Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

BAROKKI Johdanto Barokki Valitsin itselleni barokin ajan pukuhistorian, koska suureellisuus ja mahtipontisuus vaatteissa, koruissa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "BAROKKI Johdanto Barokki Valitsin itselleni barokin ajan pukuhistorian, koska suureellisuus ja mahtipontisuus vaatteissa, koruissa."— Esityksen transkriptio:

1 BAROKKI 1620-1715

2 Johdanto Barokki 1620-1715 Valitsin itselleni barokin ajan pukuhistorian, koska suureellisuus ja mahtipontisuus vaatteissa, koruissa ja hiuksissa ovat näyttäviä sekä kiinnostavia. Kerron barokin synnystä ja pääasiallisesti naisten pukeutumisesta, asusteista ja hiustyyleistä.

3 Barokin synty Renessanssia seurasi rehevä ja mahtipontinen 1600-luvun barokki. Se syntyi Italiassa, Roomassa ja levisi sieltä Eurooppaan sekä Amerikan mantereelle. Barokki oli ensin mahtaileva ja liioitteleva pilanimi, jolla haluttiin osoittaa tyylisuunnan rikkoneen klassisia kauneuslakeja vastaan.

4 Barokin muoti Muoti jakautuu kahteen pääsuuntaan, jotka ovat varhaisempi pohjoinen (hollantilainen porvarillinen) ja myöhempi eteläinen (ranskalainen hovimuoti). Hollantilainen raskas, tumma, pyöreä ja rehevä muoti oli suositumpi protestanttisilla alueilla kun taas ranskalaisen mahtipontisen jäykkää hovintyyliä seurattiin katolisilla alueilla. Hollantilaista muotia

5 Naiset Renessanssin jälkeen löysenneet korsetit alkoivat uudelleen kiristyä. Pukeutumisessa suosittiin suuria linjoja, joita korostettiin monilla kerroksittaisilla alushameilla ja rönsyilevillä helmoilla. Barokin aikakaudella käytettiin myös koristeellisia viuhkoja asusteena. Pitsi oli tärkeää pukeutumisessa. Ranskalaistyyli suosi kaikkea erikoista ja kummallista. Sen piirissä tunnettiin musta huulipuna, keksittiin kauneuspilkut ja alettiin puuteroida hiuksia valkoisiksi.

6

7 Miehet Miehet pukeutuivat sukkahousuihin sekä hyvin topattuun ja koristeltuun paitaan.

8 Hiustyylit Barokin aikaan sopivat isot kampaukset, joissa oli usean pituisia kiharoita siististi aseteltuina kasvojen ja kaulan ympärille. Kampaus koristeltiin usein nauhoilla ja helmillä.

9 Myös miesten hiusmuoti muuttui barokin aikana. Herrasmiehet suosivat pitkää, kiharaa mallia, johon voitiin yhdistää pujoparta ja rehvakkaat viikset. Hiusten ainainen peseminen, kampaaminen ja asettelu oli työlästä hommaa, joten alettiin suosimaan peruukkeja. Ne olivat erityisen reheviä ja pitkiä.

10 Lyhythiuksiset naiset suosivat ns. hurluberlu- tyyliä, jossa kiharat järjesteltiin (usein metalliverkon avulla) reunustamaan kasvoja symmetrisinä kimppuina. Muutenkin barokkiaika suosi kaikenlaisia tötteröitä ja painovoimaa uhmaavia viritelmiä päälaella. Aikakauden lopulla naisten hiustornit olivat jopa yli puoli metriä korkeita.

11 Lähteet http://elli-neidin-unelmia.blogspot.fi/2010/05/barokki.html http://www.shsverkko.com/index.php?title=Hiukset#Barokin_r ehev.C3.A4t_kiharat_ja_tulenarat_etutukat http://www.coloria.net/kulttuurit/barokki.htm http://anettenieminen.blogspot.fi/2014/09/aikakaudet.html


Lataa ppt "BAROKKI Johdanto Barokki Valitsin itselleni barokin ajan pukuhistorian, koska suureellisuus ja mahtipontisuus vaatteissa, koruissa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google