SAMURAIT.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Advertisements

Realismi Syntynyt 1800 luvulla Rami, Anniina ja Tomi.
Naisena olemisen ihanuus! Loistava, tuntematon Naiskirjailija
Unen määrä ja laatu Tuomas Saarela 3D.
Mies kysyi ”Kokeilisimmeko uusia asentoja tänä iltana?"
ANTIIKIN KIRJALLISUUS (800 eKr. – 300 jKr.)
Yksilö ostajana.
Teollisuustyöläisten elämää
CHEERLEADING Tiina Määttä.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Viikon 40 eurotehtävät •Tehtäväruudussa oli 7 € •Vastauksia jätettiin yhteensä 26. •Oikeita vastuksia oli yhteensä 13.
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Rakkaat ystäväni!.
”Uusi historia” 1980-luvulla syntynyt historiantutkimuksen yläkäsite, joka kokoaa alleen uudenlaisia lähestymistapoja ja tutkimuskohteita Tutkimuskohteena.
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Duaali Teemu Myllynen.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
NAISEN ITSETUNTO.
Väestön ikä- ja sukupuolirakenne 2013 Turun seutukunta
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Ei vanhustenasumista minulle!! HUM! Myös ääni Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn. Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn.
Mitä on hijab: alistamista vai vapautusta?
Nykyaikainen satu Kuningas sammakko Nainen oli pelaamassa golfia, ja hänen golfpallonsa lensi pusikon taakse. Hän lähestyi pusikkoa, ja näki sammakon.
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
ANTIIKIN KREIKAN TIEDE
Aihe: 30 Asiaa 30 asiaa, jotka olemme oppineet pornoleffoista.
Pieniä hetkiä.
 Syntyi Espanjassa.  Hänen isänsä oli Espanjan armeijan kapteeni  Cortés oli äitinsä puolelta inkavaltakunnan kukistaneen löytöretkeilijä.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
PILKKU.
Omistajien näkökulma sydänlääkitykseen Kyselytutkimus Ranska 2004.
Kiinan varhaisuskonnot
Japani s. 58-.
Sukupuolten roolit islamissa
The Nature of Work and the Stress of Higher Status Scott Shieman, Yuko Kurashina Whitestone, Karen Van Gundy Journal of Health and Social Behavior 2006,
Sanna Jokinen & Tiia Enckell
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
Keskiajan loppu: Mikä Euroopan kulttuurissa johti keskiajan ”loppumiseen” ? Suuri Skisma 1378 – 1415, jolloin kaksi kilpailevaa paavia, nakersi kirkon.
Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,
JEESUKSEN LAPSUUS.
Kuningas Matias I Omistaa suuren valtakunnan keskellä Eurooppaa.
Kreikan demokratia   - Kaupunkivaltion hallitsemista kutsuttiin politiikaksi: yhteisistä asioista keskusteltiin julkisesti, vallankäyttö ei perustunut.
Geishat.
Vastaukset kpl 1-5 kertausmoniste 6.luokka
Inkat.
Koska toispuoliset raja-arvot yhtä suuria, niin lim f(x) = 1
Matkalla.
Liikkeen fysiikkaa.
Japani avautuu ja uudistuu
Sosiaalinen hyvinvointi. Kunnallisessa päivähoidossa olevat lapset Helsingissä % vastaavan ikäisestä väestöstä – Naisten ja miesten.
Modernismin tulo Suomeen
Papisto turvaa jatkuvuuden
Miehen haavat Gordon Dalby – The healing of the masculine soul.
BAROKKI Johdanto Barokki Valitsin itselleni barokin ajan pukuhistorian, koska suureellisuus ja mahtipontisuus vaatteissa, koruissa.
Sanatyypit ja sijamuodot.
Kohonnut verenpaine: Koulutusryhmien väliset erot Kainuun maakunnassa
Renesanssi v
Jokilaaksot.
Salibandy.
SAMURAIT.
KIRJALLISUUTEMME ALKUVAIHEET
Kiina – Aasian jättiläinen
RoOMAsta tuli SUURVALTA
20.
Aikakauslehtien lukeminen kuukausittain eri välineillä
Sukupuolivaikutukset vammaispalveluissa
Antiikin Kreikan ja Rooman kuvanveisto ja maalaustaide -tiivistelmä
Näkökulmia kuvien ja tehtävien avaukseen: jokilaaksot
Esityksen transkriptio:

SAMURAIT

Soturiluokka Samurai oli sotilasluokan jäsen feodaalisessa Japanissa. Nimi tulee klassisen japanin verbistä saburau, ”vartioida”, ”palvella” (samurai = he, jotka palvelevat). Termi viittasi alun perin hallitsijan henkilökohtaisiin joukkoihin.

Luokan synty Samurait kehittyivät 700-luvulla Heian-kaudella varhaisemmasta chūgen-ratsuväestä. Samurait olivat alun perin feodaalista raskasaseista eliittiratsuväkeä, jotka vastasivat Japanissa eurooppalaista ritaria.

Taidot Samurai-klaanien ”miestentaidot” tarkoittivat taitoja, joita samurain oli opiskeltava ja taidettava, jotta olisi hyödyksi isännälleen. Osa näistä oli varsinaisia sotakentän taistelutaitoja , mutta osa sivistystä, kuten esimerkiksi matematiikkaa tai kirjallisuutta.  Sotakentän taidoista tärkeimmät olivat ratsastus- (bajutsu), jousiammunta- (kyūjutsu), miekkailu- (kenjutsu) ja keihäänkäyttötaito (sōjutsu). Taitoja alettiin harjoittaa nuorena: aatelispojat jo 13-vuotiaasta, sillä suurtaisteluissa ja sodissa valtaosa sotilaista oli alle 20-vuotiaita.

Samurai –luokan naiset Taloudenhoito oli samurai-luokan naisten päävelvollisuus varsinkin feodaaliaikana, jolloin suvun miehet saattoivat olla pitkiä aikoja poissa osallistuen sotiin kaukana kotiseudulta vaikeakulkuisessa Japanissa. Samurai-luokan vaimosta käytettiin nimitystä okusan (hän joka jää kotiin). Miehen poissaollessa samuraivaimo vastasi ja teki päätökset kaikesta kotiin liittyvästä: niin taloudesta, kodinhoidosta, viljelyksistä, rahankäytöstä ja jopa kodin aseellisesta puolustamisesta.