Kontrolloidusti griseofulviinia vapauttava p.o. valmiste lapsille n käyttö: –antifungaalinen antibiootti (päänahan, hiusten, ihon ja kynsien infektiot)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Haluathan jakaa terveyttä ja hyvinvointia perheellesi ja läheisillesi - Nyt se on hyvin helppoa ! Natural Wellness -merkki on tae siitä, että tuotteet.
Advertisements

Nokian Kuorma- ja linja-auton renkaat Uusi tuotevalikoima Erinomainen laatu.
MK-Alennusten vaikutus – toimii Excelissä
Kemiaa pyykinpesussa.
Pesuaineet Pesuaineissa on tensidejä, eli aineita, joissa on pitkä, vettä hylkivä hiiliketju, ja veteen liukeneva hiili, ja –happiatomeista koostuva negatiivinen.
Olomuodosta toiseen.
Lääkkeen antaminen injektiona
Metallien kierrätys.
Ryhmä A: Anna, Hanna, Henna, Mirja ja Tapani AIDS-rokotteen kehittäminen •rokotteella pyritään ennaltaehkäisevään suojaan -> valtaisat markkinat •mikropartikkelien.
Ravinto ja lepo Daniela Lönnqvist Vivacore
Mikä minä olen ? Minä olen suunnilleen 20 cm pitkä. Minun toiminto sopii kummallekin sukupuolelle. Minut voi löytää seisomasta, roikkumasta tai makaamasta.
Liukoisuus-ja ionitulo
Heterogeeninen tasapaino
FY 9 kurssi Kokeessa saa olla A4 molemmin puolin täytettynä
POLYKAPROLAKTONI polyestereihin kuuluva alifaattinen polymeeri
Sulamisen ja jähmettymisen tarkastelu faasipiirroksia hyödyntäen
Kappale 19 Iho on suurin elin. Ihon tehtävät:
Canikur®.
Syöpälääkehoito.
Dekstraanimikropartikkelit ja niiden nasaaliantotapa 4 Nasaaliantotavan edut –lääkeaineen nopea imeytyminen –nopea vaikutus –ensikierron metabolian välttäminen.
KITOSAANIPARTIKKELIEN VALMISTUS SUMUKUIVAUKSELLA zKitosaani yhydrofiilinen polysakkaridi ybiologisesti elimistön kanssa yhteensopiva ybiologisesti hajoava.
Allergiat s
Tabletiksi puristettujen bisakodyyli- pellettien kalvopäällystyksen vauriot ja epämuodot Perustuu kongressitiivistelmään: K.G.Wagner, M.Krumme ja P.C.Schmidt:
1 Kiinteät lipidipartikkelit Vaihtoehtoinen menetelmä liposomeille, emulsioille ja synteettisille polymeeripartikkeleille Koostuvat kiinteistä lipideistä,
Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.
Liisa Konttinen Höyryrakeistus lääkeaineen vapautumisnopeuden parantamiseksi piroksikaamiformulaatioista Perustuu konferenssitiivistelmään:
Aineen rakenne.
M.Eilbracht ja K.-J.Steffans
Kuinka kuvata materiaalin puristuvuutta tabletin kehityksen optimoimiseksi ? Laura Yrjänäinen Perustuu konferenssitiivistelmään: C.M.D. Gabaude,
Tehnyt : Vihtori Pummila ja Elmeri Pessinen
LÄÄKKEIDEN ANTOTAVAT JA LÄÄKEMUODOT
METALLIN HOHTO- työpaja Tarvikkeet: muotit öljyhiekka talkki valettava esine avaimenperärengas tina viiloja ja hohtimia esiliina tai työtakki Työpajan.
Täit.
Käden infektiot.
Jätteet energiantuotannossa. Miten jätettä tuotetaan? Me kaikki tuotamme jätettä joka päivä. Suomalainen tuottaa jätettä yli 500 kiloa vuodessa, josta.
Avaruusgeometria. Minkä niminen kappale? Lieriö (Särmiö, ympyrälieriö) Pallo Kartio (Pyramidi, ympyräkartio)
PLGA partikkelien valmistus v/ö/v- emulsioliuottimen haihdutusmenetelmällä Mirja Ruotsalainen.
Kesäharjoittelu mitä ja miksi
Kehon energiantuotto.
Luku2, Alkuaineita ja yhdisteitä
Lääkeaine Kemia.
Kertaus Aineenvaihdunta katalyytti entsyymi substraatti
Solu ottaa ja poistaa aineita
Eläimen aineenvaihdunta
Eerik, Aku, Maiju ja Riina
7. Aineet ovat seoksia tai puhtaita aineita
Tiivistelmä 3. Puhdas aine ja seos
Olomuodosta toiseen.
Lääkeaineet Ennen laboratorion lääkeaineita ihmiset käyttivät lääkkeinä luonnosta saatavia aineita kuten piharatamoa ja pajunkuorta. Kasvit ovat parantamistaidon.
Vesi Yleistä Astel-sivusto Aiheita: veden ominaisuudet, vesi liuottimena, veden puhdistaminen, luonnonvesien tutkiminen Vesijalanjälki -testi Vesikoulu.
Huumeet.
Avoketjuisen rakenteen lisäksi monosakkaridit esiintyvät heterosyklisinä rengasrakenteina, joissa karbonyyliryhmän happi on osa rengasrakennetta.
Luku 5, Orgaanisia yhdisteitä
Kemikaaleja kaikkialla
KEHOTIETOINEN PAINONHALLINTA – MITÄ SE ON?
Screen Cleaner T y ö h v i n o t a s A j e l
Betonin ominaisuudet ja käyttö
Metallit Rauta Kupari Alumiini Nikkeli Sinkki Litium Kromi Lyijy Tina
2. Mitä elämä on?.
Maalaamon robotisoinnit Kon Tuotantoautomaatio
KEMIA JA LIIKENNE Laura, Pinja, Ella.
III VAHVAT SIDOKSET Ionisidos Metallisidos Kovalenttinen sidos
Orgaaniset yhdisteet Biomolekyylit C + O C + N C + H Alkoholit Amiinit
Tehtävä 74 Miten eroavat toisistaan ionihilan ja poolisen molekyylihilan a. rakenneyksiköt b. hilaa koossa pitävät voimat c. sulamispisteet
Vesi Veden erityisominaisuudet Veden erityisominaisuudet
Lääkehoito Hoito- ja huolenpito.
2-05 Nivelreuma.
APTEEKKI -laastari-info
Puutarhurille teollisesti merkittävä raaka-aine
Ei enää jätettä kaatopaikoille 2020!
Esityksen transkriptio:

Kontrolloidusti griseofulviinia vapauttava p.o. valmiste lapsille n käyttö: –antifungaalinen antibiootti (päänahan, hiusten, ihon ja kynsien infektiot) n liukoisuus: –liukenematon veteen, liukenee orgaanisiin liuottimiin n keskimääräinen partikkelikoko 4 µm n sulamispiste °C

Tavoite n Griseofulviinilla pitkä puoliintumisaika, joten annostelu 2 kertaa päivässä. n Kontrolloitu vapautuminen sekä maun peittäminen saadaan aikaan mikropartikkeleilla (Eudragit). n Partikkeleista tarkoitus tehdä sekä suspensio- että tablettivalmiste.

Sumukuivaus  Paljon käyttökokemusta teollisuudessa  Nopea, yksivaiheinen ja eristetty prosessi  Sopii tuotantomittakaavaan  Pieni partikkelikokojakauma  Kallis n Lääkeaine ei liukene liuottimeen  lääkeaine ytimessä

Formulaatio n Eudragit RS 30D ja RL 30D –Vesidispersio –Kontrolloitu vapautuminen –Maun peittäminen –Ominaisuudet tunnettuja, saatavuus hyvä n Trietyylisitraatti: Pehmitin n Talkki: Tarttumisen estäminen n Pinta-aktiivinen aine (Tween 80): Pisarakoon pienentäminen

Lopputuote n Jauhe mikstuuraa varten –Makuaine –Säilöntäaine? –Flokkulaation esto n Tabletti –Täyteaine, hajotusaine (tärkkelys) –Liukuaine (magnesiumstearaatti) n Takataskuformulaatio –Kiinteät lipidipartikkelit