Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta 12.3.2012 §65.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat
Advertisements

 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
MYR:N TEHTÄVÄT 1.YHTEENSOVITTAA EU:n ja valtion rahoituksen kohdentuminen ohjelmaa rahoittaville viranomaisille (MYAK) MYAK:n tarkistus budjetin hyväksymisen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
Miten kunnassa toteutetaan yhteisöllisyyttä
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Selvittäjän ja kuntien välinen työnjako. Kuntarakennelain tavoite • Elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva kuntarakenne.
Ympäristövaikutusten arvioinnin tavoite
Kyläsuunnittelumalli
Miten alueen erilaisten asukkaiden ja toimijoiden osallistuminen käytännössä toteutetaan? Asukkaiden ideoiden kokoaminen ja erilaisten toimijoiden.
Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2012.
MRL:n tavoite …tavoitteena on järjestää alueiden käyttö ja rakentaminen niin, että siinä luodaan edellytykset hyvälle elinympäristölle sekä edistetään.
AYYE Säädöskokoelma ja syksyn toimivalta.
Kuntalaki uudistuu -seminaarisarja: Miten kunnallisen päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta parannetaan? Puoluerahoituksen kehittämistä.
Kuntalain uudistus ja osallistuva demokratia Yrjö Hakanen SKP:n paikallispolitiikan seminaari Kirjan talo.
Paikallissääntöjen muutos Vanha 3 § : Kuluttajayhdistyksen tarkoituksena on : - Koota kuluttaja-asemastaan kiinnostuneet ihmiset toimimaan etujensa puolesta.
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Vantaan kaupungin alueraha Vantaan kaupungin aluerahaa myöntävät aluetoimikunnat ja Svenska Kommittén Eri aluetoimikunnilla.
Asukasdemokratia Lohjan Vuokra-asunnot Oy:ssä (Lova)
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Hyvinvointitoimikunnan tehtävät ja rooli Kaupunginhallitus Ma
Suurten ja keskisuurten yhteinen lippu- ja maksujärjestelmä Tausta, tavoitteet ja tulokset Oheisaineisto nro 2 Pela §
Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
KU-selvitys Demokratiamallit Järvenpää-talo.
HakuVerkko Jatka katselua, uutta tietoa tulossa tapahtumista ja tapaamisista!!!
Finnan kehittämisideoiden hallinta LUONNOS Heli Kautonen ja Aki Lassila Konsortioryhmän kokous
Asukasvaikuttaminen Tampereella ja Lappeenrannassa Millainen malli Imatralle?
Ammattiosaamisen toimielimen tehtävät ja Ammattiosaamisen toimikunnan toiminta Koulutuskeskus Salpauksessa Heikki Tuomainen lehtori, opetuksen kehittäminen.
Martti Heinonen ORIMATTILA – KYLÄJOHTOKUNNAT VUONNA 1989 VAPAAKUNTAKOKEILU ALA-ASTEIDEN JOHTOKUNNAT LAKKAUTETTIIN PERUSTETTIIN KYLÄJOHTOKUNNAT.
Johtokunnat Hallinto- ja johtosäännön 8 §:n mukaan koulutuslautakunnan erityiseen ratkaisuvaltaan kuuluu nimetä johtokuntien jäsenet vanhempainkokousten.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
HakuVerkko Jatka katselua, tulossa Hakunilaa koskevia uutisia ja tapahtumia.
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
Talousarvioprosessi 2014 KH
Hannu Taskinen Yleisten kirjastojen neuvosto Maakuntakirjastokous Kuopiossa YLEISTEN KIRJASTOJEN NEUVOSTO TAUSTA, SÄÄNTÖUUDISTUS JA TOIMINTA.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
HANKKEIDEN VALINTAMENETTELY JA PÄÄTÖKSENTEKO KUOPIO IISALMI VARKAUS Timo Ollila, Itä-Suomen lääninhallitus.
Lautakuntatyön tulevaisuus. Kuntien lautakunnat toimialoittain
Valtakunnallisten nuorisojärjestöjen avustaminen, järjestöpäivä
Osallistuminen ja arviointi Suunnittelijan on ymmärrettävä niin kommunikaation kuin ympäristövaikutusten perusteet Suunnittelija käy useita kasvokkaisia.
Jaana Simola UusiKunta – Lahden seudun kuntarakenneselvitys Johtoryhmä Heinola.
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
Hiiden alueen hyvinvoinnin tila Eija Tommila.
OSALLISTUMISTAVAT JOENSUUN KAUPUNGISSA 1. ÄÄNESTÄMINEN KUNNALLISVAALEISSA Kunnallisvaaleissa valitaan kaupunginvaltuusto neljäksi vuodeksi Vaalit ovat.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Uusi kuntalaki (410/2015) Vaikutukset vammaisneuvostojen toimintaan ja kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksiin Kunta- ja aluehallinto-osasto.
Uusi kuntalaki (410/2015) VVM. Uusi kuntalaki voimaan Uudistuksen taustalla yli kahden vuoden valmistelu: Valmistelutyöryhmät ja parlamentaarinen.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Jyväskylän yliopiston johtosääntöluonnos Tiedotustilaisuus
Keskustan politiikka keskustan kunnallispolitiikkaa johtaa kunnallisjärjestö kunnallisjärjestö hyväksyy kunnallisvaaliohjelman, ohjaa valtuustoryhmän nelivuotiskauden.
Organisaatiotoimikunnan tehtävään liittyviä kysymyksiä Kunnanhallituksen § 117 asettama organisaatiouudistusta valmistelema toimikunta Keijo.
LOHJAN KAUPUNGIN UUSI ORGANISAATIO Uudet ideat siirretty hallintosääntöön Alueiden johtokunta
TURUN LIIKKUVA KOULU -OHJELMA
Hinnerjoen Metsästysseura Salo-Veikot r.y.
Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta
Pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaan perusopetukseen ottaminen
Vammaisneuvostojen asema uudessa kuntalaissa
Eveliina Karjalainen.
Maastohiihdon uudet säännöt
NUORISOVAALIT
Uusi asukasvaikuttamisen toimintamalli Vantaalla
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
NUORILTA NUORILLE!.
Tukiliiton strategiaprosessi
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Osallisuutta monella tasolla: Kuvaukset
Varttivaltuuston vuosikello
PUHEENJOHTAJIEN TAPAAMINEN
ESPOON KADUT KUNTOON VANHA-ESPOON ASUKASFOORUMI
Esityksen transkriptio:

Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65

Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut2 Aluetoimikuntien voimassa oleva johtosääntö: "1 § TEHTÄVÄALUE Aluetoimikunta edistää alueensa asukkaiden hyvinvointia ja alueensa kestävää kehitystä tavoitteenaan viihtyisä ja turvallinen elinympäristö sekä monipuoliset ja omaleimaiset yhdyskunnat. Aluetoimikunta toimii vuorovaikutuksessa asukkaiden ja yhteisöjen kanssa sekä pyrkii edistämään asukkaiden osallistumismahdollisuuksia alueensa yhdyskuntarakenteen, väestön elinolojen ja palvelujen kehittämiseen. Aluetoimikunta tekee tavoitteidensa toteuttamiseksi yhteistyötä erilaisten toimijoiden ja hankkeiden kanssa. Aluetoimikunnan työskentelyä ohjaa ja koordinoi vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunta. Aluetoimikunnan ja kaupungin muiden toimielinten tulee olla riittävässä vuorovaikutuksessa keskenään. Aluetoimikuntaan sovelletaan kuntalain johtokuntaa koskevia säännöksiä."

Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut3 Johtosäännössä määrätyt tehtävät 3§ Aluetoimikunnan tehtävänä on: 1) seurata ja arvioida alueensa yhdyskuntarakenteen, väestön elinoloja sekä palveluiden tilaa ja kehittymistä 2) edistää alueensa asukkaiden ja yhdistysten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia Vantaan kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman hengessä 3) huolehtia osaltaan siitä, että alueen asukkaat saavat riittävästi tietoa alueesta ja sen olosuhteista, 4) antaa tarvittaessa lausuntonsa maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen osallistumis- ja arviointisuunnitelman riittävyydestä alueella, 5) tehdä aloitteita ja antaa lausuntoja eri viranomaisille tai muille tahoille tärkeiksi katsomissaan aluetta koskevissa asioissa, ja 6) pitää kerran vuodessa alueen luottamushenkilöiden kanssa kokous, jossa käsitellään seuraavan vuoden taloussuunnitelman lähtökohtia alueen kannalta.

Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut4 Ratkaisuvalta nyt 4 § RATKAISUVALTA Aluetoimikunta päättää käyttöönsä myönnetyn aluerahan käytöstä vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunnan hyväksymien perusteiden mukaisesti

Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut5 Uuden mallin valmistelu - Demokratiailta Heurekassa Kysely aluetoimikuntien ja Svenska kommitténin puheenjohtajille - Aluetoiminnan työryhmä syksy Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunta §23 - Suunnitteluryhmä helmikuu Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunta §65 - KH:n iltakoulu - Lausunnot - Malli lautakunnasta KH:lle

Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut6 Kysymyksiä, joihin on haettu ratkaisua Mikä on aluetoimikunnan tehtävä ja tarkoitus? Keitä kuuluu aluetoimikuntaan? Kuinka usein toimikunnan tulee kokoontua? Jatketaanko aluerahan jakamista ja miten se toteutetaan? Ovatko aluetoimikuntien kokoukset avoimia kaikille? Valitaanko kaikki jäsenet suoralla vaalilla? Valitseeko valtuusto aluetoimikunnan jäsenet tai osan heistä? Asukasvaali/suora vaali vai nykyinen valintatapa? Jotain näiden kahden väliltä?

Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut7 Esitys: Aluetoimikunta 2012 (1/2) Aluetoimikuntaan kuuluvat - valtuuston nimeämät poliittisten puolueiden edustajat (6-9), jotka ovat alueen valtuutettuja tai alueella asuvia muuten aktiivisia henkilöitä - alueen yhdistysten edustajat - alueen yrittäjien edustajat - seurakunnan nimeämä edustaja - poliisin nimeämä edustaja - vammais-, vanhus- ja monikulttuurisuusasioiden neuvottelukuntien sekä nuorisovaltuuston edustajat

Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut8 Aluetoimikunta 2012 (2/2) - Aluetoimikunnan kokoukset ovat avoimia asukkaille. - Aluetoimikunnalle nimetään tarvittava määrä asiantuntijoita, jotka huolehtivat aktiivisesta vuorovaikutuksesta toimialojen kanssa yhdessä aluekoordinaattorin kanssa - Aluetoimikuntien määrä ratkaistaan myöhemmin - Jokaisella aluetoimikunnalla on oma nimikkokoordinaattorinsa. - Kokouksia vähintään 6 vuodessa.

Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut9 Svenska kommittén - Svenska kommitténista tehdään erillinen päätös

Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut10 Alueraha jatkossa -Aluetoimikunta päättää aluerahan alueelliset painotukset ja linjaukset kuten nykyisinkin - Aluetoimikunta voi tuottaa alueellisia tapahtumia käyttäen itse aluerahaa. - Alueraha haetaan kohdeavustuksena kolme kertaa vuodessa. Alle 500e:n avustuksen voi myöntää myös aluepalvelupäällikkö. - Aluekoordinaattori valmistelee aluerahaa koskevat päätökset. - Vaihtoehtoisesti, jos alueraha halutaan päättää alueella, aluetoimikunnan työvaliokunta voi toimia kuntalain tarkoittamana toimielimenä ja tehdä päätökset valmistelusta.