Riihimäen kaupungin ympäristönsuojelumääräykset

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jätevesien käsittely kuntoon
Advertisements

Jätevesiasetus ja Porin kaupungin ympäristötoimisto
Haja-asutusalueen jätevesi-ilta
Haja-asutuksen vesihuollon perusteet
Turvallisuusluvan ja luvan muutosten hakeminen Säteilyturvakeskuksesta Hakemuslomakkeet Säteilyn käyttö teollisuudessa, tutkimuksessa, opetuksessa, tuote-
Selvitys haja-asutusalueen jätevesien pienpuhdistamoiden toimivuudesta Hur fungerar minireningsverken i verkligheten.
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
BIOCLEANER Mullistava jäteveden puhdistusmenetelmä.
ASETUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO SATAKUNNASSA HAJA-HANKKEEN KYSELYN TULOKSIA Haja-asutuksen jätevesien käsittely –koulutustilaisuus
SUOMI – JÄRVIEN JA JOKIEN MAA
Teollisuusalueiden jäte- ja hulevedet –seminaari
Lounais-Suomen ympäristökeskus ASETUKSEN TARKOITUS Asetuksen tarkoituksena on vähentää talousjätevesien päästöjä ja ympäristön pilaantumista.
Hajajätevesiasetus – rakennusvalvonnan uusi riesa?
Asetus talousjätevesien käsittelystä viemäriverkon ulkopuolella
Kiinteistökohtaiset jätevesijärjestelmät Kirsi Mäensivu Jässi-jätevesineuvontahanke
JÄTEVESIEN KÄSITTELY VIEMÄRIVERKOSTOJEN ULKOPUOLISILLA ALUEILLA
Riihimäen Vesihuoltopäivä
LAUKAAN VESI- JA VIEMÄRILAITOS
TUKES Kolme säädöstä palovaroittimista Jussi Rahikainen SM pelastusosasto.
Tulvadirektiivin esittely Tulvadirektiivityöryhmä Minna Hanski, MMM.
VESIHUOLTOLAIN UUDISTUS
Talousveden laatuvaatimukset
Suunnittelijaseminaari MPK 1 Kommenttipuheenvuoro: Jätevesisuunnitelman laadun merkitys lausunnon antamisen ja valvonnan kannalta Mari Pihlaja-Kuhna.
JÄTEVESIEN KÄSITTELY HAJA- ASUTUSALUEELLA RAAHEN SEUTUKUNNASSA HANKE RAAHEN SEUTUKUNNAN KEHITTÄMISKESKUS / MAASEUDUN OSAAMISVERKOSTO.
Lopen vesihuoltopäivä Lainsäädäntö ja kunnan käytäntö jätevesiasioissa Juha Viinikka ympäristöpäällikkö.
VESIOSUUSKUNNAT NURMIJÄRVELLÄ Mahdollisuus maaseudun vesihuollon kehittämiseen.
1 LÄNSI-UUDENMAAN VESI JA YMPÄRISTÖ RY VÄSTRA NYLANDS VATTEN OCH MILJÖ RF Kiinteistökohtaisten jätevesisuunnitelmien laadun kartoitus Länsi-Uudellamaalla.
Merenkulusta aiheutuvat päästöt mereen
SÄÄDÖKSET PALOVAROITTIMILLE • VN:n asetus sähkö- ja elektroniikkaromusta (852/2004) • YM:n asetus rakennusten paloturvallisuudesta annetun asetuksen muuttamisesta.
Asetus talousjätevesien käsittelystä viemäriverkon ulkopuolella
AYYE Säädöskokoelma ja syksyn toimivalta.
Lapin sairaanhoitopiiri Tietohallintastrategia 2007–2011.
Eläinsuojan ympäristölupa Valvonnan näkökulma
Kotiseutukosteikot - Life: kosteikkokoulutus Jyväskylä Luonnonsuojelu- ja metsälain kohteiden huomioiminen kosteikkohankkeissa Juha Jämsén.
Eevaleena Häkkinen Ylitarkastaja, ympäristöministeriö TV- ja tietokonelaitteiden kierrätys, Taideteollinen korkeakoulu Luentorunko 1) Suomen.
Elintarvikevalvonnan tiedonkeruun tietovarastoinnin tarpeet tulevaisuudessa Saila Suominen
Pidä pelivaraa moottorikelkkailija
Tulvadirektiivin keskeinen sisältö
K-moduuli Luento 5: Desibelikäsite, teknisistä määräyksistä
Hulevesiin liittyvä lainsäädäntö ja sen kehitysnäkymät
Vesihuolto-osuuskunnat osana kansallista vesihuoltopolitiikkaa Pellervon Päivä 2010 Vesihuolto-osuuskunta -seminaari Helsinki, Jaakko Sierla,
Eläinsuojien ympäristöluvat
Tuotantopihan aluesuunnittelu
Eläinsuojien ympäristöluvat
Harjoitustyö Vesa Harmaakorpi Professori Innovaatiojärjestelmät
Maatalouden vesiensuojelu ”Nitraattiasetus”
Riihimäen kaupunki vesihuollon kehittämissuunnitelma
17/6/2009 Päijät-Hämeen haja-asutuksen vesihuollon kehittämissuunnitelma Vesihuollon kehittämissuunnitelmat Vesihuoltopäivä Suvi Virta.
Kohti uudistuvia lasten, nuorten ja perheiden palveluita Kanta-Hämeessä. Dialoginen paneeli Kanta-Hämeen johtajuusfoorumi ’Kuka tätä kaikkea monialaisuutta.
ELÄINSUOJELUASETUS Eläinten pitopaikka P11 § Yleiset vaatimukset Eläimen pitopaikka sekä pitopaikan rakenteet ja laitteet on suunniteltava, rakennettava.
Eläinsuojien ympäristöluvat ja valvonta
MAASEUTU JA JÄTEVEDET Pohjois-Savon maaseutuverkosto – seminaari , Kuopio Martti Veteli, Ylä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymä.
Pohjois-Savon vesihuolto vuonna 2007 ja vesihuollon kehittämistarpeet Elsi Janhunen Savonia-ammattikorkeakoulu Tekniikka, Kuopio.
ELÄINSUOJIEN YMPÄRISTÖLUVAT POHJOIS-KARJALAN ELY-KESKUS, Kari Lahtinen.
”Vedettömät ja vähävetiset käymälät” – uusi RT-kortti Kuivakäymälä – toimiva ratkaisu –seminaari Tampere DI Erkki Santala Hajaputsari ry.
Vesiliikennelaki 1 luku Yleiset säännöt Oppikirjan sivu § Lain tarkoitus lain tarkoitus on edistää vesiliikenteen turvallisuutta ja ehkäistä vesikulkuneuvojen.
1 Pienten toimijoiden helpotukset ja raakamaidon suoramyynti Pirjo Korpela Evira
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
Vesihuollon kehittämissuunnitelma
Type of effects Haittatyypit The consumption of oxygen
Esityksen lopussa: Osoita päättäjälle!!!
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Ilkon vanhan ampumaradan maaperä-tutkimukset ja tulosten raportointi
Jätevesien käsittely haja-asutusalueella
Erityistä vaaraa aiheuttavien kohteiden ulkoiset pelastussuunnitelmat ja harjoitukset Vantaa Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos Pasi Kääriäinen.
Ilimajoelta, Päivää kaikille !! Tasapuolisesti Tiätenki
LHJ:n omistajapäivät
Ajankohtaista julkisista hankinnoista
TOIMINTA KYRÖNPELLON AMPUMARADOILLA
Rautjärven Veden toiminta-alueiden vesihuolto
Esityksen transkriptio:

Riihimäen kaupungin ympäristönsuojelumääräykset Jätevesien käsittelyvaatimuksia Riihimäellä 20.10.2010 Heli Kanto ympäristönsuojelusuunnittelija vs. Riihimäen kaupunki

2. luku: Määräykset jätevesien haittavaikutusten ehkäisemiseksi Riihimäen kaupungin ympäristönsuojelumääräykset tulivat voimaan 1.6.2007 2. luku: Määräykset jätevesien haittavaikutusten ehkäisemiseksi 6 § Talousjätevesien käsittely vesihuoltolaitoksen viemäriverkostojen ulkopuolella Käytössä olevat jätevesijärjestelmät on tarvittaessa muutettava vastaamaan määräysten vaatimuksia hajajätevesiasetuksen määräämässä aikataulussa. Uusia kiinteistöjä määräykset ovat koskeneet heti niiden voimaantultua. Määräyksiä mm. laitteistojen sijoituksesta ja jäteveden purkupaikasta kiinteistöllä sekä käsittelyvaatimuksista pohjavesi- ja ranta-alueilla. Sen lisäksi, mitä ympäristönsuojelulaissa ja haja-asutuksen jätevesien käsittelyä koskevassa asetuksessa sanotaan, on Riihimäellä noudatettava myös ympäristönsuojelumääräyksiä.

Purkupaikan/käsittelylaitteiston sijoittaminen kiinteistöllä Jätevesien maaperäkäsittelylaitteistojen sekä puhdistettujen jätevesien purkupaikan sijoittamisen vähimmäissuojaetäisyydet: Kohde Vähimmäissuojaetäisyys (m) talousvesikaivo huonosti läpäisevä maaperä 30 hyvin läpäisevä maaperä 50 Vesistö (rantaviivasta) 20 Suojakerros pohjaveden yläpuolella maasuodatuksessa 0,25 imeytyksessä 1 Erillisestä saunarakennuksesta tulevat vähäiset pesuvedet voidaan imeyttää lähemmäksi rantaviivaa. Ympäristönsuojeluviranomainen voi hakemuksesta myöntää poikkeuksen em. mainittuihin suojaetäisyysvaatimuksiin. Poikkeusta harkittaessa otetaan huomioon mm. jäteveden laatu ja määrä, maaperän laatu ja pohjavesiolosuhteet.

I ja II luokan pohjavesialueet Kaikkien jätevesien johtaminen maastoon tai imeyttäminen maaperään on kielletty. Jätevedet umpisäiliöön tai johdettava jätevesiputkessa pohjavesialueen ulkopuolelle ja siellä käsiteltävä hajajätevesiasetuksen vaatimusten mukaisesti. III luokan pohjavesialueet ja ranta-alueet Käymäläjätevesien johtaminen maastoon tai imeyttäminen maaperään on kielletty. Käymäläjätevedet umpisäiliöön, muiden jätevesien käsittely asetuksen mukaisesti.

Pohjavesialueet Riihimäellä

Ranta-alueet Riihimäellä Ranta-alueilla tarkoitetaan 100 metrin levyistä vyöhykettä rantaviivasta maalle päin.

Muita määräyksiä Saostussäiliöt tyhjennettävä vähintään kerran vuodessa, jos niihin johdetaan vain harmaita jätevesiä kerran puolessa vuodessa, jos johdetaan myös vessavesiä. Umpisäiliöt tarkastettava vähintään kerran vuodessa ja tyhjennettävä tarvittaessa. Lietteet toimitettava kunnalliselle jätevedenpuhdistamolle tai muulle luvan omaavalle vastaanottajalle. Kiinteistön haltijan on huolehdittava, että puhdistuslaitteistot ovat toimintakunnossa. Kiinteistön haltijan on pidettävä kirjaa puhdistuslaitteistojen huollosta, säiliöiden tyhjennyksistä ja mahd. näytteenotoista. Kirjanpito on pyydettäessä annettava tiedoksi ympäristönsuojeluviranomaiselle. Kirjanpito on säilytettävä vähintään kolme vuotta.

Määräysten päivittäminen? Ympäristönsuojelumääräyksillä on mahdollista antaa asetusta lievempiä vaatimuksia jäteveden puhdistustasoon. Riihimäellä selvitetään lievennysten käyttöönoton mahdollisuus, tarvittaessa ympäristönsuojelumääräykset päivitetään jätevesien käsittelyn osalta. Muut kuin pohjavesi-, ranta- ja vesihuollon kehittämisalueet  lievennetty puhdistustaso? Vesihuollon kehittämisalueista kertoo Sirpa seuraavassa puheenvuorossa. Lievennetyt vaatimukset voivat olla perusteltuja alueilla, joilla asutus harvaa ja vesistöt kaukana. Lievennetyt vaatimukset: orgaanisen aineen osalta kuormitusta vähennetään vähintään 80 %, kokonaisfosforia 70 % ja kokonaistyppeä 30 %. Tällöin usein mahdollista käyttää menetelmiä, joissa fosforinpoistoa ei ole tehostettu.

Kiitos!