Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä Tarkennettu ja koottu ohjeistus erotuomareille sarjamääräyksiin sisältyvistä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Verotuksen perusteet – Matkat
Advertisements

Kelan kuntoutusraha - toimeentuloturva kuntoutuksen aikana Anne Flak suunnittelija.
. Osakeyhtiö; Erillinen verotus = yhteisövero 20 % verotettavasta tuloksesta Henkilöyhtiöt; Yksityisliike, AY, KY Tulo verotetaan omistajien tulona Osa.
Talousohjeet Yhdistyksen talous. TIETO – TAITO – TUNNE Joukkueen talous Seuran vuosikokous Toimintakertomus sekä tilinpäätös. Seuraavan kauden toimintasuunnitelma.
TERVETULOA OPPILAITOSTEN VEROPÄIVÄÄN Verohallinto.
PERINTÄ Marika Mäkelä Maksumuistutus  Maksamatta jääneestä laskusta lähetetään ajoissa muistutus: 1. maksullinen maksumuistutus  kaksi viikkoa.
TUKIPAKETIN VEROTUS JA TULONTASAUS
1 RN Ulosotto Ulosottolaki Ulosottolain mukaan palkasta on jätettävä ulosmittaamatta 2/3 siitä, mitä palkasta tulee ulosmittauksen ja seuraavan palkanmaksupäivän.
Rotarypiirin 1420 piiriapurahojen (Designated District Grants, DDG) hakeminen ja raportointi.
Exam –eTentti Jyväskylän yliopistossa IT-palvelut Hannele Rajaniemi.
Epäily herää – miten toimia? K-Sshp, Läheisväkivallan ehkäisyn kansallinen osaamiskeskus-hanke: koulutuspäivät Noora-Maria Ahl psykologi Marja.
1 Työtapaturmista ilmoittaminen 2010 Riikka-Liisa Haapanen
 Työehtosopimus:  Äänekosken kansalaisopisto noudattaa Yksityistä opetusalaa koskevaa työehtosopimusta  Palkanmaksu :  Palkanmaksupäivä on kuukauden.
Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 ETR/Aluekouluttaja- ja nuorisotuomariryhmä
Vaiheistettu ryhmätyö 3. tunti
Ajankohtaista työmarkkinoilta
TUKIPAKETIN VEROTUS JA TULONTASAUS
Tulorajat ja asunnon vaihdot
Vilpistä ja sen selvittämisestä | Petri Sjöblom
Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä Tiivistelmä Lentopalloliiton infopaketista 2015.
Ympäristönäkökohdat - kierrätystä
Infoa tutoropettajille
Tavoitteena poistaa työelämän hukkia (työelämän hukkaa)
Verotuksen perusteet – Matkat
Verotuksen perusteet – Matkat
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
Ohjelma Kahvit, avaus Lisenssin tuotteistaminen, Chess Events, muut liiton ajankohtaiset (Juha Sundelin) Palvelut seuroille (Aleksi.
Liikesaksan perusteet I
Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Kun hoitolaitos/lääkäri laskuttaa hoitokäynnin.
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
2C Metsätalouden veroilmoituksen täyttäminen verkkolomakkeella
Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä Tiivistelmä Lentopalloliiton infopaketista (2015) ja soveltaminen Blues Volley:ssä.
Suomen verotus selkokielellä
Kuntoutuksen kuumat perunat
HAUS kehittämiskeskus Oy Munkkiniemi
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut
Luontoisedut ja verovapaat kustannusten korvaukset
TERVETULOA OPPILAITOSTEN VEROPÄIVÄÄN 2014
Erityisalan infopaketti - verovuosi 2017
Luontoisedut ja verovapaat kustannusten korvaukset
Veroasioiden hoitaminen muuttuu
Verokortti verkossa opiskelijalle
Valmistelutilanne : henkilöstösiirrot ja liikkeen luovutus sote- ja maakuntauudistuksessa koskien muutosta
Opintotuki ja Aalto-yliopiston opintotukipalvelut
Miksi? Palkanlaskennan koulutusta vähän tarjolla
JHL:n edustajisto Hannu Moilanen/Marja Lehtonen
Veroasioiden hoitaminen uudistuu
TÄMÄ KALVOSARJA SISÄLTÄÄ KOKO VEROJAKSOON LIITTYVÄÄ TIETOA
Tilaustoimitusprosessin kuvaus
WinOodi versio 4.4 Katri Laaksonen
Verotuksen perusteet - Johdanto
Verotuksen perusteet - Johdanto
Viestinnän työkalupakki
Verotuksen perusteet – Matkat
Luontoisedut ja verovapaat kustannusten korvaukset
Tietopaketti jäsenyhdistykselle
Vero-osion rakenne Aihe Materiaali Tehtävät
Siuntion kunta/ Varhaiskasvatuspalvelut
Verotuksen perusteet – Matkat
Tulorekisterin vaikutus palkanlaskentaan
ERI YRITYSMUOTOJEN VEROTUS OMISTAJAN KANNALTA
JOPOX-laskutusohje Manse PP ry
Kehittämispäällikkö Eija Lappalainen
WA tuomaritoiminta World Archery tuomarit Maanosatuomarit
”Projektin nimi” -projekti
Tieto Edu Hoitoajat Tieto Education Finland.
Ennakkovero-lippumiehet
Suomen verotus selkokielellä
Varhaiskasvatusjärjestelmän laajennus Haapavesi ja Siikalatva
Esityksen transkriptio:

Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä Tarkennettu ja koottu ohjeistus erotuomareille sarjamääräyksiin sisältyvistä palkkioista ja matkakustannusten korvauksista. Esityksessä oleva materiaali ei sisällä mitään uutta aiempaan menettelyyn, mutta keskeiset seikat on koottu nyt yhteen esityspakettiin helpottamaan palkkio- ja matkakustannusten korvauksiin liittyvien asioiden hahmotusta. Lentopalloliitto/ETR Varala

Erotuomarin palkkioprosessin vaiheet 1.Erotuomari saa verohallinnolta sivutuloverokortin (tai on ennakkoperintärekisterissä luonnollisena henkilönä) 2.Erotuomari laatii ja esittää palkkiolaskun seuralle 3.Seura tarkastaa laskun ja suorittaa laskusta maksun tuomarille 4.Seura antaa kausiveroilmoituksen verohallinnolle palkkioista ja ennakonpidätyksistä (ei EPR:n mukaiset suoritukset) 5.Seura tilittää ennakonpidätyksen verohallinnolle 6.Seura laatii palkkionsaajakohtaisen vuosi-ilmoituksen verohallinnolle 7.Erotuomari saa esitäytetyn veroilmoituksen mm. palkkiotiedoista verohallinnolta 8.Erotuomari hyväksyy tai korjaa veroilmoituksen määräpäivään mennessä 9.Mahdolliset sanktiot veroilmoituspuutteista myöhemmin

Lentopallon sarjamääräykset ja nimeämisperustetaulukko  Lentopalloliitto (liiga) toimielimissään määrittää erotuomarien palkkio- ja matkakorvausoikeudet  Sarjamääräykset oikeuttavat erotuomarin erotuomaripalkkioon ja kustannustenkorvauksiin  Erotuomaripalkkio- ja kustannustenkorvausasiat on käsitelty sarjamääräysten 12. luvussa sekä sarjamääräysten liitteenä olevissa nimeämisperustetaulukoissa  Sarjakohtaiset erotuomaripalkkiot ilmenevät aikuisten ja nuorten nimeämisperustetaulukoista  Sarjamääräysten mukaan ateriakorvaukset, päivärahat, km-korvaukset ja majoituskorvaukset on mahdollista laskuttaa verohallinnon määrittämien enimmäismäärien mukaisesti (huom. ateriakorvaus ei ole mikään automaatio)  Julkiset kulkuneuvot halvimman tavan mukaan  Sisältää myös ennakonpidätys- ja tarkoituksenmukaisuusohjeita  Voidaan todeta, että erotuomarin ja seurojen tulee tuntea em. ohjeistus  Liigan osalta menettelyt tilitoimiston kautta erillisohjeistuksella

Verotussäännösten pääkohdat Erotuomaripalkkion ennakkoperintä  Erotuomaripalkkio ei ole palkkaa vaan työkorvausta (EPL 25 §)  Työkorvauksesta toimitetaan ennakonpidätys (jos ei henkilökohtaista ennakkoperintärekisterimerkintää), mutta ei suoriteta työnantajan sosiaaliturvamaksua  Ennakonpidätys toimitetaan sivutuloverokortista ilmenevän prosentin suuruisena erotuomaripalkkiosta (jos ei ennakkoperintärekisterimerkintää)  Paras tapa on, että sivutuloverokortin kopio liitetään palkkiolomakkeen oheen  Vähintään sivutuloverokortti on esitettävä palkkion maksajalle ja mahdollinen ennakkoperintärekisterimerkintä ilmenee YTJ-järjestelmästä (  Jos sivutuloverokorttia ei esitetä (tai ennakkoperintärekisterimerkintää ei ole), niin ennakonpidätys toimitetaan 60 %:n suuruisena erotuomaripalkkiosta  Jos yksittäinen satunnainen palkkiosuoritus on enintään 20 €, niin ei ennakonpidätysvelvollisuutta (EPA 14 §)

Verotussäännösten pääkohdat Ennakkoperintä - matkakustannukset  Palkkion maksaja ei toimita ennakonpidätystä matkakustannuksista, jotka eivät poikkea verohallinnon vuosittain vahvistamista kustannuskohtaisista perusteista ja eivät ylitä niiden enimmäismääriä  Vuoden 2016 enimmäismääriä ja perusteita (A175/200/2015)  Km-korvaus omalla autolla 43 senttiä/km sekä +3 senttiä/km/lisähenkilö  Julkinen liikenne aiheutuneiden kustannusten mukaan luotettavasti selvitettynä  Kotimaan päivärahoissa peruslähtökohta yli 15 km:n matka kotoa ottelupaikalle  Osapäiväraha 19 €, jos matkan kesto ylittää 6 tuntia (puolitetaan, jos yksi tarjottu ateria)  Kokopäiväraha 40 €, jos matkan kesto ylittää 10 tuntia (puolitetaan, jos 2 tarjottua ateriaa)  Yli vuorokauden matkoilla uusi puolipäiväraha 2 tunnin ja kokopäiväraha 6 tunnin ylityksen jälkeen  Ateriakorvauksen määrä 10 € ja sen edellytykset:  Ei suoriteta päivärahaa  Ei mahdollisuutta ruokailutauon aikana aterioida tavanomaisella ruokailupaikallaan esim. käydä kotona  Luonnollinen edellytys: Jos seura tarjoaa aterian (lämmin ruoka), niin ei ateriakorvausta

Verotussäännösten pääkohdat Tuloverolaki ja erityisesti sen 71.3 §  Verolainsäädäntö on ns. pakottavaa oikeutta eli sen sisällöstä ei voi sopia  Tuloverolain perusteella määräytyy lopullisesti tulon veronalaisuus  Ennakkoperintämenettelyssä ei ratkaista vielä lopullisesti tulon veronalaisuutta  Erotuomaripalkkio on TVL:n mukaista veronalaista ansiotuloa ja siitä toimitettu ennakonpidätys huomioidaan palkkionsaajan hyväksi verosuorituksena  TVL 71.3 §:ssä on rajoituksia yleishyödyllisiltä yhteisöiltä saatujen matkakustannusten verovapauteen  Ateriakorvaus on yleishyödyllisen yhteisön maksamana aina erotuomarille veronalaista ansiotuloa ja jota ei ole mainittu verovapausluettelossa  Päivärahat yli 20 päivältä kalenterivuodessa ovat veronalaisia  Km-korvaukset (muulla kuin julkisella kulkuneuvolla) yli €:n osalta kalenterivuodessa ovat veronalaisia  Majoittumiskorvaus ja matkat julkisella kulkuneuvolla riittävällä dokumentoinnilla rajoituksetta verovapaita

Yleishyödyllisen seuran ilmoitusvelvollisuus ja ennakonpidätysten tilittäminen  Tapahtuu verohallinnolta saatavien tarkempien ohjeiden mukaisesti (  Keskeisiä seikkoja:  Seura tarkistaa laskun sisällön, verokortin (tai EPR-merkinnän) ja toimittaa tarvittaessa ennakonpidätyksen sekä maksaa laskun loppusumman erotuomarille  Seura laatii kausiveroilmoituksen (VEROH 4001) palkkioiden yhteismäärästä ja ennakonpidätyksistä verohallinnolle maksua seuraavan kuukauden 7. päivään (sähköiset 12. päivään) mennessä  Hyvin vähäisiä määriä vuoden aikana palkkioita maksavat seurat voivat kysyä kausiveroilmoituksien mahdollisista poikkeusmahdollisuuksista verohallinnosta  Seura tilittää ennakonpidätykset palkkioista verohallinnolle maksukuukautta seuraavan kuukauden 12. päivään mennessä  Hyvin vähäisiä määriä vuoden aikana palkkioita maksavat seurat voivat kysyä mahdollisista tilityksien poikkeusmenettelyistä verohallinnosta  Seura vastaa verovalvonnassa mahdollisesti ilmenevästä toimittamatta jätetystä ennakonpidätyksestä ja tilityspuutteista aiheutuvista seuraamuksista  Seura laatii palkkionsaajakohtaisen vuosi-ilmoituksen (VEROH 7801) kalenterivuosittain tammikuussa mennessä  Maksajan yksilöintitiedot (nimi, y-tunnus yms.)  Erotuomaripalkkiot suorituslaji H5 (kohta 10)  Palkkioiden määrä (kohta 14) ja ennakonpidätykset (kohta 15)  Päivärahat ja ateriakorvaukset(kohdat ) ja kilometrikorvaukset(kohdat )  Veronalaiset matkakustannusten korvaukset lisätään (kohta 14) mm. ateriakorvaukset tässä tapauksessa  Seura korjaa tarvittaessa vielä myöhemmin vuosi-ilmoitustietoja, jos niissä havaitaan virheitä verohallinnon tai erotuomarin aloitteesta esim. puuttuvien ennakonpidätysten osalta

Erotuomarin tehtävät, velvollisuudet ja vastuut yleishyödyllisiltä yhteisöiltä saatuihin palkkioihin ja matkakorvauksiin liittyen  Palkkiolasku noudattaa sarjamääräyksissä olevia ohjeita sekä kustannusten korvausten perusteita ja enimmäismääriä  Palkkiolaskun yhteydessä esitetään sivutuloverokortti tai liitetään kopio verokortista palkkiolaskun oheen (tai EPR-merkintä), jos halutaan ennakonpidätyksen olevan palkkiosta alle 60 %  Oikeus palkkioon pääasiassa käteisenä (ei liigassa) tai muutoin maksajan kanssa sovituin menettelyin  Palkkioiden määristä on hyvä pitää jonkinlaista kirjaa itsellä kalenterivuosittain  Erotuomari tarkistaa muun ohella palkkiotiedot sekä ennakonpidätykset esitäytetystä veroilmoituksesta seuraavan vuoden keväällä  Erotuomari hyväksyy tai korjaa esitäytettyjä tietoja, jos havaitsee niissä virheitä sekä ottaa puuttuvien palkkioiden osalta tarvittaessa yhteyttä maksavaan seuraan  Erotuomari ilmoittaa tarvittaessa ja vastaa siitä, että TVL 71.3 §:n mukaiset veronalaiset kustannuskorvausosuudet on ilmoitettu veroilmoituksessa veronalaisina tuloina.  Jos tehdään korjauksia, niin veroilmoitus palautetaan verohallinnolle käsiteltäväksi  Palkkionsaaja vastaa siitä, että veroilmoituksessa ilmoitetut tiedot ovat oikein  Palkkionsaaja vastaa myöhemmin mahdollisesti ilmenevistä puutteista ja niistä seuraavista sanktioista verovalvontatoimenpiteiden yhteydessä

Yhteenvetoa erotuomarikorvausten ja matkakustannusten keskeisistä seikoista  Huomioi sarjamääräyksissä olevat palkkio- ja kustannuskorvausohjeet  Ennakonpidätys palkkiosta on 60 %, jos et esitä verokorttia tai henkilökohtaista EPR-merkintää maksajalle (EPR-merkinnän esittäminen siirtää verovastuut kokonaan erotuomarin velvollisuudeksi)  Ateriakorvaus on aina veronalaista tuloa yleishyödylliseltä yhteisöltä saatuna  Matkakorvauksista verovapaita saajalleen ovat päivärahat enintään 20 päivältä vuodessa ja km-korvaukset enintään € vuodessa, kun maksajina ovat yleishyödylliset yhteisöt  Seura on velvollinen laatimaan kausiveroilmoituksen, tilittämään ennakonpidätykset ja laatimaan palkkionsaajakohtaisen vuosi-ilmoituksen  Erotuomari tarkistaa esitäytetyn veroilmoituksen ja tekee siihen tarvittaessa muutoksia  Seura vastaa mahdollisista sanktioista ennakkoperintäasioissa ja erotuomari tulojen lopullisen verotuksen suhteen