Keski-Suomen Pelastuslaitos Jyväskylän paloasema 24.3.2009 TUKESpalomestari Pentti Karppinen TOIMENPITEITÄ... HUOLIMATTOMUUS KIINTEISTÖN KORJAUS- JA TULITÖISSÄ:

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tiina Paavola Tampereen museot/ Kokoelmayksikkö
Advertisements

KL Pohjois-Savon automaatti-ilmoitukset – Pohjois-Savossa on seurattu johdonmukaisesti automaateista tulleita hälytyksiä –
Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013
HUS KKI-hanke ”Liikunnasta työkykyä HUS:ssa1-6” Historia Toimintasuunnitelma 2010.
Sosiaalimenot ja rahoitus 2010
ENERGIA-AVUSTUKSET- MITÄ MUUTOKSIA TULOSSA? Riitta Kimari Ympäristöministeriö Asunto- ja rakennusosasto.
Haminan halutuin hoitopaikka Tervetuloa Kymen Hoito- ja Kuntoutuskeskukseen.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, lääninelintarviketarkastaja Raisa Romppanen1 Kokemuksia yleisötilaisuuksien turvallisuuden tarkastamisesta.
LUONNONLÄHEISTÄ PALVELUASUMISTA
Vihtavuoren vaaratilanne Kirkon HeHu toiminta Koulutuspäivä
Vatek ry:n syyskoulutus Harmaan talouden torjunta ja vastuullisuus rakentamisessa Jari Raatikainen.
© Company name Lapinkylän ja Kauhalan vesihuolto Infopaketti Vesihuoltotyöryhmän esitys Sjökullassa
 TERVETULOA 1. Kokouksen avaus 2. Projektin alustava aikataulu 3. Veden laadun mittaukset 4. Yhteenveto infopaketista 5. Laajakaistan palvelut ja kustannukset.
Hannu Nuolivirta Yleistä ERHE hankkeesta ja yhteistyöverkoston merkityksestä Koulutuspäivä pelastuslaitosten yhteistyöhenkilöstölle Diat 4,5,6,
Oodin versiot, havaittujen virheiden korjaus sekä kehitysehdotusten eteneminen Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
Järvenpään kaupunkiTekijä, muokkaa Perustyylissä SORTUMAVAARA , Johtava rakennustarkastaja Jouni Vastamäki Rakennusvalvonta, Järvenpää p
Pertti Koskinen Talotekniikan opettaja Ammattiopisto
Tulosten tulkitseminen SJAL tuomarikoulutus 2013.
LEAN JA PUHTAUSPALVELUT
Vesa Lehtelä Jäsenjärjestöpäivät
Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen
TUKES Jarno Liimatainen Tarkastusinsinööri
Säteilylähteiden varastointi ja käytöstä poistaminen
Selvitys tilojen riittävyydestä Edari
SÄÄDÖKSET PALOVAROITTIMILLE • VN:n asetus sähkö- ja elektroniikkaromusta (852/2004) • YM:n asetus rakennusten paloturvallisuudesta annetun asetuksen muuttamisesta.
Projekti ja siinä työskentely
Virtuaaliamk - Itä-Suomi Koordinaattoritapaaminen
Kurssilla käytettävät työkalut
sähköiset Infotaulut sairaalaolosuhteissa
Keski-Suomen Pelastuslaitos
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Etsintäkuulutus Nuori nainen kadonnut « Etsimme nuorta naishenkilöä joka katosi Juhannuksena Mamba-klubilta yllättäen jättämättä mitään viestiä! » « Hän.
Sähköpalokuolemat Suomessa Antti Nenonen, Tukes Sähköpalokuolemat Suomessa Tilastollinen tutkimus Ylitarkastaja Antti Nenonen.
Elintarvikevalvonnan tiedonkeruun tietovarastoinnin tarpeet tulevaisuudessa Saila Suominen
Perusopetuksen ryhmäkoko
PALOILMOITTIMEN SUUNNITTELU, ASENNUS, HUOLTO JA KUNNOSSAPITO 2009
Lohjan kaupungin työhyvinvointikysely 2008 Lehdistötilaisuus
1 PALOILMOITINLIIKKEEN MAHDOLLISUUDET ERHEELLISTEN PALOILMOITUSTEN EHKÄISEMISESSÄ KOULUTUSPÄIVÄ PELASTUSLAITOSTEN NIMEÄMILLE YHTEISTYÖHENKILÖILLE
RISKIEN HALLINTA TEKNOLOGITEOLLISUUDEN YRITYKSESSÄ
OTE PUTKISANEERAUKSEN HANKESUUNNITELMASTA:. PERUSTEET 1) Taloyhtiön yksi kerrallaan tapahtuva märkätilojen saneeraus johtaa todennäköisesti huonoon.
HAIPRON KÄYTTÖ JA KOKEMUKSET – Turvallisuuspäällikkö Lasse Koste
Palaute elämää diabeteksen ja diabeetikon kanssa päivästä Lauantai
HALLINTOKUNNAT JA ESTEETTÖMYYDEN TARVE - HANKE Niina Kilpelä, Kynnys ry.
Esimiesviestintä.
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
Savonia yrityspalvelut EBC-Profiili –hanke (6/06 – 12/07) (tilanne ) EBC-Profiili –hankkeen aikataulu ja tilanne: Hakemus jätetty.
KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Tuotannon muutos nykytilaan nähden Kouvolan terveyspalveluissa Elonheimo, Brommels.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 13 – Tommi Nykopp Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 Päätösteoreettinen vianhaku.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO VOIMAVARAT. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO.
Turvallisuushavainnot – yhteistyöllä kohti turvallisempaa työpaikkaa
Sanni Tamminen, Anne-Marie Tenhunen, Jatta Haavasoja ja Laura Oksanen.
PALOTURVALLINEN ASUMINEN KOHTI TURVALLISTA HUOMISTA!
Ajoneuvon renkaan ilmanpaineen aiheuttaman tapaturmavaaran torjunta rengastyössä Selvitä rengastyöhön liittyvät vaarat ja oikeat.
Rakennusten energiatehokkuus arktisissa yhteisöissä
”OHJAAJANA KEHITTYMINEN”
Tietoturva.
KASVATUSKESKUSTELU = KAKE
Yhteistoiminnallinen kokous
Puhutaan rahasta Pieniä dialogeja.
Projektitiedot Asuminen noin kem2
Hyvinkään suun terveydenhuolto
Savunpoisto hoitolaitoksissa
Saramäen vankilapalo Turun psykiatrinen vankisairaala
Lisenssikausi 2017 Lisenssisivut
LIITE 11 Lakiasiat Vastuuvapauslauseke: Tässä esitetty informaatio on tarkoitettu ainoastaan perustiedon jakamiseen. Kirjoittaja ja Concordia-projekti.
Pelastustoimen kehittämishankkeen työryhmien vaihe I Lakihanke
Esityksen transkriptio:

Keski-Suomen Pelastuslaitos Jyväskylän paloasema TUKESpalomestari Pentti Karppinen TOIMENPITEITÄ... HUOLIMATTOMUUS KIINTEISTÖN KORJAUS- JA TULITÖISSÄ: Rakennusvalvonnan kanssa on sovittu, että pelastusviranomainen on mukana työmaan aloituspalaverissa. Remonttimiesten suorittama poraus, lattianhionta on usein kirjattu muut savu tai pöly –syyksi. MUU SAVU TAI PÖLY: Siivoojat aiheuttava usein tietämättään (imurointi, pölyhuiska). WC:ssä käytettävät spray hajusteet. KOSTEUS TAI VESI: Erään Hotellin yhden kerroksen palopellit olivat jäänet rakennusvaiheessa kiinni. Katosta vuotava vesi, Jyväskylässä ongelmana tasakattoiseksi suunnitellut rakennukset ja parkkitalot.

Keski-Suomen Pelastuslaitos Jyväskylän paloasema TUKESpalomestari Pentti Karppinen TOIMENPITEITÄ... ILMAISINVIKA: Pölyyntyminen ioni-ilmaisimissa (kunnossapito-ohjelma ei ole purrut). Toimenpiteenä irtikytkentä ja ilmaisimen vaihto, on tullut paljon peräkkäisiä hälytyksiä. PAINEVAIHTELU SPRINKLERIPUTKISTOSSA: Jyväskylässä ongelmana alakaupungin korkea vesijohtopaine (8 bar). ILKIVALTAINEN KÄYTTÖ: Painonappeja vaihdettu valvottuihin paikkoihin esim. kapakoissa siirretty henkilökunnan läheisyyteen.

Keski-Suomen Pelastuslaitos Jyväskylän paloasema TUKESpalomestari Pentti Karppinen TOIMENPITEITÄ... RUUAN VALMISTUS: Urheiluhallissa savuilmaisimet vaihdettu lämpöihin ruuan haudutusaltaiden lähellä. Palvelutaloissa optinen ilmaisin kiristetty, ei aina ole riittänyt on myös vaihdettu lieden lähelle lämpöilmaisimia. Vanhuksille tarkoitettuun palvelutaloon on sijoitettu syrjäytyneitä henkilöitä. MUU SYY TAI SYY TUNTEMATON: Kiire pois ei selvitetä syytä. Ei korjata pronton tietoja kun erhelomake on palautunut.

Keski-Suomen Pelastuslaitos Jyväskylän paloasema TUKESpalomestari Pentti Karppinen ERHE LOMAKKEEN KULKU... Keski-Suomen pelastuslaitos Paloilmoittimien lukumääräHälytyksiäJätettyPalautunut Palautus % Miksi ERHE-lomaketta ei ole jätetty? Kiire pois. Koetaan työlääksi. Itse kirjoitin vuonna 2008 maaliskuusta lähtien 62 kpl, en jättänyt 1 kpl. Kohteessa käyty saman työvuoron aikana useamman kerran peräkkäin, toisella kerralla ei jätetty. Ruuan valmistus aiheuttanut hälytyksen, koetaan ettei ole erheellinen.

Keski-Suomen Pelastuslaitos Jyväskylän paloasema TUKESpalomestari Pentti Karppinen ERHE LOMAKKEEN KULKU... Pyritään antamaan lomake paloilmoittimen hoitajalle tai muulle kohteen vastuuhenkilölle käteen. Ongelmana on ettei se kulkeudu vastuuhenkilölle, joten se ei palaudu. Usein kohteeseen tulee vain vartija. Paloilmoittimen hoitajana lähes aina on kiinteistöhuoltoliike jolla on paljon kohteita. Kokemukset erhe lomakkeen palautumisesta takaisin näiltä on huono, kuten myös isoista organisaatioista (sairaalat ja kaupungin kiinteistöt)

Keski-Suomen Pelastuslaitos Jyväskylän paloasema TUKESpalomestari Pentti Karppinen TOIMENPITEISIIN RYHTYMINEN... Paras keino olisi laskutus. Pyritään selvittämään aina syy. Remontin aikainen irtikytkentä työlästä, koska paloilmoitinhoitajana toimii kiinteistöhuoltoliike (remontissa olevassa kiinteistössä 5 hälytystä v.2008). Tulityökurssipaketissa on vain kaksi kalvoa paloilmoittimista, paloalan ulkopuolinen kouluttaja ei osaa kertoa erheellisten ilmoitusten välttämisestä. Eräs sairaala *Vaihdettu savuilmaisimia lämpöön. *Parannettu tiedonkulkua remonteissa. *Ulkopuoliset urakoitsijoita ohjeistettu, jaettu opas.

Keski-Suomen Pelastuslaitos Jyväskylän paloasema TUKESpalomestari Pentti Karppinen TOIMENPITEISIIN RYHTYMINEN... Urheiluhalli 1 *Tammikuussa suoritettiin ylimääräinen palotarkastus. *Tarkastuksessa mukana myös paloilmoitinliike. *Ruuan haudutusaltaiden läheisyyteen vaihdettiin lämpöilmaisimet (9 kpl). Urheiluhalli 2 *Rahoitus optisten linjailmaisimien vaihtamiseksi. *Pelastuslaitos on suosittanut näytteenottoilmaisimia, rahoitus riittää lasertyyppisiin linjailmaisimiin.

Keski-Suomen Pelastuslaitos Jyväskylän paloasema TUKESpalomestari Pentti Karppinen TOIMENPITEISIIN RYHTYMINEN... Palvelutalot *Vaihdettu lieden lähelle lämpöilmaisimia. Venäläisturistien suosima hotelli *Hälytykset loppuivat kun huoneisiin laitettiin tupakointikielto venäjänkielellä.