Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Web 2.0 tiivistetysti 1. Ohjelmistoalusta on Web. Webtop korvaa Desktopin. Keskeistä yhteisöllisyys ja ”Software as a Service”. 2. Kollektiivisen älyn.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Web 2.0 tiivistetysti 1. Ohjelmistoalusta on Web. Webtop korvaa Desktopin. Keskeistä yhteisöllisyys ja ”Software as a Service”. 2. Kollektiivisen älyn."— Esityksen transkriptio:

1 Web 2.0 tiivistetysti 1. Ohjelmistoalusta on Web. Webtop korvaa Desktopin. Keskeistä yhteisöllisyys ja ”Software as a Service”. 2. Kollektiivisen älyn valjastaminen yhteiseen käyttöön. Mitä enemmän käytetään, sitä enemmän syntyy synapseja  ”yhteiset aivot”, äly. 3. Tieto on verkoissa. Verkko on tietokone (The Network is The Computer, Sun). Kaikki maailman tietokoneet, yhtykää, siitä syntyy virtaa (UUCP, Unix). Data on seuraava ”Intel Inside”. 4. Ohjelmistoversioinnin ja -päivitysten/lanseerausten loppuminen, kehitys jatkuva prosessi  jatkuvat Beta-versiot. Kysyntä tai suosio määrää, mitä jää; asiakas/kuluttaja/palveluorientaatio. 5. Kevyet (ja ketterät, Agile) ohjelmointimallit. Sovellusten sijaan tarjotaan palveluita, juuri tarpeeseen, riittäviä. Mashupit, kootaan osapalveluista. 6. WWW-palvelut ovat laiteriippumattomia. 7. Rikas käyttäjäkokemus. AJAX (Asynchronous JavaScript and XML). Macromedia/Adobe Flex2 Beta 3, joka perustuu Flash Player 9 ja ActionScript 3.0:aan, Eclipse-pohjainen. P.S. Myös Adobe Spry Framework for Ajax on avointa tekniikkaa.

2 Web 2.0 keskeisiä teknologioita WebAPI on WWW-palvelun ohjelmoitava rajapinta, esimerkiksi käyttöliittymää tai datahakuja varten. AJAX (Asynchronous JavaScript and XML) on sekatekniikka, jossa yhdistellään JavaScriptiä, dynaamista XHTML:ää ja CSS:ää XML:ään. Mashup on WWW-sovellus, joka integroi kaksi tai useampia WWW- palveluita yhteen tuottaen uuden sovelluksen. Yleensä hyvin nopeasti (Agile) tuotettuja hybridisovelluksia. Web Services-palveluiden kevytversioita (SOAPin tilalla REST tai RSS). Esimerkiksi Google Mapsia on jo käytetty monen muun palvelun kanssa yhdessä. Kyseessä on korostetusti WWW-pohjainen ja käyttäjäkeskeinen, jopa käyttäjälähtöinen ajattelutapa. WWW-selain pyritään harmonisoimaan käyttöliittymäksi kaikille sovelluksille ja WWW itse puolestaan alustaksi yksittäisen päätelaitteen sijaan. Web 2.0 pyrkii palveluihin ”riittävällä” tasolla. Ketterä organisaatio kääntää kuluttajien kommentit tuotekehitykseksi.

3 Web 2.0 sovelluksia RSS-syöte (Rich Site Summary, Really Simple Syndication), jolla WWW- tai RSS-selaimelle tuodaan dynaamisesti tieto ulkoisen WWW- palvelun muutoksista Push mediaa uudelleen keksittynä. RSS on kevyt tapa tuoda tieto dynaamisesti uusimmista muutoksista käyttäjän WWW-selaimeen tai lukijaohjelmaan ilman, että WWW-palvelussa tarvitsee käydä jatkuvasti ja turhaan tai että liikutetaan raskasta dataa. Blogi on jatkuvasti päivitettävä WWW-sivu, verkkopäiväkirja. Blogosfääri on WWW:n kaltainen blogien luoma linkittynyt informaatioavaruus. Wiki on verkkosivusto, jonka sisältöä käyttäjät voivat itse muokata, yleensä jopa ilman sivustolle kirjautumista. Vuorovaikutteisuus ja muutosten tekemisen yksinkertaisuus tekevät wikistä tehokkaan yhteisöllisen kirjoittamisen työkalun. Termillä wiki voidaan myös viitata yhteistyöohjelmistoihin, jotka helpottavat wiki-verkkosivustojen käyttöä.


Lataa ppt "Web 2.0 tiivistetysti 1. Ohjelmistoalusta on Web. Webtop korvaa Desktopin. Keskeistä yhteisöllisyys ja ”Software as a Service”. 2. Kollektiivisen älyn."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google