Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ei enää jätettä kaatopaikoille 2020!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ei enää jätettä kaatopaikoille 2020!"— Esityksen transkriptio:

1 Ei enää jätettä kaatopaikoille 2020!
This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No

2 Ei enää muovia kaatopaikoille 2020!
This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No

3 The scenario is based on a comic related to an environmental issue – waste management (Parameter 1). The scenario refers to the twofold purpose of recycling when people receive money or goods in exchange for their recyclable wastes. This approach to recycle is a powerful motivation for people to start recycling (Parameter 2 – interesting for students) and students can start recycling campaigns.

4

5 Waste management is a global issue and recycle steps to the forefront
Waste management is a global issue and recycle steps to the forefront. The question raised in the comic about the process of plastic recycling and how can plastic waste become reusable, links the scenario to the career aspect and industry (Parameter 1). Also, the scenario becomes personally relevant since students are called to take action and contribute to waste reduction (Parameter 3).

6 Vierailulla 3MC kierrätysyhtiössä…

7 Insinööri kierrätysyhtiössä
Hei! Nimeni on Green ja olen töissä 3MC kierrätysyhtiössä. Olen jäteinsinööri ja vastaan pääasiassa muovin kierrätysprosessista.

8 Muovijätteen kierrätysprosessi
No, muovin kierrätyksessä on kolme vaihetta. Voitteko kuvailla muovijätteen kierrätysprosessia?

9 Kierrätysprosessi 1. Lajittelu 2. Paalaus/Silppuaminen
3. Pellettien tekeminen

10 1. Lajittelu Ensiksi muovi lajitellaan. Kun muoviton kerätty, ne lajitellaan ja jaetaan kahteen ryhmään, pehmeät ja kovat muovit, erityisesti sitä varten suunnitellulla koneella.

11 2. Paalaus/Silppuaminen
Sitten muovit leikataan pieniksi paloiksi. Toisessa vaiheessa pehmeät muovit puristetaan koneessa kuutioiksi ja myydään raaka-aineeksi teollisuuteen. Kova muovi rouhitaan murskaimessa ja hienonnetaan hiutaleiksi.

12 Esimerkiksi: Pehmeä muovi kuten nailon voidaan puristaa Kova muovi kuten aurinkotuolit ja pullot murskataan ja jauhetaan

13 3. Pellettien valmistus Viimeisessä vaiheessa tehdään lopullinen tuote. Pehmeä puristettu muovi tai kova murskattu muovi voidaan sulattaa ja valmistaa pelleteiksi, jotka ovat valmiita uudelleenkäytettväksi uusissa tuotteissa.

14 Kiinnostavaa! Onko prosessissa mitään haasteita?
Insinöörin huoli… Tietenkin! Kaikkein kiinnostavin ja samalla haastavin on lajitteluvaihe. Jos jotain menee pieleen lajittelussa, koko prosessi menee hukkaan. Kiinnostavaa! Onko prosessissa mitään haasteita? Sen välttämiseksi on joitain menetelmiä, joilla muovin voi tunnistaa. Se on prosessin haastavin vaihe, joten lajittelussa pitäisi olla tarkkana.

15 Voitteko kertoa enemmän muovien tunnistusmenetelmistä?
Tietenkin. Jokaisella muovilla on omat ominaisuudet, silti niitä on vaikea tunnistaa. Tavallisesti muovi likaista tai vaurioitunutta ja on vaikea lukea muovin nimeä lapusta. Voitteko kertoa enemmän muovien tunnistusmenetelmistä?

16 Muovityypin tunnistus
Käytän pääasiassa kahta menetelmää muovin tarkistamiseksi: Ensimmäisessä muovia poltetaan. Savu, haju ja liekin muoto (lepatus) voivat kertoa muovilajin. Jos en sittenkään tunnista muovia, käytän toista tapaa. Laitan muovin veteen ja katson vajoaako se vai kelluuko.

17 Minulla on ajatus. Voisimme auttaa herra Greeniä lajittelemalla muovit
Minulla on ajatus! Voisimme auttaa herra Greeniä lajittelemalla muovit. Sitten voisimme tunnistaa muovin käyttämällä noita kahta tunnistusmenetelmää: polttaminen ja uppoamisen tutkiminen


Lataa ppt "Ei enää jätettä kaatopaikoille 2020!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google