Salaus ja tietoturva Mitä käsittää?.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VAHTI Koulutustyöryhmä
Advertisements

1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Tietoturva, 2 ov
Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010
Tietoturvakoulutus Tietojenkäsittelyn koulutus-ohjelmassa
Sisältö: Johdanto kryptografiaan Salakirjoitus
Hakkerin näkökulma avoimeen dataan
JOHDANTO Seksuaali- ja lisääntymisterveyteen sekä oikeuksiin (SRHR*) liittyvät kysymykset ovat tärkeä osa kehitysyhteistyötä. SRHR tarkoittaa jokaisen.
Turvallinen internetin käyttö
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa
Tietoturva ei ole ainoastaan dokumenttien ja viestien salausta
Käyttäjätunnukset ja salasanat Mika Pasanen Osao Myllytulli ja Mytlpt09E 2010.
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Tietoturva Sami jarkko Henri Myllytulli mytlpt09e 2010.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Tietoturvan historiaa Markus Miettinen Tietojenkäsittelytieteen historia -seminaari
Digitaalinen allekirjoitus Laadittu: Bror-Erik Skog ( )
Käyttöoikeustietojen välittäminen Haka-luottamusverkostossa FinELib-päivä Arto Tuomi CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
Tietoturva Tietoturvan tavoitteet (Järvinen 2003)
Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen1 Salaus ja tietoturva Salauksiin ja niiden purkamiseen erikoistunut tieteenala on nimeltään kryptologia (cryptology).
Helppokäyttöinen, tietoturvallinen monikäyttäjäjärjestelmä Case: Venture Cup Finlandin Intranet Diplomityöseminaari Iikka Väkiparta.
Tietoturva. Tieto turvalla pyritään suojaamaan tietoja, palveluita, järjestelmiä ja tietoliikennettä. Tällaisten uhkina pidetään erinlaisia huijausyrityksiä,
Tietoturva. Mitä tarkoittaa tietoturva? Tietoturva tarkoittaa palveluiden, tietojen, tietoliikenteen ja järjestelmien suojaamista. Uhkina tietoturvallisuudelle.
Tietoturva. Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan kaikissa IT-ratkaisuissa. Yrityksesi tai organisaatiosi tietojen turvaaminen on vähintään yhtä tärkeää.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Tietoturva. Mitä tietoturva tarkoittaa? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yksityiset asiat. Se tarkoittaa sitä että erilaiset tiedot, palvelut ja järjestelmät.
Tietoturva internetissä. Tietoturvaa yleisesti Tietoturva (tai tietoturvallisuus) tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva tarkoittaa että pyritään suojaamaan tietoja, palveluja ja järjestelmiä ulkopuolisilta. Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta.
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Jonna Kyllönen mylept14B
Tietoturva Internetissä
Tietoturva internetissä
Otsikon asettelu Tietoturva.
TIETOTURVA Sami Hilli tlpt14B.
TIETOTURVA.
YSR Mikael af Hällström
Tietoturva käsitteenä
Tietoturva internetissä
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva.

H5 Tietoturva Patrik Lammela.
Tietoturva.
TIETOTURVALLISUUS.
H5 Tietoturva Jenni Kontio MyKapt14a.
Tietoturva internetissä
Tietoturva.
Tietoturva Tiedon turvaamisen ja suojaamisen menetelmät
H5 Tietoturva internetissä
Jari-Pekka Koivu Myelpt14C
Tekijä: Joonatan Kivelä Mytlpt14B
Tietoturva Henkka Jokela MYtlpt15B.
Tietoturva internetissä
Tietoturva Roosa Juusola MYelpt14B
Linnea Luokkanen Myelpt14B
Tietoturva Ja tiedon suojaaminen.
Tietoturva.
Tietoturva Jari Koivisto opetusneuvos Opetushallitus
Tietoturva.
Tietoturva Internetissä
Data Care - Datapalvelu Palvelupaketti suojareleiden datan hallintaan
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
H5. Tietoturva Internetissä
Tietoturva internetissä
Esityksen transkriptio:

Salaus ja tietoturva Mitä käsittää?

Tietoturvan määritelmä Tietoturvan tavoitteena on turvata tietojenkäsittelyn toimivuus erilaisia uhkia vastaan, sekä suojata tietoja oikeudettomilta muutoksilta. Osa tietoja kohtaavista uhkista voivat kuitenkin olla teknisiä (kuten kiintolevyjen hajoaminen jne.) eikä niillä varsinaisesti ole tekemistä salauksen kanssa.

Tietoturvan päämäärät Luottamuksellisuus Eheys Saatavuus Pääsynvalvonta Kiistämättömyys Todennus

Luottamuksellisuus Tarkoittaa sitä, että tietoon on pääsy vain siihen oikeutetuilla henkilöillä. Keskustelua esimerkeistä Sekä yrityksen etu että laki

Eheys Tiedot ovat suojattu oikeudettomilta muutoksilta Esim krakatut webbisivut Mahdollisuus muutella salatunkin viestin sisältöä ja rikkoa eheys

Saatavuus Tietojen ja palveluiden saatavuuteen vaikuttavat lähinnä tekniset seikat: Varmuuskopiot Vikasietoiset järjestelmät Tämä on ainoa osa tietoturvaa johon salauksella ei ole mitään annettavaa

Pääsynvalvonta Tarkoittaa sitä, että kun on varmistettu että käyttäjä on oikeutettu pääsemään järjestelmään, hänellä on oikeus vain hänelle tarkoitettuihin tietoihin. Palkkaus Kulunvalvonta jne

Kiistämättömyys Tarkoittaa sitä, että esim. erilaisten rekisterien lueskelu on jälkeenpäin todettavissa. Uutisissa mainittiin viime vuonna, että vuodesta 2000 alkaen tarkkailtuna poliisin palveluksessa olevat ovat lueskelleet rekistereistä suhteellisen paljon tietoa, johon heillä ei ole ollut tarvetta/oikeutta

Todennus Tehtävänä varmistaa eri osapuolten henkilöllisyys tai aitous Pankit Sähköposti Luottamuksellisuus on ikävä kohta rikkoa, koska silloin asiaankuulumaton taho pääsee lukemaan tietoa. Todennuksen pettäessä asiaankuulumaton taho pääsee muuttamaankin tietoa.