Päätöksenteko yhdistyksissä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Akavalaisten työaikakäytännöt esimerkkejä jäsenliitoista
Advertisements

HALLITUKSEN JÄSENTEN TEHTÄVÄT YHDISTYKSESSÄ
Markkinointi KJT-Johtokunta Open
Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat
Orionin Ylemmät Toimihenkilöt OYT ry
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Keskeisiä teemoja asiakaskohtaisissa esimiesvalmennuksissa
Akavan Erityisalat Yliopiston työmarkkinatutkimus Akavan Erityisalat ry.
Kangasalan Kisa Eagles Kangasalan Kisa ry/jääkiekkojaosto Seuran organisaatio ja toimintamalli 2007/2008.
Tervetuloa seniori- opettajaksi!
Yhdistystoiminnan perusteet 2. 2
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Miten koulutusjaoston toimintaa tulisi kehittää? - työpaperi Mustalla kehittämishaaste Vihreällä kehittämisajatuksia / ehdotuksia.
AYYE Säädöskokoelma ja syksyn toimivalta.
Hyvä seuran hallinto – ensiaskeleet seuratoiminnan hallintoon
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN.
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Asukasdemokratia Lohjan Vuokra-asunnot Oy:ssä (Lova)
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Kommentteja Åbo Akademin vilppiprosessista uudistustyön pohjalta Ole Karlsson
JOUKKUEENJOHTAJAKOULUTUS Seuraversio. Kaikki on meistä itsestämme kiinni.
Itellan ylemmät toimihenkilöt ry VIESTINVÄLITYS- JA LOGISTIIKKA-ALAN YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUS Ja INFORMAATIOLOGISTIIKKA-ALAN YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN.
— Hyvän asumisen puolesta — OULUN LÄÄNIN KIINTEISTÖYHDISTYS Yhtiökokouskurssi Kirkkotorin koulutuskeskus, Oulu Luentomateriaali löytyy yhdistyksen.
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
Paikallisjärjestön säännöt Tausta Yhdistyslain ja kirjanpitolain muutos Tavoite nykyaikaistaa säännöt Esitys järjestökäsittelyn pohjalta Hyväksytty.
AJANKOHTAISIA LAKIASIOITA Varatuomari Kari Lehto Pellervon Lakipalvelu Pellervon Päivä 2006 Uusi osuustoiminta -seminaari
Akavan Erityisalat Yksityissektorin työmarkkinatutkimus 2009.
TYÖHYVINVOINTI SEURAKUNTATYÖSSÄ 2007
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
Yrityksen hallitustyöskentely: perusasiat
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Tapaus Keski-Suomi MYR-neuvottelupäivät, Jyväskylä Jyväskylä Ylijohtaja Juha S. Niemelä.
Yhteistoimintalaki ja Yt:n organisointi
Heinolan Tanssikerhon oma seura analyysi 2/23/15.
Pekka Silkosuo, OAJ ALUEYHDISTYKSEN TALOUS. alueyhdistyksellä oma selkeä toimintaa ja taloutta ohjaava normipohja(=rekisteröity yhdistys)alueyhdistyksellä.
Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely
Esimiesviestintä.
SUK-verkoston palkitseminen Ansioristit – kriteerit, aikataulut ja hinnat.
Menestyvä työyhteistö Lähiesimiestyö – johtajuus Management - Leadership Riitta Rautava.
UUSIEN PUHEENJOHTAJIEN JA SIHTEERIEN KOULUTUS OAJ:n Satakunnan ja Varsinais-Suomen piirit.
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
Kohti yhteistä tavoitetta – liiton hallituksen ja yhdistysten välinen yhteistyö Kuurojen liiton hallitus Tiina Eskelinen Iso-Syöte Kuurojen Liitto.
Hallituksen ja toiminnanjohtajan yhteistyö
Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n toimet Suomen EU- puheenjohtajuuskaudella Jarkko Lehikoinen,
Prosessin pää-/ongelmakohdat  Ilmoittaja – Opettaja, ohjaaja, tentinvalvoja, toinen opiskelija, ulkopuolinen henkilö, epäilty opiskelija itse – Nimetön.
Vinkkilista hyvän yhteistyön rakentamiseen järjestön luottamusjohdon ja operatiivisen johdon välille Vinkit poimittu OK-opintokeskuksen ja SOSTEn järjestämässä.
Yhdistystoiminta. Yhdistymisvapaus ”Jokaisella on yhdistymisvapaus. Yhdistymisvapauteen sisältyy oikeus ilman lupaa perustaa yhdistys, kuulua tai olla.
YHDISTYSLAIN KESKEISIMMÄT PYKÄLÄT. 8 § YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen säännöissä on mainittava: 1) yhdistyksen nimi; 2) yhdistyksen kotipaikkana oleva.
Aulikki Otranen1 Kehittämis- ja neuvottelupäivä
Uusien toimijoiden koulutus Hallituksen toiminta, oikeudet, velvollisuudet, toimihenkilöiden tehtävät Markku Tikkanen ja Kirsi Contursi.
Kaikki käyttävät sosiaali- ja terveyspalveluita, mutta missä palvelut määritellään? Antti Kuopila Erityisasiantuntija Kuntaliitto
Keskustan politiikka keskustan kunnallispolitiikkaa johtaa kunnallisjärjestö kunnallisjärjestö hyväksyy kunnallisvaaliohjelman, ohjaa valtuustoryhmän nelivuotiskauden.
Toimiva yhdistys ja sen haasteet Eija Eloranta projektipäällikkö Turun yliopiston Brahea-keskus
LOHJAN KAUPUNGIN UUSI ORGANISAATIO Uudet ideat siirretty hallintosääntöön Alueiden johtokunta
Yhdistyksen hallitus.
KOKOUSTAITO Oletko koskaan osallistunut kokoukseen?
Hinnerjoen Metsästysseura Salo-Veikot r.y.
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
Järjestötoiminnan ABC
OSUUSTOIMINNALLISEN YRITYSVERKOSTON JOHTAMINEN
Iitin Reserviupseerikerho ry.
TOIMENKUVAKARTTA / JOHTOKUNNAN JÄSEN
Yhdistyksen hallitus.
Keinoja jäsenten pysyvyyden parantamiseksi
Seuraavat kokoukset ovat 24.5., ja
HALLITUKSEN PÄÄASIALLISET TEHTÄVÄT
Osallistumisen suunnittelun vaiheet ja tehtävät
Marttayhdistyksen vuosikello
Esityksen transkriptio:

Päätöksenteko yhdistyksissä Yhdistyksen kokous Hallitus / johtokunta vähintään kolme jäsentä: pj vähintään 18 vuotta täyttänyt, muiden jäsenten on oltava vähintään 15-vuotiaita sisäiset toimintaperiaatteet: hallintosääntö, taloussääntö  työsuhteisen toimivalta Joukkue tai jaosto http://www.slu.fi/urheiluseuroille/seuran_johtaminen_ja_seuratoimin/joukkueenjohtajan_jojopankki/

Hallitus kokoonpano säännöissä hallitus tekee päätöksensä ja vastaa niistä yhteisesti kollektiivina – delegointi osittain mahdollista hallituksen tehtäväkuva on laaja: yhdistyksen lakimääräinen edustaja (YhdL), yhdistyksen asioiden hoitaminen, kokousten valmistelu ja päätöksien täytäntöönpano (YhdL), huolenpito yhdistyksen omaisuudesta, sopimusten tekeminen ulkopuolisten kanssa, työntekijöiden palkkaaminen, jäsenrekisteri (YhdL), selvitysmies yhdistyksen purkautuessa (YhdL) hallitus ei voi päättää niistä asioista, joista voidaan lain tai sääntöjen mukaan päättää vain yhdistyksen kokouksessa tai jotka ovat erityisen laajakantoista asioita

Työnohjaus, johto ja valvonta Seuran hallitus toimii työnantajana - ottaa ja erottaa työntekijän Syytä valita vain yksi esimies työntekijälle, jotta ei tule ristiriitaisia toimeksiantoja ja työmäärä pysyy kohtuullisena työaikaan nähden Työntekijälle on syytä antaa kirjallisena seuran/työpaikan säännöt, tavat toimia ym. Työntekijälle pitää myös selvittää vastuut ja valtuudet tehtävissä Työntekijä pitää perehdyttää seuran töihin Palkallinen hallituksen jäsenenä Yhdistyslaki Säännöillä voidaan estää Saattaa aiheuttaa jääviysongelmia + Tuntee seuran tarpeet ja tavoitteet

yksipuolinen näkökulma ei riitä tehokkuus pysyvyys Välitilinpäätös   yksipuolinen näkökulma ei riitä tehokkuus pysyvyys

Lisähuomioita   vapaaehtoinen esimiehenä (aina johtavalle toimihenkilölle) työsuhteinen työntekijä esimiehenä työntekijä luo pysyvyyttä seuran strategia luo pysyvyyttä Väite: Esimiehen ja työntekijän suhde on asiakysymys.

Välitilinpäätös 2. toinenkaan näkökulma ei täydennä kuvaa riittävästi   toinenkaan näkökulma ei täydennä kuvaa riittävästi työssä viihtyminen ”Kun tutkitaan organisaatioita, päädytään aina ihmiseen.” toinen pitää tuntea

Ihmistyypit monimuotoisuus Näkemykselliset ( 17%)   Näkemykselliset ( 17%) Nopealiikkeiset (9 %) nautinto välittäminen Mukavuudenhaluiset (33%) Vakiintuneet (41%) vakiintunut elämä

Sosiaalinen tyyli, johtamistyyli asiakaskeskeinen   Suunnitteleva Käynnistävä kyselevä käskevä Innostava Rakentava ihmiskeskeinen