1 Turun kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi Investointilaskelma Case: Mobiilijärjestelmän hankinta yhdistyvään kotihoitoon TIIVISTELMÄ 15.10.2008 Petri.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tilahallintajärjestelmä Mikä? Miksi? Miten? Janne Koskenniemi, pääsihteeri.
Advertisements

Käytä työaikasi siihen minkä osaat ja mihin sinut on palkattu
Toimistotyön riskit ja haasteet
TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
Yritysesittely. KajaPro Oy - Yritys • Perustettu 2003, kotipaikka Kajaani • Pitkäjänteistä toimintaa. • Viimeisimmän teknologisen tiedon.
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Budjetin ydinkohdat •Menojen kasvua hillitään, erityisesti vaalivuoden 2012 jälkeen eli palveluja heikennetään •2013 ja 2014 menojen kasvu alittaa selkeästi.
Liike- ja potentiaalienergia
Osku Pajamäki Talousnäkökohtia strategiaan.
©Tampereen kaupunki Vipu-projektin kysely Videoneuvottelujen käyttö ja tarpeet hyvinvointipalveluissa lokakuussa 2007.
Näkökulmia luomun kannattavuuteen
Avi Studio Oy. Yritys •Osakeyhtiö, perustettu maaliskuussa 2007 •Kaksi päätoimialaa:  Sisällön ja opastusjärjestelmien tuotanto matkailun ja kulttuurin.
Yritysesittely. KajaPro Oy - Yritys • Perustettu 2003, kotipaikka Kajaani • Pitkäjänteistä toimintaa. • Viimeisimmän teknologisen tiedon.
Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos
Ahoplan OY. Yritys Suunnittelutoimisto – 2 työntekijää – LVI alan suunnittelu Laskee myös säästön saneerauskohteelle – Suunnittelee ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmiä.
Kuntien paikkatietoseminaari 7. 2
Helatalo KajaaninLukko Oy Timo Peussa. KAINUU ON KUTEN SUOMI TARVITSEMME VIENTITEOLLISUUTTA TUOMAAN MEILLE RAHAA KAINUUN ULKOPUOLELTA OLTAVA LÄHES OMAVARAINEN.
Työeläkekuntoutus © Tapiola-ryhmä.
Yksilöllisiä palveluratkaisuja henkilökohtaisella budjetilla - kokemuksia Eksotessa Merja Heinonen
 Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.  Tämä on suomalainen sivusto,
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
Perustulo ja työmarkkinat Ruurik Holm Työn vaihtosuhde  Työn vaihtosuhde käsitteenä viittaa työpanoksen ja työstä saatavien palkkioiden suhteeseen.
TOIMINTAKYVYN EDISTÄMINEN JA KOTIKUNTOUTUS
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
ENERGIAKATSELMUSPÄIVÄ Pietarissa Hyviä käytäntöjä ja tuloksia Suomen energiakatselmusohjelmasta Seppo Silvonen, Head of Unit.
Talousarvioesityksen 2013 tasapainotusvaihtoehdot Kaupunginhallitus ma Kaupunginvaltuusto ma Kaupunginjohtaja Juha Majalahti.
Tulos vs. Kassa / #1 MYYNTI
TALOUDEN TASAPAINOTTAMIS- JA TUOTTAVUUSOHJELMA Vuosille
Kirjoita otsikko tähän Kainuun hallintokokeilun päättyminen/Seurantasihteeristön loppuraportti 5/13 Valtiovarainministeriö / Esa Toivonen / Kalevi.
Kuntien valtionavut ja valtionosuusjärjestelmä
Itämeri –strategia ja toimenpideohjelmat - mitä uutta odotettavissa Itä-Suomen EAKR – toimenpideohjelman seurantakomitean kokous Kajaani, Neuvotteleva.
1 Ansioturva torjuu köyhyyttä 5 väitettä ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta (Lähde: Palkkatyöläinen 1/2015)
Iltapäivän raporttiin käytettävän ajan puolittaminen
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
Ajankohtaista palkkatukityöllistämisessä
Tunnistetaanko apua tarvitseva mielenterveyspotilas? Kirsti Kähärä Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä.
T U L I M M E S U O M E E N. SUOMALAINEN KAUPPA TARVITSEE KILPAILUA  kaupan kansainväliset toimijat pitävät huolen kilpailusta  toimivat ja kilpaillut.
Opettajan arviointi Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Asiakkuusmallit liikunta-alalla murroksessa
Oma koti - osaprojekti Kohti sujuvampaa arkea. Mistä on kyse? Tavoitteena on, että pystymme täyttämään kasvavan asiakastarpeen järkevästi siten, että.
” Monesti kaupan päälle pyydetään suukkoa” Seksuaalinen häirintä palvelualoilla – kyselyn tuloksia
Oikeudenmukaista ja älykästä liikennettä selvittävä työryhmä Tilannekatsaus vaikutusryhmä Tuomo Suvanto.
Julkisen hallinnon ICT-näkymiä HAKA-Virtu tilaisuus Tuomo Ahjokannas
Flextila – ratkaisuja käytännön tarpeisiin Valtakunnallinen asukashankintaseminaari Perjantai Verkossa ja Mynämäellä.
Toisen koti työympäristönä Asiakkaan koti Asiakkaan ehdoilla toimiminen Kodin olosuhteet: Ergonomian toteuttaminen kotioloissa esim. vuodekorkeus Erilaisia.
Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena.
Avustajatoiminta, ammatillisella koulutuksella osaamista työelämään - hanke VETERAANINEUVOTTELU Keuruun kaupunki Kirsi Valkonen, projektipäällikkö.
SOTE-organisaatioihin liittyviä käsitteitä keskustelun pohjaksi
Henkilökierto valtionhallinnossa
Turvapalvelut alkaen -vaihtoehtojen vertailu
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
Kannustinloukkujen purkamista ja työvoiman alueellista liikkuvuutta selvittäneen työryhmän havaintoja.
Asiakas- ja potilastieto yhteiseen käyttöön
21 Kansantalous on koko Suomen talous s
Oikeudenmukaista ja älykästä liikennettä selvittävä työryhmä
Koti hoitoympäristönä
Tilitoimistoille Työseuranta Ja Tuntikirjanpito.
Viestit kansalaisille, ammattilaisille ja päättäjille
Vaatteideni vaikutus ympäristöön
TAHE keskitetty toimintamalli
Case – Mikä meni pieleen?
Liikunta- ja nuorisopalvelut
Kuntamarkkinat Kokeilujen koordinaatiohanke , Mikko Kesä
OTE maakunnassa – Polut kuntoon
Taloudellisesta arvioinnista
HENKILÖSTÖTUOTTAVUUDEN PERUSTEET
Kivihiilen kieltämisen vaikutukset Selvityksen tulosten tiivistelmä Pöyry Management Consulting Oy
Video 5: Rahoitusmalli esimerkkejä avoimen tuotteen sekä avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintaan Verkkomateriaali.
SAKKOMAKSUJEN KÄSITTELYN AUTOMATISOINTI -KOkeilu
Kehittäjätyöntekijä Ellinoora Mantere, Rovaniemen kaupunki
Esityksen transkriptio:

1 Turun kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi Investointilaskelma Case: Mobiilijärjestelmän hankinta yhdistyvään kotihoitoon TIIVISTELMÄ Petri Parvinen Antti Alho

2 Mobiilihankinnan oletettavat hyödyt Taloudellista lisäarvoa ja toiminnan tehostumista tuovat hyödyt: Lisääntyneet asiakaskäynnit kirjaamisen vähenemisen ja asiakkaan luona kirjaamisen (toimiston sijasta) ansiosta Lisääntyneet asiakaskäynnit paremman reitti- ja tehtäväohjauksen ansiosta (sis. vähentyneet siirtymiset, vähemmän päällekkäiskäyntejä, vähemmän ”turhia” käyntejä) Lisääntyneet asiakaskäynnit tarkemman työnjohdon ansiosta (mahdollistaa seurannan ja johtamisen) Asiakkaat kohdistuvat ja pysyvät oikeammassa maksuluokassa, ja asiakaslaskutus tulee tehtyä oikeellisemmin (mahdollisuus laskuttaa maksuluokkien sijaan myös todellisen käytön perusteella) Ei toistaiseksi arvoteta rahassa: Mikäli kysyntä kasvaa voimakkaasti, tulevat kustannus säästöt helpommin, koska lisähenkilökunnan palkkaamatta jättäminen on helpompaa, kuin nykyisen vähentäminen (Turun strategia on kuitenkin lisätä, ei supistaa tehdyn kotihoitotyön määrää) Asiakkaan luona voidaan käyttää aika paremmin (nopeammin asiakkaan tilanteen tasalle, etenkin uudet työntekijät ja sijaiset) Kunkin asiakkaan luona käytetty aika voi lisääntyä, vaikka käyntien määrä ei lisääntyisi (laadukkaampi asiakaskohtainen toiminta) Älykkäämpi reitinohjaus ja nopea reagointi akuutteihin tilanteisiin (+ mahdolliset tulevat hyödyt mm. gps- paikantamisesta)

3 Investoinnin tuotto oletuskustannuksilla eri skenaarioissa (arvioituna kolmen vuoden aikajaksolle) Puhtaasti taloudelliselta kannalta tarkasteltuna mobiilihankinta vaikuttaa kannattavalta jo suhteellisen pienellä toiminnan tehostumisella, jo muutaman käynnin lisäys kuukausittain työntekijäkohtaiseen työmäärään saa investoinnin kannattavaksi –Mikäli käyntejä voidaan lisätä useammalla viikossa, maksaa investointi itsensä erittäin nopeasti takaisin Myös mobiilihankinnan mukana tulevat ei rahalliset hyödyt on huomioitava arvioitaessa hankinnan toteutusta. Vaikka käyntejä ei kaikissa tapauksissa (ainakaan päivittäin) saataisikaan lisää, on vapautunut aika mahdollista käyttää asiakkaan luona aiempaa paremmin. Mikäli tällä saadaan asiakas pärjäämään kotonaan aiempaa pidempään ennen mahdollista siirtymistä laitokseen, on myös kustannussäästöpotentiaali merkittävä Lisäksi on huomioitava se, että ilman mobiililaitehankintaa (tai vastaavaa järjestelmää) työpäivän sisällön seuranta (ja toiminnan johtaminen) muodostuu mahdottomaksi tai erittäin vaikeaksi, joko on omiaan aiheuttamaan työhön tehottomuutta ”Maksimisäästöpotentiaali” = Työntekijäkohtaisen käyntimäärän lisääntyessä käyntien kokonaismäärä pysyy ennallaan, joten sama työ saadaan tehtyä vähemmällä työpanoksella ”Henkilöstöhallinnan realismi” = Oletuksena, että potentiaali henkilöstön vähentämiseen on maksimissaan 5 % henkilöstön määrästä vuodessa, josta siitäkin joka neljäs tapaus epäonnistuu syystä tai toisesta ”Maksimisäästöpotentiaalista” pystytään toteuttamaan 50 % ”Henkilöstöhallinnan realismista” pystytään toteuttamaan 50 % Johtopäätökset