ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
Karkki vai kepponen… seuraavalla sivulla on kuvia, paina mistä haluat
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja Anne Laajaniemi Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Jumalan kanssa.
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.

Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
MITÄ ON TURVALLINEN RUOKA?
Photoshop Cs5 tuttorial. HDR  HDR (tulee englanninkielistä sanoista High Dynamic Range) tarkoittaa kuvantamista, missä kuvaa käsitellään muodossa, jossa.
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
Preppaus ENA 4.
Kasvatustyön suunnittelu ja toteutus (ryhmissä)
Vektorit MA 05 Mihin lukiolainen tarvitsee matematiikkaa
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Lukemaan oppii vain lukemalla
Koulujen turvallisuus
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Lasten suusta.
Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Riippuvuus tupakoinnista
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Haarajoen koulu, Jan Mikkonen
T U T K I M U K S E N V A L O S S A Tunne- ja vuorovaikutustaitojen oppiminen ja käyttäminen Tapaustutkimus Lions Quest –kouluttajien ja opettajien kokemuksista.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Elämä.
TYÖN AIHE Oma nimi ja ryhmän tunnus
1. lukion kemian kurssin toteutus Tavoite Opiskelijat *saavat käsityksen kemian mahdollisuuksista * innostuvat opiskelemaan kemiaa *oppivat havainnoimaan.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Oppilaan sukupuoli ja fysiikan opetuksen työtavat Jari Lavonen Opettajankoulutuslaitos
Palaute laskinkurssista "Pitkää matematiikkaa graafisella laskimella TI-86” Toholammin lukiosta Perhoon
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
T URUN YLIOPISTO Into ja pätevyys – fysiikan opettajan valtit Kalle Ojanen Fysiikan assistentti (vv.) aineenopettajakoulutus Yliopistopäivä 2005.
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Luku- ja tenttivihjeet 5 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Tapahtukoon sinun tahtosi
Tervetuloa seuraamaan esitystä meidän tämän vuoden töistä
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Kuka puhuu totta? Oppilaat ovat tulleet luokkaan ja matematiikan tunti alkaa rauhallisesti.
Joutsenon koulu on KiVa-koulu
Riippuvuus tupakoinnista
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös.
LUMA-viikko Kuitinmäen koulussa LUMA-viikon aiheita Lumaviikolla tehtiin demoja fysiikkaan ja kemiaan liittyen, toiminnallisia matematiikan.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Kyselylomakkeen tekeminen
Oppilaiden näkemyksiä tehokkaista työtavoista Elsi Torn
I AINEET YMPÄRILLÄMME Kemia on … Aineen eri muodot Maailmankaikkeus
Mikä on elämänkatsomus?
Näkökulmia vastaamiseen
Opintopsykologi Katja Hietanen
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Opettajan pedagoginen ajattelu
Esityksen transkriptio:

ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA

TAUSTAKSI Opetan kemiaa ja terveystietoa Kotkan Keskuskoulussa toista vuotta Pidän työssäni lähtökohtana sitä, että kemia kuuluu kaikkien arkielämään Mielestäni kemian ilmiöitä voi hyvin oppia turvallisesti ja kotikemikaaleja käyttäen. Ajattelen myös, että kemia ja terveys liittyvät keskeisesti toisiinsa, mutta mitä mieltä olivat oppilaat…

”KEMIASSA PITÄÄ JOSKUS KÄYTTÄÄ VAARALLISIA AINEITA, ETTÄ VOI OPPIA KEMIAA KUNNOLLA” ”Ei välttämättä, mutta vaarallisia aineita käyttämällä oppii huolellisuutta.” ”Niin oppii paremmin. Mutta pitää muistaa työturvallisuus.” ”Ei tarvitse, punakaalimehulla pärjää!”

”KEMIASSA KÄSITELLÄÄN TERVEYTEEN LIITTYVIÄ ASIOITA” ”Joo, aina kerrotaan, että jos tätä roisku iholle, niin mitä käy.” ”Kyllä, esim. me ollaan keskusteltu alkoholiin liittyvistä riskeistä.” ”Totta, koska ollaan käsitelty esim. energiaravintoaineita, jotka liittyy aika oleellisesti terveyteen.”

MITÄ OPPILAILLE ON JÄÄNYT MIELEEN KEMIASTA PERUSKOULUN JÄLKEEN 48 % mielestä kemian tunneilla käsitellään yleensä arkielämän asioita, muut eivät osaa sanoa. 60 % vastanneista ajattelee, että kemian tunneista on heille varmasti hyötyä elämässään, muut eivät osaa sanoa. 64 % mielestä kemiaa oppii parhaiten itse tekemällä ja kokeilemalla, 28 % ei osaa sanoa ja 8 % oppii kemiaa parhaiten jotenkin muuten kuin kokeellisesti.

KOKEELLISUUTTA JA ARKIELÄMÄÄ Mielenkiintoisimman kemian työn tittelistä kilpaili kyselyssä vain kaksi työtä, vaikka kysymys oli täysin avoin: SAIPPUA ”Sai jotain konkreettista aikaiseksi” ”Pystyi vaikuttamaan lopputulokseen kun sai valita värin ja tuoksun” ”Siinä oli jotaa järkee” SALMIAKKI ”Sai nähdä mistä karkki muodostuu” ”Oli kivaa vaikkei omaa salmiakkia saanutkaan maistaa” ”Sai kokeilla uusia tekniikoita” ”Siinä oli 100 % selvää mitä ollaan valmistamassa”

KOKEELLISUUTTA JA ARKIELÄMÄÄ Parhaiten oppilaiden mieleen jäivät ne työt, jossa lähtöaineina tai tuotteina oli entuudestaan tuttuja aineita. Kemian töissä käytettyinä reagensseina oppilaat luettelivat keskimäärin 5 sellaista ainetta joita he löytävät kodistaan (sokeri, limsa, maito, hedelmät…) ja keskimäärin 3 sellaista ainetta, joita ei ole kotona (HCl, NaOH ja CuSO4).

…ja lopuksi, mihin kysymykseen 48 % on vastannut KYLLÄ! ”Voisin kuvitella työskenteleväni kemian opettajana” 48% !