Kaakkois-aasia.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kelan palvelu Suomen monikulttuurisimmassa lähiössä Varissuolla
Advertisements

Yleistä Pääkaupunki: Brasília
Ruoka eri uskonnoissa JUUTALAISUUS
Työ on kesken Maailman evankelioiminen Tilanne vuonna 2004.
Sri Lanka.
Pukeutuminen Etiketin mukaan pukeutuminen eri tilaisuuksiin ja tilanteisiin on yksi tapa osoittaa hallitsevansa hyvät tavat. On kohteliasta pukeutua oikein,
Vaikuttaa uskomattomalta! Vaikuttaa uskomattomalta! Kenraali Dwight D. Eisenhower oli oikeassa, kun hän antoi määräyksen, että se oli valokuvattava ja.
Ympäristön vaikutus persoonallisuuteen
Saksa Tekijät: Joel ja Juho.
Kazakstan lippu ja vaakuna.
Pakistan.
KURDIKULTTUURI KULTTUURIEN MAAILMA Samran Khezri Jyväskylä
LIETTUA LIETUVA.
Kiina.
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Italia Iina, Satu, Paula.
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Malta.
ANGLO-AMERIKKA.
Intialainen kulttuuripiiri
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.. Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.
Kaakkois-Aasialainen
KIINAN USKONNOT Mikä täyttää miljardin ihmisen maailmankatsomus- ja arvotyhjiön? Prof. Miikka Ruokasen kommentti
Mielenterveys? Kansalaisten hyvä mielenterveys on paras tae kansojen menestykseen Väestön hyvä mielenterveys on toimivan talouden kivijalka Mielenterveydellä.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
ANGLOAMERIKKALAINEN KULTTUURIPIIRI
Australialainen kulttuuripiiri
FILIPPIINIT.
INTIAN KULTTUURIPIIRI
Afrikan AIDS tilanne Niko Köykkä & Roosa Helander.
Sierra Leone ja Bolivia. Sierra Leone  Valtiomuoto: tasavalta, jossa presidenttinä Ernest Bai Koroma  Itsenäistyi Iso-Britanniasta  Pääkaupunki:
Kolumbia República de Colombia.
Brasilia Brasilia sijaitsee lounaassa maan keskipisteestä nähden.
Uskonnot ilmiöinä.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
” Kippis! Skål! Cheers! Jamas! Serefe! Cin cin!”.
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri. Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska.
SUOMI Suomi on tasavalta Pohjois-Euroopassa. Se rajoittuu lännessä Ruotsiin, pohjoisessa Norjaan ja idässä Venäjään. Pinta-alaltaan Suomi on Euroopan maista.
Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.
PAKISTAN Iman, Ittehad, Tanzeem (Yhtenäisyys, kurinalaisuus, usko)
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
MANILAN SLUMMI.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
Tomi Jolkkonen. Sijainti  On osa itämaista kulttuuripiiriä  Koostuu kahdeksasta eri alueesta  On itään venäjästä.
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Kristinuskon levinneisyys ja kehityssuunnat 2000-luvulla
Islamilainen kulttuuri
-Uskontojen moninaisuus ja rinnakkaiselo
Alueiden Eurooppa.
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
20. Kristinusko Aasiassa ja Afrikassa
Ikuisia kysymyksiä Maailma synty - miten kaikki tapahtui? Luonnontieteet: fysiikan, biologia kemia - miksi kaikki sai alkunsa? Uskontojen maailmansyntymyytit.
Afrikkalainen kulttuuri
INTIA Väkiluku: BKT: 4,99 biljoonaa USD
14. Lähi-idän uskontojen yhteiset piirteet
Japanilainen kulttuuri
ISLAM Islamin synty: Islam syntyi 600-luvulla Arabin niemimaalla, jossa sijaitsevat sen pyhimmät kaupungit Mekka ja Medina. Ensimmäinen islamilainen.
Maailmanuskonnot maailmassa n uskontoa
SIIRTOMAAVALLAN PURKAUTUMINEN
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
Indonesia.
1 Uskomukset On vaikea tietää varmasti
MUSIC BURMA Kultainen Maa lin ko * Esitys*
Esityksen transkriptio:

Kaakkois-aasia

Kaakkois-Aasian maat Brunei Filipiinit Indonesia Itä-Timor Kambodza Laos Malesia Myanmar Singapore Thaimaa Vietnam

Kulttuurivaikutteet Alueella ei ole yhtä yhtenäistä kulttuuria, sillä Kaakkois-Aasiassa on useita toisistaan poikkeavia maita ja kansoja Buddhalaisella ja kiinalaisella kulttuurilla on ollut suuri vaikutus alueen maiden kulttuuriin Vaikutteita on tullut myös länsimaisesta kulttuurista kolonialismista johtuen

Väestö Kaakkois-Aasiassa asuu 2013 yli 690 miljoonaa ihmistä. Heistä yli 20 % asuu Jaavan saarella. Indonesia onkin alueen väestörikkain valtio. Alueella asuu paljon kiinalaisia

Uskonto Pääuskontoja ovat mantereenpuoleisessa osassa buddhalaisuus ja saaristossa islam. Kolmantena tulee kristinusko (pääasiassa Filippiineillä, jonka väestöstä 95 % on kristittyjä) Kaakkois-Aasian alkuperäisenä uskontona voidaan pitää koko alueella esiintynyttä henkiolentojen palvontaa, joka elää edelleen kaikkialla muiden uskontojen rinnalla.

Indonesia

Yleistä Pääkaupunki: Jakarta (9,6 milj. as.) Väkiluku: 245, 5 miljoonaa asukasta Pinta-ala: 1 904 569 km2 Valtiomuoto: tasavalta Viralliset kielet: indonesia Muita kaupunkeja: Surabaya (2,8 milj. as.), Bandung (2,4 milj. as.), Bekasi (2,3 milj. as.) Naapurimaat: Intia, Malesia, Singapore, Filippiinit, Itä-Timor, Papua-Uusi-Guinea ja Australia

Indonesiassa on yhteensä 18 108 saarta, joista n. 6 000 on asutettuja

Väestö Etniset ryhmät jaavalaiset 40,6 % sundalaiset 15 % maduralaiset 3,3 % muut 38,4 % Indonesiassa on noin 300 etnistä ryhmää, joilla on kaikilla vuosisatojen kuluessa kehittyneet omat kulttuuriperintönsä Indonesia on asukasluvultaan maailman neljänneksi suurin valtio ja suurin muslimienemmistöinen maa.

Kielet bahasa Indonesia (malaiji) englanti hollanti jaava paikalliset murteet Indonesian virallinen kieli on indonesia, mutta turisti pärjää englannillakin. Vanhukset voivat osata hollantia, koulutetut muslimit puolestaan arabiaa. Maaseudulle mennessä olisi hyvä opetella edes perusfraasit paikallisella kielellä.

(vuoden 2000 tilaston mukaan) Uskonnot (vuoden 2000 tilaston mukaan) muslimit 86,1 % protestantit 5,7 % katolilaiset 3 % hindut 1,8 % muut 3,4 % virallisesti tunnustettuja uskontoja on kuusi: islam, protestanttisuus, katolisuus, hindulaisuus, buddhalaisuus ja kungfutselaisuus

Ruoka Indonesiassa syödään paljon riisiä, nuudeleita ja keittoja. Riisi on useimmilla alueilla pääruoka-aine, jota tarjoillaan kasvis- ja liharuokien kanssa. Perusraaka-aineita ovat mausteet (etenkin chili), kookosmaito, kala ja kana. Ruokakulttuurit vaihtelevat rajusti sijainnista ja yhteiskuntaluokasta riippuen. Indonesiassa syödään yleisesti käsin ruokailuvälineiden sijaan. Ruokailuun tulee käyttää ainoastaan oikeaa kättä.

Kulttuuri ja tavat Lentäen matka Indonesian itäreunalta länsireunalle kestää yli kuusi tuntia, joten myös luonnonolot ja kulttuuri vaihtelevat suuresti. Kunniallinen käytös ja kasvojen menettämisen pelko ovat olennainen osa indonesialaista käytöskulttuuria. Indonesiassa tervehditään kättelemällä, mutta musliminaisia tulee tervehtiä vain, jos he tarjoavat kättään. Vasemmalla kädellä ei saa koskea mitään, eikä ketään saa osoittaa sormella. Paljastava pukeutuminen ole suotavaa. Miehen ja naisen ei ole sopivaa olla käsikkäin julkisesti, mutta on normaalia että samaa sukupuolta olevat ystävät kulkevat käsikkäin.

Yhteenveto Kaakkois-Aasiasta Uskonto: islam Yhteiskunta: väestö on nuorta, pääelinkeinona palvelut Valtioita: Indonesia, Vietnam Väestömäärä: n. 600 milj. Muuta: kulttuuri saanut vaikutteita buddhalaisesta, kiinalaisesta ja länsimaisesta kulttuurista

Lähteet Kuvat Teksti http://pixshark.com/asian-people-and-culture.htm http://en.citizendaily.net/a-quiet-change-more-than-a- revolution-in-indonesia/ http://resepmasakanpedia.com/resep-cara-membuat- ayam-goreng-nasi-kuning/contoh-tumpeng-nasi-kuning/ http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Indonesia#/medi a/File:Religious_map_of_Indonesia.jpg http://www.movdata.net/indonesian-people- culture.html http://www.lowyinterpreter.org/post/2013/06/26/Warmin g-our-relations-with-Indonesia.aspx https://joshuaproject.net/people_groups/14556/ID http://teacherweb.ftl.pinecrest.edu/snyderd/mwh/proje cts/ppc/maps.htm http://www.worldofmaps.net/asia/map- indonesia/population-density-indonesia.htm Teksti http://www.pallontallaajat.net/maat/in donesia http://www.globalis.fi/Maat/Indonesia http://fi.wikipedia.org/wiki/Indonesia#R uokakulttuuri http://www.rantapallo.fi/indonesia/ http://www.expat.or.id/info/culturalha bits-idiosyncrasies.html