Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

おぼえていますか。 En puhu kiinaa ollenkaan. Saisinko kahvia.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "おぼえていますか。 En puhu kiinaa ollenkaan. Saisinko kahvia."— Esityksen transkriptio:

1 おぼえていますか。 En puhu kiinaa ollenkaan. Saisinko kahvia.
Millainen on japanilainen ruoka? Palaan kotiin klo 5 (17) maissa. Minulla ei ole kun vähän rahaa. Olen vielä opiskelija. Onko sinulla sisaruksia?

2 Tytön edessä on koira. Hattusi on takanasi. Milloin on syntymäpäiväsi? Tänään en syönyt aamupalaa kovin paljon. Menen ravintolaan kerran viikossa. Otatko kahvia (ehdotus). – Kiitos. Mennään yhdessä.

3 おぼえていますか。 Mitä sanot japaniksi, ensimmäisessä tapaamisessa?
kun haluat kahvia? kun haluat tietää tavaran hinnasta? kun haluat tietää jonkun puhelinnro:sta? kun haluat tietää jonkun iästä? kun astut opettajan huoneeseen?

4 Mitä sanot japaniksi, kun odotat innolla jotakin? kun haluat kysyä jonkun viikonlopusta? kun et ymmärrä? kun kuulit ikävästä asiasta? kun kuulit hyviä juttuja? kun haluat tietää mihin aikaa jokin alkaa?

5 Olen kotoisin Tokiosta.
Harrastukseni on … Onko kaikki kunnossa? Montako kertaa viikossa? No niin, sitten… Tervetuloa. Peremmälle. Pian kylmenee.

6 おぼえていますか。 はる学っき kevätlukukausi
場面(ばめん)  Tilanteisiin liittyviä idiomeja ja ilmaisuja, joita alkeiskurssilainen osaa käyttää.

7 Haluaa ostaa uudet kengät isossa tavaratalossa:
Ensimmäinen tapaaminen. (tervehdys, käyntikorttien vaihto, tietojen tarkistus jne.) Haluaa ostaa uudet kengät isossa tavaratalossa: myyntipiste, kerros, neuvottelut myyjän kanssa (esim. millaisia kenkiä, hinta jne.)> Kpl 12, 15

8 Asemalla (mikä juna, lähtöaika, missä voi odottaa jne.) > Kpl 17
Kutsu/ehdotus: elokuviin, omaan kotiin, ravintolaan, shoppailuun (ajat, miksi kutsutaan/ehdotetaan)> Kpl 11, 13. Puhelimessa> Kpl 14.

9 Sinulta pyydetään tekemään/tekemättä jotakin oppitunnilla> Kpl 15.
Valuutan vaihto pankissa> Kpl 16. Esittää itsesi japanilaiselle opiskelijalle> Kpl:n 13, 14, 16 kielioppia käyttäen (keskustelutunnilla)


Lataa ppt "おぼえていますか。 En puhu kiinaa ollenkaan. Saisinko kahvia."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google