Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lähetekeskustelu opiskelijakeskuksen reunaehdoista AYYE 7/2016.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lähetekeskustelu opiskelijakeskuksen reunaehdoista AYYE 7/2016."— Esityksen transkriptio:

1 Lähetekeskustelu opiskelijakeskuksen reunaehdoista AYYE 7/2016

2 SISÄLTÖ Taustaa Opiskelijakeskuksen kustannusarvio Nykyisten tilojen tulevaisuus Rahoitusvaihtoehdot

3 TAUSTAA Vuoden 2016 hallitusohjelmassa on päätetty osallistua opiskelijakeskuksen valmisteluun. AYY:n tavoitteet opiskelijakeskustan varten ovat ennen kaikkea aatteelliset. Siksi viime kädessä päätöksenteossa tulee punnita hankkeen aatteellisia hyötyjä ja sen taloudellisia kustannuksia. Tilaohjelman tämänhetkisen version perusteella on laskettu kustannusarvio AYY:n tiloille. Hankkeen jatkotyöstöä varten tarvitaan edustajiston ohjausta taloudellisista reunaehdoista. Tässä keskustelussa ei päätetä hankkeeseen osallistumisesta tai reunaehdoista, vaan ohjataan hallitusta ja toimistoa jatkovalmistelua varten.

4 OPISKELIJAKESKUKSEN KUSTANNUSARVIO Arvonlisäveroton tavoitehinta AYY:n tiloille on 2 548 500€. Kustannusarvio on laskettu tilaohjelman ensimmäisen version perusteella. Tilat on laskettu AYY:n toimiston nykyisten toimintojen perusteella. Tilaohjelman jatkotyöstössä voi olla mahdollista löytää lisäämällä tilojen yhteiskäyttöä TF:n ja KY:n kanssa. Nykyisessä AYY:n tilaohjelmassa ei ole kaikille avoimia oleskelu- ja kohtaamistiloja. Niiden lisääminen nostaisi AYY:n kustannuksia.

5 NYKYISTEN TILOJEN TULEVAISUUS AYY on muuttanut nykyisiin toimistotiloihinsa kokonaan vuonna 2013. Muutosta päätettiin taloudensopeuttamissuunnitelmassa. Kiinteistö on AYY:n omistama ja remontoitu muuton yhteydessä. Alakerrassa on aiemmin ollut liiketilaa. Tilaohjelman valmistelun tarkoituksena on ollut, että AYY:n kaikki toiminnot siirtyvät opiskelijakeskukseen. Tällöin nykyiset tilat vapautuvat. Osa opiskelijakeskuksen kuluista on mahdollisuus kattaa toimiston myynti- tai vuokratuotoilla. Toimisto- ja liiketilojen kysyntä on pk-seudulla heikkoa. Otaniemessä on runsaasti vapaata toimitilaa ja lisää vapautuu, kun yliopisto tiivistää tilankäyttöään. Nykyisten tilojen jatkokäyttö lisää opiskelijakeskushankkeen riskiä: tilat tuottavat tappiota, jos niille ei löydy vuokralaista tai ostajaa. Nykyisten tilojen tuotolla (myynti- tai vuokratuotto) ei ole mahdollista kattaa kokonaan opiskelijakeskuksen investointikustannuksia, vaan valtaosa on katettava muualta.

6 VAIHTOEHTOJA RAHOITUKSELLE Lainarahoitus ”Ylioppilaskunnan tavoitteena on olla velaton toimija kuitenkin niin, että vierasta pääomaa käytetään tarvittaessa asuntokiinteistöjen rahoittamisessa.” – Talouden- ja omaisuudenhoitopolitiikka Lainanhoitokulut jouduttaisiin kattamaan sisäisellä vuokralla, mikä lisäisi ylioppilaskunnan tilakuluja. Vaje olisi katettava muiden kulujen leikkauksilla tai jäsenmaksujen korotuksilla. Rajoituksista vapautuneen opiskelija-asuntokohteen myynti ja tulojen käyttö opiskelijakeskukseen Nykyisessä asuntokannassa on kohteita, jotka ovat vapautuneet tai vapautumassa rajoituksista ja joiden sijainti ja houkuttelevuus ovat heikkoja. "Asuinkiinteistötoiminnasta syntyvä tuotto käytetään tulevien kiinteistöhankkeiden rahoittamiseen." - AYY:n kiinteistöpolitiikka "Asuinkiinteistötoiminnasta syntyvä tuotto pidetään asuinkiinteistötoiminnan sisällä." - Talouden- ja omaisuudenhoitopolitiikka Opiskelijakeskuksen rahoittaminen vapaalla sijoitusomaisuudella Vähentäisi aatteellisen toiminnan alijäämään kattamiseen käytettyä omaisuutta ja siten pienentäisi budjetoinnin raamia. Olisi katettava joko toiminnan kulujen leikkauksilla tai jäsenmaksun korotuksella

7 KYSYMYKSIÄ Saako hanke vaikuttaa jäsenmaksuun tai aatteellisen toiminnan laajuuteen? Ollaanko hankkeen vuoksi valmiita joustamaan aiemmin taloudenhoidolle asetetuista periaatteista? Tämä voisi esimerkiksi tarkoittaa rajoituksista vapautuneen ja sijainniltaan ja huokuttelevuudeltaan heikon opiskelija-asuntokohteen myymistä.


Lataa ppt "Lähetekeskustelu opiskelijakeskuksen reunaehdoista AYYE 7/2016."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google