Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Obscure Entertainment

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Obscure Entertainment"— Esityksen transkriptio:

1 Obscure Entertainment
YLEISTÄ Perustettu toukokuussa 2008 Yritysmuoto osuuskunta, osakeyhtiö alkaen Osakkaita kaksi kappaletta Tarinallisiin, elegantteihin ja tarvittaessa provosoiviinkin tuotantoihin erikoistunut tamperelainen elokuva- ja mainostuotantoyhtiö.

2 Obscure Entertainment
TUOTANNOT JA JULKAISUT Neljä itsenäistä lyhytelokuvajulkaisua Smile, ohj./käs. Ville Rissanen, ensi-ilta 2013 Raimo ei näytä Kevin Costnerilta, ohj./käs. Ville Rissanen, ensi-ilta 2011 Poseeraus, ohj./käs. Ville Salminen, ensi-ilta 2010 Kun liikun, ohj.käs. Ville Rissanen, ensi-ilta 2009 Useita mainostuotantoja Lukuisia musiikkivideojulkaisuja Kymmeniä yritysvideotuotantoja Elokuva- ja mainostuotannon lisäksi toimialoina valokuvaus, elokuvauskaluston vuokraus ja koulutus sekä konsultointi.

3 Obscure Entertainment
HENKILÖKUNTA Ville Rissanen Ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja Ville Salminen Kuvaaja, valokuvaaja, jälkituotantovastaava Lissu Hirvikallio-Setälä Tuottaja Vakituisen henkilöstön lisäksi tuotannoissa mukana usein freelancereita kuten ohjaajia, kuvaajia, valaisijoita, valomiehiä, kamera-assistentteja, äänisuunnittelijoita, leikkaajia, ym.

4 Obscure Entertainment
TRAILERITYÖPAJA - ESIMERKKITUOTANTO Obscure Entertainment toteutti ja julkaisi Turun Nuorelle Teatterille tv-mainoksen heidän tuottamaansa musikaaliin 1827 Infernal Musical. Mainosaikaa oli rajallisesti, joten sen sijaan, että yritettäisiin kertoa koko musikaalin tarina lyhyesti, päätettiin toteuttaa tyylitelty teaser, joka esittelee musikaalin hahmoja ja tunnelmaa.

5 Obscure Entertainment
TRAILERITYÖPAJA – TEATTERIPUOLEN NÄKEMYKSIÄ Kuinka moni kokee tarpeelliseksi tuotantoyhtiön mukanaolon teatteritrailerin tekemisessä? Onko hinta suurin kysymys, kun mietitään tuotantoyhtiön mukanaoloa? Mikä on oikea esityskanava teatteritrailerille? Voisiko tuotantoyhtiölle ulkoistaa myös muita sisältöpalveluita, kuten näytelmän graafista ilmettä ja markkinointia?

6 Obscure Entertainment
TRAILERITYÖPAJA – TUOTANTOYHTIÖN KÄYTTÖ TRAILERIN TEOSSA Esityskanavan valinta: Missä traileri esitetään? Esityskanavan valinta vaikuttaa olennaisesti kuvausformaattiin sekä trailerin kestoon. Taiteelliset näkökulmat: Kuka on trailerin tuotannosta taiteellisesti päävastuussa? Ohjaako trailerin tuotantoyhtiön ohjaaja vai itse näytelmän ohjaaja? Annetaanko tuotantoyhtiölle taiteellisia vapauksia? Sisällöllinen ajattelu: Mikä on trailerin toteutustapa? Kuvataanko näytelmä livenä ja leikataan traileri, käsikirjoitetaanko traileri näytelmän pohjalta vai jotain aivan muuta? Budjetti: Mikä on trailerin budjetti?

7 Obscure Entertainment
TRAILERITYÖPAJA – TUOTANTOPROSESSI Á LA OBSCURE Ensimmäinen yhteys Ensimmäisen yhteydenoton jälkeen järjestetään tapaaminen, jossa käydään läpi edellä mainitut teatterin suunnitelmat ja tarpeet. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty Ennakkosuunnittelu on tärkeä osa tuotantoprosessia. Käsikirjoitus, kustannuslaskelmat, aikataulusuunnittelu, logistiikka. Jo tässä vaiheessa tuotantoa selkiyttää se, että teatterin puolelta trailerin tuotannosta on vastuussa vain yksi henkilö. Kamera käy Siirrytään kuvauksiin ennakkosuunnitelman mukaisesti. Teatterin vastuuhenkilö mukana kuvauksissa, jos parhaaksi näkee. Leikkaushuoneen lattia Leikkausvaiheessa tuotantoyhtiö toimittaa ns. offline-versioita teatterille nähtäväksi ennakkosuunnitteluvaiheessa sovitun mukaisen määrän. Offline-leikkauksen valmistuttua siirrytään online-vaiheeseen, jossa yleensä teatterille tarjotaan myös mahdollisuus kommentointiin. Punainen matto Julkaisuajankohta ja –paikka teatterin päätettävissä, kun toivotut esityskopiot on toimitettu.

8 Obscure Entertainment
TRAILERITYÖPAJA – KYSYMYKSIÄ Mitä kysymyksiä edellä kuvailtu tuotantoprosessi herättää? Onko kohtia, joihin toivotte tarkennusta? Missä kohdin toivoisitte suurempaa osallistumista tuotantoyhtiöltä? Millä tavoin koitte tämän kurssin yhteydessä toteutetun trailerin tuotantoprosessin?


Lataa ppt "Obscure Entertainment"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google