylän Lyseon lukio 1. vuosikurssin opiskelijat.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
Oulunsaloon lukioon KEVÄT Lukiomme vahvuuksia  Ajanmukaiset tilat Oulunsalo -talossa Lentokentän tien varressa  Yksilöllinen tuki opiskelijoille,
RO-tuokio YKKÖSTEN KURSSIVALINNAT: YO-SUUNNITELMA JA KOLMEN VUODEN OPINTOSUUNNITELMA WILMAAN.
Viherlaakson lukio 1. luokkien vanhempainilta Päivän ohjelma – Rehtorin puheenvuoro – Musiikkitervehdys – Opettajien.
Joustava perusopetus eli JOPO. Saarijärven JOPO-luokka Aloitti toimintansa elokuussa 2011 Aloitti toimintansa elokuussa oppilasta
Lukion oppimäärä = mitä, montako, milloin kursseja
LUKION OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS LOPS 2016
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Opiskelu eLukiossa
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
MIKSI LUKIOON???.
Sirkku Ohvo, erityisopettaja MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
Kolme oppimista jäsentävää orientaatiota
Opettajasta/kouluttajasta (oppimisen) ohjaajaksi
Lukion tuntijakotaulukko 2016
Kotkan aikuislukio Opetus: Kotkankatu Kotka
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Lukion päättötodistus
Lukio.
LUKIO-OPINNOT.
Vinkkejä opintosuunnitelman miettimiseen
Kiinnostaako lukio?
MIKSI LUKIOON???.
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Kirjoittajaprofiilit
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Viherlaakson lukio Kevät 2017
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Kaksoistutkinto.
Kohti kansallista digitaalista koulua
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
Toiselle vuosikurssille
TURUN Lyseon koulun esittelyilta
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
Esityksen transkriptio:

TOISEN ASTEEN MONIMUOTOTARJOTIN Etä- ja verkkotyöryhmän esitys Anett Blom, Liisa Jukola, Markus Kalmari, Jarkko Lehmuskenttä, Erja Vihervaara

Miksi monimuoto- ja etäopetusta tarvitaan ? Nykykäsityksen mukaan oppijalta edellytetään aktiivista ja vastuullista otetta oppimisessa. Oppija määrittelee oma-aloitteisesti oppimistarpeensa, oppimisen päämääränsä sekä valitsee oppimiselleen sopivan oppimisen strategian. Vastuullinen oppija myös osallistuu oman oppimisensa arviointiin ja kykenee suhteuttamaan oppimansa vallitseviin tiedonrakenteisiinsa. Nykykäsityksen mukaan oppijalta edellytetään aktiivista ja vastuullista otetta oppimisessa. Oppija määrittelee oma-aloitteisesti oppimistarpeensa, oppimisen päämääränsä sekä valitsee oppimiselleen sopivan oppimisen strategian. Vastuullinen oppija myös osallistuu oman oppimisensa arviointiin ja kykenee suhteuttamaan oppimansa vallitseviin tiedonrakenteisiinsa. opiskelijan edellytetään vastaavan itseohjautuvasti opintojensa etenemisestä ja asettamiensa tavoitteiden saavuttamisesta opiskelijan edellytetään vastaavan itseohjautuvasti opintojensa etenemisestä ja asettamiensa tavoitteiden saavuttamisesta

Monimuoto-opetuksessa keskeistä on Monimuoto-opetuksessa keskeistä on 1) tuloksellisen oppimisen tukeminen erilaisin ratkaisuin (välineet, menetelmä) 1) tuloksellisen oppimisen tukeminen erilaisin ratkaisuin (välineet, menetelmä) 2)opiskelijan ja opettajan vuorovaikutuksen monensuuntaisuus ja joustavuus 2)opiskelijan ja opettajan vuorovaikutuksen monensuuntaisuus ja joustavuus 3) oppijan omaohjauksisuus sekä oppimisen arviointi oppijan itsensä suorittamana. 3) oppijan omaohjauksisuus sekä oppimisen arviointi oppijan itsensä suorittamana.

painopiste siirtyy opetuksesta itseohjautuvaan opiskeluun, jolloin opettajan rooli muuttuu enemmänkin opiskelun ohjaajaksi ja oppimisen tukijaksi. painopiste siirtyy opetuksesta itseohjautuvaan opiskeluun, jolloin opettajan rooli muuttuu enemmänkin opiskelun ohjaajaksi ja oppimisen tukijaksi. monimuoto-opetuksessa opettaminen siirtyy osittain opettajalta oppimateriaalin tehtäväksi. monimuoto-opetuksessa opettaminen siirtyy osittain opettajalta oppimateriaalin tehtäväksi. painopisteen siirtyy pois opettajasta ja oppilaitoksesta kohti itseohjautuvasti työskentelevää oppijaa. painopisteen siirtyy pois opettajasta ja oppilaitoksesta kohti itseohjautuvasti työskentelevää oppijaa.

Turun seudun etärenkaan monimuototarjotin kukin lukio panostaa vähintään kaksi kurssia monimuototarjottimeen. Kurssit tarjotaan joko - verkkokurssina tai kukin lukio panostaa vähintään kaksi kurssia monimuototarjottimeen. Kurssit tarjotaan joko - verkkokurssina tai - etäkurssina - etäkurssina Kurssit ovat avoinna kaikille Etärenkaan kouluille. Kurssit ovat avoinna kaikille Etärenkaan kouluille. Tämän lisäksi koulu voi olla video-opetusta antavana tai vastaanottavana kouluna jonkun toisen koulun kanssa. Tämän lisäksi koulu voi olla video-opetusta antavana tai vastaanottavana kouluna jonkun toisen koulun kanssa.

Tavoitteena toisen asteen yhteinen, monimuotoinen kurssitarjotin lukion kaikki syventävät kurssit voidaan tarjota monimuotoisesti: joko verkkokurssina tai etäopetuskurssina. lukion kaikki syventävät kurssit voidaan tarjota monimuotoisesti: joko verkkokurssina tai etäopetuskurssina. toisen asteen yhteistyö lähtee aidosti käyntiin: lukiolaiset voivat valita ammattikursseja ja ammattikoululaiset lukion kursseja. Aika ja paikka eivät ole esteenä. toisen asteen yhteistyö lähtee aidosti käyntiin: lukiolaiset voivat valita ammattikursseja ja ammattikoululaiset lukion kursseja. Aika ja paikka eivät ole esteenä.

Tärkeimpiä itsenäisen ja itseohjatusti etenevän opiskelijan piirteitä 1. kyky asettaa itselle opiskelutavoitteita 1. kyky asettaa itselle opiskelutavoitteita 2. lujuus säilyttää oma opiskelutyyli 2. lujuus säilyttää oma opiskelutyyli 3. taito suunnitella ja organisoida opiskeluaikaa ja - strategioita 3. taito suunnitella ja organisoida opiskeluaikaa ja - strategioita 4. tarve kehittää taitoja opiskella erilaisista materiaaleista ja erilaisia teknisiä välineitä käyttäen samoin kuin kyky opiskella sekä yksin että ryhmässä 4. tarve kehittää taitoja opiskella erilaisista materiaaleista ja erilaisia teknisiä välineitä käyttäen samoin kuin kyky opiskella sekä yksin että ryhmässä 5. rohkeus kääntyä tarvittaessa opiskeluun liittyvissä asioissa opettajan tai tutorin puoleen (Lehtinen 1990, 17). 5. rohkeus kääntyä tarvittaessa opiskeluun liittyvissä asioissa opettajan tai tutorin puoleen (Lehtinen 1990, 17).

Verkkokurssi avoinna koko lukuvuoden eli ilmoittautua voi koska tahansa avoinna koko lukuvuoden eli ilmoittautua voi koska tahansa tenttejä vuodessa kaksi (joulukuussa ja toukokuussa) tenttejä vuodessa kaksi (joulukuussa ja toukokuussa) kurssi on tarjottava, vaikka kurssille ilmoittautuisi vain yksi oppilas kurssi on tarjottava, vaikka kurssille ilmoittautuisi vain yksi oppilas oppimateriaali verkossa, ohjaus pääsääntöisesti verkon välityksellä oppimateriaali verkossa, ohjaus pääsääntöisesti verkon välityksellä opettajan tutorointi / päivystys / ohjaus sovitaan kurssikohtaisesti opettajan tutorointi / päivystys / ohjaus sovitaan kurssikohtaisesti yhteydenotot opettajaan sovitaan kurssikohtaisesti. Yhteydenpito voi olla "pakollistakin". yhteydenotot opettajaan sovitaan kurssikohtaisesti. Yhteydenpito voi olla "pakollistakin".

Etäkurssi toimii nykyisen etärenkaan kurssin periaatteiden mukaisesti eli kurssista 1/3 on lähiopetusta ja 2/3 ohjausta. toimii nykyisen etärenkaan kurssin periaatteiden mukaisesti eli kurssista 1/3 on lähiopetusta ja 2/3 ohjausta. lähiopetus voidaan antaa video-opetuksena lähiopetus voidaan antaa video-opetuksena lähiopetus annetaan mahdollisuuksien mukaan yhteistyöpalkissa lähiopetus annetaan mahdollisuuksien mukaan yhteistyöpalkissa

Video-opetuskurssi Video-opetuskurssi on kokonaan kontaktiopetusta Video-opetuskurssi on kokonaan kontaktiopetusta annetaan joko yhteistyöpalkissa tai koulujen sopimana muuna aikana annetaan joko yhteistyöpalkissa tai koulujen sopimana muuna aikana

Työvälineet oppimisalustana Moodle oppimisalustana Moodle video-ohjelmana Xenex video-ohjelmana Xenex Wilma > yhteinen hallinto-ohjelma? Wilma > yhteinen hallinto-ohjelma? laskutusperiaatteet laskutusperiaatteet

Palkkausehdotus etäkurssi VES etäkurssi VES video-opetuskurssi paikallinen sopimus, kerroin ehkä 1,40? video-opetuskurssi paikallinen sopimus, kerroin ehkä 1,40? verkkokurssi, mikäli se on oppilasmäärältään ns. normaali, palkkaus on 1:1. Jos oppilasmäärä on pieni, esim. 1, sovitaan palkkauksesta erikseen, esim. yksityisoppilaspalkkio verkkokurssi, mikäli se on oppilasmäärältään ns. normaali, palkkaus on 1:1. Jos oppilasmäärä on pieni, esim. 1, sovitaan palkkauksesta erikseen, esim. yksityisoppilaspalkkio

Monimuototarjotin yhteinen Turun seudun toisella asteella yhteinen Turun seudun toisella asteella aloitetaan lv aloitetaan lv tarjonta oltava selvillä helmikuussa 2007 tarjonta oltava selvillä helmikuussa 2007 tarjottimen sijainti koulujen omilla sivuilla sekä Oponaattorissa tarjottimen sijainti koulujen omilla sivuilla sekä Oponaattorissa selvitettävä tarjottimen ylläpitäjä (esim. yhteys Oponaattoriin) selvitettävä tarjottimen ylläpitäjä (esim. yhteys Oponaattoriin) Wilman käyttö selvitettävä Wilman käyttö selvitettävä

Sopivia verkko- ja etäkursseja A5, A6 A5, A6 E5 E5 MAA 11 MAA 11 MAB: jotkut syventävät kurssit MAB: jotkut syventävät kurssit ET1, ET2, ET3 ET1, ET2, ET3 TT2, TT3 TT2, TT3 OPO2 OPO2

FF3,FF4 FF3,FF4 HI5,HI6 HI5,HI6 YH3,YH4 YH3,YH4 GE4 GE4 UE5 UE5 MU 5, KU5 MU 5, KU5

Video-opetuskursseja lyhyet kielet (2. kurssista lähtien) lyhyet kielet (2. kurssista lähtien) pitkät harvinaiset kielet pitkät harvinaiset kielet jotkut matematiikan kurssit jotkut matematiikan kurssit

Ammatti-instituutti tarjoaa hygieniapassi hygieniapassi liiketalouden kursseja, mm. talousmatekmatiikkaa liiketalouden kursseja, mm. talousmatekmatiikkaa tietotekniikan kursseja tietotekniikan kursseja