Oodin rajauslaki-toiminnallisuus HY:n Oodi-päivä 1.4.2008 Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Advertisements

“Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn.
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
SIVUAINEKURSSIT TIEDEKUNTIEN OPINTO-OPPAAT • PAINETUT OPPAAT → student center, kirjasto, tiedekuntien palvelupisteet • PAINETTUJEN OPPAIDEN.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Oodin versiot, havaittujen virheiden korjaus sekä kehitysehdotusten eteneminen Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
Topintupa , mobiilipilotti Blogien käyttöönotto.
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Hakija- ja opiskelijapalvelut / Admission and Student Services Agora B 331 Käynti Ahlmaninkadun puolelta / Entrance: Ahlmaninkatu Tuula Maijanen, Tutorkoulutus.
Oodin opintoaikojen rajaus: opinto- oikeuksien päättymispäivien laskenta Määrittelyn ja suunnittelun esittely Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Opintoaikojen rajauslaki Vaihe II WinOodin käyttöliittymä muutokset.
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Päijät–Hämeen ennakointiverkoston seminaari TULOKSISTA TULEVAISUUTEEN Risto Ilomäki Lahti
Rajauslain soveltamiskäytäntöjä Helsingin yliopistossa Helsingin yliopiston Oodi-päivät Marja Kruut Opiskelijaneuvonta- ja opintotukipalvelut.
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
HOPS-projekti Koulutusteknologian perusopinnot Henna Mikkola Merja-Maaria Oinas Tiina Torvinen.
Opiskelijan ohjaus Prosessi- ja ympäristötekniikan osastolla Saara Luhtaanmäki Suunnittelija.
Opintoaikojen rajauslaki WebOodissa Inka Paukku, Tietohallintopalvelut, TaiK.
Oodin opintoaikojen rajaus - muutokset WebOodiin Inka Paukku, Tietohallintopalvelut, TaiK.
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Oodin hopsin käyttö ja käyttöönottojen tilanne Eeva Tuori-Pastila, Opiskelijarekisteri.
OPETUKSEN KEHITTÄMISPÄIVÄ Mervi Palva.
Oodin versio 3.1 1Opiskelijarekisteri.
Opintokohteista Uusien opintokohteiden päivämääristä: Uuden opintojakson ja -kokonaisuuden voimassaolon alkupäiväksi annetaan sen lukuvuoden alkupäivä,
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Muut WebOodin muutokset Versio 2.9. Oodin hops Submit-napin (esim. poista, lisää, tallenna) klikkaaminen useamman kerran tutkintorakenteen muokkauksen.
Opintokohteiden tunnisteiden ja asteikkojen ylläpito WinOodissa Hilkka Hanhenoja.
Etappi Lauri Jokipii Opiskelijarekisteri. Etappi Tutkintojen valmistumisen seuranta- ja tukijärjestelmä Suunniteltu uutta voimaantullutta kaksiportaista.
ROT Lyseon lehti kaipaa toimittajia ja uutta nimeä! Katso marraskuun Jorma-lehti lyseo.mobie.fi/zine/32/cover. lyseo.mobie.fi/zine/32/cover.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
-kuraattori/opinto-ohjaaja/erityisopettaja suosittaa HOJKS-opskelijoille, jotka tippumassa tai tippuneet opiskeluryhmästä -opiskelijoita voidaan ohjata.
Oodin kehityksen painopistealueet HY:n näkökulmasta, vuosi
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: ◦ Puh ◦ WebOodi -asiat:
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Ammattikorkeakoulusta yliopistoon Siltaopinnot maisteriopintoihin ja erillisiin maisteriohjelmiin kasvatusalalla Tapio Varmola
Oodi-päivät Selvitys opintosektorin rekisteröintikäytännöistä – toimenpiteitä ehdotettuihin kehittämiskohteisiin Opiskelijarekisteri, Sari.
OHJAAJAN KOKEMUKSIA SÄHKÖISEN HOPS-TYÖKALUN KÄYTÖSTÄ espanjalainen filologia Elina Liikanen Romaanisten kielten laitos Oodi-päivät ?
Rajauslain sallimat opintoajat kandidaatin ja maisterin tutkinnoissa sekä lisäajan saamisen periaatteet 3+2 = 5 vuotta Tavoiteaika 5+2 = 7 vuotta Rajauslain.
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö / Markku Mattila/pm/ /1. BOLOGNAN PROSESSI Berliinin ministerikokous 1.Prosessin.
Oodin uuden version 2.8:n muutokset Katja Arstio ja Terhi Eskelinen / Opiskelijarekisteri.
VARMUUSKOPIOINTI Näin tehdään Varmuuskopiointi Mac OS X 10.5 Leopard Serverillä, mutta varmuuskopiointi tehdään samalla tavalla myös muissa Mac OS X- käyttöjärjestelmissä,
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Oodi ja tutkinnonuudistus Opiskelijarekisteri / Sari Zitting.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Opintopalvelut / Student and Academic Services T-rakennus, 2. krs / Building T, 2nd floor.
SYKSY 2016 Päivi Pakkanen.
Tutkintojen kokoaminen Korpissa
Taustaa Yliopistolaki 41§ ja amklaki 30§: opiskeluoikeus
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Yleistä opintokohteista
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu
SISU-koulutus: tutkintorakenteen tekeminen
33 Laki ja budjetti syntyvät yhteistyöllä s
RaJaUSLAKI KERTAUS- ja TÄydennyskoulutus
Opinto-oikeus/ Lukukausimaksut &Oodi
WinOodi versio 4.4 Katri Laaksonen
Oodin version 4.8 yhteenveto
Avoin yliopisto projekti
Oodin kuulumisia OHTJ ip / Sari Zitting
Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja lakiperusteiset poissaolot
WinOodi versio 5.1 OPIT/Katri L
WinOodi versio 4.9 OPIT/Katri L
Yleistä opintokohteista
Esityksen transkriptio:

Oodin rajauslaki-toiminnallisuus HY:n Oodi-päivä Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri

HY Oodi-päivä2 Rajauslaki Rajauslaki = yliopistolaki / d-18f § Lakia sovelletaan ensimmäisen kerran lukuvuonna 2005– 2006 opintonsa aloittaviin opiskelijoihin Rajauslain mukaiset opintoajat (ks. toinen kalvo)

HY Oodi-päivä3 Rajauslaki eduskunnassa "Sari Sarkomaa /kok (vastauspuheenvuoro): Arvoisa herra puhemies! Kyllä tässä nyt on jonkun ääneen sanottava se, että tämä lakiesitys on aivan turha. Tämä on aivan turhaa näpertelyä, niin kuin täällä monissa puheenvuoroissa on todettu. Ilman tätä lakiesitystä tapahtuisi jo se, mitä esimerkiksi Oulun yliopistossa on todettu. OPM:n, teidän ministeriönne, ja yliopistojen välisissä tulosneuvotteluissa on sovittu, että opiskelijoille tulevat nämä henkilökohtaiset opintosuunnitelmat. Te itse hoette siellä, että tämä on hyvin vesitetty, hyvin pehmeä ohjauskeino eikä lopulta muuta mitään, ainoastaan vain tämä tuo tullessaan turhaa byrokratiaa, joka vie yliopistojen voimavaroja. Sinne byrokratiaan menee rahaa, joka voisi olla opinto-ohjauksessa, ja samalla tästä tulee haittaa tietyille opiskelijoille, eli käytännössä tästä tulee enemmän haittaa kuin hyötyä. Toivoisin, että hallitus ei tämän tyyppisiä turhia näpertelylakeja toisi, vaan keskittyisi olennaiseen, perusopetuksen voimavaroihin, siihen, että opinto- ohjaukseen tulisi rahaa, kurssikirjalainaamoissa olisi riittävästi kirjoja, ja (Puhemies koputtaa: Aika!) näin edistettäisiin opintoaikoja. Se on hyvä tavoite, että opiskelijat opiskelevat nopeammin, mutta (Puhemies koputtaa: Aika!) sitä ei saavuteta tällaisilla turhilla lakiesityksillä, arvoisa ministeri.”

HY Oodi-päivä4 Muutokset Oodiin Tavoitteena minimoida virkailijalle koituva työ Tiedekunnan virkailija Opiskelijapalveluiden virkailija Valmistumissuunnitelmien hyväksyjä Toimintojen automatisointi Toiminnot tulevat käyttöön vaiheittain

HY Oodi-päivä5 Oodiin tuleva toiminnallisuus: I vaihe Tällä hetkellä opinto-oikeuksille ei ole merkitty lain mukaisia päättymispäiviä Opinto-oikeuksien päättymispäivät muutetaan oikeiksi tietokanta-ajolla Ajo ajetaan todennäköisesti joka yö Jos opiskelija ilmoittautuu poissaolevaksi ajo päivittää päättymispäivän oikeaksi Käyttöön version 2.7 yhteydessä

HY Oodi-päivä6 Oodiin tuleva toiminnallisuus: II vaihe Virkailija voi lisätä tiedon vanhempainvapaasta tai asevelvollisuudesta WinOodissa Virkailija voi lisätä tiedon valmistumissuunnitelmasta WinOodissa Opinto-oikeuden päättymispäivä päivittyy heti muutosten tallentamisen jälkeen Opiskelija ja virkailija voi tarkastella tietoja WebOodissa Tulossa versioon käyttöön kevätlukukauden 2009 alussa

HY Oodi-päivä7 Oodiin tuleva toiminnallisuus: III vaihe Valmistumissuunnitelman tekeminen eHopsin avulla Saatujen kokemusten perusteella muu täydentävä toiminnallisuus Versioon Käytössä joko kesällä 2009 tai vuoden 2010 alussa

HY Oodi-päivä8 Bolognan prosessi Yksi prosessin tavoitteista: ”Tutkintorakennetta kehitetään pääsääntöisesti kahden syklin mallin pohjalle. Ensimmäisen syklin tutkinto on kolmi- nelivuotinen bachelor-tason tutkinto …Toisen syklin tutkintoja ovat maisterin tutkinnot ja jatkotutkinnot ovat kolmannen syklin tutkintoja.” (OPM) HY on tutkimuspainoitteinen yliopisto ja mahdollisesti profiloitumassa toisen ja kolmannen syklin tutkintoihin Vaikuttaa siltä, että rajauslaki ja Oodin toteutus soveltuu nykyisellään tilanteeseen, jossa yliopisto myöntää eri syklien opinto-oikeudet Bolognan prosessin mukaisesti erillisinä