Tila- ja asuntojaosto 15.9.2014 Seppo Kallio. Asunto-ohjelma 2014 - 2016 Espoon Asunnot Oy pitää valtion tuella rakennetut käyttö- ja luovutusrajoituksista.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Avaimella vai tiirikalla - vapautuvan vangin tie omaan kotiin
Advertisements

Asunnottomuuden ehkäisy Oulussa
 TOIMINTA ALKOI 1997  Yhteiskristillinen toiminta perustuu  yhteiseen näkyyn ja yhteisiin  pelisääntöihin  päihdeongelmaisten ja heidän perheit- 
Tutkimustuloksia asunnonvaihtoprosessista ja Igglon ensimmäisistä kuukausista Jaana Wikström.
Köyhyys ja asuminen Vuokra-asumisen tulevaisuus Suomessa -seminaari
Valtion tukema vuokra-asuntokanta Espoossa Anne Savolainen
Asuntosektorin näkymiä ja tarpeita -erityisesti uuden hallitusohjelman valossa Ylijohtaja Hannu Rossilahti Valtion asuntorahasto Taloyhtiö 2007 –seminaari.
Asunnon vuokraaminen:
Asunto Sivakka konsernin asunnoista. Aluksi Asiakas -Ottaa yhteyttä -Käy hyvästä harjoituksesta omien asioiden hoidossa vapautumisen jälkeen -Kertoo sitoutumisesta.
ASUKASISÄNNÖINTI ASUMISEN TUKENA Asumisneuvojakoulutus, YM
KYT/ph-p 2006 Erityisryhmien asuminen Jyväskylän kaupungin alueella Seminaari Nikolainsali Asumisneuvojatoiminnan näkökulma.
Lounais-Suomen aluehallintovirasto,Pirkko Pakkala1 Edunvalvontailta Asumispalvelut Erityishuolto-ohjelmat.
ROMANIT KALTEVALLA PINNALLA - VÄHEMMISTÖVALTUUTETUN KOKEMUKSIA Vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää.
Aino Manninen, Nal Tiina Saarinen, Riinu ry Asumisneuvontakoulutus Nuorten tarpeet asumisneuvonnassa.
Maunulan keskustan kehittäminen Mitä suunnittussa pitäisi huomioida? Maunula-Seura Strategiset Mau- nulaan liittyvät tavoitteet Asiat jotka voidaan.
Anne Viita 1 Omakustannusperiaate vuokrataloissa Rantasipi Eden Nokia.
Opettajan työelämäjakso Pia Törnwall Opin hengen luoja, verhoilu- ja sisustusala.
mahdollisuudet ja vaihtoehdot
Asukasdemokratia Lohjan Vuokra-asunnot Oy:ssä (Lova)
PTT:n alueellinen asuntomarkkinakatsaus 2009 Petri Mäki-Fränti
Miten energiankulutus käännetään laskuun? Seminaari Sirkka Vilkamo Työ- ja elinkeinoministeriö.
11 Tavoite: tietää taloushallinnon roolin yrityksen toiminnassa Osaat kuvata esim. seuraavia asioita: – Yleisen l. ulkoisen laskentatoimen ja sisäisen.
Itä-Suomen asumispäivä –ideoita kehittämiseen Kuopio AVAUS Maakuntajohtaja Jussi Huttunen Pohjois-Savon liitto.
1 AD – ryhmä ja johtoryhmä Asiantuntijana markkinoinnin professori Hannu Kuusela.
Tekninen osasto Teknisen hallinnon ja suunnittelun yksikkö
Asumisen tukeminen SOS –hankkeen koulutustilaisuus
© Tampereen kaupunki Lainrikkoja-asiakkaat kunnallisen sosiaalityön haasteena Maria Palmgren johtava sosiaalityöntekijä Tampere.
VANHUSHYVINVOINTI MARKKINAYHTEISKUNNASSA-SEMINAARI 1. 10
Opintotuki, työ- ja kansaneläke, työttömyyskorvaukset.
Sosiaalihuoltolaki.
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
Vammaispalvelut osana tulevaa Keski-Pohjanmaan sotea? Kehitysvammahuollon neuvottelukunta Ulla Aspvik Kehitysvammahuollon johtaja, TtT.
Perustoimeentulotuki siirtyy Kelaan – miten asiakas saa sosiaalityön palvelut? Eduskunta, Pikkuparlamentin Kansalaisinfo Minna Kivipelto, THL.
KORJAUSAVUSTUKSET VETERAANINEUVOTTELU
Iäkkäiden henkilöiden kodin paloturvallisuus Palonehkäisyn perinnepäivät Padasjoki Pelastuspäällikkö Seppo Männikkö Pirkanmaan pelastuslaitos.
Oikeustapauksia. Kuitin tarjoamisvelvollisuus Turun HAO Kuitintarjoamisvelvollisuus käteiskaupassa - Kuitin tulostaminen - Laiminlyöntimaksu.
Elinolot. Koulutuksen ulkopuolelle jääneet vuotiaat, % vastaavanikäisestä väestöstä.
Lähetekeskustelu opiskelijakeskuksen reunaehdoista AYYE 7/2016.
Oma koti kullan kallis.
Opiskelijat yleisen asumistuen piiriin alkaen
Asumispalvelut Erityishuolto-ohjelmat
Tulorajat ja asunnon vaihdot
Mobiilin sosiaaliturvan kärkihanke työpaja ETK:n kommentti
Kuntahallinto.
MIESTENTIE UUDISRAKENNUS Edustajisto
Asuminen ja rakentaminen
Lomamökki vuokrakäytössä osan vuodesta
16 Kotini on linnani s
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
Omakylä Vuolenkoski Oy:n ympärivuotinen työvoimavuokrapalvelu
Elinkeinoverolaki tiivistelmä /ks
Elinolot.
Tilapäiset poissaolot
ARAVAKIINTEISTÖYHTIÖIDEN PERUSTIEDOT 2008
Asuntokuntien keskikoko kunnan asukasluvun mukaan 2016
Maahanmuuttajien kotoutuminen Helsingissä
ARAVAKIINTEISTÖYHTIÖIDEN PERUSTIEDOT 2008
Yhdyskuntarakenne, liikkuminen ja ympäristö
30. TERVEYS ERI PUOLILLA MAAILMAA
Henkivakuutuksen edunsaajamääräys
POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 2
3D-kiinteistönmuodostaminen 3D-tontti vakuutena, rakentamisen ja käytön turvaaminen, 3D-kiinteistön lakkaaminen
MAAN JA HUONETILOJEN HALLINTA
Opintotuki ulkomaanjaksolle
Asuminen ja rakentaminen
Asuntokuntien keskikoko kunnan asukasluvun mukaan 2017
Esittäjän nimi ja päivämäärä
Siun soten päihdeohjelma
Tavoite: tietää taloushallinnon roolin yrityksen toiminnassa
Esityksen transkriptio:

Tila- ja asuntojaosto Seppo Kallio

Asunto-ohjelma Espoon Asunnot Oy pitää valtion tuella rakennetut käyttö- ja luovutusrajoituksista vapautuvat asunnot vuokra-asuntoina. Asunto-osakeyhtiöissä olevia yksittäisasuntoja voidaan myydä. Espoon Asunnot Oy pitää rajoituksista vapautuneiden asuntojen vuokrat samalla tasolla käyttöarvoltaan vastaavien käyttö- ja luovutusrajoitusten piirissä olevien asuntojen kanssa. Espoon Asunnot Oy:n rakennuttamien uusien asuntojen oman pääoman osuus osoitetaan ensi sijassa Espoon Asunnot Oy:n vapaasta pääomasta. Espoo selvittää yhdessä Espoon Asunnot Oy:n kanssa täydennysrakentamismahdollisuudet Espoon Asunnot Oy:n kiinteistöissä. Espoo ehkäisee asunnottomuutta ja asukkaiden syrjäytymistä tarjoamalla asumisneuvontaa ja kehittämällä asumiseen liittyvää sosiaalityötä yhdessä muun muassa Espoon Asunnot Oy:n kanssa.

Espoon Asuntojen toimenpiteet Vuokranmääritys Käyttöarvoon perustuva tasaus Rakennutettavien kohteiden omat varat Erillisasuntojen myynti Harkitusti vapautuvia asuntoja myydään Kartutetaan kohteiden omarahoitusta Kiinteistöjen kehittäminen Kaavamuutokset Täydennys- ja uudelleen rakentaminen

Asuntojen rahoitussegmentit

Asukasvalintaperusteet arava- ja korkotukilainoitettuihin asuntoihin Valittaessa asukkaita arava- ja korkotukilainoitettuihin asuntoihin noudatetaan aravavuokra-asuntojen ja aravavuokratalojen käytöstä, luovutuksesta ja omaksilunastamisesta sekä vuokra-asuntojen korkotuesta annettujen lakien säännöksiä ja näiden lakien nojalla annettuja muita säännöksiä. Asukasvalinnan perusteina ovat em. lakien mukaan hakijaruokakunnan asunnontarve, varallisuus ja tulot.

Asukasvalinnan tavoitteena on, että arava- ja korkotukivuokra-asunnot osoitetaan vuokra- asuntoa eniten tarvitseville ruokakunnille. Sen lisäksi tavoitteena on, että samalla pyritään vuokratalon monipuoliseen asukasrakenteeseen ja sosiaalisesti tasapainoiseen asuinalueeseen. Tarkoituksena on, että useita asuntomarkkinoilla vaikeasti asutettavia hakijoita ei asutettaisi samaan taloon ja samalle alueelle. Asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijaruokakunnan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella. Valtioneuvosto on vahvistanut tarkemmat asukkaiden valintaperusteet, joita sovelletaan sekä aravavuokra-asunnoissa että korkotukivuokra-asunnoissa (ns. ARA- asunnot). Asukasvalinnan perusteina ovat hakijaruokakunnan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Tuloarvostelu jatkuu tulorajojen poistumisesta huolimatta.

Hakijat ryhmitellään asunnontarpeen kiireellisyyden perusteella ryhmiin seuraavasti. Ryhmä 1: erittäin kiireellisessä asunnontarpeessa olevat hakijat asunnottomat ulkona ja tilapäissuojissa asuvat yömajoissa asuvat hoito- ja huoltokodeissa asuvat matkustajakodissa tai muussa tilapäismajoituksessa asuvat tilapäisesti sukulaisten ja tuttavien luona asunnon puutteen vuoksi asuvat asumiskelvottomassa asunnossa asuvat muuttovelvoitteen alaiset hakijat erittäin ahtaasti asuvat (vähintään 3 henkilöä/huone) vanhempien luona, alivuokralaisena tai yhteiskäyttöisessä asunnossa asuvat hakija on muuttamassa pääkaupunkiseudulle, jossa hakijalla on työpaikka muu erittäin painava peruste

Ryhmä 2: kiireellisessä asunnontarpeessa olevat hakijat ahtaasti asuvat (yli 1 henkilö, mutta alle 3 henkilöä/huone) puutteellisesti varustetussa asunnossa asuvat (puuttuu esim. lämmin vesi tai keskuslämmitys) hakijalla on tuloihin nähden kohtuuttomat asumiskustannukset muu vastaava peruste Ryhmä 3: asunnontarpeessa olevat hakijat nykyisen asunnon varustetasoa, sijaintia tms. muuttamaan pyrkivät hakijat muu peruste

Kuntalaisuus voi olla vaikuttava tekijä kunnan tai kuntien tosiasiallisessa määräysvallassa olevien arava- tai korkotukivuokra-asuntojen asukasvalinnassa silloin, kun eroa hakijoiden välille ei saada edellä mainittujen normaalien asukasvalintakriteerien perusteella.

Poismuutot