Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oppilaitoksen mahdollisuudet nuorten työllistämisen tukemiseen
Advertisements

Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
LUVALLISET POISSAOLOT
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
Hyvää työpäivää!.
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
Esiopetuksen huoltajat 2014 Generated on :41.
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Työsuojelu Henkilökohtaisen avun miniseminaari
Yliopistojen 26. työsuojelupäivät 9. –
Ajankohtaiskatsaus koulutuspolitiikkaan varhaiskasvatuslaki, esiopetuksen velvoittavuus, rakennepoliittinen ohjelma, työrauhalakiuudistus ja valtionosuusuudistus.
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
V V V V V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon.
Perusopetuksen oppilaat 2014 Generated on :03.
Turvallisuusilta Ajatuksia varautumisesta ja turvallisuudesta
Väkivaltainen ekstremismi Suomessa
Työsuojeluvastuut.
V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punainen Risti Lasten turvallisuuden edistäminen SPR:ssä.
Turvatakuu -kohti riskitöntä opintaivalta Joensuu TERVETULOA!
Perusopetuksen ryhmäkoko
Seinäjoki kisa A Tuomari: Tytti Lintenhofer ALO 12kyl, 4pys Kyl:
TYÖHYVINVOINTI SEURAKUNTATYÖSSÄ 2007
Työkyvyn tuki-nettiopas
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Maitotaito PIENEN VAUVAN PÄIVÄ Maitotaito.
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Päätöksenteko yhdistyksissä
Älä riko hoitajaasi -diasarja ammattiosastojen käyttöön
Kuntoutuspalveluohjaus – työkyvyn tukemisen prosessi
Epäasiallinen käyttäytyminen
Työssä selviytymisen malli Itella konsernissa
Hoitoonohjaus – syntipukin kohtalo vai mahdollisuus parannukseen? Projektipäällikkö Antti Hytti, Elämäntapaliitto , Helsinki.
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
Lapsen oikeus väkivallattomaan kasvuympäristöön Mirjam Kalland.
Tilastollisesti merkitsevä nousu Tilastollisesti merkitsevä lasku Edelliseen aineistoon KMT 2005 verrattuna* KMT Kevät06 puolivuosiaineisto KMT SYKSY05/KEVÄT06.
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Työsuojelun toimintaohjelma
Työhyvinvointi työnantajan näkökulmasta A-klinikkasäätiön työsuojelun työkokous Hämeenlinna Kirsti Aalto.
Turvallisuushavainnot – yhteistyöllä kohti turvallisempaa työpaikkaa
Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
PERHEVÄKIVALTA tte. Mitä perheväkivalta on?  Fyysinen: kurittaminen, potkiminen, lyöminen  Henkinen: sanallista alistamista, nolaamista ja vapauksien.
TYÖKYKY TYÖNTEKIJÄN VOIMAVARAT s * Terveys, elintavat, lepo * Osaaminen, kehittyminen * Arvot, asenteet, motivaatio * Elämäntilanne TYÖN VAATIMUKSET.
Työolosuhteet ja ilmapiiri Tiedot koottu Essin sivuilta.
Häirintä tai epäasiallinen kohtelu Ilmoita epäasiallisen kohtelun kokemuksestasi sen aiheuttajalle mahdollisimman pian Ilmoitus asiaperusteisesti (todelliset.
Yhteysopettajakoulutus °36'28.3"N + 19°21'37.0"E
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
Pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaan perusopetukseen ottaminen
Toimiminen uhka- ja hätätilanteessa
KASVATUSKESKUSTELU = KAKE
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Tehostetun tuen lapsen 1. luokalle ottaminen
Opetussuunnitelma ops
Hätäilmoitusohje Hätänumero 112 Soita hätäpuhelu itse, jos voit.
SUUNNITELMA KIUSAAMISEN EHKÄISEMISEKSI Nilakan yhtenäiskoulussa
Opettajan oikeuksista ja velvollisuuksista ja muusta ajankohtaisesta
Palautteen anto, puuttuminen ja puheeksi ottaminen
Työhyvinvointi …turvallista, terveellistä ja tuottavaa työtä, jota ammattitaitoiset työntekijät ja työyhteisöt tekevät hyvin johdetussa organisaatiossa.
Työssä olevan työ- ja toimintakyvyn arviointi työterveyshuollossa
TYÖTURVALLISUUS.
Poissaolojen seuranta / poissaoloihin puuttuminen
Opettajalla huoli Ilmoitus- velvollisuus poliisille
Siun soten päihdeohjelma
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Esityksen transkriptio:

Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely Tilanteessa: Pyri toimimaan rauhallisesti, ettet omalla toiminnallasi kasvata tilannetta. Tarvittaessa pakene ja suojaudu. Hälytä apua. Työssä tai työympäristössä ei pidä sietää väkivaltaa tai sen uhkaa. Henkinen ja fyysinen väkivalta eivät kuulu työpaikalle. Opetus- ja kasvatusalalla toimivan ei pidä sallia väkivaltaa kenenkään taholta (lapsen, oppilaan, opiskelijan, huoltajan, työyhteisön jäsenten eikä ulkopuolisten taholta) eikä minkäänlaisten välineiden välityksellä. (TtL 27 §) Jos tilanne aiheutti terveydelli-siä oireita tai vammoja, käänny heti työterveys-huollon puoleen. Saata asia myös työsuojelu-valtuutetun tietoon tuen saamiseksi. Työsuojelu-valtuutettu tukenasi Tilanteen jälkeen: Ilmoita tilanteesta työnantajan edustajalle eli esimiehellesi Tee väkivalta- tai turvallisuuspoikkeamailmoitus (TtL 19 §). Alle 15-vuotias lapsi tai oppilas on teoistaan vahingonkorvauksellisessa vastuussa ja nuorella (15-18-v. ) on rikosoikeudellinen vastuu teoistaan. Esimiehen velvollisuus on selvittää tapahtunut ja ryhtyä toimenpiteisiin väkivallan poistamiseksi ( TtL 8, 10, 27 §). Voit kääntyä myös esimiehen oman esimiehen puoleen, jos esimies ei selvitä asiaa kohtuullisessa ajassa (TtL 8, 10 §). Ilmoitus työsuojeluviranomaiselle, jos työnantajan työoloja koskevissa toimissa puutteita tai tilanteesta aiheutunut vakavia vammoja (TsVL 46, 50 §, RL 47 LUKU). Työnantaja toteuttaa tarvittavat korjaustoimenpiteet töissä ja työoloissa. Opetuksen järjestäjä ja esimies ryhtyvät oppijan kannalta tarpeellisiin toimenpiteisiin. Ilmoitus poliisille aina, kun kyseessä uhkaus, pahoinpitely (myös lievä) tms. tilanne. Tilanteen yhteinen selvittely ja tutkinta yhteisesti mahdollisimman pian Läsnä esimies ja työntekijät (osalliset, todistajat), työsuojeluvaltuutettu ja tarvittaessa työterveyshuolto (TtL 10, 17 §, TtHL 12 §). Tilanteen läpikäynti ja analysointi (TtL 10, 27 §). Tarvittaessa selvitys opettajan voimakeinojen käytöstä (POL 36b§). Tilanteen selvittelyssä sovitaan toimenpiteistä ja arvioidaan, onko korjattavaa opetuksen järjestelyissä tai työoloissa (TtL 10, 17, 27 §) sekä korjattavaa työpaikan väkivalta- ja uhkatilanteiden ehkäisyyn liittyvissä menettelytapaohjeissa tai toimintatavoissa ml. pelastautumis- ja kriisisuunnitelma ja järjestyssäännöt, työpaikan väkivallan torjumiseen ja rajoittamiseen liittyvissä turvallisuusjärjestelyissä ja –laitteissa, mahdollisuudessa avun hälyttämiseen sekä menettelytapojen noudattamisessa ja osaamisessa tilanteissa (harjoittelu) (TtL 14, 17 §). Lisäksi arvioidaan tarve rikosilmoitukseen, tapaturmailmoitukseen vakuutusyhtiölle, uhrin jälkihoitoon, oppijan kurinpitorangaistustuksiin, oppilas- ja opiskelijahuoltoryhmän kokoontumiseen, lastensuojeluilmoitukseen (TtL 8, 10, 27 §, TtHL 12 §, THL 16,17 §, POL 29, 31a, 36a §, LSL 25 §) RLä 16.1.2015