Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Alaikäisen tekemä sopimus Anniina Väisänen & Jutta Kokkonen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Alaikäisen tekemä sopimus Anniina Väisänen & Jutta Kokkonen"— Esityksen transkriptio:

1 Alaikäisen tekemä sopimus Anniina Väisänen & Jutta Kokkonen
Kuluttajariita Alaikäisen tekemä sopimus Anniina Väisänen & Jutta Kokkonen

2 Lähtökohta Henkilö x:n 14-vuotias poika teki Game Oy:n kanssa kolmen kuukauden sopimuksen Xbox Live Gold –peliominaisuudesta pelikonsoliin. Kauppahinta oli 22,90 euroa ja se maksettiin kokonaan ostohetkellä. Riidassa on kyse siitä, onko alaikäisen tekemä sopimus sitova.

3 Vaatimukset ja vastaus
Vanhempi otti sopimustekopäivänä yritykseen yhteyttä ja vaati kaupan peruuttamista. Myyjän mukaan kauppaa ei voinut enää perua, koska peli oli jo aktivoitu koodilla, jota ei voinut enää palauttaa. Poika oli tehnyt tilin ennen ostoa ilman lupaa. Pojan mukaan ikää ei kysytty tilin avaamisessa. Kyse ei ollut kertaostoksesta, koska sopimuksen kesto oli kolme kuukautta ja tällä peliajalla voi pelata ja katsoa alaikäisiltä kiellettyä materiaalia. Myyjä kiisti vaatimukset, tuote on hinnaltaan 14-vuotiaalle pienehkö ostos. Myyjä on kertonut, että on oltava vähintään 16-vuotias, jotta voi luoda tilin. Tuotteen ostaminen ei velvoita lisäostoksiin. Sopimus päättyy kolmen kuukauden päästä.

4 Ratkaisu Kun arvioidaan alaikäisen vajaavaltaisen tekemää sopimusta ilman edunvalvojan suostumusta, mikä on merkitykseltään tavanomainen tai vähäinen, otetaan huomioon vajaavaltaisen ikä ja tuotteen hinta sekä mitä on ostettu. Lautakunta toteaa, että ostos on nykypäivänä tavanomainen hankinta 14- vuotiaalle.


Lataa ppt "Alaikäisen tekemä sopimus Anniina Väisänen & Jutta Kokkonen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google