10.6.2009 / Jussi Sääskilahti Vähäliikenteisten maanteiden lakkauttaminen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Advertisements

Hyvinvointia työstä Savinainen, Oksa & Merivirta.
Matkustusstrategia – miten tästä eteenpäin
Uuden ohjelmakauden valmistelu Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Tiina Malm.
Tuloskysely 2008 Metsäkone, turve, metsänparannus, maarakennus ja metsäenergia.
Kangas-Annala tie.
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2008 vastaanottokohtaiset tulokset.
Miehikkälän kunnan, Länsi-Savo Oy:n, ja Kaakonkulman ideointitilaisuus
Seinäjoki Johtaja Markku Tornberg MTK
Perusasioita eläkkeistä kv-tilanteissa
Yliopistolaki ja kirjastojen kokoelmat ─ Näkökulmia ja kysymyksiä Harri Ahonen Suomen tieteellinen kirjastoseura, kokoelmatyöryhmä.
Terveyden edistämisen määrärahat 2009
Tulvadirektiivin esittely Tulvadirektiivityöryhmä Minna Hanski, MMM.
Julkisen tiedon hyödyntäminen
Tieliikenneonnettomuudet Salon seudulla Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010.
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
3.45 3.40.
Nopeuden säätely ja automaattivalvonta Olli Hintikka Liikenne- ja viestintäministeriö
1Suomen Motoristit r.y. (c) 2009 Moottoripyörien määräaikaiskatsastukselle ei ole perusteita Teemu S. Lindfors & Santtu Ahonen.
Projektipäällikkö Tiehallinto
Keski-Suomen ELY-keskus Juha S. Niemelä
Veli-Matti Karppinen 2006 Nakertaja – Hetteenmäen kyläyhdistys ry.
1 MAANMITTAUSLAITOS – TIETOA MAASTA Onko pakkolunastukselle vaihtoehtoa? Maanmittauspäivät 2011, Pori Kalle Konttinen Maanmittauslaitos / keskushallinto.
Valvontaviranomaiset 15 § Kunnan määräämä valvontaviranomainen valvoo, että kunta ja tontinomistaja täyttävät laissa säädetyt velvollisuutensa.
TULOSOHJAUKSEN JA TILIVELVOLLISUUDEN TILA Ylijohtaja Marjatta Kimmonen VTV
Markkinointiviestinnän panostusten kehittyminen vuonna 2006 vuoteen 2005 verrattuna SALDO % 43% 33% Kuva 1 Mainosbarometri.
Esimerkki koulutuksesta, joka koostuu alemmasta korkeakoulututkinnosta ja useammasta ylemmästä korkeakoulututkinnosta Käsitteiden perusta lähtee yksinkertaisesti.
— Hyvän asumisen puolesta — OULUN LÄÄNIN KIINTEISTÖYHDISTYS Yhtiökokouskurssi Kirkkotorin koulutuskeskus, Oulu Luentomateriaali löytyy yhdistyksen.
Pidä pelivaraa moottorikelkkailija
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
MONTAKO YDINVOIMALAA?. MISSÄ MENNÄÄN NYT? Ilmasto- ja energiastrategian mukaan kulutustavoite 2020 on 98 TWh/v Nousukaudella ( ) sähkön kulutus.
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
Yksityisteiden avustukset 2012 Kunnossapitoavustus Perusparannusavustus.
Tieliikenneonnettomuudet Kokkolassa Kokkolan liikenneturvallisuussuunnitelman päivitys 2011.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Anneli Ketonen Länsi-Suomen lääninhallitus Maakuntakirjastokokous Seinäjoki.
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Raideliikenne aluepolitiikan ja liikennepolitiikan synteesi?
Salaojateknikoiden neuvottelupäivät , Hyvinkää Kehitysinsinööri Heikki Pajula, SYKE Ojitusten riita-asiat.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
T A M P E R E E N K A U P U N K I Liikuntayhtiöt ja kunnan liikuntapolitiikka Pekka P. Paavola liikuntatoimenjohtaja
Ea Hoitojonojen saattaminen erikoissairaanhoitolain edellyttämään tilaan mennessä Suunnitelma Tiedoksi: sote-johtoryhmä
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi EU:n neuvoston suositus epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista Omaehtoiset opinnot näkyviksi Carita.
Yksityisteiden avustukset 2011
Ammattistartti ja seuranta Seminaari Ahlmanin ammattiopistolla Tampere Ulla Aunola.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Tarkastuslautakunta 50 § Tulosalueiden johtajien selvitykset ajankohtaisista asioista ja tavoitteiden toteutumisesta vuonna Tulosalueiden.
PELLERVON ALUESEMINAARI Kaukametsä Taavi Tainijoki.
Kuulemistilaisuus Varapuhemies Seppo Kääriäinen.
Verotuksen perusteet – Matkat
Kirjaamisasiat siirtyvät, mitä se tarkoittaa. Infotilaisuus 14. 9
Maakuntajohtaja Anita Mikkonen
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Esityksen sisältö Tähän esitykseen on koottu tietoja Salon kaupungin alueella vuosina ja vuosina tapahtuneista poliisin tietoon tulleista.
Tieliikenneonnettomuudet Someron kaupungin alueella vuosina Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010.
Aluetilinpito Lähde: Tilastokeskus/Tuotannon ja työllisyyden aluetilit
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Sosiaalihuoltolaki.
Yksityistietoimitukset Lohjalla Sami Huippa, Maanmittauslaitos Lohja Hannu Kiviluoto, Maanmittauslaitos Lohja.
VALTION AVUSTUKSET YKSITYISTEIDEN PERUSKUNNOSTUKSEEN.
Sisämaan yöjunaliikenne -selvitys Liikenne- ja viestintäministeriö.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (5 – Työ kevyenliikenteenväylällä) Näitä mallikuvia käytetään kun työskennellään kevyenliikenteenväylällä. Kevyenliikenteenväylät.
ALUEELLINEN TIETOIMITUS
TIETURVA 1 1. Johdanto 2014.
Laki yksityisistä sosiaalipalveluista
Ehdot avustuskelpoiselle tiekunnalle:
Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmä
Esityksen transkriptio:

/ Jussi Sääskilahti Vähäliikenteisten maanteiden lakkauttaminen

/ Jussi Sääskilahti LVM:n tavoitteet - Tiehallinnon toimet Vuosien 2005 ja -06 talousarvioiden yhteydessä LVM:lle asetettiin tavoitteet selvittää (-05) ja päättää (-06) maantieverkon tarkoituksen mukaisesta laajuudesta Tiehallinto huolehtinut osaltaan selvityksistä. Keskeinen johtopäätös oli, että maanteinä on kriteeristä riippuen kilometriä teitä, joilla ei ole maantien merkitystä. Tulos on raportoitu LVM:lle Tiehallinnon johtoryhmä ( ) päätti käynnistää tarkemman tiepiirikohtaisen selvityksen lakkautettavista teistä Työn välitulos on käsitelty johtajistossa ja välitetty LVM:lle 6/2007 Selvityksen johtopäätös oli, että maassa on noin 2000 km tiestöä, joiden lakkauttamista tulisi kiirehtiä Tiehallinnon johtoryhmä ( ) päätti asettaa tiepiireille jyvitetyn tavoitteen, jonka mukaan vuosina lakkautetaan 1325 kilometriä maanteitä.

Vähäliikenteisten maanteiden lakkauttaminen / Jussi Sääskilahti Valtioneuvoston liikennepoliittinen selonteko eduskunnalle (annettu eduskunnalle ) Maantieverkon laajuus (s. 39) Maan eri osissa olosuhteet ovat vuosikymmenien aikana muuttuneet niin, että jotkut nykyisistä yksityisteistä ovat liikenteellisesti merkittävämpiä kuin vähäliikenteisimmät maantiet. Maantieverkkoon puolestaan kuuluu teitä, joiden varrella ei enää ole pysyvää asutusta eikä muutakaan ympärivuotisesti liikennettä aiheuttavaa toimintaa. Jos maantiellä ei ole yleisen liikenteen tarvetta ja jos alueen muu maantieverkko on riittävä, maantie voidaan maantielain mukaan lakkauttaa ja muuttaa yksityistieksi. Vastaavasti yksityisteitä voidaan kriteerien täyttyessä muuttaa yleisiksi teiksi.

Vähäliikenteisten maanteiden lakkauttaminen / Jussi Sääskilahti 4 Miksi maanteitä lakkautetaan? Tiehallinto seuraa maanteiden käytön muutoksia ja reagoi niihin parantamalla olemassa olevia teitä ja rakentamalla tarvittaessa uusia käytettävissä olevien resurssien puitteissa. Jos maantien liikenne ei enää täytä sille asetettuja vaatimuksia, se voidaan muuttaa yksityiseksi tieksi.

Vähäliikenteisten maanteiden lakkauttaminen / Jussi Sääskilahti 5 Tien lakkauttamiseen vaikuttaa tien asema maantieverkossa sekä tietä käyttävän liikenteen luonne. Lakkautettava ja yksityistieksi muutettava tie ei ole tarpeen yleisen liikenteen kannalta. Yksityistielle on tyypillistä esimerkiksi: tietä käyttävien joukko on pieni käyttö liittyy tien vaikutusalueen kiinteistöjen käyttöön Maantien lakkauttamisen vireillepano on aina kokonaisharkinnan tulos. Milloin maantie voidaan lakkauttaa?

Vähäliikenteisten maanteiden lakkauttaminen / Jussi Sääskilahti 6 Mitä muutos merkitsee tienvarren asukkaille? Tiehallinnon vastuu tienpidosta päättyy. Vastuu tienpidosta ja sen kustannuksista siirtyy kiinteistöjen omistajille ja tien vakituisille käyttäjille. Tie siirtyy valtiolta yksityiselle tienpitäjälle käyttökelpoisessa kunnossa ilman lähivuosille kohdistuvia perusparannustarpeita.

Vähäliikenteisten maanteiden lakkauttaminen / Jussi Sääskilahti Kohteet vuonna 2009 yhteensä 52 km 18 kpl Kainuu 41 km 12 kpl P-P11 km 6 kpl

Vähäliikenteisten maanteiden lakkauttaminen / Jussi Sääskilahti Mt Saarensalmi, Kuhmo (esimerkki) Pituus 412 metriä Jatkuu yksityistienä Vaikutusalueella 2 asuttua rakennusta Yksityistienä ei ole valtionapukelpoinen

Vähäliikenteisten maanteiden lakkauttaminen / Jussi Sääskilahti Lakkauttaminen tapahtuu tiesuunnitelmalla Noudattaa perinteistä tiesuunnitelmaa aloituskuulutus yleisötilaisuus lausuntovaihe ja nähtävilläolo liikenneministerin päätös päätöksen nähtävilläolo valitusmahdollisuus KHO:een Sisältö Milloin tie lakkaa olemasta maantie Tarvitaanko aluetta yksityistieksi tai kaduksi Erityistä hoitoa vaativat rakenteet ja laitteet kuuluuko alueeseen erityistä hoitoa vaativia rakenteita ja laitteita omistus ellei Tiehallinnon omistamia? Ennallistamistoimenpiteet

Vähäliikenteisten maanteiden lakkauttaminen / Jussi Sääskilahti Toimenpiteet lakkauttamisen toteuttamisessa Maantietoimitus Tiehallinto hakee maantietoimituksen Tiehallinto maksaa tarvittavat Maanmittauslaitoksen tekemät kiinteistötekniset toimenpiteet Tiehallinto maksaa yksityistiekunnan perustamisen Omistuksen muutokset Tiealueen maapohja siirtyy korvauksetta viereisten kiinteistöjen omistukseen Tiealueella olevat tie- ja muut rakenteet sekä laitteet siirtyvät uudelle tienpitäjälle korvauksetta Tienhoito Tiehallinnon hoitovelvoite lakkauttamista seuraavan kalenterivuoden lokakuun 1. päivään saakka