Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Advertisements

Naakan oppilaskunta Tervetuloa! Kasvu yrittäjyyteen -hanke - 2 Projekti Idea projektista syntyy kun: –tarvitaan jotain, jotain puuttuu (rahaa.
Markkinointi KJT-Johtokunta Open
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Projektisalkun hallinta
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
M U U T O S T E N V A L M I S T E L U K e h i t t ä j ä n K a r t t a k i r j a Kehitysprojektien kriittiset menestystekijät.
Laatu LAATU EI TARKOITA SITÄ, ETTÄ TUOTE TAI PALVELU ON ABSOLUUTTISESTI HYVÄ VAAN SITÄ ETTÄ SEN TEKEMISEEN KÄYTETTÄVÄT MENETELMÄT JA TOIMINNOT ON DOKUMENTOITU.
OHJAAMINEN.
Anne Leppänen, Hannele Torvinen & Seija Koskela
ENCORE Enhancing Organisational Project Cycle Management Competence and Regional Co- operation in International Projects.
Lupamenettelyt ja valvonta/ erityisryhmien asuminen Aluehallintoviraston toiminnan kannalta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Aila.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Projekti ja siinä työskentely
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Kv-kevät päivät , Turku - Nina Björn Korkeakoulun tukipalvelut kansainvälisen henkilöliikkuvuuden kehittämisessä Nina Björn Kansainvälisen toiminnan.
Keski-Uudenmaan teatteri KUT & TEOS-hankkeen hedelmät.
Mikko Arasmaa / Tietohallinto
UKJ-rahoitushakemus UKJ-ohjausryhmä Ari Ahlqvist.
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
VIRVE –hanke  Suullinen palaute tuloksista  Tulosten kommunikatiivinen validointi  Lopullinen raportti on suullisen palautteen mukainen.
Kommunikointi kommunikoinnin ongelmia aiheuttaa
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Mitä on projektinhallinta?
Strateginen toiminnan ja talouden ohjaus Metropoliassa Tuula Kiiskinen.
Verkko-oppimisympäristön käyttöön kasvamisen vaiheet 1.Totuttautuminen: perustan saavuttaminen fyysisesti yhdessä tai yksilöllisesti ohjeiden mukaan lähtötason.
Alueellisen toiminnan kehittäminen  Tietoon ja tiedon jakoon selkeyttä  Ohjausryhmä keskeinen toimija alueen koordinoinnissa ja markkinoinnissa  Uusia.
Projektioppiminen Maarit Virtanen and Reetta Jänis
Yritysviestintä, hankeviestintä, projektiviestintä
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
– Ohjelmistojen mallintaminen, mallintaminen ja UML.
Työ- ja elinkeinokeskus EAKR- ja ESR-rahoitus Pohjois- Savossa 2007 – Microteknia, Kuopio.
Itä-Suomen lääninhallitus Hankkeiden valintamenettely, välttämättömät ja hankevalintaa ohjaavat kriteerit sekä päätöksenteko EU-projektipäällikkö Timo.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Yrityksen viestintä ja projektiviestintä
Outi Elonheimo Dosentti, LKT, kehittämisasiantuntija
Yhtenäiset metatiedot ja tietorakenteet (284) (VM003:00/2007) Ohjausryhmän kokousmuistio Pekka Kuittinen projektipäällikkö.
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Projektityöskentely Luento 1 Hanna-Kaisa Lammi hanna-kaisa
Palveluiden muutosten vaikutukset
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Projektijohtaminen Aalto-yliopisto Syksy 2015 Juhani Kauhanen copyright Juhani Kauhanen 2015.
Ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadunvarmistus Pasi Kallioinen, Sataedu & VeeVee Virtanen, SAKU ry OPINTO-OHJAUKSEN MITTARISTO JA SEN KÄYTTÖKOKEMUKSET.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Tehtävä l Minkälaisia ongelmia ryhmässä tehtävässä ohjelmointityössä voi tulla esiin? l Mitä keinoja niiden välttämiseksi keksit?
OSKO –projekti Keski-Suomen työpajojen verkostoitumishanke itsearvioinnin näkökulmasta.
Lähde: Lööw, Monica (2002) Onnistunut projekti. Tietosanoma Oy. Helsinki. Tutkimuspäällikkö Jari Kaivo-oja PROJEKTIEN HALLINNASTA.
Sosiaalinen markkinointi Monikulttuurinen ehkäisevä päihdekasvatus Ohjausryhmän suunnittelupäivä
MIKÄ ON PROJEKTI / HANKE?. Projekti  …. On joukko ihmisiä ja muita resursseja, jotka on tilapäisesti koottu yhteen suorittamaan tiettyä tehtävää,
EXPERT VILLAGE SALO Kehittäjät Keskuudessamme Kari Mahlberg Yrityssalo
TOIMENKUVAKARTTA / SEURAN JOHTO. TOIMENKUVAN SISÄLTÖ / SEURAN JOHTO PJ:  Johtokunnan kokoon kutsuminen ja seuran toiminnan johtaminen  Seuran toiminnan.
Hankkeen hallinta Muistilista muutoshanketta toteutettaessa Valtion henkilöstöpalvelut.
Dokumentointipohjat 1-5 milj. € hankkeiden hankearviointiin (kevennetty vaihtoehto word-arviointikehikolle) JulkICT 10/2016.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Juurruttamissuunnitelman valmisteluaikataulu
Lomake.fin kehittäminen Projektin 293 loppuraportti
Pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaan perusopetukseen ottaminen
Liite PALVO II hankeorganisaatio ja projektit
Lapsi-ystävällinen kunta
Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti
Arvioinnista arkipäivää
OY-Oamk-yhteistyön organisointi
Projektin ohjaus, seuranta ja raportointi Riitta Rautava .
Koivurinteen päiväkodin kehittämissuunnitelma
Esityksen transkriptio:

Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta vastaa varta vasten perustettu, johtosuhteiltaan selkeä organisaatio, jolla on käytettävissään selkeästi määritellyt resurssit ja panokset. ©Kai Hintsanen

PROJEKTIJOHTAMINEN Projektitoiminta: on johtamisjärjestelmä sisältää projektiorganisatoriset käskysuhteet projektipäällikkö on avainhenkilö projektiorganisaation henkilöt varataan projektin käyttöön tietyksi ajaksi  eivät välttämättä ole projektipäällikön alaisia projektin resurssit vapautuvat heti kun työ on valmis  vrt. linjaorganisaatio

PROJEKTIJOHTAMINEN Pelin 2004 Suuri osa organisaation toiminnoista voidaan organisoida projekteina Ulkoisten asiakasprojektien ohella projekteja voidaan muodostaa sisäisistä kehittämiskohteista: johtamisjärjestelmien kehittäminen kehitys- ja tutkimustoiminta toiminnan kehittäminen (esim. laatuprojekti) tietojärjestelmäuudistus henkilöstön kehittäminen, koulutus suhdetoiminta, tiedottaminen

PROJEKTIJOHTAMISKULTTUURI Pelin 2004 Projektien itsenäisyyttä ja omatoimisuutta tuetaan Projektipäälliköille annetaan riittävät toimintaedellytykset Projektit perustuvat organisaation strategisiin tavoitteisiin Projekteissa käytetään projektinhallinnan menetelmiä Projektien ohjaukseen on yhteiset toimintamallit ja pelisäännöt Henkilöstö on koulutettu projektitoimintaan Projektipäälliköille on suunniteltu urakehitys Tiimityökulttuuri korostuu

HANKKEISTAMINEN – IDEASTA PROJEKTIKSI Projekti-idean syntyminen aidon tarpeen tai ratkaistavan ongelman pohjalta. Oma tai verkostoista tuleva idea Projekti-idean toteuttamiskelpoisuuden alustava arviointi Projekti-idean jalostaminen konkreettiseksi lisäarvo-odotuksen sisältäväksi kehittämistehtäväksi, jota voidaan alkaa valmistella ja suunnitella, sovittujen valintakriteerien mukaisesti

HANKKEISTAMINEN – IDEASTA PROJEKTIKSI Päätös valmistelu- ja suunnitteluresurssista (yksikön johdolta) Projektin asettaminen (asetantalomake) Tarvittaessa päätös valmistelurahoituksen hakemisesta Tarvittavien sidosryhmien/yhteistyökumppanien hankkiminen Tarvittavien esiselvitysten tekeminen ja taustatiedon hankkiminen, sisältäen soveltuvien rahoituslähteiden kartoittamisen

HANKKEISTAMINEN – IDEASTA PROJEKTIKSI Rahoituslähteiden alustava valinta LOBBAAMINEN I: Yhteydenotot rahoittajiin/sponsoreihin, idean epävirallinen esittely, painottaen idean soveltuvuutta rahoittajan tavoitteisiin, kriteereihin jne. Projektisuunnittelu, jonka tuotoksena projektisuunnitelma. Sisältää mm. projektin taustan ja tarpeen, aikataulutuksen, resurssoinnin, tehtävälistauksen ja vastuut, tavoitteet, projektiorganisaation, halutut tulokset, raportoinnin ja arvioinnin

HANKKEISTAMINEN – IDEASTA PROJEKTIKSI Omarahoitusosuuden varmistaminen Projektin omistajuudesta päättäminen (vaikuttaa rahoittajavalintaan) LOBBAAMINEN II: Projektisuunnitelman esittely rahoittajille (palaute, kommentit), myös verkoston lobbaaminen tärkeää Projektisuunnitelman vaatimat muutokset/lisäykset rahoittajan ja yhteistyötahojen palautteen perusteella

HANKKEISTAMINEN – IDEASTA PROJEKTIKSI Projektisuunnitelman lopullinen hyväksyminen/hylkääminen Projektisuunnitelman perusteella virallinen rahoitushakemus rahoittajille Rahoituspäätös. Jos kielteinen, selvitys miksi, jotta opitaan seuraavia hakemuksia tehtäessä välttämään samoja virheitä. Kielteisen päätöksen jälkeen tarvittavat muutokset projektisuunnitelmaan ja hakemus toissijaiselle rahoittajalle

HANKKEISTAMINEN – IDEASTA PROJEKTIKSI Myönteinen päätös: projektin toteuttaminen suunnitelman mukaan rahoittajan ohjeita noudattaen (raportointi ym.) Rahoittajan edustaja kutsutaan perustettavaan ohjausryhmään.