TASO 2 SISÄLTÖALUE 2 Teema 2 Osaamistavoite 2 4. oppisisältö: ”Eri ominaisuuksien perusharjoitteiden oikeat suoritustekniikat” Taitoharjoittelun tunnuspiirteet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Simulaattorikoulutuksen ABC
Advertisements

Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
SAPA ry VALMENNUSLINJA
ARKIPÄIVÄN PSYYKKINEN VALMENNUS ESPOON JÄÄTAITUREISSA
Taitojen johdonmukaista, systemaattista, pitkäjänteistä opettelua ja harjoittelua. Fyysiset taidot Psyykkiset taidot Ainakin taitolajeissa psyykkinen.
Oppiminen ja oppimisvaikeudet
KORIPALLON PERUSASIAT
Matti Sipponen 1 Power taitoilta Kilpailun jälkeen – Pohdinta ja oppiminen.
OHJAAMINEN.
Valmentajana ja ohjaajana toimiminen Psyykkinen valmennus Tavoitteenasettelu Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
SAPA ry VALMENNUSLINJA Arvoista normeihin ja tekoihin.
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
VOK-perusteiden taustalla oleva oppimiskäsitys ja rakenne Antti Kauppi Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia.
Taitojen oppimisesta ja opettamisesta
Ajatuksia oppimisesta
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
Harjoitukset ja niiden tarkoitus
Kerro parille, miltä tuntui tehdä rentoutusharjoituksia. Kerro myös mikä häiritsi/syvensi sinun rentoutumistasi. Kotitehtävän läpikäynti.
SMART Alanko, Jacoby, Silander, Kainulainen Miksi?
Liikuntakasvatus / NU – 2010 JN. Harjoituksen rakenne lapsilla 1. Huomioi lapsi - keskustelutuokio - aloitusrutiinit - turvallisuuden tunne.
O PPILAITOKSEN ARVIOINTI 2014 Opiskelijakyselyn tulokset.
OPPIMISEN TILAT Uusi pedagoginen paradigma
Ajattelu ja oppimaan oppiminen Oppimisvahvuuksien ja -heikkouksien tiedostaminen Tutkiva ja luova työskentelyote Yhdessä oppiminen Luottaminen omiin näkemyksiin.
Simulaattorikoulutuksen ABC
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Ilpo Mäki, rehtori Oulun Aikuiskoulutuskeskus
Rauno Möttönen TSU:n vuoden päätösjuhlassa USKOMUKSET JA FAKTAT Johdanto… –Kolme veteraaniurheilijaryhmää 1.Kokeilijat ja satunnaiset harrastajat.
Matemaattiset oppimisvaikeudet
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA
FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma Kausi FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma 1.Pelaajat Pelaajaluettelo 2.Valmentajat Valmentajat/Yhteystiedot 3.Joukkueenjohtaja.
OPPIMISVAIKEUDET Ylivoimaisesti yleisin oppimisen vaikeus on luki-vaikeus. Sen vaikea muoto on dysleksia. Noin 10 % koulutulokkaista tarvitsee yksilöllistä.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
TASO 1. SISÄLTÖALUE 2 Teema 2 Osaamistavoite 1 1
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
Taitajasta mestariksi Taitajat framilla -seminaari Seinäjoki ke opetusneuvos Seija Rasku Skills Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN KOULUTYÖLLE ANTAA ENERGIAA
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Konstruktivismi Tekijä Bogi
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ
Oppimisen moninaisuudesta Jyväskylä Arto Riihimäki SEL ry.
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
ORGANISOINNIN PERUSTEET
HKV SISÄLTÖALUEET Suomen Jääkiekkoliitto / Kouluttajat.
Henkinen valmennus valmennuksen ja kehittymisen tueksi
VALMENTAMISEN ETIIKKA
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Millainen oppija sinä olet?
Pelit opetuksen tukena
Oppiminen.
Psyykkiset ja sosiaaliset ominaisuudet valmennuksessa
Valmentajakoulutus taso 1 osa 1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Viikonlopun aikataulu (alustava) Lauantai 10:00 Avaus ja virittäytyminen 12:00.
Mahdollisuus monipuoliseen kielitaitoon
Harjoituksen rakenne Valmentajakoulutus taso 1
Ei voi löytää uusia maisemia ennen kuin uskaltaa lähteä liikkeelle.
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Psykologi Vilhelmiina Välimäki
Valmentajakoulutus taso 1 osa 1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Viikonlopun aikataulu (alustava) Lauantai 10:00 Avaus ja virittäytyminen 12:00.
Juniorivalmentajapolku 1- taso: Introilta – Taidon oppiminen Tavoite: Ymmärtää taidon kehittymiseen vaikuttavat tekijät, ymmärtää lyönnin ja heiton perusteet.
Lähteet: Mark Williams Marko Haverinen Janne Lahtinen
Esityksen transkriptio:

TASO 2 SISÄLTÖALUE 2 Teema 2 Osaamistavoite 2 4. oppisisältö: ”Eri ominaisuuksien perusharjoitteiden oikeat suoritustekniikat” Taitoharjoittelun tunnuspiirteet Sami Kalaja 2011

Taitoharjoittelu on yksilöllistä Urheilijalla on taitojen oppimisessa aktiivinen rooli, jokainen tekee oman oppimisensa itse ”Taitoja voi opettaa vain yhdelle ihmiselle kerrallaan” Erilaiset oppimistyylit: visuaalinen, auditiivinen, kinesteettinen

Taitojen oppiminen vaatii paljon harjoittelua Taitojen oppiminen on pitkäjänteistä työtä ilman oikopolkuja Huipulle pääsy edellyttää noin tuntia laadukasta harjoittelua

Ongelmanratkaisuprosessin toistaminen Taitoharjoittelussa ei ole kyse saman liikesuorituksen toistamisesta, vaan kyse on ongelmanratkaisuprosessin toistamisesta Kahta samanlaista tilannetta tai suoritusta ei ole olemassa

Virheet ovat ystäviä Tekemällä tietoisesti erilaisia suorituksia, urheilija oppii mitkä ratkaisut ovat toimivia Poikkeamat ”ideaalisuorituksesta”, eli virheet ovat oppimisen edellytys Vaihtelu harjoituksissa auttaa löytämään erilaisia suoritusvariaatioita

Suunnitelmallisuus on edistyksen edellytys Taidot muodostavat hierarkian, jossa uusi taito rakentuu edellisen muodostamalle perustalle Vain suunnitelmallinen eteneminen takaa riittävän pitävän perustan huippusuorituksille

Oppiminen rakentuu palautteelle Palautetta on sekä sisäistä että ulkoista Palaute voi olla tietoa suorituksesta (esimerkiksi käsi oli koukussa) tai tietoa lopputuloksesta (esimerkiksi pallo meni koriin) Oppimisen alussa valmentaja tarjoaa palautteen, oppimisen edetessä urheilija alkaa löytämään itse palautteen omista aistimuksistaan

Tehtävien haasteellisuus Taitojen oppimisen eteen pitää nähdä vaivaa Liian helpot tai liian vaikeat tehtävät eivät ole oppimisen kannalta tehokkaimpia

Taitovalmentajan rooli Taitovalmentajan tehtävänä on tukea oppimista muun muassa luomalla virikkeelliset olosuhteet, laatimalla haasteelliset tehtävät ja antamalla palautetta Oppimaan oppiminen on yksittäisten taitojen oppimista tärkeämpää Taitovalmentajan tavoitteena on tehdä itsestään tarpeeton