ESR -ohjelman tilannekatsaus Merja Hilpinen, suuraluekoordinaattori Mikkeli 23.5.2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sapuska - Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista 2008 – 2012 Joensuu DM Copyright © Tekes.
Advertisements

’Vieläkö voi hakea’ - Pohjois-Savon liiton rahoitustilanne
Millaisia hankkeita rahoitetaan? Kannattaako kulttuurienvälistä työtä hankkeistaa? Verkostotapaaminen Terhi Nikula Asiantuntija, Euroopan sosiaalirahasto.
ESR AJANKOHTAISTA ESR –OHJELMASTA YTR:n HANKESEMINAARI ylitarkastaja Leena Uskelin, työministeriö.
Kehittämistoiminta Terttu Kiviranta kehittämisjohtaja
Nuorisotakuu 2013 Valtiosihteeri Pilvi Torsti Opetus- ja kulttuuriministeriö
Maaseutualueiden kehittämishankkeiden rahoitus toiminnanjohtaja Kirsti Oulasmaa Rieska-Leader ry.
KESKI-SUOMEN MATKAILUN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Keski-Suomen matkailuparlamentti VELI-PEKKA PÄIVÄNEN.
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelma Kulttuuriviennin valmisteluryhmän kokous , Helsinki,
Vipuvoimaa EU:lta -hanketietoisku Jyväskylä Eija Haatanen.
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
SH-V Työvoima- ja elinkeinokeskus 1 ESR-RAHOITUKSEN HAKU TE-KESKUKSESSA Tiedotustilaisuus , Kajanus ESR-koordinaattori Sanna Halttunen-Välimaa.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Yritysrahoituskysely 2012.
Hanke- ja hakuinfo Länsi-Suomen EAKR -ohjelma Pirjo Peräaho Keski-Suomen liitto.
EU:n koheesiopolitiikan uudistuksen vaiheet
Keski-Pohjanmaan aikuisopiston palvelut yritysten ja työllisyyden kehittämiseksi Työllisyysseminaari Kaisa-Leena Ahlroth.
Manner-Suomen ESR-ohjelma Pohjois-Suomen suuralueosion ESR-tilannekatsaus ESR-seurantakomitea Päivi Jaakola Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
Määräaikaiset työsuhteet Työvoiman työssäolo iän mukaan 2011 Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimuksen 2011 aineisto Akavalaiset.
Kertakorvausmenettely: Pohjois-Savon ELY-keskus Rakennerahastoasiantuntija Merja Hilpinen.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
Tulos ennen satunnaisia eriä Me 7,1 6,5 3,3 4,3 4,
EU:n kilpailukyky- ja työllisyystavoite Manner-Suomen ESR- toimenpideohjelma – Itä-Suomen suuralueosio.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Porin selvitysalueen vertailutilastoja Siikainen Pomarkku Pori Luvia Lavia Ulvila Harjavalta Kokemäki Nakkila Merikarvia.
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Seuturaportti, Keski-Pohjanmaa 1.
EU-RAHOITUS KAINUUSSA JORMA TEITTINEN KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ
Teknologiateollisuuden tilanne ja näkymät alueittain
Presidentti Tarja Halosen aikakausi KESKI-POHJANMAALLA.
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi & Länsi-Suomi Itä-Suomi & Pohjois-Suomi Paasitorni, Helsinki Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena.
Vipuvoimaa EU:lta Hankeinfo Mikkelissä Riitta Koskinen Etelä-Savon maakuntaliitto.
Nuorisoalan kehittäjä Kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelma Mikkelin ammattikorkeakoulu.
EU:n kilpailukyky- ja työllisyystavoite Manner-Suomen ESR- toimenpideohjelma – Itä-Suomen suuralueosio.
Yrittäjyydestä ja yhteistyöstä Teollisuusneuvos Heikki Vesa.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN VUOSIKERTOMUS 2012 Seurantakomitean kokous Sirpa Liljeström Työ- ja elinkeinoministeriö Alueosasto.
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Seuturaportti, Kanta-Häme 1.
O PETUSMINISTERIÖ1 Manner-Suomen ESR-ohjelma Valtakunnallinen osio Toimintalinja 1 KULTTUURI-, LIIKUNTA- JA NUORISOALOJEN KOLMAS SEKTORI HYVINVOINTIPALVELUJEN.
Katsaus Manner-Suomen ESR -toimenpideohjelman toteutumiseen Merja Hilpinen, EU-koordinaattori, Pohjois-Savon ELY-keskus.
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
’Miten on sujunut’ - Rakennerahastokausi EU-rahoitus vuosina maistiaisia tulevasta Janna Merenniemi,
EAKR-toimenpideohjelmat Tilannekatsaus kevät 2014 Pohjois-Suomen EAKR-seurantakomitean kokous Kokkola, TEM/Alueosasto Rakennerahastoryhmä.
POHJANMAA ”Uuden energian Pohjanmaa - Energiaa huippuosaamisesta, monikulttuurisuudesta ja vahvasta yhteisöllisyydestä”.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
ITÄ-SUOMEN RAKENNERAHASTOPÄIVÄT MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN ARVIOINTI Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, alueiden kehittämisyksikkö.
EUROOPAN UNIONI Euroopan sosiaalirahasto ESR Merja Hilpinen ESR -koordinaattori Pohjois-Savon TE-keskus.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Julkisen tutkimusrahoituksen toimijat Suomessa.
Rakennerahasto-ohjelman toimeenpanon tilannekatsaus Maakunnan yhteistyöryhmä
” Osaavana pidempään työelämässä”
ESR-hankkeet Etelä-Savon TE-keskus ESR-koordinaattori Kati Torniainen.
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUSTILANNE JA HAASTEET Itä-Suomen EAKR-ohjelman seurantakomitean kokous Neuvotteleva virkamies Aila Ryynänen.
ORIMATTILAN TYÖLLISTÄMISPROJEKTI OTE
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Manner-Suomen ESR-ohjelman toteutus ITÄ-Suomen EAKR-ohjelman seurantakomitean kokous Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Toteutuuko koulutustakuu Jussi Huttunen.
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Suomeen muuttaneiden alkuvaiheen ohjaus ja osaamisen kehittäminen ESR valtakunnallinen kehittämishanke (Toimintalinja 2; työllistymisen ja.
Maaseutuohjelman yritys- ja hanke-rahoitus Iltakoulu 7. 11
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
Nuorten työllisyys Esr -hankkeet ja jatkopolut Etelä-Savo MYR
Rakennerahastohaun painopisteet
Esityksen transkriptio:

ESR -ohjelman tilannekatsaus Merja Hilpinen, suuraluekoordinaattori Mikkeli

ESR-tilanne Itä-Suomi Manner-Suomen ESR-ohjelman Itä-Suomen suuralueohjelma on edennyt hyvin aikataulussaan ja indikaattoritietojen perusteella ohjelma-asiakirjassa asetetut tavoitteet tullaan saavuttamaan. Projekteissa on aloittanut henkilöä, joista työssä olevia ja työttömiä Kehittämisprojekteihin mukaan tulleita yrityksiä on Uusia yrityksiä on syntynyt 2315 ja uusia työpaikkoja ESR ja valtion rahoituksen osuus Itä-Suomessa on €.

Työorganisaatioiden, työssä olevan työvoiman ja yritysten kehittäminen ja yrittäjyyden edistäminen Itä-Suomessa on panostettu vahvasti - rahoituskehyksestä on tähän toimintaan varattu 35 % eli €. - Itä-Suomen yrityskanta painottuu vahvasti mikro- ja pk-yrityksiin ja teemaan liittyvissä kehittämishankkeissa mukana olleista yrityksistä onkin suurin osa ollut alle 5 henkilön yrityksiä (5 700). - kehittämistoimintaan osallistuneita henkilöitä on ollut , joista suurin osa on vuotiaat. - koulutus- ja henkilötyöpäiviä on kertynyt yli Panostukset yrittäjyyden edistämiseen ja alkavien yritysten tukemiseen ovat tuottaneet uutta yritystä.

Työllistymisen ja työmarkkinoilla pysymisen edistäminen sekä syrjäytymisen ehkäisy Toisena vahvana painopisteenä on ollut työllistymisen ja työmarkkinoilla pysymisen edistäminen ja syrjäytymisen ehkäisy. -toimintaan on rahoituksesta varattu 31 % eli €. -projekteissa on kehitetty koulutusta ja ohjausta, neuvontamalleja ja tukijärjestelmiä tukemaan työllistymistä. -Tähän kehittämistoimintaan osallistuneita on ollut , joista on ollut työttömiä. -Toimintaa on suunnattu erityisesti nuoriin ja maahanmuuttajiin, aloittaneista henkilöä on alle 25-vuotiaita, maahanmuuttajia on Koulutus- ja henkilötyöpäiviä on kertynyt lähes , joista on tukityöllistämispäiviä. Kehittämistoimintaan mukaan tulleita yrityksiä on

Työmarkkinoiden toimintaa edistävien osaamis-, innovaatio- ja palvelujärjestelmien kehittäminen Työmarkkinoiden toimintaa edistävien osaamis- ja palvelujärjestelmien kehittämisessä on panostettu erityisesti työelämälähtöisten ja –läheisten palvelujen ja koulutusjärjestelmien kehittämiseen ja innovaatioympäristöjen ja verkostojen luomiseen ja tukemiseen sekä alueellisten osaamis- ja työvoimatarpeiden ennakointiin. -rahoitusta toimintaan keskitetään eli 30 % kehyksestä. -projekteissa aloittaneita henkilöitä on ja koulutus- ja henkilötyöpäiviä , joista lähiopetuspäiviä – -kehittämistoimintaan mukaan tulleita yrityksiä on

Jäsenvaltioiden ja alueiden välinen yhteistyö ESR-toiminnassa Jäsenvaltioiden ja alueiden väliseen yhteistyöhön ESR-toiminnassa ovat panostukset jääneet vähäiseksi. Hankeissa on edistetty työperäistä maahanmuuttoa, edistetty kansainvälisyyskasvatusta ja etsitty ja levitetty hyviä käytäntöjä. Rahoitusta on kytketty tähän kehittämistoimintaan € eli 4 %. Aloittaneita henkilöitä on n. 600 ja koulutus- ja henkilötyöpäiviä syntynyt n

Indikaattoritietoja TL 1TL2TL 3TL 4Yhteensä Aloittaneet henkilöt Aloittaneet yritykset Koulutus- ja henkilötyöpäivät Uudet yritykset Uudet työpaikat ESR+ valtion rahoitus