Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Tilaus- ja yhteistyögradut Tampereen kaupungin näkökulmasta Tampere 28.8.2007 Riitta Juusenaho.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sapuska - Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista 2008 – 2012 Joensuu DM Copyright © Tekes.
Advertisements

Tapahtumaverstas ja tutkimuksen lähtökohdat •Tapahtumaverstas –Perustettu v.2007 (Fregatti Oy Yrityspalveluiden sisar) –Tarjoaa Tapahtumaviestintää.
TEKNISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SEUTUYHTEISTYÖ JA PARAS-HANKE SEUTUFOORUMI Ilkka Ojala Toimitusjohtaja Tampereen kaupunki, Tilakeskus.
KTL:n nykytila ja tulevaisuus Ryhmätyöskentely Ryhmä 5 Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research.
1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi. 2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt.
©Tampereen kaupunki Tampereen kaupunki, tietohallinto Business with Public Information Oct 2, 2007, Tampere Tampereen kaupunki julkisen tiedon jakelijana.
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
Vammaispalveluiden innovaatio- ja kehittämiskeskus -konsepti Jarno Tuimala, Anne Laakso
Lähellä kaupungissa Verkkopalvelu kaupunkiympäristön teemojen opiskeluun Virpi Hirvensalo, TY, maantieteen ja geologian laitos
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
KORKEAKOULUN KIELIPOLIITTISET LINJAUKSET Anneli Airola Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Kielten ja viestinnän vastuuopettajat
PARAS-ARVIOINTITUTKIMUSOHJELMA
Markku Salakka KTK 258 ALAKOULUN USKONTO Markku Salakka KTK 258.
Avoimet oppimisympäristöt verkossa -työpaja Heli Ruokamo TTKK/DMI/HypLab MindTrek Tampere International Media Week 1999.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO / Kv. palvelut Joint programme - koulutusyhteistyö JY:ssa Joint programme = kansainvälinen yhteisohjelma Taustaa:  Kv. kampustyöryhmän.
Pirjo Rauhala: Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista... 1 Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista valtakunnassa ja Tampereella Alustus Virtuaalikielikeskuksen.
Sydän-Savon maaseutupalvelu Kapteeninväylä 5, Toivala p Sydän-Savon maaseutupalvelu Vastaa yhteistoiminta-alueella.
Oppisopimuskoulutuksen tulevaisuus-seminaari Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ” Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
Viestintätutkimuksen nykytila: Ranska Liina Puustinen Helsingin yliopisto, viestinnän tutkimuskeskus CRC.
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Väestönmuutokset 2010 Joulukuu Tampere Tampereen kaupunkiseutu Suurimmat kaupungit Suurimmat seutukunnat.
Oikeudellisen käytännön teoria
ZipIT Yleisesittely ZipIT-hankekokonaisuus Terveydenhuollon prosessien ja ohjelmistojen rinnakkainen kehittäminen.
Ylermi Perusteluja Uusien toimintatapojen ja uusien tuotteiden luomiseen.
OURIS/ pr Kenen puoleen kääntyä ensimmäiseksi yliopistoyhteistyössä? -tutkimusyhteistyö Pekka Räsänen Tutkimus- ja innovaatiopalvelut Oulun yliopisto.
Sivu 1 Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Tampereen muuttoliike 1975–2006 Tulomuuton ja lähtömuuton volyymit ovat suurentuneet.
TURUN YLIOPISTON OSAORGANISAATIOPILOTTI Turun yliopiston kirjasto Leena Järveläinen
Tilastomatematiikkaa verkossa - Pythagoras-oppimisympäristö
T A M P E R E E N K A U P U N K I Etunimi Sukunimi1 Innovatiivisuus ja kehittäminen kunnan tietotuotannon ja arvioinnin näkökulmasta Riitta Juusenaho.
VAIKUTTAVUUS Kriittinen menestystekijä Arviointikriteerit
Korkeakoulujen tietomalli: Tutkimus
VANHUSTEN ELÄMÄNHALLINNAN TUKEMINEN PALVELUOHJAUKSELLA
Keuruun kaupunki 2006 Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenne –seminaari Keuruun seutukunta Timo Louna Kaupunginjohtaja, Keuruun kaupunki.
Organisaatioiden välinen yhteistyö OKM:n näkökulmasta
Oskelle ominaiset toimintamallit: Verkostoituminen (matala kynnys, avoimet kehittämisen ympäristöt) Uudet avaukset (viestintä, asiantuntijat, FinNode …)
Tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden liittyminen OKM- julkaisutiedonkeruuseen Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
Tutkijaliikkuvuuden palvelut –roundtable Kv-kevätpäivät, Seinäjoki Marita Niemelä Tutkimus- ja innovaatiopalvelut.
Turid Hedlund D-Hanken Avoin julkaisuarkisto Elokuu 2006 – Joulukuu 2008 Yhteistyöprojekti johon osallistuvat kirjasto, atk-osasto, tutkimuksen.
Kokonaisuudet: Aineistojen hallinta Henkilöresurssit Innovaatiotoiminta Johtaminen, kehittäminen ja arviointi Julkaiseminen ja tulosten hyödyntäminen Tiedonhaku.
Julkaisu ja viestintä -vahvuusalue Tavoitteet Tavoitteena on edistää koulutustutkimuksen ja sen tulosten tunnetuksi tekemistä sekä laitoksen.
OKM:n julkaisutiedonkeruun tarkoitukset Hannu Siren, johtaja Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
Alueellinen yhteistyö e-oppimisen tutkimuksessa ja käytännön verkko-opetuksessa Seppo Pohjolainen & Tuuli Haapala ITK’02 Areena
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Kaupunkiakatemia Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto ja Helsingin kaupunki KATUTILA JA KATUJEN KULTTUURIT Case Helsingin kaupungintalon "Lab”
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
Vastuullisuus ja Kestävä kehitys Aalto-yliopisto työryhmä
Avoimen hallinnon toimintaohjelma Avoimuuden edistämisen käytäntöjä Imatran kaupungilla
Datan hallinnan asiantuntijan työnkuva ja siinä tarvittava osaaminen
Tilaisuuden järjestää:
KTT Eliisa Troberg Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
TE3 - TUTKIMUS 1-3 hlö:n ryhmissä JOKIN TERVEYSTOTTUMUS
Jyväskylän yliopisto, Koulutuksen tutkimuslaitos
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Kelan tules-kuntoutuksen toteutuminen kuntoutujan ja kuntoutuksen palveluntuottajan näkökulmista Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu toteuttaa tutkimuksen.
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus
Kotitehtävä, tehtävä 1.
Organisaatiotason linjausten huomioiminen tutkimuksen suunnittelussa
Tieteellisen tekstin peruselementit
Työ käyntiin! LYHYESTI LAKIUUDISTUKSEN HAASTEISTA Hannu Sorvari STM
Toiminnallisen opinnäytetyön prosessi
Tutkimusluonteisen opinnäytetyön prosessi
Käyttäjäkysely ja glögi -iltapäivä
SOTE tietojen toissijaisen käytön KA
Asiakas- ja potilastietojen toissijaisen käytön kokonaisarkkitehtuuri
Selvityksen viestinnän -ja tiedotussuunnitelman
Sensitiiviset aiheet ja tutkimusetiikka
Pohjois-Pohjanmaan Digituen toimintamalli-pilotti
Hyvinvointi-ja terveyssovellusten arvioinnin selvitystyö
RYHMÄTYÖ kansalliset ORL-laaturekisterit
Esityksen transkriptio:

Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Tilaus- ja yhteistyögradut Tampereen kaupungin näkökulmasta Tampere Riitta Juusenaho Tutkimus- ja arviointipäällikkö KT

Sivu 2 Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Tampereen kaupunki Toimintamallin uudistus käyntiin koko kaupunki- organisaatiossa 2007 Tietotuotanto- ja laadunarviointiyksikkö perustettu 2007 (TIETULA) Yhtenä keskeisenä tehtävänä on koordinoida ja kehittää kaupungin tutkimuspolitiikkaa tulosten hyödyntämiseksi Tavoitteena aktiivinen yhteistyö tamperelaisten tutkimuslaitosten, kansallisten sekä kansainvälisten toimijoiden kanssa.

Sivu 3 Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Tampereen kaupungin näkökulma tutkimusyhteistyöhön Tampereen kaupunki on tutkimuksen, selvityksen tai raportin tilaaja Tampereen kaupunki on osallisena tutkimuksen selvityksen tai raportin laadinnassa Tampereen kaupungilla on selkeä intressi tutkimuksen, selvityksen tai raportin teolle.

Sivu 4 Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Tampereen kaupungin panos tutkimusyhteistyöhön 1. Kaupunki tiedottaa kiinnostavista teemoista ja aiheista 2.Yhteyksien avaaminen tutkijoille 3. Osallistuminen ohjaukseen käytännön toimien osalta 4.Välineellisen tuen antaminen/ tilaus / rahoitus 5.Tutkimuksen julkaisu omassa julkaisusarjassa

Sivu 5 Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Tampereen kaupungin toimintamallin arviointi Pilottien arviointi (käynnissä) Kuntapalveluiden järjestämisen uudet innovaatiot- hanke yhteistyössä Tampereen kaupunki ja Hallintotieteiden keskus (Kauppa- ja hallintotieteiden tiedekunta)

Sivu 6 Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Käytännön toiminta Tutkimuslupa tutkimusrekisteri yhteydenotot