Mainoselokuvalle tyypillistä Korkeat kustannukset pituuteen/kestoon nähden Täysin manipuloitu tilanne esitetään ikään kuin se olisi realismia/totta – erona.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Obscure Entertainment
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
WordPress- koulutus Kaarinan & Espoon NKK.
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ Eero Tourunen 2003 Projektin johtaminen -opintojakso Yliopiston ja yritysten projektiyhteistyö.
Innostavan esityksen muistavat kaikki. Ideasta käytäntöön NY 12h –leirin esitys2008.
LOF 2010 Rotary - Tiedotus 1 VIESTINTÄ TAPAHTUMA KANAVA - häiriöt - no-signal LÄHETTÄJÄ - ilmaisukyky - esitystapa - taustat (media/yksilö) VASTAANOTTAJA.
Mitä on kirjoittaminen? (s. 55)
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
Jousenpuiston ja Matinkylän metroasema-alueet KEHITTÄMISIDEAT INFO
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
VESIKANSAFOORUMI YHTEISÖPROJEKTI LÄHIPALVELUALUEELLA.
Mosaiikki Kevät 2011 dd.mm.yyyy1Talentum / Presentation / Author name.
Suomen latu ry Marina Tuura.
Tikkurila 10 The City of dreams
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Ääni kentällä ja jälkituotannossa Lauri Piispanen.
おぼえていますか。 En puhu kiinaa ollenkaan. Saisinko kahvia.
Toimintasuunnitelma.
Onnistunut tapahtuma -päivä
Preppaus ENA 4.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Lasten suusta.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa Toimintasuunnitelma.
Slideshare koonti Mervi Isola.
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Realisoituuko työvoimapula - välityömarkkinoistako ratkaisu?
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset.
HOLLOLAN URHEILIJAT-46 AMPUMAHIIHTO SUUNNITELMA SYYSKUU - JOULUKUU 2014.
Työllisyysportti ”Ei vain tietoa, vaan ihmistä varten”
DIAKONIATYÖNTEKIJÖIDEN PÄIVÄT DIPOLI NYT TIENI KULKEE KOULUHUN
Ratkaisunesittely. Asiakas- hankinta Kaupasta päättäminen Ratkaisu vastaväitteisiin Vastaväitteet lukkoon Ratkaisuesitys Kartoitus Luottamus yritykseen.
1. Päivä pääministerinä Aihe: Innosta antamaan korkean tason päätöksenteon palautetta Rajaus: Energia-budjetti-päästöt-talous Menetelmä: Saitti/peli/leikki,
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Demokratiaa etsimässä Helsingin demokratiaryhmän pohdinnoista.
TuTufoorumi Valta ja vallanjako. Metodologia Millä perusteella heikkoja signaaleja valitaan käsittelyyn –Onko objektiivista täysin koneellisen.
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
Puhelintyöskentely.
YHTEINEN IDEOINTI. Mitä yhteisiä työpäivään liikettä lisääviä asioita jo teemme? Kirjatkaa keskeisimmät asiat ylös. Voisiko joitain näistä asioista.
Keuhkojen Röntgenkuvaus
Muodollinen subjekti. Kaduilla tuulee…… IT  Kello on 8.15  On tiistai  On marraskuu  Keskustasta on 2 km koululle  On + 4 astetta  On sateista.
ToMuT-hanke Visiotyökirja Pasi Silander ToMuT-hanke Mitä pitää kyetä näkemään tulevaisuuden visioita varten? Millaista näkemystä tarvitaan? Mitä.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Muodollinen subjekti. Kaduilla tuulee……  Kello on 8.15  On tiistai  On marraskuu  Keskustasta on 2 km koululle  On + 4 astetta  On sateista  Sataa.
VERKKOKAUPAT T-TK-1-2 Sara Rocco, Jaana Malm, Miko Pukkinen.
Kuinka esittää ratkaisu menestyksekkäästi B2B –myyntineuvottelussa Based on Thesis (2013) Mari Klemola.
Aloitusseminaarin ohje
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Äidinkieli 2 Puheenvuoroteoriaa. Puhuminen Seuraavassa yleistä teoriaa, tietoiskuohjeet s. 12.
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Joulun runoja © Jorma Piippo. Musta joulu Maa oli valkoinen viime viikolla, lunta oli mukavasti, sopivasti. Tuntui hyvältä, kun tuli lumi, ei ollut synkkää,
Suomi 1B Torstai 1. syyskuuta 2016.
Mainostaminen ja tuote-esittely
Mikä ihmeen pecha kucha?
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
PITCHAUS Hero 2017.
Alaikäisen tekemä sopimus Anniina Väisänen & Jutta Kokkonen
LIIKEKIRJEET.
Toiminnan suunnittelu TSPK tavoite
VANTAAN RATIKKA Suomen raitiotiekaupunkien verkoston seminaari 2018
RUOKAKASVATUKSEN VUOSIKELLO
Esityksen transkriptio:

Mainoselokuvalle tyypillistä Korkeat kustannukset pituuteen/kestoon nähden Täysin manipuloitu tilanne esitetään ikään kuin se olisi realismia/totta – erona journalismiin, joka hyväksyy taltioitavaksi todellisuuden Vaatimus: pitää olla 10 – 100 ihmistä käytössä tarkkaan sovittuna aikana Pitää luoda esim. mielikuva toisesta vuodenajasta tai vuorokaudenajasta rakennettuun miljööseen Kuvauspaikka pitää olla täysin hallinnassa (vaikka se olisi ”julkinen”) Liittyminen kampanjaan vaatii, että videotuotanto aloitetaan kuukausia ennen esitystä

TV-mainoksen tuottaminen:tapaus SM-hiihto Tarjouspyyntö ja tarjouskilpailu syyskuussa Kuvaus marraskuussa Mainos esitetään tammikuussa Aihe: SM-hiihtokilpailut Vantaalla Pituus 20 sekuntia

Mitä siinä pitää olla? SM-hiihto on yleisöä innostava tapahtuma Sinne on helppo tulla (Vantaalle) Siellä on lunta Mainoksen kustantajat (sponsorit) vilahtavat kuvassa

Miksi neljö kuukautta ennen? Mainokseen saadaan tähti, hiihtosankari, joka on hyvin rajallisen ajan käytettävissä marraskuussa Joulukuussa ei kukaan ehdi (pyhät, harjoitusleirit ym.) Tuotannosta on annettava alustava demo ennen joulua Mainos hyväksytään eri versioista joulun ja Uuden vuoden välisenä aikana

Tuottajan riski ja vastuu Asiakas (kisaorganisaatio) haluaa vain tietää, että mainos valmistuu ja esitetään Tuottaja tarjoaa tuotannon sitovassa tarjouksessa tiettyyn hintaan (vain yksi hinta), jonka jälkeen vastaa kaikesta – ei tarjoudu ”yrittämään” tuotantoa vaan tekemään (voi vain kuvitella, mitä taloudellista haittaa asiakas voi esittää, jos mainosta ei saada)

Tuottajan yleiset riskit Onko marraskuussa (kuvaukset) lunta ja latu sekä valoa esiintyvää urheilutähteä varten? Onko lumikone, jos lunta ei sada? On riitävän kylmä, jotta keinolumi pysyy? Pitääkö mennä sinne, missä lunta varmasti on eli Lappiin tai Kuusamoon?

Elokuvakerronnan osaaminen Mikä on mainoksen syntaksi ja kielioppi (esim. montako esitettävää kohtausta) Kuvallinen realismi / draamallinen fiktio Selostaja vai esiintyjän puhe Musiikki ym.äänimatto Mitä asiakas voi sanoa näistä? Ei ennen tarjouksen tekemistä juuri mitään? Mestarihiihtäjä tekee yhden päivän aikana lähes mitä pyydetään? + mahdollinen varapäivä

Ratkaisu: Tikkurila - Hakunila Vantaan Liikenne ja Vantaan Energia tulivat rahoittajiksi Vantaan sisäistä liikennettä esitetään Tikkurilan asemalta Hakunilan urheilupuiston tekninen henkilökunta lupasi keinolunta ja näytti tilapäisen ladun paikan > Hiihtokilpailun yleisöä saapuu junalla ja jatkaa bussilla. Sitten hurrataan hiihtäjille kilpailupaikalla.