Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI 20.11.2008 LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Advertisements

PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
V. I. P. Vapaaehtoisten Intoa Perhehoitoon Talentian asiantuntijapäivät Wanha Satama
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
Vapaaehtoisten ääni esiin Ray-rahoitteisessa toiminnassa
Ehkäisevän päihdetyön verkoston strategia
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Tietoa ja neuvontaa kohtaamispaikoista Helena Liimatainen Sirpa Sulku.
MIELIPIDEKYSELY SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA elokuu 2008.
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Järjestöyhteistyö Lapin läänin kunnissa – kuntakartoitus 2007 Marko Palmgren & Maria Martin Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Vapaaehtoistyön kehittämishanke Lapin Sinisarastus ry
Kuka vaikuttaa Kansalaisosallistuminen seutukehittämisessä Uudenmaan sosiaaliturvayhdistys ry Seutuverkostokehittäjä Anne Aholainen.
Setlementtityötä lasten ja nuorten parissa Tyttö- ja poikatyön seminaari Tampere.
Keski-Suomen järjestökentän koulutuksista, kouluttajista ja koulutusten kehittämisestä Keski-Suomi talolla Jyväskylässä Keski-Suomen Järjestöareena.
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Kokemuskoulutustoiminnan yleiset tavoitteet Kokemuskoulutuksella pyritään vaikuttamaan siihen, että pitkäaikaissairaan, vammaisen tai läheisen kokemustieto.
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
Kulttuuri osana hyvinvointitoimintaa kunnassa
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Sote –uudistus järjestöjen näkökulmasta , Järjestöjohdon foorumi, Siuntio Johtaja Riitta Särkelä.
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
Järjestöyhteistyö Lapin läänin kunnissa – kuntakartoitus 2007 Marko Palmgren & Maria Martin Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Miten kunnat makaavat? Kunta-alan ajankohtaiskatsaus Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu Toimitusjohtaja Jari Koskinen
Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelma MIPA Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen toimintaprofiilit 2015Jurvansuu/EHYT ry1.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
Palvelutoiminta haastaa vapaaehtoistoiminnan vai toisin päin? Järjestöt - kansalaistoiminnan koordinoijia vai palveluntuottajia Puheenjohtaja / STKL Raimo.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Kainuun alueverkoston ohjelma Kajaanin Työvoimayhdistyksen esittely Kainuun soten suunnittelija Niina Komulainen kertoo hyvinvoinnin palvelutarjottimesta.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
www.yhteisokeskus.fi Järjestöjen ja kuntien välinen yhteistyö Milja Karjalainen Satakunnan yhteisökeskus Sirpa Kynäslahti Porin kaupunki.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
Järjestöbarometri 2014 Järjestöjohdon tilaisuus Scandic Park.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Esiselvitys.
JÄRJESTÖN JA JULKISEN YHTEISTYÖN PULMAT
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke
Selvät roolitukset ja työnjako helpottavat yhteistyötä Kiril Häyrinen
M/S SOSTE , avoin verkostotapaaminen Sirpa Pajunen
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
– Kolmen sairaanhoitopiirin (ESSHP, PKSSK, PSSHP) ja alueiden kuntien yhteishanke.
PoSoTe – työryhmän kokous
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
HYVINVOINTIKESKUS KUNTALAISINFO ma
JÄRJESTÖLLINEN VAIKUTTAMINEN
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Järjestöjen sote- ja maakuntapäivään
Hyvinvointikoulua rakennetaan Oulussa kumppanuudella Arto Willman hyvinvointipäällikkö, sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki.
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
TYÖIKÄISTEN MONIALAINEN PALVELUMALLI
FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Voimaa vanhuuteen kärkihanke
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
Kansanterveyden edistäminen Lastensuojelu- ja nuorisotyö
Kehittämisen toimijat – systeeminen taso
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Yhteistyö ja kumppanuus – miksi ja miten
Lappilainen kokemuksellinen asiantuntijuus -seminaari
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
IkäArvokas KOKEVA Kohtaamisia Keravan asuinalueiden ikääntyneille
Esityksen transkriptio:

Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke

Järjestöt Lapissa Lapin läänissä sosiaali- ja terveysalan järjestöjä (kaikkiaan järjestöjä Lapissa lähes 7000) –paikallisyhdistyksiä –paikallisia/seudullisia järjestökeskuksia ja vapaaehtoistyön keskuksia –alue- ja piirijärjestöt –valtakunnallisten liittojen alueellinen työ Toimintakenttä: –harrastus- ja virkistystoiminnan järjestämisestä vaativien erityispalveluiden tuottamiseen

Järjestöjen rooli Lapin kunnissa Mielenterveystyössä: –vertaistoiminnan järjestäjä Päihde- ja huumetyössä sekä vanhustyössä: –palveluntuottaja sekä vapaamuotoisempi toiminta (vertais-, vapaaehtois- sekä harrastus- ja virkistystoiminta) Lastensuojelu- ja perhetyössä: –palveluntuottaja Vammaistyössä: –erityistä järjestöjen roolien tasaisuus –vaikuttamistoiminta nousee enemmän esille kuin muilla sektoreilla Kansanterveystyössä –järjestöillä tiedontuotannollinen rooli (tiedonvälitys, ohjaus ja neuvonta, koulutus) Terveysliikunnassa: –terveisiin elämäntapoihin ohjaava toiminta (harrastus- ja virkistystoiminta, vapaaehtoistoiminta, ohjaus ja neuvonta) (Martin & Palmgren 2007: Järjestöyhteistyö Lapin kunnissa – Kuntakartoitus 2007)

Järjestöt voimavarana Merkittävä osa kuntalaisten palveluverkkoa –Vahvistaa osallisuutta ja yhteisöllisyyttä Arjen asiantuntijuus –Eri elämäntilanteissa olevien ihmisten tarpeet Kehittämistoiminta –Uusien toimintamallien ideointi ja kokeilu RAY:n rahoitusta Lapin SOTE -järjestöille n €/vuosi

Yhteiskunnallinen rakennemuutos Pyritään laajempiin, suurempiin ja vaikuttavampiin kokonaisuuksiin –Esim. Paras ja KASTE Unohtuuko kansalaisten ääni? –Jokaisella järjestöllä on oma kohderyhmä, jonka tarpeet järjestö tuntee Valtakunnalliset ohjelmat korostavat kansalaisten osallisuutta, mutta miten se käytännössä toteutuu? –KASTE-ohjelmassa Pohjois-Suomi on ”puoli valtakuntaa”  Järjestöjen ja julkisen yhteistyöllä monipuolisempi palvelurakenne, jossa myös ikäihmisten tarpeet huomioidaan ja niihin vastataan

Järjestöpankki Portti Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteystietoihin Järjestöpankin etusivulta löytyy myös hankkeen julkaisut järjestöyhteistyöstä: –Järjestöyhteistyö Lapin läänin kunnissa – Kuntakartoitus 2007 –Lapin järjestöyhteistyön tulevaisuus – Yhteistyöhankkeen tulosten ja tulevaisuusvisioiden näkökulmasta