Kangasalan koulujen tieto- ja viestintätekniikan suunnitelma 2007-2011.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja Anne Laajaniemi Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta.
Advertisements

eVarikko - veturina ja tukena arjessa Tampereen seudulla
SOME opetuskäytössä – blogin käyttö opetuksessa
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Tietotekniikka musiikin opetuksessa Samuel Rahikainen Tietotekniikan kandidaattiseminaari
Lausteen koulun TVT-STRATEGIA
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Mitä valtakunnallinen TVT-strategia kertoo meille? Kaisa Vähähyyppä
Kansallinen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön suunnitelma Arjen tietoyhteiskunnan neuvottelukunta Liikenne- ja viestintäministeriö, Suunnitelma.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
VENÄJÄÄ VERKOSSA Mari Hämäläinen
PAOK/PIRKO Kehittämisprojekti kevät 2010 Moodle-verkkokurssit Anna-Kaija Yli-Orvola.
Teknologia nyky-yhteiskunnassa Eveliina ja Ellimaija.
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
JanakkalaTiina Sarisalmi Kansainvälinen toiminta osana opetussuunnitelmaa ja koulutyötä.
TURUN KOULUJEN 6. LUOKAN OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN KÄYTTÖTAITOKARTOITUS KEVÄT 2005 TOP-KESKUS Turun opetustoimi 2005.
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
Kaustisen seutukunnassa on 29 erillistä perusopetuskoulua luokat perusopetuskoulua luokat 7-9 (yläasteet) 4 lukiota.
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
Oman äidinkielen ja kotikielen opiskelun merkityksestä
OIKEAT ASKELEET Perässäkulkijasta edelläkävijäksi Tablettitietokoneiden käyttö opetuksessa parantaa lasten ja nuorten kykyä ratkoa ongelmia.
Hanke: Tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntävän opetuksen kehittäminen Valtionavustus lukiokoulutuksen TVT:n opetuskäytöön sekä laite ja tietoverkkohankintoihin.
KAARINAN LUKION HARPPAUS Turun seudun lukiorehtoreiden syyspäivä
Perusopetuksen ja Tukitoimien kehittäminen ja Päijät-Hämeessä
Edusaimaa-opetusverkko HarjoitustyönHarjoitustyön esitys.
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Yhteysopettajien kokous Kirkkoharjun koululla
Miira Suomi, Jenna Sangi ja Matilda Ristola LO-11c
Tytöt teknologian taitajiksi
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA. Mikä vaikuttaa oppimiseen? O Fyysinen oppimisympäristö ja opetusmateriaali O Motivaatio O Emootiot O Opettajan pedagogiset valinnat.
Tietokoneavusteinen yhteisöllinen oppiminen - Alakoulussa opettajan näkökulmasta.
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Tieto- ja viestintätekniikan tulevaisuus Heikki Sitomaniemi muko11.
Tieto- ja viestintätekniikka eri oppiaineiden opetuksessa AO-koulutuksen perusharjoitteluinfo Olli Vesterinen, Sokla Mediakasvatuskeskus.
Verkko-opetuksen kehityssuuntia Pohjois-Savon tietoyhteiskuntastrategiaseminaari Ulla Voutilainen vararehtori.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Miten lukio siirtyy digiaikaan?
Ops seminaari Askola.
Verkkokurssit tuunattuina mobiileiksi Lauri Pirkkalainen Konneveden lukio
Laaja-alainen osaaminen OPS 2016
Verkkokurssit tuunattuina mobiileiksi Lauri Pirkkalainen Konneveden lukio
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
G.Taliacotius: Plastiikkakirurgiaa 1598 Tankens bilder : om människors vilja att synliggöra kunskap och idéer
G.Taliacotius: Plastiikkakirurgiaa 1598 Tankens bilder : om människors vilja att synliggöra kunskap och idéer
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
OPS 2016 teesit. Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö Esi-, perus- ja lisäopetuksen OPS-perusteet.
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Osaamisen ja sivistyksen asialla eNorssi 5v –juhlaseminaari Hämeenlinna TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN VAKIINNUTTAMINEN Irmeli Halinen.
TAMPEREEN SEUDULLINEN ESI- JA PERUSOPETUKSEN TVT-SUUNNITELMA VUOSILLE Jari Halonen.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Kansainvälisyys uudistetuissa opetussuunnitelmissa – Lupa sanoa!
Mikä käsityön opetuksessa muuttuu?
Nopolan koulu Opettajien veso
Opeka-kyselyn tulokset
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Tietotekniikkaa alakouluilla
IPPO-MALLI Toimintamalli opetuksen
Opetustoimi osana Jyväskylää
KETTULAN KOULUN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN STRATEGIA
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Esityksen transkriptio:

Kangasalan koulujen tieto- ja viestintätekniikan suunnitelma

2. Strategiset lähtökohdat ja viitekehys s.4 Kangasalan kuntastrategia Kangasalan kuntastrategia Kangasalan kunnan tietoyhteiskunta- strategia Kangasalan kunnan tietoyhteiskunta- strategia Opetussuunnitelman perusteet ja kunnan opetussuunnitelma Opetussuunnitelman perusteet ja kunnan opetussuunnitelma Esiopetuksen opetussuunnitelma Esiopetuksen opetussuunnitelma Muut mahdolliset asiakirjat Muut mahdolliset asiakirjat Seutukunnallinen yhteistyö Seutukunnallinen yhteistyö

3. TVT:n opetuskäytön visio s.4 ”Kangasalalaisista lapsista ja nuorista kasvaa taitavasti ja vastuullisesti tieto- ja viestintätekniikkaa käyttäviä kansalaisia. ” ”Kangasalalaisista lapsista ja nuorista kasvaa taitavasti ja vastuullisesti tieto- ja viestintätekniikkaa käyttäviä kansalaisia. ”

4. Tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön kehittämisen painopisteet s.5 kunnan oppilaiden ja opettajien tasapuolinen tietoyhteis- kuntavalmiuksien kehittäminen kunnan oppilaiden ja opettajien tasapuolinen tietoyhteis- kuntavalmiuksien kehittäminen täydennyskoulutuksen organisointi täydennyskoulutuksen organisointi ohjelmisto- ja tietokonekannan ja esitystekniikan ajanmukaistaminen ohjelmisto- ja tietokonekannan ja esitystekniikan ajanmukaistaminen koulu-AD:n kehittäminen koulu-AD:n kehittäminen samantasoisen toimintaympäristön tarjoaminen kaikille kouluille, opettajille ja oppilaille samantasoisen toimintaympäristön tarjoaminen kaikille kouluille, opettajille ja oppilaille sähköisten oppimisympäristöjen käyttö osana päivittäistä opetusta ja oppimista sähköisten oppimisympäristöjen käyttö osana päivittäistä opetusta ja oppimista opetuksen kehittäminen tieto- ja viestintätekniikan keinoin opetuksen kehittäminen tieto- ja viestintätekniikan keinoin verkostoituminen erityisesti seudullisesti verkostoituminen erityisesti seudullisesti jaja

Lähde: Tampereen TVT-strategia s.5 5. TVT-suunnittelun osa-alueet s.5

OPS TVT-STRATEGIA Sivistystoimenlautakunta ja sivistystoimenjohtaja Sivistystoimenlautakunta ja sivistystoimenjohtaja AT-yhteysopettajien kokous 2-3 krt/v AT-yhteysopettajien kokous 2-3 krt/v TVT-strategia/ kehitysryhmä TVT-strategia/ kehitysryhmä TVT-ryhmä Sivistystoimen edustus 1-2 Rehtorien edustus po + lukio 3 ATK-palveluiden edustus 1 Kehitysryhmien edustus 3 TVT-ryhmä Sivistystoimen edustus 1-2 Rehtorien edustus po + lukio 3 ATK-palveluiden edustus 1 Kehitysryhmien edustus 3 Koulutusryhmä Oppimateriaaliryhmä Tekninen ryhmä Suunnittelu/ Koulutus opmpankki/ Koulu-AD Suunnittelu/ Koulutus opmpankki/ Koulu-AD Laitehankinnat Resurssit Koordinaattori Rehtorit/ kehi s.6 Kangasalan koulujen TVT-organisaatio s.6 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto ATK-palvelut/ muut tukipalvelut

6. TVT-opetuskäytön tavoitteet s.7-8 Oppilas oppii itsenäisesti ja turvallisesti hankkimaan tietoa eri lähteistä, hallitsemaan ja käsittelemään tietoa, ja käyttämään sitä kriittisesti ikäkauden huomioon ottaen Oppilas oppii itsenäisesti ja turvallisesti hankkimaan tietoa eri lähteistä, hallitsemaan ja käsittelemään tietoa, ja käyttämään sitä kriittisesti ikäkauden huomioon ottaen Oppilas oppii erilaisissa ryhmissä ja eri oppiaineissa yhteisöllisiä työtapoja käyttäen vuorovaikutustaitoja, sekä viestintää Oppilas oppii erilaisissa ryhmissä ja eri oppiaineissa yhteisöllisiä työtapoja käyttäen vuorovaikutustaitoja, sekä viestintää Oppilas oppii erilaisten tietoverkkojen käyttämisen perusteita Oppilas oppii erilaisten tietoverkkojen käyttämisen perusteita Oppilas oppii tarpeelliset valmiudet tietotekniikan perustaidoissa sekä oikeissa tavoissa ja tottumuksissa Oppilas oppii tarpeelliset valmiudet tietotekniikan perustaidoissa sekä oikeissa tavoissa ja tottumuksissa Oppilas osaa hyödyntää tietotekniikkaa, mutta tuntee myös siihen liittyviä haittoja ja ongelmia Oppilas osaa hyödyntää tietotekniikkaa, mutta tuntee myös siihen liittyviä haittoja ja ongelmia Oppilas oppii tietoturvan perusteet ja ymmärtää sen merkityksen omalle työlleen sekä yhteiskunnalle Oppilas oppii tietoturvan perusteet ja ymmärtää sen merkityksen omalle työlleen sekä yhteiskunnalle

s.9 7. Tekninen toimintaympäristö s.9

s Tekninen toimintaympäristö s.10

8. Tukipalvelut s Opettajan tehtävä on opettaminen Opettajan tehtävä on opettaminen Apua tarvitaan joskus nopeasti Apua tarvitaan joskus nopeasti Laitteiden määrä kasvaa Laitteiden määrä kasvaa Painopiste sovellusongelmien ratkomisessa ja neuvonnassa Painopiste sovellusongelmien ratkomisessa ja neuvonnassa Tavoitteeksi toisen vakituisen mikrotukihenkilön palkkaaminen Tavoitteeksi toisen vakituisen mikrotukihenkilön palkkaaminen Soneran huoltosopimuksesta luopuminen Soneran huoltosopimuksesta luopuminen

Strategian keskeisiä kysymyksiä Siv.lautakunnan ja kunnan ylimmän johdon hyväksyntä Siv.lautakunnan ja kunnan ylimmän johdon hyväksyntä Toimijoiden selkeät tehtävänkuvat Toimijoiden selkeät tehtävänkuvat Sitoutuminen strategiaan - Päättäjätasolla - Koulutasolla Sitoutuminen strategiaan - Päättäjätasolla - Koulutasolla Koordinaattorin toimenkuva Koordinaattorin toimenkuva RAHA RAHA

Miten tvt:aa voi käyttää opetuksessa? Perinteiset työkaluohjelmat, kuten Office, OpenOffice ym. Perinteiset työkaluohjelmat, kuten Office, OpenOffice ym. Sähköposti: tehtävien palautukseen, kodin- ja koulun välinen viestintä (reissari) Sähköposti: tehtävien palautukseen, kodin- ja koulun välinen viestintä (reissari) Internet: tiedon monipuolinen lähde, nopea haku Internet: tiedon monipuolinen lähde, nopea haku Uudet tekniikat: blogit, You Tube, Podcast (Podcasting on tilauspohjaista äänitiedostojen julkaisua verkossa) Uudet tekniikat: blogit, You Tube, Podcast (Podcasting on tilauspohjaista äänitiedostojen julkaisua verkossa) Pedanet, OPIT, Moodle ym. oppimisympäristöt: tiedon tuottamiseen, varastointiin, esittämiseen, opiskeluun, valmiit tehtävät jne. Pedanet, OPIT, Moodle ym. oppimisympäristöt: tiedon tuottamiseen, varastointiin, esittämiseen, opiskeluun, valmiit tehtävät jne. Oppimisaihiot, erilaiset pienet opetusvideot Oppimisaihiot, erilaiset pienet opetusvideot Netti-tv, digi-tv, koulu-tv, videot- DVD Netti-tv, digi-tv, koulu-tv, videot- DVD Tiedon jakelukanava opettajille ja oppilaille: esim koulu-AD, oppimateriaalipankki Tiedon jakelukanava opettajille ja oppilaille: esim koulu-AD, oppimateriaalipankki Etäopiskelu (esim. Pirkanmaan lukiot, KALU) Etäopiskelu (esim. Pirkanmaan lukiot, KALU) Animaatiot, kuvataide Animaatiot, kuvataide TN ja TS: suunnittelu, koneistus, kirjonta TN ja TS: suunnittelu, koneistus, kirjonta Erilaiset kamerat dokumentointiin, dokumenttikamera esittämiseen Erilaiset kamerat dokumentointiin, dokumenttikamera esittämiseen

Kangasalan koulujen tieto- ja viestintätekniikan suunnitelma ESITYS OLI TÄSSÄ. KIITOS KUUNTELIJOILLE! KYSYMYKSIÄ?

Esimerkkejä opetuskäytöstä Biomi Biomi Biomi Tulevaisuuden esitystekniikkaa Tulevaisuuden esitystekniikkaa Tulevaisuuden esitystekniikkaa Tulevaisuuden esitystekniikkaa Käspaikka - käsityön (TN ja TS) ideoita ja aihepiirejä Käspaikka - käsityön (TN ja TS) ideoita ja aihepiirejä Käspaikka - käsityön (TN ja TS) ideoita ja aihepiirejä Käspaikka - käsityön (TN ja TS) ideoita ja aihepiirejä EDU – Perusopetus EDU – Perusopetus EDU – Perusopetus EDU – Perusopetus Ideapaja –etusivu Ideapaja –etusivu Ideapaja –etusivu Ideapaja –etusivu Maantieto.fi - maantiedon opettaja verkossa Maantieto.fi - maantiedon opettaja verkossa Maantieto.fi - maantiedon opettaja verkossa Maantieto.fi - maantiedon opettaja verkossa TOP-keskus - OppimisAihiot ja LinkkiVinkit TOP-keskus - OppimisAihiot ja LinkkiVinkit TOP-keskus - OppimisAihiot ja LinkkiVinkit TOP-keskus - OppimisAihiot ja LinkkiVinkit Hyviä TVT-käytänteitä opetukseen (kaikki) Hyviä TVT-käytänteitä opetukseen (kaikki) Hyviä TVT-käytänteitä opetukseen (kaikki) Hyviä TVT-käytänteitä opetukseen (kaikki) | YLE | Kulttuuri/Oppiminen :: Opinportti | YLE | Kulttuuri/Oppiminen :: Opinportti | YLE | Kulttuuri/Oppiminen :: Opinportti | YLE | Kulttuuri/Oppiminen :: Opinportti