Mielenterveys Mielenterveys Pinja ja Iiris H 1c.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suvi Laine, 2005 Tietoa keskeytyksen taustalla olevista tekijöistä (lainattu OPH:n julkaisusta ”Keskeyttääkö vai ei?)
Advertisements

Mielenterveys- kuntoutuja työnantajan kannalta
Vaikuttavat suuresti väestön terveyteen s
Mielenterveyden häiriöt
Rajaa terveyden ja sairauden välille on vaikea vetää
Sensorinen integraatio
Mielenterveys s. 110 –
Elämänlaatu Mitkä tekijät vaikuttavat nuoren hyvinvointiin?
Anni Lindberg Laura Lehtinen Aino-Maria Lahdensuo
Mielenterveyden häiriöt
Osteoporoosi Sarita ja Marleena.
Sydän- ja verisuonitaudit
Diabetes (sokeritauti).
Hypoglykemia eli alhainen verensokeri
Paniikkihäiriö.
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Masennus eli Depressio.
PSYKOOSI = vakava mielenterveyden häiriö, jossa todellisuudentaju hämärtyy ja vääristyy, synonyymi sanalle mielisairaus.
PSYKOOSI JA KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
DOWNIN SYNDROOMA. MITÄ DOWNIN SYNDROOMA TARKOITTAA? Downin syndrooma on yleisin kehitysvamman aiheuttaja ja Suomessa Downia sairastavia on n henkilöä.
Kansalaisten käsityksiä mielenterveydestä ja mielenterveyspalveluista Ulla Aspvik Ylihoitaja, TtT Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri II Kansallinen depressiofoorumi.
Mielenterveyden Häiriöt. Vuosittain 1-2 ihmistä sadasta sairastuu mielen sairauteen. Ihmisen mieltä ei voida mitata yhtä helposti kuin verenpainetta tai.
Kansantaudit Tartuntataudit
Lähetekriteerit ja lähetteen sisältö. Lähetekriteerit erikoissairaanhoitoon Lastenpsykiatrian yksikköön tullaan hoitoon lääkärin lähetteellä Mikäli lapsella.
KELIAKIA MIKÄ/MISTÄ JOHTUU? Elinikäinen autoimmuunisairaus. Rukiin, vehnän ja ohran sisältämä valkuaisaine gluteeni aiheuttaa ohutsuolen limakalvolle.
Hurtig TE1 Mielenterveys voimavarana. Mielenterveys voimavarana Mielenterveyttä tukee: toimivat ihmissuhteet perheeseen ja ystäviin mahdollisuus.
Henkisen hyvinvoinnin häiriöt 1,5 % väestöstä sairastuu vuosittain 20% suomalaisista sairastaa jotain mielenterveyden häiriötä Sukupuolierot melko suuret.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
Amfetamiinien ja stimulanttien käyttöön liittyvät ongelmat ©Juha Kemppinen 2005 copyright Juha Kemppinen 2005.
7. MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT TERVEYSTIETO 9. Apulanta Ilona.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
13 Mielenterveyden häiriöt ulottuvat lievistä vaikeisiin Ydinsisältö.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT NOORA JA ELENA. Yleistä  Mielenterveyden häiriöitä ovat masennus, ahdistuneisuushäiriöt, kaksisuuntainen mielialahäiriö, psykoosi,
Navigaattori Kunpa uni tulisi. Navigaattori 3 Unettomuus Aivojen ”unikeskus” ei pysty voittamaan ”valvekeskuksen” liian suurta aktiivisuutta.
Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.
PSYKOOSIT • Skitsofrenia • Psykoositasoiset mielialahäiriö
MIELENTERVEYS JA MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
63. Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveyden häiriöt
63. Mielenterveyden häiriöt
Epilepsia.
Mielenterveyden häiriöt
Kohonnut verenpaine.
Mielenterveyden häiriö
1. Tilastollinen normaalius 4. Subjektiivinen tunne
18 Psyykenlääkkeet voivat auttaa selviämisessä
14 Masennus on yleisin mielialahäiriö
Mielenterveyden hoito
Riippuvuudet.
17 Psykoosit ovat vakavimpia mielenterveyden häiriöitä
Mielenterveys PS5 LAJM.
MIELENTERVEYSBLOGI KÄYTÖS- JA HILLITSEMISHÄIRIÖT 17) Pelihimo
Mielenterveyden häiriöt
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
16 Persoonallisuushäiriöissä piirteet ilmenevät äärimmäisissä muodossa
Psyykkinen terveys.
63. Mielenterveyden häiriöt
EFPP, Helsinki Asiantuntijalääkäri Kirsi Vainiemi
Ongelmista selvitään Ihmiset selviävät vaikeista kokemuksista luultua paremmin. Menetystä ja kriisiä ei käsitellä erityisissä vaiheissa. Bonnano: jopa.
Mielenterveyden ensiapu – koulutuksilla parempaa mielenterveyttä
Mielenterveys- ja päihdepalvelujen jaosto: Psykoterapia-aiheesta Palkon suositukseksi
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Kielellinen erityisvaikeus
Terveyspoliittinen työ reumaliitossa
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Esityksen transkriptio:

Mielenterveys Mielenterveys Pinja ja Iiris H 1c

Joka viides suomalainen sairastaa jotain mielenterveyden häiriötä Vuosittain 1,5 % suomalaisista sairastuu

Syitä Yksilön psyykkisten rakenteiden kehitys Perinnöllinen alttius Tilanne- ja ympäristötekijät (esim. menetykset) Aivojen biologia Voi johtua myös monista syistä, jotka yhdessä altistavat mielisairaudelle.

Oireita Mielenterveyden häiriöt jaetaan vaikeusasteiden mukaan: Neuroosit -lieviä psyykkisen toiminnan häiriöitä -voimakkaiden tunteiden hallinta on vaikeaa (esim. pelko) -saattavat rajoittaa toimintaa, mutta todellisuudentaju kuitenkin säilyy 2. Rajatilat -luonnehäiriö (esim. narsismi tai pyromania) -vaikea hoitaa, koska henkilö itse ei ymmärrä sairastavansa -identiteetin integraatio on puutteellinen 3. Psykoosit -skitsofrenia -maanis-depressiivinen psykoosi, eli syvä masennus -paranoia eli vainoharhaisuus -identiteetti hajoaa

Hoito ja ennaltaehkäisy Terapia (psykoanalyysi): hoito vaatii selvittelyä ja aikaa Lääkkeitä ahdistukseen, masennukseen, unenpuutteeseen Eliminoidaan mielenterveyttä vaarantavat tekijät, joita ovat: -syrjäytyminen, kiusaaminen -ongelmat perheissä/kaveripiirissä -oppimisvaikeudet -jne…

Kustannukset Mielenterveyden häiriö on yleisin työkyvyttömyyseläkkeelle jäämisen syy Kelan korvaukset vuonna 2006 olivat 1579 miljoonaa euroa