Kannelmäki-Lassila-Pohjois-Haaga renessanssi Keskustelutilaisuus 12.4. klo 17 Tervetuloa Renessanssi Kannelmäen, Lassilan ja Pohjois-Haagan alueella CADDIES.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Liikenneturvallisuustavoitteet Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010.
Advertisements

Kauppakeskuksissa tehdään paljon yhteiskunnallisesti merkittäviä isoja ja pieniä tekoja…
Härmänmaan liikenneturvallisuus-suunnitelma
1 Ostopaikkakysely Heli Rauman Anu Simonen. 2 Kyselyn toteutus •Riihimäen kotitalouksiin lähetettiin yhteensä 2780 kyselyä •Kotitaloudet valitsimme postinumeroiden.
Elämää ja elinvoimaa maaseudulla
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 3. kokoontuminen klo – Siilinjärvi Kyläsuunnitelman hyödyntäminen Ohjelma Klo
Valtatien 4 Oulu – Kemi yhteysvälin kehittäminen
KESKI-SUOMEN MATKAILUN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Keski-Suomen matkailuparlamentti VELI-PEKKA PÄIVÄNEN.
Jukka Ollila | Novago Yrityskehitys Oy Yritystalo BusinessLohjan ensimmäinen vuosi.
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
SYNTYYKÖ UUSI LIIKENNEMUOTO ? HISTORIA •Aikojen kuluessa ja teknologian kehittyessä on otettu käyttöön montakin uutta liikennemuotoa (laiva, juna, auto,
Elämää ja elinvoimaa maaseudulla.  Pohjois-Savossa 3 Leader- ryhmää, joilla jokaisella oma, paikallinen kehittämisohjelmansa  Rahoitus kohdentuu sekä.
Terveyden edistämisen määrärahat 2009
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuussuunnitelma
Turun lähiöt – arvot ja tulevaisuus
Vapaaehtoistoiminnan teematyöryhmä Hanna Kääriäinen
Työseminaari: erittäin vähän liikkuvat, liikunnasta syrjäytymisvaarassa olevat Hotelli Holiday Inn, Messukeskus
Maunulan keskustan kehittäminen Mitä suunnittussa pitäisi huomioida? Maunula-Seura Strategiset Mau- nulaan liittyvät tavoitteet Asiat jotka voidaan.
Tampereen kaupunkiseudun rakennemallin tavoitteet Seutuhallituksen tavoiteseminaari Kuntajohtajakokous Maankäyttö- ja rakennetyöryhmä.
Hanke 1 RAKENNEYLEISKAAVA Heinolan maankäytön tehostaminen yritysten ja asukkaiden näkökulmasta / HEINOLAN KAUPUNKI / A-KONSULTIT / WSP / SANTASALO Kuva:
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
MUUTOKSESSA MUKANA Monikulttuurisuushanke 9/2008 – 1/2011 Maaseudun Sivistysliitto Pohjois-Suomen aluekeskus.
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
Länsi-Suomen lääninhallitusLänsi-Suomen lääninhallitus Liikunnan ja kulttuurin PARAS Kokkola Liikunnan edellytysten kehittäminen.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
LOPPURAPORTIN ESITTELY- JA KESKUSTELUTILAISUUS Yhdyskuntarakenne ja palvelujen saavutettavuus MALY -ryhmän puheenjohtaja Erkki Kukkonen.
Suomen Kauppakeskusyhdistys ry Missio Suomen Kauppakeskusyhdistys ry on kauppa- ja ostoskeskusten järjestö, jonka toiminnassa omistajat, kauppa, palvelut,
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
O PETUSMINISTERIÖ/Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/ Ammattikorkeakouluyksikkö/ Maija Innola/ as / /1. Tavoitesopimus Sopimuksen.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Itä-Suomen asumispäivä –ideoita kehittämiseen Kuopio AVAUS Maakuntajohtaja Jussi Huttunen Pohjois-Savon liitto.
Ympäristöministeriö / Katri Tulkki / Kauppa yhdyskuntien kehityksessä1 Palvelurakenteen kehittämisen työkaluja.
Ruokaketjun kehittämisellä hyvinvointia koko maakuntaan Pro Ruokakulttuuri päätösjuhla , Ulla Mehto-Hämäläinen.
MuotoCon tavoitteena on luoda palvelu, josta pk-yritys saa kootusti tietoa muotoilun käytön hyödyistä, löytää tekijät ja saa tietoa rahoitusmahdollisuuksista.
LOIMAAN ASUKASMARKKINOINTI
TABUT - mistä ei voi puhua, siitä ei enää vaieta Yleis- ja seutusuunnittelun perusteet YSS 07 SMASH ASEM (valokuva Olli Salo)
Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen HEA -Hyvinvointia ja energiatehokkuutta asumiseen (Etelä-Suomen EAKR) Tuula Mikkola Metropolia ammattikorkeakoulu.
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
Kauppakamarien Venäjä –kysely jäsenyrityksille 2015 – Helsingin seudun kauppakamarin tuloksia Kaikkien kauppakamarien jäsenyrityksien kyselyyn vastasi.
Kirjastot.fi-chat Nina Granlund Kirjastot.fi-toimitus.
Koulutuksen laadun kehittäminen
Tulevaisuutta rakentamassa -alueelliset järjestöpäivät TERVETULOA.
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä KESKI-SUOMEN MATKAILUELINKEINON STRATEGIA Suomalaisin Suomi – viihdy ja voi.
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
Hyvinvointialan yritystoiminnan kehittäminen Satakunnassa - strategioista toimenpiteisiin Palvelujohtaja Jari-Pekka Niemi Porin.
Päihde- ja mielenterveystyö kuntoutujan näkökulmasta
Verkko-opetuksen laatu - käytännön kokemuksia laatutyöstä PedaForum -työpaja Sari Koski-Kotiranta, Annika Evälä,
Kylien Salo Muurla Hankekoordinaattori, kyläasiamies Henrik Hausen, Kylien Salo –kehittämishanke, Salon kaupunki Etunimi.
Hankkeilla räätälöityä toimintaa kuntiin Muutoksessa mukana - Maaseudun Sivistysliitto.
SOS-hanke/Aikuissosiaalityö
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
LÄHTÖKOHDAT Alueiden ominaispiirteet –Inventointi –Analyysi –Synteesi TAVOITE Laatu –Rakennettu ympäristö –Viherympäristö –Palvelut –Saavutettavuus –Kestävä.
Kysely nuorille - alustavia tuloksia Seppo Huldén.
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Pohjois-Karjalan kylät rannalla
Uudet pysäköintiratkaisut osana älykästä liikennejärjestelmää
1.6. Matkakeskus 1. Keskustan kehittäminen Kustannukset: Aikataulu:
Kuntaliiton kehittämistoiminnan vaikuttavuus
Valtakunnalliset liikenneturvallisuustavoitteet
Vantaan kaupunki, Marika Orava
Rakennemallin sisältö teemoittain
Kalajoen viiden tähden koulureitit
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Työvoiman alueellinen liikkuvuus
JHKA-jaoston seminaari 5.11.
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Kuntoutusverkoston (KUVE) arviointikyselyn tulokset
ESPOON KADUT KUNTOON VANHA-ESPOON ASUKASFOORUMI
Esityksen transkriptio:

Kannelmäki-Lassila-Pohjois-Haaga renessanssi Keskustelutilaisuus klo 17 Tervetuloa Renessanssi Kannelmäen, Lassilan ja Pohjois-Haagan alueella CADDIES –hanke ja asukasyhteistyö TKK:n opiskelijatöiden esittely Keskustelua Kannelmäen kehittämisen ideointia Lopuksi – tilaisuuden yhteenveto

Alueelliset kehittämissuunnitelmat Kannelmäki-Lassila- Pohjois-Haaga

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto KANNELMÄKI-LASSILA-POHJOIS-HAAGA RENESSANSSI KANNELMÄKI LASSILA POHJOIS-HAAGA Pinta-ala 4,5 km2 Väestö Helsingin maankäytön kehityskuva (kslk 2/2008)

Alueelle laaditaan maankäytön kehittämissuunnitelma. Mitä siinä tarkastellaan? Alueen kehittämisen pääideat ja täydennysrakentamisen painopisteet: - Millainen alue on vuoden päästä? - Miten alue säilyisi elinvoimaisena ja viihtyisänä? - Mitkä tekijät mahdollistavat kehittymisen? - Mitä paikkoja erityisesti pitäisi kehittää ja miten? Alueeseen vaikuttavia tekijöitä - Raideliikenteen varrella - Kuninkaankolmion seutuyhteistyö - Kehäradan rakentuminen Kannelmäki-Lassila-Pohjois-Haaga renessanssi!

Kannelmäki – Lassila – Pohjois-Haaga kehittämistavoitteet TOIMINNALLISUUS Alueen toiminnallisuuden ja omavaraisuuden parantaminen Asemanseudut monipuolisiksi keskuksiksi – saavutettavuus, viihtyisyys ja turvallisuuden tunne Sekoittuneen rakenteen tukeminen: työpaikkoja ja asumista Palvelutason turvaaminen väestöpohjaa kasvattamalla Monimuotoinen kaupallinen rakenne: iso kauppakeskus, mutta myös elävät pienemmät ostoskeskukset Kannelmäestä näkyvä kulttuuriasema: kulttuuria Kanneltalosta lähiympäristöön

Kannelmäki – Lassila – Pohjois-Haaga kehittämistavoitteet ASUMINEN Asuntokannan monipuolistaminen ja asuntotarjonnan lisääminen Suuria asuntoja sinne, missä on vain pieniä Korkeatasoista asuntorakentamista nostamaan Kannelmäen kaupunkikuvallista ilmettä Nykyisten rakennusten perusparantaminen ja tonttikohtaisen lisärakentamisen edellytysten tukeminen Elinkaariasumisen mahdollistaminen

Kannelmäki – Lassila – Pohjois-Haaga kehittämistavoitteet KAUPUNKIKUVA Kaupunkikuvan laadullinen kehittäminen Keskeisten katuosuuksien ilmeen parantaminen kaupunkimaisemmiksi Pysäköinnin uudelleenjärjestely - integroituja pysäköintiratkaisuja ja pysäköintiohjeiden tarkistaminen Sisäisen eriytymisen vähentäminen - Kannelmäestä yhtenäinen, Lassilan ja Pohjois-Haagan vuorovaikutuksen parantaminen Virkistysalueiden laadun ja toiminnallisuuden parantaminen - Mätäjokilaakson imagon ja tunnettavuuden nostaminen Lassilassa Pohjois-Haagan asema näkyväksi paikaksi

Kannelmäki – Lassila – Pohjois-Haaga kehittämistavoitteet LIIKKUMINEN Sujuvan liikkumisen edistäminen Pyöräily- ja kävelymahdollisuuksien tukeminen Yhteyksien selkeyttäminen palvelujen ja asemien välillä Joukkoliikenteen houkuttelevuuden ja palvelutason kehittäminen Kannelmäen ja Malminkartanon välisten yhteyksien parantaminen

Kehittämisen painopistealueet

PehmoGis-tulokset; laatutekijät  Negatiiviset havainnot keskittyneet alueen liikenteellisiin ja kaupallisiin keskuksiin  Viheralueet ja palvelut säilytettäviä  Uutta rakentamista ehdotettu kattavasti koko alueelle  Poistettavia kohteita vain vähän PehmoGis –kysely II –vaiheen kyselyyn vastanneita noin 2000

PehmoGis-tulokset; reitit

PehmoGIS-tulokset; kohennettavat alueet  Kohennettavat alueet keskittyneet alueen liikenteellisiin ja kaupallisiin keskuksiin (Prisman alue poislukien)  Koko Kannelmäen läntinen osa  Mätäjokilaakson virkistysalueet  Pohjois-Haagan aseman ja ostoskeskuksen välinen alue

Yhteystiedot Kannelmäen, Lassilan ja Pohjois-Haagan renessanssi Essi Leino, p Anna-Maija Sohn p Esikaupunkien renessanssi Tero Santaoja, p. 310 Asemakaavoitus Anu Kuutti, p Sari Ruotsalainen p Päivi Sarmaja, p Vuorovaikutus ja tiedottaminen Maija Mattila, p Nettisivut päivittyvät työn edetessä, sivuilla mahdollisuus myös keskusteluun!