Kestävä Kehitys By Tuomas Nylund & Samuli Santala

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Perustarpeet Luonnonvarat Väestönkasvu Kehitysmaat ja teollisuusmaat
Advertisements

Kestävä kehitys rakennusalalla
Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien neuvottelupäivät Kulttuuriviennin rahoitus Neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake OPM/KUPO/KVY.
Kestävä käyttö kalavedenhoidon ja kalastuksen järjestämisen perusteena KKL 2011.
Materiaalit on tuottanut Maan ystävät ry ”Globaalia ympäristökasvatusta- ekologinen velka jäsentämässä Pohjoisen ja Etelän tasa-arvoisempia suhteita”
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
Kestävä taloudellinen vaihto ja kulutuksen vähentäminen
© 1999 Stakes / Hannele Hyppönen TKK sivu 1 (9) Esteettömyys teknologian kehittämisessä ja hyödyntämisessä Hannele Hyppönen Stakes.
(Viitekehys: Suomi, Kotka)
Kuntien materiaalitehokkuus –seminaari Sibeliustalo.
KESTÄVÄ KEHITYS/EKOTEHOKKUUS JA KYMENLAAKSON PK - YRITYKSET
Kestävä kehitys 1  Jatkuvaa ja ohjattua yhteiskunnallista muutosta  Maailmanlaajuisesti  Alueellisesti  Paikallisesti  Tavoitteena turvata hyvät elämisen.
Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.
Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella.
Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella.
Rakkaat ystäväni!.
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
Esteettömyys – kestävää kehitystä! Verkostoseminaari Aila Korpivaara
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Maantieteen ja geologian laitos Maankäytön ja metsänhoidon muuttuvat käytännöt ja moniulotteiset sopeutumisstrategiat Sansibarilla, Tansaniassa (Suomen.
Koonnut Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskus KESYTYS-hanke (korostukset kokoajan)
Äänekosken kaupungin ympäristöpolitiikka vuoteen 2016 luonnos Kaupunginhallitus liite nro 4 (1/10) Opetuslautakunta liite nro 1 (1/10)
Jos maailma olisi sadan asukkaan kylä odotettavissa oleva elinikä on 64,3 vuotta Jos Suomi olisi sadan asukkaan kylä odotettavissa oleva elinikä on 78,4.
 Uudempi s. 77- Raggarikirja s  Raggarikirja: s. 75 o Onko ok, että lapsi vie päiväkodin leluja kotiin???? raggari s. 76 ja uudempi s. 80: Kuinka.
Kaivosten sosiaaliset vaikutukset Pohjoiskalottikonferenssi, Kiiruna Kestävä kehitys Yliopistonlehtori Leena Suopajärvi, Lapin yliopisto.
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.

Nykyajan talous, ympäristö ja väestö:
ihmiskunnan tulevaisuus ympäristö tekijät taloudelliset tekijät sosiaaliset tekijät.
Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella.
Kestävä kehitys ja ET Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
PAPERIN JA PAHVIN KESTÄVÄ KEHITYS
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kansantalousosasto/HK1 Ohjauksen järjestämistä koskeva päätöksenteko työllistymisen ja talouskasvun näkökulmasta Neuvotteleva.
Ympäristövastuu: Havainnointitehtävän ohjeistus
Kirkou – käynnistystilaisuus Maria Repo Helsingin kaupunginkirjasto.
Luonnonvarat Ja Bruttokansantuote
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
VISIO 2015 Tulevaisuuden metsät - lisää hyvinvointia uusiutuvista luonnonvaroista EHDOTUS : Liite 1.
– 10 kysymystä ja vastausta–
Yhteiskuntapolitiikan eettiset postulaatit ja kestävä kehitys Marja Järvelä Yhteiskuntapolitiikan perusteet Syksy 2005.
Kestävä kehitys & kierrätys
Paavo Laurila, Tiina Pikki, Tiia Ervasti, Olavi Laakso Kokki 1
Kehittyneisyyserot Valtioiden jaottelua kehityksen mukaan:
Oppiaine-kokonaisuus
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
Luku- ja tenttivihjeet 8 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Millaisen maailman haluaisin? Kirjan sivut
Pohjois-Karjalan ympäristökeskus / Juha Kokkonen Tulevan ohjelmakauden rahoitusmahdollisuudet matkailualalle -teemapäivä Juha Kokkonen Pohjois-Karjalan.
Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus Sauli Rouhinen, pääsihteeri Suomen kestävän kehityksen toimikunta Ympäristöministeriö.
Piaget ja ajattelun kehitys Kehityspsykologia Ruut Ruokonen 2012.
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
KESTÄVÄ KEHITYS 5 OSP Mila-Annele Valkonen 2015.
Ihmisen vaikutus ilmaston lämpenemiseen on tosiasia.
Ilmastonmuutos.
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa
8 Raaka-aineet ja 9 Energia
Yksilö vai yhteisö Kirjan sivut
Kaupungistuminen Kaupungeissa elää puolet maapallon väestöstä
Yritykset ja yhteiskunta
BKT -ja talouden mittaaminen.
Väestönkasvu ja kaupungistuminen
SIIRTOMAAVALLAN PURKAUTUMINEN
Luonnonvarat Luonnonvaroja on uusiutuvia ja uusiutumattomia
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Puolue D Vaihtoehtobudjetti vuodelle 2018:
Kestävän kehityksen ulottuvuudet
Vihreä lippu & vasu Kuinka Vihreä lippu -toiminta tukee valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman toteutusta?
Esityksen transkriptio:

Kestävä Kehitys By Tuomas Nylund & Samuli Santala

Määritelmä "Kestävä kehitys on kehitystä, joka tyydyttää nykyhetken tarpeet viemättä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tyydyttää omat tarpeensa.” (Brundtlandin komission määritelmä teoksesta Yhteinen tulevaisuutemme, 19 päämääränä on turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet ympäristö, ihminen ja talous otetaan tasavertaisesti huomioon päätöksenteossa ja toiminnassa.

Ekologisesti kestävä kehitys: Pyrkii luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen ja ihmisten toiminnan sopeuttamiseen maapallon luonnonvaroihin ja luonnon sietokykyyn Yhteiskunnallinen kestävä kehitys: ihmisten oikeudenmukainen kohtelu, takaa hyvinvoinnin edellytysten siirtymisen sukupolvelta toiselle. Sosiaalisesti kestävä kehitys: turvaa ihmisten tasa-arvon ja hyvinvoinnin. Yhtäläiset mahdollisuudet riittävään ravintoon, turvalliseen asumiseen, työhön ja koulutukseen. Kulttuurinen kestävä kehitys: Kulttuurisesti kestävässä yhteiskunnassa tuetaan erilaisten kulttuuristen ryhmien identiteettiä ja elinvoimaisuutta, vahvistetaan kansanperinnettä sekä hoidetaan ja ylläpidetään kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja elinympäristöjä. Taloudellinen kestävä kehitys: edellyttää, että tavarat ja palvelut voidaan maailmanlaajuisesti tarjota nykyistä vähemmän ympäristöä rasittaen sekä käyttämällä säästäen luonnonvaroja ja energiaa. 

Nykyisen kehityksen ongelmat ja parannusmahdollisuudet Kestävän kehityksen määritelmästä on kiistelty pitkään, tätä pitäisi selventää Kasvihuoneilmiö Ravitsemus Väestönkasvu Otsonikato ja ilmansaasteet Biologisen monipuolisuuden väheneminen

Kestävän kehityksen mittaus Normaali BKT ei ota huomioon esimerkiksi luonnonvarojen kulumista ja ympäristön tuhoutumista (kirjan sivu 143) Kestävää kehitystä voidaan mitata vihreällä bruttokansantuotteella. Normaalista BKTsta se eroaa sillä, että se ottaa huomioon myös ympäristövaikutukset Vihreän BKTn pohjalta voidaan laskea taloudellinen kehitysindexi

Seuraukset ja kehitys Ensimmäinen kestävään kehitykseen liittynyt kokous pidettiin Brasiliassa, Rio Dejaneirossa

Esiintyminen Kestävää kehitystä ei voi sijoittaa millekkään erityiselle alueelle, se on maailmanlaajuinen ilmiö Voidaan silti sanoa, missä päin maailmaa minkäkinlainen kehitys on eniten tarpeessa Esimerkiksi Amerikassa on paljon päästöongelmia. Ne johtuvat suuresta autojen ja hiilivoimaloiden määrästä. Kestävään kehitykseen pyritään kaikkialla maailmassa, erityisesti teollisuusmaat ovat aktiivisia ja sijoittavat paljon kestävää kehitystä tukeviin hankkeisiin. Tämä vain koska teollisuusmailla on enemmän varoja. Kehitysmaat ovat myös yleisessä kehityksessä hieman teollisuusmaita jäljessä, joka myös hankaloittaa asioita.

Syyt miksi meidän pitää pyrkiä kestävään kehitykseen Väestönkasvua pitää hidastaa, koska jos väestönkasvu jatkuu nykyistä vauhtia, ei planeettamme kantokyky kestä. Maapallon varat ovat jakautuneet epätasaisesti. Rikkaat turmelevat luonnonvarojen käytöllänsä luontoa. Köyhyys taas on vahingollista ihmiselle sekä luonnolle.