Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Setlementtityötä lasten ja nuorten parissa Tyttö- ja poikatyön seminaari 25.10.-13 Tampere.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Setlementtityötä lasten ja nuorten parissa Tyttö- ja poikatyön seminaari 25.10.-13 Tampere."— Esityksen transkriptio:

1 Setlementtityötä lasten ja nuorten parissa Tyttö- ja poikatyön seminaari 25.10.-13 Tampere

2 Setlementit ja setlementtityö Kansainvälinen setlementtiliike: ensimmäinen setlementtitalo Toynbee Hall perustettiin Englannissa Itä- Lontooseen (v. 1884). Yhdysvalloissa tunnetuin v. perustettu Hull House (v. 1889) (Jane Addams ja Ellen Gates Starr). Vuonna 1926 perustettiin International Federation of Settlements and Neighbourhood Houses (IFS). Suomeen liikkeen ideat jo 1800-luvun lopulla (Kansankoti v.1890), mutta 1910-kuvulla kristillis-sosiaalinen setlement -työ (Sigfrid Sirenius). Setlementtitalot: Kalliola (Helsinki v. 1919 ), Ahjola (Tampere v.1929) jne.

3 Suomen Setlementtiliitto (http://www.setlementti.fi) Setlementtiliitto (v. 1918) on kirkollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumaton sivistys- ja sosiaalista työtä tekevä kansalaisjärjestö Liiton muodostavat 32 paikallista setlementtiä ja 7 setlementtinuorten piirijärjestöä ympäri Suomen. Liikkeen palveluksessa on noin 4000 ammattilaista (+ iso joukko vapaaehtoisia) Toiminta rakentuu seitsemän toimialan kautta: asumisen palvelut, monikulttuurinen työ, kansalaisvaikuttaminen, opinto- ja kulttuuritoiminta, lapsi- ja nuorisotyö, seniori- ja vanhustyö sekä kriisityö ja vaikeat elämäntilanteet

4 Setlementtiaatteesta Yhteisöllisyyden ja tasavertaisuuden ihanteet Vuorovaikutuksen liike (”Ihmiseltä ihmiselle”) Paikallinen toiminta (”Ihmisten keskellä ja ihmisten kesken”, ”Siltojen rakentaminen yli yhteiskunnallisten kuilujen”), globaali ajattelu Ainoastaan elettyä voi ymmärtää ja tulkita toisille. Yksityiskohtainen perehtyneisyys paikallisiin kysymyksiin ja asukkaiden näkökulmaa. Sosiaalisen vaikutelman luominen, sympaattinen tulkinta ja asianajotoiminta (Jane Addams)

5 Setlementtiliiton lapsi- ja nuorisotyö Lapsi- ja nuorisotyö yksi päätoimialoista Perusnuorisotyö, sosiaalinen nuorisotyö sukupuolisensitiivinen nuorisotyö Tyttötyön verkosto -hanke (2011-2013) Mun talous- hanke (2013-2017)


Lataa ppt "Setlementtityötä lasten ja nuorten parissa Tyttö- ja poikatyön seminaari 25.10.-13 Tampere."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google