Demokratiaa etsimässä Helsingin demokratiaryhmän pohdinnoista.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

10 RUUSUA SINULLE!.
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Kirsi Juva1 MILLAINEN KOULUTUS VALMENTAISI 2020-LUVUN TÖIHIN? Koulutuksen tulevaisuudennäkymät Pohjois-Savossa Jarmo Immonen
Jumalan kanssa.
 Nuorten vaikuttajaryhmä, joka toimii paikallisten nuorten etujen hyväksi  Pidämme yhteyttä muihin nuorten vaikuttajaryhmiin ja teemme tiivistä yhteistyötä.
Kerran kauan sitten kaukaisessa maassa eli neljä pikku olentoa:
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Uudet ELY-keskukset ja tiedonvälityksen haaste työhallinnossa Ideapäivä-seminaari Jaana Suokonautio Jaana Suokonautio.
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
NALLE PUH.
Luetaan! Kota-projekti, Diat laati Maija-Liisa Halme-Briedis.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Rakkaat ystäväni!.
© Carita Jaden seikkailu Osa 1 Ala tulla jo!
EU-vaikuttaminen Suomessa
TIEMERKINTÄPÄIVÄT 2013 PANK tiemerkintävaliokunta.
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
5 Jotos, polku osallisuuteen Tampere Muutama ajatus osattomuudesta a la C. Wright Mills.
Timo Luukkonen Janne Enberg
Kuntalaki uudistuu -seminaarisarja: Miten kunnallisen päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta parannetaan? Puoluerahoituksen kehittämistä.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
PAIKANNUSLAITTEEN KÄYTTÖ ARVOSTELUN APUVÄLINEENÄ AJOKOKEESSA JA KETUNAJOKOKEESSA.
Prosessin analysointi ja töiden viimeistely
Utopia demokraattisesta markkinataloudesta demokratian idea on tasa-arvo, jokaisen vapaus määritellä omat arvonsa demokratia ei ole niinkään kansan valtaa.
LÄHELLÄ MUTTA SILTI NIIN KAUKANA - Kansalainen ja EU Teija Tiilikainen Eurooppa-tutkimuksen verkosto.
CxO Mentor Oy. Kyselytutkimus Vastauksia 36 kpl Vastaajat aikuisia, yksi 16-vuotias mukana Mukana seuran toiminnassa: – 1-3 v (7 hlö) – 4-9 v (21 hlö)
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Riippuvuus tupakoinnista
Luottamushenkilötoiminta Näkökulmia Saija Karnisto
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Mitä tieto on? Mitä voi tietää?
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
KANSALAISVAIKUTTAMINEN
DIAKONIATYÖNTEKIJÖIDEN PÄIVÄT DIPOLI NYT TIENI KULKEE KOULUHUN
PURKAAMO. Purkaamo -työskentelyn tavoitteet Orientoida ja aktivoida työyhteisöä opetussuunnitelmaprosessiin Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta.
HUOMENNA AVOIN YLIOPISTO Puheenjohtaja Kari Seppälä Yliopistojen aikuiskoulutusverkosto
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
Mitä tieto on? Mitä voi tietää?
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
Kuka puhuu totta? Oppilaat ovat tulleet luokkaan ja matematiikan tunti alkaa rauhallisesti.
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
Kertausta tärkeimmistä asioista
Riippuvuus tupakoinnista
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
MAB3 prosenttilasku.
Oodin rajauslaki-toiminnallisuus HY:n Oodi-päivä Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Pirkanmaan koulutus- ja työmarkkinoiden tulevaisuus Tulevaisuus Pirkanmaalla -ennakointikoulutus Jari Järvinen Foredata Oy
Keskustan politiikka keskustan kunnallispolitiikkaa johtaa kunnallisjärjestö kunnallisjärjestö hyväksyy kunnallisvaaliohjelman, ohjaa valtuustoryhmän nelivuotiskauden.
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
Kaikki viestintä, toiminta perustuu ihmiseltä ihmiselle.
Suomidigi.fi.
Auttava keskustelu
Esityksen transkriptio:

Demokratiaa etsimässä Helsingin demokratiaryhmän pohdinnoista

Ensin näköalasta (tulin juuri Kevon 63 kilometristä – sieltä kuva)

Tasapainosta

- Mistä tasapaino syntyy? - Niin että demokratia toimii ja tehdään enemmistön mielipiteen mukaisia päätöksiä? (- Demokratia siis ei ole sitä että aina tehtäisiin oikeansuuntaisia päätöksiä) - Ja välillä tämä on ihan päälaellaan...

Tasapainosta

...ja tasapainon heiluttajat

Problematisointi

Ratkaisuyrityksiä Ongelman nimi: Valmistelun laajuus ja ajan vähyys Ratkaisuyritykset: Tampereen malli?

Ratkaisuyrityksiä Ongelman nimi: Valmistelun laajuus ja ajan vähyys Ratkaisuyritykset: Tampereen malli? emme oikein usko siihen ja olen itse enemmän taipuvainen esittämään että Kh koostuisi esimerkiksi lautakuntien puheenjohtajista... Nyt virastobunkkerit ottavat lautakuntien jäsenet hoiviinsa ja hallintorajat nousevat hyvin korkeiksi...

Ratkaisuyrityksiä Ongelman nimi: Kansalaisten voimattomuus Johtaa populismiin ja nimbyilyyn mutta

Ratkaisuyrityksiä Ongelman nimi: Kansalaisten voimattomuus Johtaa populismiin ja nimbyilyyn mutta Kansalaiset ovat tänään paremmin koulutettuja kuin koskaan aikaisemmin ja pystyvät toimimaan JOS heille annetaan siihen mahdollisuuksia.

Ratkaisuyrityksiä Ongelman nimi: Kansalaisten voimattomuus Johtaa populismiin ja nimbyilyyn mutta Kansalaiset ovat tänään paremmin koulutettuja kuin koskaan aikaisemmin ja pystyvät toimimaan JOS heille annetaan siihen mahdollisuuksia. Ratkaisu: Osallistuva budjetointi

Ratkaisuyrityksiä Ongelman nimi: Kansalaisten voimattomuus Johtaa populismiin ja nimbyilyyn mutta Kansalaiset ovat tänään paremmin koulutettuja kuin koskaan aikaisemmin ja pystyvät toimimaan JOS heille annetaan siihen mahdollisuuksia. Ratkaisu: Osallistuva budjetointi Kansalaiset pystyvät olemaan yhtä rationaalisia kuin valtuutetut ja virkamiehet. Mutta heihin pitää uskoa!

Mielenkiintoinen haaste Helsingin ja Vantaan kohdalla mukautettu Oslon malli (kaupunkiosavaltuustoja, osallistuvaa budjetointia ja kokopäivätoimisia johtavia luottamushenkilöitä) voisi olla tapa edetä yhdistettyyn ja hyvin toimivaan suurkaupunkiin.

Mielenkiintoinen haaste Helsingin ja Vantaan kohdalla mukautettu Oslon malli (kaupunkiosavaltuustoja, osallistuvaa budjetointia ja kokopäivätoimisia johtavia luottamushenkilöitä) voisi olla tapa edetä yhdistettyyn ja hyvin toimivaan suurkaupunkiin. Mutta...

Mielenkiintoinen haaste Helsingin ja Vantaan kohdalla mukautettu Oslon malli (kaupunkiosavaltuustoja, osallistuvaa budjetointia ja kokopäivätoimisia johtavia luottamushenkilöitä) voisi olla tapa edetä yhdistettyyn ja hyvin toimivaan suurkaupunkiin. Mutta......tällainen ratkaisu edellyttää

Läpinäkyvyyttä

Läpinäkyvyydestä Meidän pitää luoda työvälineitä kansalaisten osallistumista varten

Läpinäkyvyydestä Meidän pitää luoda työvälineitä kansalaisten osallistumista varten Ja niitä on jo  ARTOVAN HENKI (Arabianranta, Toukola, Vanhakaupunki) (artova.fi)  Vetoa ja voimaa Mellunkylään Demoksen raportti Eeva-Liisa Broman Sos.virasto

Mutta taas sama piru! Päällekkäisyyttä Vasen ja oikea käsi eivät koskaan tiedä mitä toinen tekee (eikä halua tietää) Laiskat (ja omahyväiset) luottamushenkilöt Turvetaistelijat (Turf Warriors) Kapeat lähestymistavat Poliittinen irtopisteily Tiedätte kaikki nämä asiat vähintään yhtä hyvin kuin minä. Pitää vaan uskaltaa sanoa ääneen. Se helpottaa!

Kiitos! Tack!

Kiitos! Tack! Ja tervetuloa Helsinkiin vai oliko se Korsoon...