Varhaiskasvatuksen asiakaskysely päiväkodit ja esiopetusyksiköt

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VKK-Metro Katse lapseen –hankkeen tutkimusyksiköiden omat kehittämiskohteet Hankekausi
Advertisements

ESIOPETUS lapsen ilo ja oikeus Varhaiskasvatuspäällikkö Pauliina Virta
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Lyhyesti kasvun ja oppimisen tuesta esiopetuksessa
LASTEN KOKEMUKSET JA OSALLISUUS SAIRAALASSA
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
Kasvatuskumppanuus- koulutuspalautteet Kaste -arvioinnin koonti Vastaajia 43 Kysely tehty toukokuussa 2010 Paula Korkalainen.
TURVALLISUUS JA HYVINVOINTI KOULUSSA
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Koulujen turvallisuus
Lasten, nuorten ja lapsiperheiden palveluiden nykytila
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
Kuusamon kaupungin päiväkotien lastentarhanopettajien ammatillisen kasvun kokemuksia kasvatus-kumppanuuskoulutuksesta Jonna Kylli Terhi Manninen Opinnäytetyö.
Röykän koulu Asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset, kevät 2014 Vastauksia yhteensä 87 kpl.
Lohjan kaupungin asiakaspalvelukyselyjen tulokset 2008.
Case-tehtävä Metsäprojekti päiväkodissa
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 5 – Tarjonta ( )
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
LASTEN OSALLISUUS MUKSUTEEKIN PÄIVÄKODISSA PYHÄJÄRVELLÄ
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Varhaiskasvatuksen asiakaskysely perhepäivähoito
Varhaiskasvatuksen asiakaskysely avoin varhaiskasvatus Varhaiskasvatuksen asiantuntija Marita Käyhkö
Kokemuksia kilpailuttamisesta Kysely keväällä 2008 kunnille ja palveluntuottajille 59 vastaajaa.
Pedagogiikan johtaminen – koulutuksen vaikuttavuus Espoossa Päivähoitoyksiköiden johtajien kokemuksia.
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Ops seminaari Askola.
Tähän tarvittaessa otsikko Kysely esi- ja perusopetuksen huoltajille Kirkkonummella
PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVA OPETUS ESIKOULUSSA
Killon päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Killon päiväkoti Tällä paikalla on avattu Killon lastenseimi toukokuussa 1950 Killon uusi päiväkoti valmistui.
TURVALLINEN HOITOYMPÄRISTÖ 0-6 VUOTIAAT. 0-6 v. lapsille  ei pieniä esineitä, koska lapsi voi tukehtua  ulkona aidat, ettei lapsi karkaa  luotettavat.
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Sinisiiven vanhempainilta Lähes sama tuttu porukka kuin viime keväänä jatkaa päiväkodissa, osa siirtyi vain eskariin ja kouluun. Lisäksi meillä.
Hippiäiset Varhaiskasvatussuunnitelma vuotiaiden sisarusryhmä Pieni, kodikas päiväkoti Päiväkotihistoriaa 40 vuotta, Hippiäiset 2004 alkaen.
Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat.
ESIOPS-info Sari Ågren.  Pyrkimys vastata nykymaailman haasteisiin  Tuoda esille lapsen/oppilaan muuta todellisuutta oppimisen ohella  Kannustaa aktiiviseksi.
PERHEPÄIVÄHOITAJAN AMMATTITUTKINTO Petra Suonio 2011.
ESIOPS 2016 Lasten ja huoltajien osallistaminen
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset (2016)
Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja pedagogiikka varhaiskasvatuksessa Tiina Kulmala
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
Huoltajien, henkilöstön ja yhteistyökumppanien ajatuksia yhteistyöstä varhaiskasvatuksessa Luottamus huoltajien ja henkilöstön välisessä yhteistyössä on.
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Tasa-arvosuunnitelma
Näin arvioimme tiimin toimintaa
Loikkeliini päiväkodin toimintasuunnitelma 2017
Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely 2017
LIIKKUUKO LAPSESI RIITTÄVÄSTI?
Pääkaupunkiseutu Varhaiskasvatuksen asiakaskysely TULOSTEN YHTEENVETO
Kasvatuskumppanuus ja sitä ohjaavat periaatteet
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
Yksikön toimintasuunnitelma
Yksikön toimintasuunnitelma
Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
PEDAGOGINEN DOKUMENTOINTI
Opiskeluhuollon palvelut
Yksikön toimintasuunnitelma
Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely
Tasa-arvotoimikunta Varhaiskasvatuksen hakuprosessista
[‎15.‎5.‎ :27] Katariina Kontu:
Alkoholipolitiikkaa lapsinäkökulmasta
Nuorten kuuleminen Valtakunnallisen nuorisotyön ja –politiikan ohjelman valmistelu Materiaalin tuottaneet 1. vuosikurssin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijat.
Esityksen transkriptio:

Varhaiskasvatuksen asiakaskysely 2015 -päiväkodit ja esiopetusyksiköt Varhaiskasvatuksen asiantuntija Marita Käyhkö marita.kayhko@nurmijarvi.fi Varhaiskasvatuksen asiakaskysely 2015 -päiväkodit ja esiopetusyksiköt

Saate Tähän diasarjaan on koottu päiväkotien ja esiopetusyksiköiden vastaukset koko kunnan osalta. Vastaajien määrä oli kokonaisuudessaan 576. Vastausprosentti oli 22%. Perhepäivähoidon ja avoimen varhaiskasvatuksen vastauksista on tehty erillinen koonti. Avoimista vastauksista on teemoiteltu ”ruusuiksi ja risuiksi” aihealueet, jotka nousivat esille vastaajien kommenteissa. Yksittäiset kommentit huomioidaan yksikkötasolla. Kuntatason tulokset käsitellään varhaiskasvatuksen järjestäjätahon laadunarviointipäivässä 5.5.2015. Tulokset huomioidaan palveluja kehitettäessä. Yksikkötason vastaukset otetaan huomioidaan yksikkötason toimintaa kehitettäessä. Dataesitys Nurmijärvi

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Varhaiskasvatuksen johtaminen ja henkilöstö Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Kooste avoimista vastauksista koskien edellisiä väittämiä, -yleisimmät esille nousseet teemat (vastauksia yhteensä 108) RUUSUT Kasvatushenkilökunnan ammattitaitoisuus, motivoituneisuus, ystävällisyys ja lämminhenkisyys Hyvä ilmapiiri Lapsi huomioidaan yksilönä RISUT Henkilökunnan vaihtuvuus (sijaiset) Tietoisuus ryhmän tavoitteista ja kasvatusperiaatteista voisi olla paremmin esillä Henkilöstön vaihteleva ammattitaito TOTEAMUS Vain muutama kommentti liittyi palveluohjaukseen. Niissä kokemukset palveluohjauksesta vaihtelivat. Kysyttäessä sai tietoa, mutta hoitopaikkaa hakiessa tietoa päivähoitovaihtoehdoista ei ollut tarpeeksi.

Päivähoidon ja esiopetuksen suunnittelu ja toteuttaminen Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Päivittäinen kuulumisten vaihto toimii, hyvä keskusteluyhteys Kooste avoimista vastauksista koskien edellisiä väittämiä, -yleisimmät esille nousseet teemat (vastausten määrä 53) RUUSUT Huoltajan kanssa käytävät lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvät kasvatuskeskustelut on koettu pääsääntöisesti myönteisinä Päivittäinen kuulumisten vaihto toimii, hyvä keskusteluyhteys Vanhempien luottamus pedagogiseen toimintaan RISUT Tarkempi tieto lapsen päivästä päivän päätteeksi, (kiireen tuntu, pintapuolisuus) Kokemuksia keskustelun riittämättömyydestä Dataesitys Nurmijärvi

Työtavat ja menetelmät Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Toiminta monipuolista Materiaali toimivaa Ilmapiiri hyvä Kooste avoimista vastauksista koskien edellisiä väittämiä, -yleisimmät esille nousseet teemat (vastausten määrä 68) RUUSUT: Toiminta monipuolista Materiaali toimivaa Ilmapiiri hyvä Kiitosta toimivista pienryhmistä Esiopetus on hyvää, vaikka lapsilla ei ole esiopetuskirjaa RISUT Välineet ja materiaalit kaipaavat kohentamista, välineistä ja materiaaleista ei paljon tiedetä Pienryhmien toimimisesta ei ole kaikilla vanhemmilla tietoa Esiopetuksen laatu on kärsinyt, kun lapsilla ei ole esiopetuskirjaa Dataesitys, Nurmijärvi

Oppimisen kasvun ja hyvinvoinnin tuki Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Lapsi huomioidaan yksilönä Kooste avoimista vastauksista koskien edellisiä väittämiä, -yleisimmät esille nousseet teemat (vastausten määrä 51) RUUSUT Kiitokset avoimesta, positiivisesta ja toimivasta vuorovaikutuksesta suhteessa lapsiin ja vanhempiin Lapsi huomioidaan yksilönä Monialainen yhteistyö toimii ja vanhempia kuullaan RISUT Vuorovaikutuksen laatu vaihtelee eri työntekijöiden välillä Monialaisessa yhteistyössä ei riittävästi kuulla vanhempaa Yksilöllisyys ei toteudu suurissa ryhmissä Dataesitys Nurmijärvi

Osallisuus ja vaikuttaminen Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Lapset saavat valita leikkejään ja heitä kuunnellaan Kooste avoimista vastauksista koskien edellisiä väittämiä, -yleisimmät esille nousseet teemat (vastausten määrä 40) RUUSUT Lapset saavat valita leikkejään ja heitä kuunnellaan Vanhempia kuunnellaan hyvin, yhteistyöstä kiitetään RISUT Kokemuksia siitä, että vanhempia ei aina kuunnella Lapsen osallisuuden kokemusta ei tiedetä, koska vanhempi ei ole paikalla sitä näkemässä TOTEAMUKSET Iso ryhmäkoko ei anna mahdollisuutta yksilölliseen huomioon, mutta lapsi tarvitseekin kokemuksen yhteisöllisestä toiminnasta Lapsen toive=enemmistön toive Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Dataesitys Nurmijärvi

Kooste avoimista vastauksista koskien edellisiä väittämiä, -yleisimmät esille nousseet teemat (vastauksia yhteensä 140) RUUSUT Henkilöstön Miniverso-koulutus (sovittelu ristiriitatilanteisiin) Piha mahdollistaa monipuolisen ulkoilun Jos piha-alueessa puutteita, henkilöstö tekee aktiivisesti retkiä metsiin ja lähialueille RISUT Piha-alueiden huono valaistus, liukkaus, puutteellinen hiekoitus Piha ankea, toivotaan toimivia keinuja , kiipeilytelineitä ja liukumäkiä Pihasta puuttuu aurinkosuojia Pihatilojen turvallisuus (portit rikki, aitoja rikki, muutamia mainintoja valvonnan laadusta) Tilojen ahtaus Sisäilman laatu mietityttää Kokemuksia, että kiusaamiseen ei olla puututtu tarpeeksi ja varhain TOTEAMUKSET Osassa vastauksista tuli ilmi, että huoltajat eivät olleet tietoisia siitä, miten kiusaamista lapsiryhmissä ehkäistään. Jos kiusaamista ilmenee, siihen kuitenkin pääosin puututaan. D Nurmijärvi