* Miksi ja kenelle www-sivut halutaan tehdä? * Mitkä ovat tavoitteet? * Kohderyhmän käyttäjien määritely ! SUUNNITTELUN PERUSTEITA.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Talouden tunnusluvut.
Advertisements

Jyväskylän kaupungin viestintä Vammaispalveluiden asiakasraati Emmi Hyvönen viestintäpäällikkö, perusturvapalvelut.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Markkinointi KJT-Johtokunta Open
Innostavan esityksen muistavat kaikki. Ideasta käytäntöön NY 12h –leirin esitys2008.
RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Pyry Heinonen.  Nykyisen Internet-pohjaisen painotuotetilausjärjestelmän korvaaminen uudella versiolla  Esitellään nykyinen järjestelmä ja mahdollinen.
Palveluhakemiston prosessit Marketvisio Oy1.
4H-Yrityksen liiketoimintasuunnitelma
Toimintasuunnitelma.
Web-Käyttöliittymä, käytettävyys Asiakas on kuningas, hiiri aseena Jos asiakas ei löydä tuotetta, hän ei osta sitä.
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
KÄSITYÖN VIRTUAALILUOKAT TOIMINTAMALLIN ESITTELY - VERKKO-OPETUS - - OPETTAJAVERKOSTO - - VERKKOMATERIAALIT - Pirjo Sinervo 2004.
Twitter reaaliajan seurannassa Kiravo-projekti 2013 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
WORDPRESS -KOULUTUS Juha Konttinen – Miksi Wordpress?  on ilmainen  on helppo asentaa ja käyttää  omalle tai vuokratulle palvelimelle 
TTL Sosiaalisessa mediassa
Sosiaalinen media opetuksen ja oppimisen tukena - projekti.
RSS-syötteet ja Fronter Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Yrityksen maineen, toimialan ja kilpailijoiden seuranta Netvibesissa: RSS-syötteet Kiravo-projekti 2011 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär.
(NIMI) Kestävää aluesuunnittelua tukevat työkalut –portaali.
Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa Toimintasuunnitelma.
Chaîne des Rôtisseurs Accosiation Mondiale de la Gastronomie Seminaari Presseille ja voudeille Yhteinen ilme viestintään 23/03/2012 Chargée de.
kielten keskus Säädösten ymmärtämistä selvittävä kysely- ja haastattelututkimus Vesa Heikkinen & Aino Piehl Säädöskielihankkeen.
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
Rakenteen ja ilmeen määrittelystä konseptissa. Konseptisuunnittelu Konseptisuunnitelman sisällöstä Konseptisuunnitelmassa kuvaillaan Projektin tausta.
Ohjelmistotuotanto kevä 2010 Juho Hirvonen Mikko Nieminen Tuomas Saarela.
LearningHouse Oy Sosiaalisen median palveluhinnasto.
Yrityksen maineen, toimialan ja kilpailijoiden seuranta: iGoogle ja RSS-syötteet Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär.
Internetsivujen uudistaminen Konsepti ja vaativuusmäärittely / raportin luonnos (päivitetty )
Web 2.0 tiivistetysti 1. Ohjelmistoalusta on Web. Webtop korvaa Desktopin. Keskeistä yhteisöllisyys ja ”Software as a Service”. 2. Kollektiivisen älyn.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
Visuaalisen ammattilaisen esitys Verkkokurssi Tiedosto 1 Kurssin rakenne.
WWW-oppimisympäristöjen tuotteistamisesta
Terveysvaikutusarviointi kaikessa päätöksenteossa Jouni Tuomisto, Mikko Pohjola YMAL.
Raakaideasta käsikirjoitukseksi Tuottajan näkökulma Juho Helminen.
HAJAUTTAMISEN IDEAA SEPPO RÄSÄNEN SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU TERVEYSALA, KUOPIO Ohjelmistotekniikka ja projektinhallinta, 4 op.
KH Kirjasampo NYT Yleisten kirjastojen neuvosto
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Tiivistelmät EU:n lainsäädännöstä: ja esittely 2009.
Drupal Luonnonvarat joulutapaaminen Mikko Laine, Maanmittauslaitos.
Tilakatsaus Hälyri-projekti 5. Kokous Mitä on tehty? Suunniteltu ja toteutettu järjestelmän runkoa Palvelimeen voidaan ottaa yhteys mobiili-
Visu Visuaalisuus Palvelu noudattaa THL:n graafista ilmettä. Ulkoasun tulee olla selkeä ja herättää luottamusta. Lisäksi työpajakeskusteluissa kuvailtiin.
WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:
Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Vastausarkisto Nina Granlund Kirjastot.fi Tietopankki Julkinen arkisto tuo valmiit tietopalveluvastaukset myös asiakkaiden ulottuville. Arkisto.
Kilpailijan starttikurssi
Heigo Anto WWW-sivuston Google-optimointi Heigo Anto
Työsuojelun toimintaohjelma
Projekti  Projektina luoda Suomen Snookerille viralliset nettisivut  Koostaminen Drupal-järjestelmällä.
Antti Huovinen 1 Web-käyttöliittymät Suunnittelu ja lomakkeet.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Sosiaalinen markkinointi Monikulttuurinen ehkäisevä päihdekasvatus Ohjausryhmän suunnittelupäivä
Jäsenhankinta lapset ja nuoret TYÖPAJA
Onnistuneen tietovarastoprojektin edellytykset
Suomen Akatemia ja VIRTA-julkaisutietopalvelun hyödyntäminen

Tietoturva.
KNX - DALI harjoitus 1 Yksittäiset ECG-ohjaukset RATKAISU
WWW-Sisällönhallintaohjelmat
Webropol-sovellus tiedon keräämiseen
Mediatekniikan Seminaari Annina Alamäki
Lue siitä lisää Microsoft SharePoint-uutiset
Kuvagalleria Adobe Bridget -ohjelmalla
Yrityksen nimi Tuotteet ja palvelut
Projektin ohjaus, seuranta ja raportointi Riitta Rautava .
Avoimen tuotteenhallinta
FIT – Finanssitietojen päivitys
Esityksen transkriptio:

* Miksi ja kenelle www-sivut halutaan tehdä? * Mitkä ovat tavoitteet? * Kohderyhmän käyttäjien määritely ! SUUNNITTELUN PERUSTEITA

WWW-projektin toteuttaminen Mitä asiantuntijoita tarvitaan ?

1) Tavoitteiden vahvistaminen 2) Budjetin ja aikataulun vahvistaminen 3) Taustatyö (Tutustu ja analysoi oman alasi ja kilpailijoittesi WWW-julkaisuja) 4) Ideointivaihe 5) Päätetään sivujen asiasisältö ja tehdään Suunnittelun tavoitteita

6) käsikirjoitus 7) Perussivujen, sivurakenteen ja visuaalisen ilmeen eli käyttöliittymän suunnittelu 8) Tehdään sivujen markkinointi- ja päivityssuunnitelma 9) Suunnitellaan www-projektin jälkiseuranta Suunnittelun tavoitteita

* oikealle kohderyhmälle suunniteltu * muuta yrityskulttuuria tukeva ja kulttuurierot huomioonottava * tekijänoikeudet ja muun lainsäädännön huomioon ottava * sisältö totuudenmukainen, nettietiketin ja lainsäädännön mukainen Suunnittelun tavoitteita

* ajanmukainen ja uskottava * vuorovaikutteinen ja informatiivinen * helposti ylläpidettävä * visuaalinen ja viestinnällinen (lisäarvo, mielenkiintoa herättävä, omaperäinen ja oikeakielinen ) Suunnittelun tavoitteita

* teknisesti ok ja nopeasti ladattava, testattu * vanhempiakin selaimia tukeva * sivusto on selkeästi hahmottuva kokonaisuus * yhdenmukainen yrityksen muun markkinoinnin kanssa

Jälkihoito & ylläpito * organisoida vastuu sivuista ja asettaa tavoitteet, miten sivuista saatuun palautteeseen reagoidaan * tehdä selkeät ohjeet ja mallit sisällön päivitystä varten. * huolehtia siitä, että sivuista saatu palaute ja sivujen liikenteestä saatu tieto menee perille sivusta vastaaville henkilöille

* päivittää sivuilla olevat tiedot heti, kun ne muuttuvat linkkeineen * seurata alan kehitystä ja uudistaa sivujen ilmettä säännöllisin väliajoin * tarkistaa sivujen toimivuus ja ulkonäkö esim., kun uusia selaimia tulee markkinoille * seurata ja mitata sivujen käyttäjien toimia * seurata sivujen vaikutuksia organisaation toimintaan Jälkihoito & ylläpito

Toteutuksen seuranta * Web-palvelimien ja verkon aiheuttamat kustannukset * Koulutuskulut ja mikrotuen tarve * Web-palvelinten kokonaisliikenne esim. kävijämäärät web-palvelimilla, uudet kävijät ja toistuvat vierailijat * Kävijöiden selailuajat web-palvelimilla * Kävijöiden selaaman informaation luonne ja määrä

Toteutuksen seuranta * Sivuilla kävijöiden ikä -ja sosiaalinen, maantieteellinen jakauma * Web-palvelun hoitamien informaatiopyyntöjen lukumäärä ja kustannukset verrattuna paperiperustaisen informaatioon. * Kuinka paljon elektronisia lomakkeita käytetään? * Web:in kautta saatujen asiakasvihjeiden lukumäärä